Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İş ve hayat konularında karar aşamasındayım

Wishmaster

Öne çıkan mesajlar

thy teknik yazmıştın sanki başka topiklerde, onla çalışan firma mı

neyse
istanbul-ankara-istanbula'a cevap vereyim

genel planda
öncelikle evlenmiyorsan, ailenin yanında yaşamak
maaş fazlasını büyük oranda karşılar
şehir değiştirmeden önce bunu düşün

şimdiki durum
otel de kalacaksan o iş iyiyce işkence olur temizlik vs. takıntın varsa

son olarak işi severek yapabiliyorsan peşinden git başka fırsatlar da çıkar
baştan anlaşalım durumu yalan: daha iyi fırsat çıkarsa gidersin.net
Sosyal ağlarda paylaş

Wishmaster said:

Soruyu anlamak çok zor olmasa gerek. Adamlar sonradan ağlayacaksan oynamayalım dediler. Bırakırsam eğer ileride fena getirisi olmayan bu işten mahrum olacağım. Sektörü tanıyan, sap ile içli dışlı olmuş insanlardan fikir istedim. Sabretsem mi iyi, yoksa bırakmalı mıyım? 2000 liraya değmez. Devam edersem örseleneceğim uzun süre.

@Eşek misin diyen arkadaş

Kendimi pazarlamayı pek bilmiyorum henüz. İnşallah öğrencem.

Onlar baştan ne istediklerini söyledilerse sen de maaşım şu kadar olursa ağlamadan çalışırım de. 2000 lira gerçekten az, şöyle söyliyim; KPSS B ile vasıfsız memur olup çekirdek çitleyerek candy crush saga oynasan bütün gün 2100 lira mı ne olacak maaşın yine.
Sosyal ağlarda paylaş

Proje başkent gaz projesi. Customer relations management modülünü kuracağız. Bu Crm değişik bir modül. Genelde webservis etken ve düz abapçıdan daha ender rastlanan bir tip crm abapçısı. 1/14 falan crm/erp abapçı oranı. Challenge açıp hardcore danışman olmaya kasarsam yukarıda da dedikleri gibi aranan ve havada kapılan adam olurum. Maaş da 6-7yi bulur. Tabi bunun için uzun bir süre it gibi çalışıp case ve solution ezberlemen gerek. Diğer yandan benim vasıflarımda biri için şu an bu maaş küfür gibi. Toefl skorum 102/120 ulan benim skdldş
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Şimdi sen elektrik-elektronik mühendisisin; İTÜ mezunusun + programlama becerilerin de var ve 2000 lira maaşla çalışıyorsun? Doğru mu anladım?

Abi afedersin de eşşek misin? İş aramayı mı bilmiyorsun? Çevren mi yok?

Yaşın çok genç, iş tecrüben de var... Bilemedim.

gerçekten az değil mi?

depo hamalları bir neredeyse beğenmiyorlar bu kadar parayı
Sosyal ağlarda paylaş

CRM yerine network'e yönelsen keşke. network security, wireless, routing & switching konularında ciddi açıklar var. virtualisation'a yönel, storage'e yönel, yapacak bu kadar güzel işler varken zaten beş milyor tane SAP danışmanının olduğu ortamda neden tekrardan SAP diye sorar, çekilirim.

mesela adam akıllı wireless işi yapabilen, kullandığı platformun hakkını verebilen çok çok az kişi var bu ülkede. düzgün eğitimli, sertifikalı 50 kişi var mıdır ülkede? sanmıyorum. ya da netsec tarafında herkes penetration tester falan diye geçiniyor, bu işi de hakkıyla yapabilen çok insan yok.

ingilizce biliyorsun, mühendissin, networke yürüsen keşke.
Sosyal ağlarda paylaş

o yıllarda o kadar uzun süreli bir commitment yaparsan mesleğin de belli olur hayatın da monotonlaşır

istanbulda senede bir iş değiştir. kendini geliştir. bok gibi yere gir, 1 sene dişini sık. daha sonra daha az bok bir yere git, 1 sene dişini sık. 5 sene sonra 6k lık işlere burun kıvırırsın
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca kendini geliştirmeye açık bir iş ise 2000 lira az olarak düşünme. aslında 3000 alıyorsun ama 1000 lirasını her ay eğitime harcıyorsun gibi düşün.

ama kendini geliştirmeye açık bir iş ise diyorum bak. yani öyle 5 sene kal tecrübe kazanırsın'dan bahsetmiyorum. başlar başlamaz eğitimlere, sertifikalara daldığın işlerden bahsediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Sektör ortalamanın üstünde maaş veren bir sektör zaten. Benimki giriş(junior) maaşı. Eğitim alıyorum gibi bir şey hakikaten. O yönden bakınca iyi para bile. Şirkete de para kazandırmaya başlayınca hakettiğini alıyorsun. Ankara'ya uçakla gidilecek de, çarşamba sabahları 5te kalkacakmışız. Bu yola girsem hayattan yine keyif alırım her türlü. Ama istanbul'da, sallıyorum eczacıbaşı'nda, ya da diğer bi kurumsal şirkette daha iyi başlangıç maaşlarıyla stabil bir yaşam daha tercihe değer değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

deadwoll said:

Şimdi sen elektrik-elektronik mühendisisin; İTÜ mezunusun + programlama becerilerin de var ve 2000 lira maaşla çalışıyorsun? Doğru mu anladım?

gerçekten az değil mi?

oha nasıl salladın belli değil
Sosyal ağlarda paylaş

Ben olsam yurtdisina kacarim direk. Turk firmalarinin %90 i esek ariyorlar kendilerine, anca kartal olup gagaladiginda kiymete biniyorsun. Kisacasi SS kanunlari gecerli.

Bir kere her hafta gidip gelmek bir sure sonra, kim ne derse desin, seni perisan eder. Sirket bunun bilincinde; yarin obur gun aglasan, biz sana soyledik, sende kabul ettin, simdi ayrilmak istiyorsun ayip degil mi yaptigin, sokakta bir suru issiz yeni mezun var hede hodo yapabilirler. Ya da aman gitme nolur cekerler. Notr yaklasan firma profesyoneldir.

Sektoru bilmiyorum ama genel tavsiyem, kariyer filan hava civa, potansiyeli olan birisi isen, kafan calisiyorsa, duzgun bir firmada calisiyorsan, eninde sonunda bir yere geliyorsun. Gotunu yirtip 5 yilda gelecegime, 2 yilda geleyime kasinca, bundan 10 sene sonra farkina varirsin neler kaybettiginin. Bunlarin bazilari; kendine ait zamanin, gencligin ve sagligin(akil + fiziksel). Saglik kismi cok sonradan kendini gosteriyor.

Birde sirketlerde, maas bu sene 2k, gelecek sene 3k seklinde pek artmaz. Mumkundur gerci.
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:

Feamer said:

deadwoll said:

gerçekten az değil mi?

oha nasıl salladın belli değil

la ben veriyorum parası?

1000~1500 ortalama bir adam, biraz kafası çalışan adam ise o na yakın para istiyor

trışka açık öğretim mezunu deneyimsiz sekreter/muhasebe bile 1500 diyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...