Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Microtransaction yolda

Sam

Öne çıkan mesajlar

Dworgian said:

senko said:

gelsin bence
işim gücüm var benim, limitli oynayabiliyorum oyunu
basıyım parasını en güçlü olayım.

edit: şimdi ciddiye alacaklar commenti jksdkljda ben p2w de olsa para vermem ya. en fazla oyunu silerim =)

edit2: conduit item hariç klasjdlkas

ahah heralde olm bokunu çıkartırlarsa oynamam ben de.
milyon tane oyun var piyasada.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

Flassh said:

Dworgian said:

Hayır abi şunu anlamıyorum. Sen para verme? Birinin para verip senden daha çabuk level atlaması senin oyun keyfini niye bozuo?

PvP yok oyunda? Ladder mı kasıosun sanki?

bu savunmanın aynısı zamanında rmah için yaptılar, gördük sonucunu

rmah kalkmasaydı keşke? ben hala savunuyorum rmah ın güzelliğini. yasal sebeplerle kapadılar diye rmah ı zaten bildiğim.

rmah varken ah de item hunt kasıp rmah da satmak eğlenceliydi mesela

aynı oyunu mu oynadık abi?
act2yi gecemiyordu millet itemsizlikten tek yol rmah idi
vazo hacknslash ı idi oyun

market basında item al sat yapıp para kaldırmak güzellikti sanırım
bunun yerine borsaya falan girerbilirsin :p
Sosyal ağlarda paylaş

simdiki kadar abarti her dusen turuncu bir halde olmasa bile o zamanin sartlarina gore karaktere yonelik bir drop sistemi ile gelseydi oyun rmah bu kadar tepki cekmezdi. hatta olumlu karsilanirdi. saatlerce oynayip isime yarar sari bile gormuyordum yahu. mahkumdunuz rmah a. gold farming haline gelmisti oyun. gold farmlayip item aliyordum. oyun saatim baska bir seye yaramiyordu. ustumde kendi dusurdugum bir item falan vardi herhalde.

gercek para harcamadim hic. gene de cok kotu ve auction house tabanli bir sistemdi. savunmanin hic anlami yok. felaket kotu ve greedy bir dizayn tercihi. olu dogurttu d3 u.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi iyi de zaten rmah ın işe yaraması için insanlara kendine yarar item düşmemesi lazımdı. Bu yüzden de ona göre ayarlıydı sistem.

Ha bana da oyuncu olarak kötü gelmio muydu? Geliodu tabii. Ama ticari açıdan olması gerekli şekli belliydi

Edit: Kötü gelen sistem değil. İnsana arada bir kendine yarar drop gelmesi güzel olurdu diye düşünüodum sadece. Yoksa AH ve RMAH eğlenceliydi bence.
Sosyal ağlarda paylaş

İşte senin oyun anlayışın daha farklı, onu anlatmaya çalışmıştım ama tam anlamamıştın, bu örnek daha iyi oldu. Oyun mekaniğine sınırlayamadığın bir faktör koyduğun an adaletsizliğin önünü açıyorsun. Örneğin gold, aralıksız gold bile farmlasan günde atıyorum 20 saatten 1 milyon farmladın diyelim. Bu sınırı oyun içerisinde tanımlanan verim ve şans faktörlerinin dışına taşıma, aşma, arttırma şansın yok bug falan bulmadığın sürece. Fakat goldu gerçek para ile alabilirsen 30 saniyede 40 milyon golda da sahip olabilirsin. Bu da oyun içerisinde adaletsizlik demek.

Expansion çıktığında çöp olacak bir tane ringe cap değer olan 250€ veren adamlar vardı bu oyunda RMAH zamanı. Bu cap'i aşmak için forumlar üzerinden gerçek para transferi ile 1800€ eden item falan olmuştu. Kimin parası ne kadar, oyuna ne kadarını yığacak, sınırlayamazsın.

"PvP yok o zaman adaletsizlik de yoktur" mantığı da doğru bir mantık değil. Zaten oyunu PvP için oynamıyoruz. Milyonlarca çer çöp yaratığı moron gibi parçalarına ayırıp O YILLARDIR BEKLEDİĞİM ÜBER İTEMİ ATAR MI diye geziniyoruz. Para verip senin çeyreğin eforla T6 farmlamaya başlarken sen günde 10 saat oynayıp anca T4 yaparsan keyfin kaçar elbet.
Sosyal ağlarda paylaş

@Baggio:

Abi afedersin ama competitive oynamadığın bir oyunda (yani rakibinin sana üstünlük sağlaması mümkün olmayan bir durumda), elalemin herifinin para basıp aldığı itemı / progressi önemsiyorsanız sizin kafalar çok farklı yerde yahu.

Benim sizi anlamama imkan yok.

Ladder kasan biriysen bu serzenişini yiner bir derece anlayabilirim.

Ama bu durum bile benim ah rmah ve micro transaction a laf etmemi gerektirmez. Bunlara laf etmiyor ve sizin bulduğunuz gibi kötü bulmuyor olmam da beni blizzfanboi yapmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

beni şöyle alakadar ediyor, sırf ah ve rmah var diye drop rateler ona göre ayarlanıyor, bu nedenle 300 saat oyun oynayıp kendi karakterimin setini tamamlayamıyorum, eskiden smart loot da yoktu zaten. başkaları istediği gibi oynasın ben kendim zevk alayım olayı yok yani, sistem almana engel oluyor.

diablonun çıktığı dönem oynayanla şuan oynayan farkın ne kadar büyük olduğunun farkındadır zaten, aktif oyuncunun böylesine yanlış bir yorum yapacağını düşünmüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Sadece AH gelseydi droplar rostaki gibi class dropa daha yakın olurdu, sırf RMAH var diye full random retard gittiler. Bu ikisi birbirinden ayrı konular değil dworg.

Tabii ki rmah iş yapsın diye drop class dan farklı olsun benzeri bir ayar olduğu belliydi zaten.

Hatta blizz yeni cash cow olarak d3 ü kullanacak diye düşünmüyor muyduk?

Bir yerde patladı legal birşeylerden kapadılar rmahı. O arada AH niye kapandı onu anlamadım gerçi. Bir anda oyunda goldun etkisini "sıfır" a çekti adamlar. Gold satanlardan vs desen WoW da yıllardır satılıyor gold?

Ne blim.

Microtransaction hala saçma gelmiyor bana. Oyunda cici bici gezmek isteyen bassın parayı alsın kendine şirin şapka fln
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

sizin bulduğunuz gibi kötü bulmuyor olmam da beni blizzfanboi yapmaz.

blizzard veya diablo ile alakalı değil zaten. gamer aspectinde baya cahil olduğunu gösteriyor sadece.

"istemeyen almaz kardeşim" senin şahsi fikrindir, sen böyle düşünebilirsin. yapımcı düşünemez. yapımcı bir değişiklik yaparken bütün oyuncularını düşünmekle yükümlüdür.

beni darlamaz deyip, bunu savunuyor olman bu işlerden hiç anlamadığının göstergesi sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

benim orada "fanboi" ile ilgili cümlem baggio nun "bunu savunuyorsanız fanboyluk yapıyorsunuz gibi geliyor" göndermesineydi.

microtransaction olayını genelde tartışacaksak onu ayrıca detaylı tartışalım istiosan

ama öyle "bi bok bilmiosun o zaman" diye girersen tartışamayız. çünkü o zaman "sen misin otorite?" diye başlarım tatsızlaşırız abi gerek yok.

zira bu da keyif. ben böyle de keyif alabiliyorum ve umurumda değil bu durum. bu fikrimi başka birinin anlatacağı bir şey değiştirmeyeceğine göre tartışmaya da gerek yok sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...