Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugün ne yesek? / Tariflerimiz bardak ve kaşıkladır


Drall

Öne çıkan mesajlar

Herkese iyi günler dostlar. Az önce dışarıdan bambi bile yiyemeyeceğimiz paraya iki kişi krallar gibi doyunca dedim ki burada aklıma gelen, en yemek yapmayı bilmeyenin bile yapabileceği güzel tarifler yazayım. insanlar dandik dundik fast foodlar değil de güzel ev yemekleri yesin istedim.

Bugünkü yemeğimiz (malesef yaparken foto çekemedim, ama tabaktaki halini çektim) beğendi yatağında çoban kavurma
malzemeler:
iki göz ocak, iki tencere
400 gr kuşbaşı et (orta boy olsun öyle minicik minicik doğradıklarından olmasın, dağılır gider yoksa. dana da olur kuzu da)
4-5 patates
3-4 ortaboy soğan (bol bol arpacık soğan da olur soymaya üşenmem derseniz)
üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su (içme suyu olsun mümkünse)
tane karabiber, kişniş, tuz, yarım limonun suyu

beğendi için:
2-3 büyük patlıcan
yarım bardak kadar süt(kıvama göre 1e kadar yolu var)
muskat varsa bir tutam güzel olur, yoksa problem değil
1-2 diş sarımsak (bir dişini yemeğe, bir dişini beğendiye atabilirsiniz)
bi avuç kadar rendelenmiş kaşar konabilir
bir tepeleme yemek kaşığı un, 2-3 kaşık tereyağı


yapılacaklar çok basit, uğraşma kısmı kısa ama pişme kısmı çok uzun şimdiden uyarayım.
Soyduğunuz patatesi ve soğanı bütün olarak tencereye koyuyorsunuz. Eti de koyuyorsunuz (etin yıkanmasına karşıyım). Sonra içine suyu koyup beş on tane karabiber ve kişniş atıp, bi iki çimdik de tuz atıp tencerenin kapağını kapatıyorsunuz. Ocağa koyup altını yakıyorsunuz, suyu kaynayınca en küçük ocağın en kısık ateşine alıp onu öyle minimum 3 saat falan arada bir karıştırmak suretiyle ocağa bırakıyorsunuz. Dörde kadar yolu var hatta, o öyle kayna allah kayna pişiyor. etler komple rengini "aslında bu pişmiş lan" dediğiniz renge getirdiğinde (ama aslında yediğinizde hala çiğneyebiliyorsunuz saatlerce, o tarz yani) yarım limonun suyunu da koyun içine. pişmeye devam sonra. lokum gibi dağılacak et ağızda, ona göre. iyice pişsin.

bunun pişmesi yaklaştı artık dediğinizde, et çiğnenip rahatça yutulabilir olduğunda yani patlıcanları közlüyorsunuz. (közlenen patlıcanların kabuğunu soymak için trick: hemen buzdolabı poşetine koyup ağzını bağlayıp bi dakika kadar beklerseniz daha kolay soyarsınız) soyduğunuz patlıcanları ezip, 1-2 diş sarımsağı da ezip karıştırıyorsunuz birbiriyle. bu esnada ufak tencerede tereyağını eritip unu da eleyerek koyup güzelce kavurun. un kavrulduktan sonra patlıcan ve sarımsağı da ekleyip (elinizde güzel sirke varsa çok hafif sirke de konabilir, bende olmadığından koymadım) hepsini bir güzel çeviriyorsunuz ve yavaş yavaş sütü ekliyorsunuz, sütü ekleyip karıştırıp kıvamına bakıp tekrar ekliyorsunuz. eğer beğendi kıvamı hakkında hiçbir fikriniz yoksa 2 patlıcana yarım bardaktan biraz az süt gidiyo, öyle düşünün. ona varsa bir tutam muskatı ve bir avuç rende kaşarı da koyun. karıştırın ve kapatın.

bu arada bir yerlerde yemek de iyice piştiyse (et ağızda dağılıyorsa iyice) tercihen kuyruk yağında (ben dolapta bulunduruyorum genelde niyeyse, kuyruk yağını küçük küçük doğrayıp eritiyorum, sonra katı parçalarını süzüp sıvısını bi kaseye alıp onda donduruyorum. öyle dolaba kaldırıyorum duruyo. etli yemeklerde kullanıyorum. 176 boy 65 kilo gururla sunar), yoksa da tereyağında etleri o sulu tencereden ayırıp bi güzel kavuruyorsunuz birkaç dakika. eğer küçük bir şehirde değilseniz kasaptan aldığınız et muhtemelen çok lezzetsiz olacağından bunu yapmazsanız tatsız tuzsuz bişey yiyebilirsiniz çünkü.

en son sunumda da tabağın dibine beğendiyi güzelce yayıyorsunuz, üzerine kavurduğunuz etleri koyuyorsunuz, yanına tencereden patates koyuyorsunuz bir iki tane (soğanlar muhtemelen dağılıp eriyip gitmiştir zaten, onlardan da bulabilirseniz koyun etin arasına sdf), üzerine de yemeğin suyundan bi iki kepçe gezdiriyorsunuz.

YEME DE YANINDA YAT

http://imgim.com/256inciw1206683.jpeg




fiyat list: 400 gr et 14 tl en zengin muhitte, 4 patates, 3 patlıcan, 3 soğan 5 tl desek, osu şusu busu iki kişi 20 tl'ye krallar gibi yenir. yanına güzel bi meyhane pilavı yapsan zenginsen üç, fakirsen dört kişilik bile yemek çıkarırsın

bugün yapılmaz bu artık ama yarın öğleye doğru uyanıp kahvaltını etsen, kasaba gidip et alıp gelip yapmaya başlasan, gün içinde evde takılıp kitabını okusan filmini izlesen çayını kahveni içsen sonra beğendisini hazırlayıp biranı alıp koysan sofraya yesen akşamüzeri, pazar öğlene kadar başka bişey yemezsin zaten. Akşam da cumartesi geceni yaşarsın mis gibi. bak yarınki planın da hazır sdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya valla böyle bir başlık olsa aslında güzel olur. her gün ne yesek tartışması dönüyor evde, dışardan yiye yiye 110 kilo oldum zaten kendim de çok az yemek yapabiliyorum/deniyorum. yeni tarifler lazım. sebzeli noodle yapmayı öğrendim bi hayatım boyu yetecek kadar yedim son 1 yılda
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

µh said:

ya valla böyle bir başlık olsa aslında güzel olur. her gün ne yesek tartışması dönüyor evde, dışardan yiye yiye 110 kilo oldum zaten kendim de çok az yemek yapabiliyorum/deniyorum. yeni tarifler lazım. sebzeli noodle yapmayı öğrendim bi hayatım boyu yetecek kadar yedim son 1 yılda


yemek seçmiyorsanız sebze yemekleri çok kolay yapılıyo. fasulye, kabak, patlıcan, ıspanak, pırasa vs. birini öğrenince diğerleri de aynı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün haftasonu çalışacağım için ve hatunun sınavları olduğu için birer tencere bezelye ve kuyruk yağında kızarmış kuzu kollu havuç patates soğan haşlama yaptım, akşam yemek için de biftek, ızgara ananas, karamelize soğan ve elma dilim patates yaptım. Ama topiği açtığımda herkes çirkin görünüyo diyince moralim bozulmuş sanırım, foto koymak tarif vermek aklıma bile gelmedi :(

Bu ara yapılabilcek yemekler: ıspanak, bezelye, türlü, patlıcanlı bilimum yemek, mümkünse patlıcanları asla kızartmayın. Ya fırınlayın, ya közleyin, ya da direkt soteleyin. Sofralardan kızartmayı ve margarini uzak tutun, göbeklere elveda diyin

Hatta tarif değil de yemek ismi listesi mi tutsak burada. Bazen gerçekten insanın aklına hiçbir şey gelmiyo yapacak
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zeytinyağıyla ovcalayıp bıçakla delikler açıp fırınlarsan is tadı olmayan közlenmiş patlıcanlar elde edersin, o da baya lezzetli oluyor, ocakta közlemek için de pazarlarda satılan közmatikler baya iyi. Soymak için de quicky yöntem: közledikten ya da fırınlaıktan sonra buzdolabı poşetine koy ağzını bağla, 1-2 dk sonra çıkar çok hızlı soyuluyo
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...