Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öfke Kontrolü

Istari

Öne çıkan mesajlar

zayıf karakter göstergesi değil tahammülsüzlük göstergesi. yakınlarda yaşadın bir problem varsa veya stresliysen bir dönem geçiriyor olabilirsin. kendi sorununun farkında olman çözüm için bir başlangıç, dediğim gibi yardım almayı düşün.
Sosyal ağlarda paylaş

sakın ha sakın biyerlere yumruk atma. hele hatununun yanında sakın atma. direkt yeterince sinirlenirsem sana da bir gün böyle vurabilirim mesajı olur. hoş olmaz. ilişkinizde sağlıksız bir iz kalır.
derin derin nefes al psikiyatriye gitmeyi reddediyorsan. sakinleşene kadar ortamdan uzaklaş (kapı pencere çarpmadan sandalye masa fırlatmadan), ama bence o kadar sinirli vurdulu kırdılı bi insansan psikiyatriye git.
Sosyal ağlarda paylaş

madem konu açıldı; geçen hafta durduk yere dolmuş şoförünün teki bana küfür etti, (sadece güzergahından git dedim diye) normalde böyle durumlarda hiç sakin kalamam aksine yangına körükler giderim ama o an nasıl olduysa sakin kaldım. arkamı dönüp gitti aracın plakasını aldım şoförler odasını aradım, durumu anlattım, bana size geri döneceğiz dediler. aslında geri dönmelerini de beklemiyordum ama 1 saat sonra geri döndüler ''konuyla ilgilendik bir yevmiye kesme cezası verdik, tekrarı halinde işten çıkarma cezası vereceğiz, bizi bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederiz, bu geri dönüşler sayesinde biz çalışanlarımızı etkin bir biçimde denetliyoruz'' dediler.

bu hali ile sorunu gayet akılcıl bir şekilde çözmüşüm gibi duruyor değil mi? ne yapsaydım adamla sokak ortasında kavga mı etseydim? ama bu olayı ne zaman hatırlasam içimden bir seste ''sen ne ezik adamsın, adam sana küfür etti sen arkanı dönüp gitti. işe yaramazın birisin'' diyor. o adam belki bu olayı şimdiye kadar çoktan unuttu, bense sürekli tekrar yaşıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

İşlevi bozulmuş olan bir organ olumsuz bir duygu üretirken, bir olumsuz duygu ilişkili organın işlevini bozar. Yani iki taraf birbirini etkiler. Akciğerlerde başlayan hüzün duygusu, eğer önlemi alınmazsa, böbreklerdeki korku duygusunu, böbreklerdeki korku duygusu ise karaciğerdeki öfke duygusunu tetikleyecektir. Süreç devam ederken karaciğerdeki öfke kalpte telaş, kibir ve acımasızlığı harekete geçirecek, kalpteki olumsuz duygular ise midenizde ve dalağımızdaki endişeleri canlandıracaktır. Midemiz ve dalağımızdaki endişeler iyice arttığında akciğerlerimizdeki hüzün duygusu daha da artacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

bundan 2 sene önce gece eve dönerken belalı tiplerden biri bana omuz attı, sonra küfür etti. bu sefer sessiz kalmadım aksine ben adamın üzerine yürüdüm. adamın yanında 2 arkadaşı daha var, muhtemelen bıçak filan da taşıyorlardır. işte şans araya esnaf filan girdi, poliste yakındaydı bu 3'lü hemen kaçtı. esnaftan birisi bana ''oğlum sen deli misin bu tiplere bulaşılır mı? sen düzgün bir insana benziyorsun. boşver bela öte gitsin''dedi. adamın dediği aslında doğru, benim yaptığım mantıklı değildi ama o adamlara karşı koydum ya o olayla ilgili vicdanım çok rahat hiç tekrar o olayı hatırlayıp içimden keşke ile başlayan bir şey geçirmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

böyle istemediğim alışkanlıklarım davranışlarımı durdurmak için bir anahtar kelimem var, onu sesli şekilde kullanıyorum geçiyor.

güçlü bir kelime seçiyorsun. (Mümkünse olumsuzlama /olumsuz eki olmasın yapma-etme-dur gibi) sonra o kelimeye kafanda güçlü bir anlam yüklüyosun artık derdin neyse. ama sade ve net olacak. tonla anlam yüklemeyeceksin. burası en önemli kısım ama tam olarak nasıl yapılması gerektiğini ben de anlatamıyorum.

ne zaman istemediğin bir davranışta bulunmak üzeresin, ya da alışkanlık seviyen zıvanadan çıkmaya başlamış, ya da her neyse durumun, kelimeni sesli şekilde (ya da kafandan eğer milletin ortasındaysan) kullanıyorsun. duruyorsun abi.

mesela benimki "disiplin". ne zaman ciddi procrastination loopuna giriyorum, aptal bir oyuna takıldım, içkiyi fazla kaçırmak üzereyim, pişman olacağım bir şey söylemek/yapmak üzereyim, ya da gecein bir saati uyanıp çalışmam lazım ve alarmımı kapamak üzereyim "disiplin" diyorum kendi kendime. çat kesiliyor her şey. ahaha nasıl becerdiysem artık. tabi saçma salak şeylere kullanıp kelimenin anlamını yitirmesini engellemen lazım. birkaç senedir güvenle kullanıyorum. kendi kendimi güdülüyorum sanırım asgdfs. kesin vardır psikolojik bir uygulaması ama bilmesem daha iyi
Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

İşlevi bozulmuş olan bir organ olumsuz bir duygu üretirken, bir olumsuz duygu ilişkili organın işlevini bozar. Yani iki taraf birbirini etkiler. Akciğerlerde başlayan hüzün duygusu, eğer önlemi alınmazsa, böbreklerdeki korku duygusunu, böbreklerdeki korku duygusu ise karaciğerdeki öfke duygusunu tetikleyecektir. Süreç devam ederken karaciğerdeki öfke kalpte telaş, kibir ve acımasızlığı harekete geçirecek, kalpteki olumsuz duygular ise midenizde ve dalağımızdaki endişeleri canlandıracaktır. Midemiz ve dalağımızdaki endişeler iyice arttığında akciğerlerimizdeki hüzün duygusu daha da artacaktır.

benim mutsuz olduğumda falan midem yanıyor mesela
Sosyal ağlarda paylaş

darkwingduck said:

böyle istemediğim alışkanlıklarım davranışlarımı durdurmak için bir anahtar kelimem var, onu sesli şekilde kullanıyorum geçiyor.

güçlü bir kelime seçiyorsun. (Mümkünse olumsuzlama /olumsuz eki olmasın yapma-etme-dur gibi) sonra o kelimeye kafanda güçlü bir anlam yüklüyosun artık derdin neyse. ama sade ve net olacak. tonla anlam yüklemeyeceksin. burası en önemli kısım ama tam olarak nasıl yapılması gerektiğini ben de anlatamıyorum.

ne zaman istemediğin bir davranışta bulunmak üzeresin, ya da alışkanlık seviyen zıvanadan çıkmaya başlamış, ya da her neyse durumun, kelimeni sesli şekilde (ya da kafandan eğer milletin ortasındaysan) kullanıyorsun. duruyorsun abi.

mesela benimki "disiplin". ne zaman ciddi procrastination loopuna giriyorum, aptal bir oyuna takıldım, içkiyi fazla kaçırmak üzereyim, pişman olacağım bir şey söylemek/yapmak üzereyim, ya da gecein bir saati uyanıp çalışmam lazım ve alarmımı kapamak üzereyim "disiplin" diyorum kendi kendime. çat kesiliyor her şey. ahaha nasıl becerdiysem artık. tabi saçma salak şeylere kullanıp kelimenin anlamını yitirmesini engellemen lazım. birkaç senedir güvenle kullanıyorum. kendi kendimi güdülüyorum sanırım asgdfs. kesin vardır psikolojik bir uygulaması ama bilmesem daha iyi

aquila said:

GOOSFRABAAAAA!

sdfsdfsdf
Sosyal ağlarda paylaş

son 2-3 haftadir filan acayip vardi bende sinir, hayatimda cok fazla insana(ozellikle ailemde) patladim, kimisine cok agir seyler soyledim veya eski defterleri acip suratlarina vurdum bole wrecking ball modunda geziyordum. uyku yok ve surekli bir irritasyon durumu, korkunc mood swingler, seker krizleri vs vs. eh bu ulkede durumumdan anliyan dogru durust doktor olmadigindan manyak gibi elektronik veritabanlarini taradim ve sorunu buldum, hormonelmis heh. kendi tahlillerimi yaptirdim ve tamda dogrulandi sorun, gittim kafadan ilac aldim ve simdilik duzelttim kendimi.

eger nedensiz sinri stres yapiyorsaniz kurcalayin yani altindan birsey cikma ihtimali yuksek, 5dk muaynede anca ezberden ilac yazan ulkemin canim doktorlari yardimci olamaz tabi, onu gectim ozelde 450 lira viziteli prof. dr. endokrinolog cozemedi iste benim sorunu. xanax yazip yolladilar gene, bari valium verseydiniz yaaa :(
Sosyal ağlarda paylaş

darkwingduck said:

kendine fısıldayan adam sdfdg
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...