Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SSD soruları

-Deno-

Öne çıkan mesajlar

var abi olmaz mı. en rahat youtube'da comparison video'larında görüyorsun. gameplay açısından çok fark yok, baya bir benchmark test okudum. hatta kimi zaman hdd ssd'den daha iyi bile olabiliyor. genel olarak ssd bir tık önde ama overall'da aynılar.

iş loading time'lara gelince ssd baya fark atıyor ama. genel bir kanı yok, kimi ilk post'lardaki gibi o kadar ssd almışsın, kullan dibine kadar diyor, kimi o kadar para verdik uzun ömürlü olsun, belli başlı oyunları yüklerim diyor, kimi sadece OS ssd'de kalsın diyor.

ben 4 ana gaming application'ı (steam, uplay, battle.net, origin) HDD'ye kurdum şimdilik. oyunları da oraya yükledim, ama cs dışındaki oyunlar hearthstone, heroes of the storm, speed runners falan. witcher'ı ama mesela çıktığında direkt ssd'ye kurucam.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdilik bitek divinityi ssdye kurdum load süreleri ciddi fark ediyor. Loadingleri uzun olan oyunları kur geç işte.

Witcherı da fast travel loadları kasarsa yine ssdye taşırım. Mklink i becerememiştim bu arada, steam mover zahmetsiz oluyor. Yalnız patchlerken sıkıntı yaşattı.
Sosyal ağlarda paylaş

-Crawler- said:

http://i.imgur.com/eE9cKVL.png

Benim lifespan %100 gösteriyor şuan.2 yıl falan oldu aldığım. Neye göre hesaplıyor ki onu acaba, power on hours'a göre mi?

hayır data written. Benim ssd % 99 life gösterirken patladı işte. Controller daha önce bozuluyor genelde nand yıpranmasından evvel.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

-Crawler- said:

http://i.imgur.com/eE9cKVL.png

Benim lifespan %100 gösteriyor şuan.2 yıl falan oldu aldığım. Neye göre hesaplıyor ki onu acaba, power on hours'a göre mi?

hayır data written. Benim ssd % 99 life gösterirken patladı işte. Controller daha önce bozuluyor genelde nand yıpranmasından evvel.

Garantisi yok muydu?

Yeni controller'lar daha dayanıklı benim anladığım, eskileri baya leş.
Sosyal ağlarda paylaş

Garanti bitmişti, cold reset attım ve öldü ssd. Power cycle controller için en büyük tehdit diye okumuştum.

ya ssd en önemli böyle mmo gibi on the fly yükleme yapan oyunlarda kritik, maç başlarken bir kere 5sn kazanmak kritik değil ama mmoda birinin yüklenene kadar sizi öldürmesi kritik heh.
Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:

PrudenT said:

samsung magician söylediğini kesinlikle yapmıyor boşuna kullanmayın ya

Gerekli access'i yoktur. Admin account'ta "Run as administrator" yaparsan sorun olacağını sanmam.

Yok onu kastetmiyorum su rapidle yok efendim hızı 999999 katına çıkıyormuş falan direkt yalan. Benchmarklarla da kanıtlanmış bi yalan. Boşuna ram yemek dışında bi olayı yok. Üstüne bir de sistemi kitliyor bsod verdiriyor
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:

Bright said:

PrudenT said:

samsung magician söylediğini kesinlikle yapmıyor boşuna kullanmayın ya

Gerekli access'i yoktur. Admin account'ta "Run as administrator" yaparsan sorun olacağını sanmam.

Yok onu kastetmiyorum su rapidle yok efendim hızı 999999 katına çıkıyormuş falan direkt yalan. Benchmarklarla da kanıtlanmış bi yalan. Boşuna ram yemek dışında bi olayı yok. Üstüne bir de sistemi kitliyor bsod verdiriyor

O özellik sırf benchmark yapanlar kendilerini tatmin etsin diye koyulmuş, yoksa pratikte bir faydası yok sdfssdf
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
selamlar konuyu hoplatayım dedim,

sanırım hdd gg olmaya başladı, 3 senedir ilk defa mavi ekran geldi. laptop kullanıyorum. 256 gb kadar kullanmışım genelde hdd de, 256 gb a kadar ssd almayı düşünüyorum o yüzden lakin cahilim bu konuda. hangisini almak mantıklı bu zamanda f/p olarak. yardımcı olabilir misiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...