Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

LaunchBox - PC Gaming Enhanced

Xenus

Öne çıkan mesajlar

http://www.youtube.com/watch?v=eVX3MfQImuM

http://www.launchbox-app.com/

the GabeN heresy yüzünden steam'e alternatif client aranmaya başlamıştım. hatta redditte millet gaza gelip, kendi clientlarını yapmaya koyuldu ama yapılmışı varmış zaten. paid mod krizi zamanında steam'deki sadece yüklü oyunları destekliyordu. dünkü beta update'inde full library desteği gelmiş o yüzden konusunu açayım dedim. beta versiyonunu yüklemek için options'tan beta updatelerini açın.

http://i.imgur.com/Ft7Qgk8.jpg

artık http://steamcommunity.com id'nizi yazarak yüklenmemiş oyunlar dahil bütün steam libraryinizi parse edebiliyorsunuz. programa login olma gibi bir durum yok. library'e bilgisayarınızda yüklü oyunları da otomatik ekleyebiliyorsunuz yani origin, uplay, gog, desura oyunlarını da bulup ekliyor. clientlar arasında alternate etmenize gerek kalmadan oyunları toplu bir şekilde görebiliyorsunuz.

theGamesDB'den cover, screenshot, oyun bilgisini meta data olarak çekiyor. şuan bazı indie oyunlarda sıkıntı var resimde gözüktüğü gibi, theGamesDB'de entrysi eksikse eğer cover kısmı boş kalıyor. full destek sağlayabilmek için meta datayı çekmeye alternatif olarak SteamDB'i ekleyebilirmiş dev

steam'de de custom shortcut ekleyebiliyoruz ama bunda oyunları otomatik bulup, librarysine eklemesi ve meta datayı yüklemesi çok iyi. şuan sadece steam'in librarysini destekliyor ama öteki platformların librarylerini de ileriki updatelerde destekleyebilirse o zaman tam one client to rule them all olur işte
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Oyunları bulup katalog çıkarıyor, çift tıklayınca çalıştırabiliyor, bir de cover ekliyor, bu mu yani Steam alternatifi dediğin? Yoksa başka özellikleri de var mı?

http://www.youtube.com/watch?v=Hh9cFrQQSxg

emulation severler içinde library hazırlamaya yarıyor ama dediğin gibi pc için şuan steam library'sine, bilgisayarlarda hali hazırda yüklü oyunları eklemek dışında ekstra bir işlevi yok

razzRaziel said:

opensource mu bu? dijital varlığımı devretmeden önce düşünmem gerek.

opensource değil şuan.

birde dijital varlık devretme falan yok abi

http://steamcommunity.com/id/jakoben/

linteki id kısmını giriyorsun zaten oyun listene göre program libraryi hazırlıyor
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

abi steam'in ne kötülüğü var şuan ne işimizi görmüyor. bir iki politika geyiği yüzünden fare dağa küsüyor resmen yapmayın, uğraşmayın ya asfasd

amaç steam'i tamamen terketme değil zaten. başka kaynaklardan aldığımız oyunları tek bir interface altında toplama. alın işte şuan mis gibi humblebundle might&magic bundle var, hepiniz burun kıvırıyorsunuz uplay diye. gog'ta oyunlar DRM FREE satılıyor ama aynı oyunu steamden DRM'li oyun lisansı olarak satın alıyorsunuz. uplay'de bir oyun 10$ sallıyorum, aynısına steam'e 20$ bayıyorsunuz, oyunu açtığınızda yine uplay'e bağlanmanıza rağmen. neden bu farkı veriyorsunuz, aynı yerde olsun diye.

steam kullanıcı dostu olarak ne sunuyor abi size? developer'dan 30% gibi hayvani bir cut al, müşteriye refund hakkı tanıma, customer service'in leş olsun, son zamanlardaki saçma sapan uygulamalar var. 2-3 yıldır salelerde çok bozmuştu ama lira uygulaması bize yaradı işte. (aral'ın çomak sokmadıkları dışında, onlar direk bitti zaten). greenlight, early access scamlerinden çöplüğe döndü. steam bir monopoly oluşturmuş durumda, alternatifi yok işte. bilinçli tüketiciye kolaylık sağlama ana fikir burada. gta'ı steam gift olarak alan adam olarak hiç konuşmaya hakkım yokta neyse :P

Sam said:

tam baltimore looter kafası işte, gaben'ın açıkta dükkanı olsa onu yağmalayıp ateşe verecekler.

ahahah sam ya

http://img1.wikia.nocookie.net/__cb20130108070325/meepandwhatnot/images/2/2c/Gaben-pillow.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

steam key daha ucuza satan tonla site var zaten arayan için, hepimiz alıyoruz yeni birşey değil. nasıl tekelmiş bu tonla çalışan alternatif varken?

"aradım oyunu bulamadım" diyebilecek bir kişi var mı şurada? early access, greenlight denilen şeyi kaldırsalar şu argümanın "steam oyunların satışına izin vermeyip şirketleri baltalıyor/öldürüyor" olacaktı gene çünkü "hurr durr gaben hersey" diye komik bir gaza gelinmiş. developer cut bizden mi çıkıyor? "ya refund etmek istedim" dediğiniz kaç durum yaşadınız? customer service'e işiniz kaç kere düştü? bütün bu sorunlar bu hafta mı çıktı?

tonla oyun çalıştırıyorum steam istemeyen şu anda, her gün oyun oynadığım halde en son steam oyunu bir ay filan önce oldu açalı. ne biçim tekelmiş maşallahı var. sırf steam'de olsun diye iki katı para veren insan var mı cidden merak ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de psn store'da refund istedim vermediler ve gerçek tekel, başka yerden alamıyorsun da. digital satış için refund vermemek bayağı standart bir durum.

support tamam kötü de kaç kişi "of işim düştü çok çektim, steam'i bırakayım" dedi cidden merak ediyorum. origin'in support iyi ama steam'den çok daha fazla işim düştü onlara, çok daha fazla zaman harcadım.
Sosyal ağlarda paylaş

uplay'in steam'den ucuz olması imkansız. origin falan türkiye için zaten avro fiyat çakıyor her türlü steam'den pahalıydı.

fiyat için steam'i bahane etmeyin gayet iyi fiyatları, steam sayesinde zaten uplay'iydi origin'ydi ortaya çıktı, rekabet oluştu şükredin kafirler.

son zamanlardaki gelişmeler moralimi bozuyor dersin çok prensibli biriysen gider başkasına geçer veya bu tarz bir program kullanabilrisin ama gelip de steam'i burada kötülemeyin, daha düne kadar sweet prince olan adamı düşman bellediniz, tayyipten farkınız yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

steam key daha ucuza satan tonla site var zaten arayan için, hepimiz alıyoruz yeni birşey değil. nasıl tekelmiş bu tonla çalışan alternatif varken?

"aradım oyunu bulamadım" diyebilecek bir kişi var mı şurada? early access, greenlight denilen şeyi kaldırsalar şu argümanın "steam oyunların satışına izin vermeyip şirketleri baltalıyor/öldürüyor" olacaktı gene çünkü "hurr durr gaben hersey" diye komik bir gaza gelinmiş. developer cut bizden mi çıkıyor? "ya refund etmek istedim" dediğiniz kaç durum yaşadınız? customer service'e işiniz kaç kere düştü? bütün bu sorunlar bu hafta mı çıktı?

tonla oyun çalıştırıyorum steam istemeyen şu anda, her gün oyun oynadığım halde en son steam oyunu bir ay filan önce oldu açalı. ne biçim tekelmiş maşallahı var. sırf steam'de olsun diye iki katı para veren insan var mı cidden merak ettim.

kendin söylemişsin işte steam keyi ucuza satan var tabi ama oraya patiler gibi bilinçli kullanıcılar yönleniyor. valve %30 cutını daha aşağı düşürüyor, başka kanaldan ürünü satıyor. marketingte bunun bir adı vardı da aklıma gelmedi şimdi dsdfg. iste dimes'in bim'de mis meyve suyu satması gibi birşey. ürün aynı ürün ama başka kanaldan ürününü satıyor, mezarcı modunda takılanlara da satabilmek için

iki katı olmasına gerek yok, işte witcher 3 dnr'da 59 lira ve drm free, ama steam'e 80 lira bayanlar var. illa iki katı para verenleri merak ediyorsan, ubisoft oyunlarının deallarına bakabilirsin steamde max %33 görürken uplay'li olarak %50-75 falan bulabiliyorsun (dev cut'ın etkisini burada görebilirsin) ya da tr steamden gta alanlara bak işte ben gene thailandlı elemandan aldım ahaha

aradığım oyunu bulamadığım diyebileceğin oyun ea origin only oyunlar işte, yada bulabildiğin oyun bile olsa drm free alternatifi

steam istemeyen ne demek anlamadım? steam dediğin bir drm, hani gog ile aynı kafada olduğunu düşünmek baya fanboyluğun sınırlarında gezmek olur

early access, greenlight hep hüsran oldu, kickstarter gene iyi.

refund ve cs sözüne yorum bile yapmıyorum 8-)

bütün sorunlar bu hafta çıkmadı tabi ki. bu program kafasındaki bir client yıllardır gog galaxy duyurulduğundan beri hep kafamda vardı. geyik yapmışımdır belki ama hiç bir zaman steam fanboy olmadım. işte belki piracyden geç convert olduğum için o steam romantikliği yok bende. yeri geldiğinde origin'inin bile doğru uygulamalarını överim
Sosyal ağlarda paylaş

Seru said:

uplay'in steam'den ucuz olması imkansız. origin falan türkiye için zaten avro fiyat çakıyor her türlü steam'den pahalıydı.

fiyat için steam'i bahane etmeyin gayet iyi fiyatları, steam sayesinde zaten uplay'iydi origin'ydi ortaya çıktı, rekabet oluştu şükredin kafirler.

son zamanlardaki gelişmeler moralimi bozuyor dersin çok prensibli biriysen gider başkasına geçer veya bu tarz bir program kullanabilrisin ama gelip de steam'i burada kötülemeyin, daha düne kadar sweet prince olan adamı düşman bellediniz, tayyipten farkınız yok.

ya uplay'inde origin'inde TR'e pricing uygulaması berbat o konuda haklısınız. işte ama zaten amazon, gmg, nuveem'den deal kovalıyoruz hani ben steam'den nadir oyun alıyorum, oralara baktığınızda asscreedler falan çok daha iyi fiyatlara bulunabiliniyor. aral fişekledi bunları zaten gg direk yani. unity steam 179tl vs nuveem 115 tl full price

good guy origin zaten vpn kullanımını sıkıntı etmiyor, meksika vpn gogogo dsdfg
Sosyal ağlarda paylaş

yazdıkların sadece birkaç oyun için geçerli o da son zamanlarda oldu. işte ubi ve ea hype'lı ve AAA oyun çıkardığında insanlar daha ucuz kovalıyor tabii ki git bu durumda hangisi ucuzsa ona yönel, birşey diyeceğim yok fakat genellemek yanlış.

ayrıca steam için key satan tonlarca site var, rusların siteleri özellikle. burda da daha önce wasteland key'i paylaşmıştım birçok kişi çok ucuza almıştı. bugün kinguin ve g2a gibi çalışan tonla eski rus sitesi var. 1 dolara sniper elite 3 almıştım ben mesela ilk çıktığında. veya 1 2 dolara tonla aaa oyun almıştım hiçbirinde de kilit yoktu. şu an zaten kilit tamamen kalktı. sadece gift edilemiyor.

steam sadece drm dediğin bugün firaxis, CA veya bethesda oyun çıkardığında steam kurmak zorundasın bunu da unutmayalım.
Sosyal ağlarda paylaş

eee yani? en ucuz oyunu alıyorsun işte, "yok hayır gaben'a kuruş gitsin istemiyorum" diyen için de her oyuna olmasa alternatif siteler var. "falancaya para gitmesin" diyorsanız win10'a da geçmeyin çünkü sadece oyunlar değil, bütün kullandığım yazılımlar ms komisyonundan geçecek. tablet ve telefonlarınızı da çöpe atın, istemediğimiz adamlara para vermek zorundayız kullanmak için app'lerini.

kısacası yeni bilgisayar dünyasına hoşgeldiniz, 80-90'ların özgür dünyası kaybolalı çok oldu. bu tarz bir program da kullansanız yine istemediğiniz birilerine paralarınız gidecek eninde sonunda. konsept olarak bilakis beğendiğim birşey drm client'larına bağlı kalmadan tek çatıda her oyunu toplayan bir program ama "gaben sattı bizi hadi özgürlüğümüzü kazanalım" üzerinden döndürmek hem manasız hem gülünç. gaben gene kazanacak alınan oyunlardan ve gaben hala mutlakiyetçi bir hükümdar da olsa "the kind" takısı alır bu devirde. olur da bir gün iwata'nın filan eline düşerseniz anlarsınız.

steam istemeyen tonla oyun var evet, o beğenmediğiniz "steam'i batırdılar" dediğiniz oyunların önemli kısmı önceden kendi sitelerinde satılıyordu steam vs istemeyen. esas steam'de çalışmak isteyenler zaten en büyük şirketler drm işini standardize edip havale edecek. dediğim gibi son bir aydır steam'e muhtaç bir oyun oynamadım. ha ama zaten bir oyunu illa oynamak istiyorsak ne kadar sevmesek de origin, uplay vs sistemlere muhtacız zaten.

early access, greenlight sadece dört yaşında çocuk gibi alışveriş edenlerle yetişkin gibi alışveriş edenleri birbirinden ayırdı. ben "fanboy" olarak hiç early access kazığı yemedim nasılsa, halbuki mantıken paralarımı saçıp savuyor olmam gerekir değil mi?

kickstarter çok daha riskli çünkü yalapşap da olsa ortada oyunun çalışır bir hali yok. tamamen konsept ile satılıyor çoğu oyun. yapım aşamasında değişip beğenmeyeceğiniz birşeye de dönüşmesi muhtemel.

bugün bir bilgisayar veya yazılım satın alın türkiye'de, herşeyi 14 günde iade etmenizi sağlayan kanun özellikle bunlar için çalışmıyor digital olarak size bağlandı ürün diye. gene refund ediyor diyebileceğiniz digital satış platformu az, avrupa birliği filan zorla kanunlarla bastırdı da biraz çabalar oldu. sanki tek steam refund vermiyormuş gibi tavırlar gene temelsiz.

dediğim gibi psn'den dlc aldım ve çalışmadı region lock varmış meğer, oyun bile değil. refund vermediler. al buyur bakalım. hep gaben yüzünden bunlar ah ah.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

sam gene yanlış anlıyorsun beni. burada steam'e karşı crusade başlatmadım dsdfg. sadece enayi yerine koyulmanın lüzumu yok. steam'e bağımlılığı azaltmak lazım yani, direk terkedin demiyorum ki zaten. fiyat olarak en uygunu neresiyse oradan alın ya da drm free alternatife yönelin işte. launchbox keşke bütün platformları desteklese, hatta storeları browse edebilsek falan. şuan birşeyi etkilemiyor sadece teoride potansiyeli baya güçlü. en başında bir kolaylık yani gerçekten hepsi bir arada olacak. skyrim adult modları kadar şuna kafa yorulmuş olsaydı keşke :P

KS vs Greenlight/EA kıyaslarsak, KS da o kadar solid değil tabi ama kesinlikle daha avantajlı. divinity, shadowrun returns, pillars of eternity, wasteland, ftl vs aklıma gelen, hani pc gaminge değer katan oyunlar çıkıyor. greenlight'ın early access'in valve'ın kasasını doldurmak dışında bi esprisi olduğunu görmedim, geliştirilme süreçleri hep hüsran

psn'in refund policysini bilmiyorum hani dediğin gibi tekel zaten, onla steam'i kıyaslarsak quasi tekel diyelim, tam tekel mi olsun yani hehe. işte muadili diyebileceğimiz https://www.origin.com/en-ie/great-game-guarantee 'de refund uygulaması var, olmaz diye birşey yok

Seru said:

abi o key siteleri direk gray area hiç bu tartışmaya katılmaz. çalıntı kredi kartlarıyla vs. alınıyor hep. işte zaten refund olmaması yüzünden, kart sahibi chargeback de yapamıyor, keyler de revoke olmuyor sanırım. regional pricing'e göre ucuza bulabilirdik eskiden tabi ama artık o olay bitti. hani dediğini uygularsak meksika vpn'le engizisyon 25$ mıydı ne en son. en azından origin'in mağazasından almış oluyorsun böyle direk.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...