Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

13 adimda mikrodalgada patates haslama


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Bu tarifin hastasi oldum, 2-3 gunde bir ortaboy bir patates ile yapip yemeden duramiyorum. Tavsiye edilir.

[list=1]
[*] Ilk once guzel, taze, sari bir patates alin.
[*] Guzelce yikayin, patatesi kabuklariyla yiyecegiz.
[*] Yikadiktan patatesi kurulayin. Zeytinyagi adimi icin bu, sonra tekrar islatacagiz.
[*] Bir catal alin ve patatesin her yerine delikler delin. 6-7 kere catali batirmaniz yeterli. Patlamasin diye bu.
[*] Simdi patatesi zeytinyagi ile guzelce ovalayin. Her yani yaglansin. Bu sayede kabugu yumusacik kalacak, yerken farkina bile varmayacaksiniz. Ayrica patatesin nemini de koruyacak.
[*] Uzerine tuz ve karabiber dokun ve her yerine yayin. Bu adim zeytinyagi ile birlesince kabuga cok guzel bir tad katacak. Kabuksuz halinden daha iyi yapacak.
[*] Yeterli buyuklukte bir kagit havlu alin ve patatesi havlu ile tamamen sarin.
[*] Kagida sarilmis patatesi suyun altindan gecirin, kagit islansin. Kagit havlu nemli kalsin ve kabuguna yaptiklarimiz dagilmayarak icine islesin diye. Patatesin kivamini da etkiliyor, onemli bu adim.
[*] Mikrodalgayi en yuksek ayarda 5 dakikaya ayarlayin, patatesi koyun.
[*] 5 dakika bittiginde patatesi cevirin bir 5 dakika daha mikrodalgada tutun.
[*] Pisme bitince kagidi atin ve patatesi aluminyum folyoya sarin.
[*] Bir koseye 15-20 dakikaligina birakin. Yavas yavas yumusasin, ici pissin, kabuyu nemini kaybetmesin. Arada sirada koydugunuz yerde de cevirin, yoksa bir tarafi sogumayabilir.
[*] Kabuklarini soymadan yiyin simdi.
[/list]
Son hali de bu:

http://cl.ly/image/1f213T3L241Q/wp_20150219_17_07_33_pro.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kolay bi tarif de ben vereyim.

500 gr - 700 gr arasi hazir dilimli patatesi actifry 'a atin, kendi kasigiyla 1 kasik yag koyun ve 25 dk isitin. karabiber tuz da ekleyin. pistikten sonra bir tabaga dokup ustune dilimli kasarlardan (beyaz degil de sari olan tost kasarlarindan) koyun. patatesin tepesini kapatacak sekilde 5-6 dilim kasari yerlestirin. hatta simdi aklima geldi patatesleri tabaga dokmeden once tabagin altina da bu kasardan yayabilirsiniz bir dahakine oyle yapayim. kasar, sicak patatesin dumaninda eriyip patateslerin ustunu kapliyor. yanina da yesil cay. pratik ve lezzetli
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tarifin güzelmiş emek için teşekkürler ancak 13 adımda olan şeyi bu torba 1 adımda yapıyor. Ben bu şekilde kumpir yapıyorum. Sadece 3 delik açarak bu torbada 3 dakika pişiriyorsun. Kumpir içinin aynısı oluyor. Sonrası malüm tereyağ, kaşar koyup karıştırıyoruz. Üzerine mısır sosis mantar isteğe göre..

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Her yerde var. Ben n11 den 13 tl civarı almıştım kargo dahil.

Torba içi elyaflı bi tuhaf bir şey. Buharı içine hapsederek çok çabuk aşırı yüksek ısıda pişmesini sağlıyor. Kumpir yapabilmek için, patatesin iç kısmının kurumaması ve çok yumuşamış olması gerekiyor. Bu zımbırtı onu yapıyor işte
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

poşet 1 adet. içine 2 büyük patates sığabiliyor. poşet zaten ömürlük yani kullan at değil.

fırında oluyor mu bilmiyorum ama patatesi kumpir haline getirmek çok zor. bunu tek başına mikrodalga bile çok uzun sürede yapabildiği için (900W 25-30 dakikaya yakın) bu poşet o süreyi 3-4 dakikaya indiriyor.

İşi fırına kadar düşürürsen patatesin haşlanması muhtemelen 1 saat veya daha fazla olacaktır. 2000W bir fırın 7-8tl yakar heralde :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...