Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Bu tarifin hastasi oldum, 2-3 gunde bir ortaboy bir patates ile yapip yemeden duramiyorum. Tavsiye edilir. [list=1] [*] Ilk once guzel, taze, sari bir patates alin. [*] Guzelce yikayin, patatesi kabuklariyla yiyecegiz. [*] Yikadiktan patatesi kurulayin. Zeytinyagi adimi icin bu, sonra tekrar islatacagiz. [*] Bir catal alin ve patatesin her yerine delikler delin. 6-7 kere catali batirmaniz yeterli. Patlamasin diye bu. [*] Simdi patatesi zeytinyagi ile guzelce ovalayin. Her yani yaglansin. Bu sayede kabugu yumusacik kalacak, yerken farkina bile varmayacaksiniz. Ayrica patatesin nemini de koruyacak. [*] Uzerine tuz ve karabiber dokun ve her yerine yayin. Bu adim zeytinyagi ile birlesince kabuga cok guzel bir tad katacak. Kabuksuz halinden daha iyi yapacak. [*] Yeterli buyuklukte bir kagit havlu alin ve patatesi havlu ile tamamen sarin. [*] Kagida sarilmis patatesi suyun altindan gecirin, kagit islansin. Kagit havlu nemli kalsin ve kabuguna yaptiklarimiz dagilmayarak icine islesin diye. Patatesin kivamini da etkiliyor, onemli bu adim. [*] Mikrodalgayi en yuksek ayarda 5 dakikaya ayarlayin, patatesi koyun. [*] 5 dakika bittiginde patatesi cevirin bir 5 dakika daha mikrodalgada tutun. [*] Pisme bitince kagidi atin ve patatesi aluminyum folyoya sarin. [*] Bir koseye 15-20 dakikaligina birakin. Yavas yavas yumusasin, ici pissin, kabuyu nemini kaybetmesin. Arada sirada koydugunuz yerde de cevirin, yoksa bir tarafi sogumayabilir. [*] Kabuklarini soymadan yiyin simdi. [/list] Son hali de bu: http://cl.ly/image/1f213T3L241Q/wp_20150219_17_07_33_pro.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 gerek yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 bu tarifle haslamadan cok kumpir gibi olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 bi fotoğraf koy da o kadar zahmete deyiyor mu bir görelim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Koydum. Kumpire benzer oluyor ama haslama gibi de. Guzel oluyor, denemek lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 üşenirim ben buna Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 10 dkda zaten haşlarım ben patatesi ne gerek var :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 benimki daha basit 1- patatesi suda haşla. 2- tuzlayarak ye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Tadi suda haslanmistan cok daha farkli oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calvaria Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Farkli bir tarif, yapilabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Curunir Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 gerge kırmızı biber de koy fena oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 bildigin kumpir iste.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Suda haslama ile kumpir arasi bir sey oluyor, ikisine de tam benzemiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Undisclosed Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 200c fırında kumpir gibi yap, ortasını yar tereyağı tuz rende kaşar ile patatesin içini karıştır gg. dışını kumpir gibi çıtır istemezsende fırına pattisi koyarken bir kaba az bişey su koyup fırının içine koy. tadaaa çakma steam oven Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vulga Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 kolay bi tarif de ben vereyim. 500 gr - 700 gr arasi hazir dilimli patatesi actifry 'a atin, kendi kasigiyla 1 kasik yag koyun ve 25 dk isitin. karabiber tuz da ekleyin. pistikten sonra bir tabaga dokup ustune dilimli kasarlardan (beyaz degil de sari olan tost kasarlarindan) koyun. patatesin tepesini kapatacak sekilde 5-6 dilim kasari yerlestirin. hatta simdi aklima geldi patatesleri tabaga dokmeden once tabagin altina da bu kasardan yayabilirsiniz bir dahakine oyle yapayim. kasar, sicak patatesin dumaninda eriyip patateslerin ustunu kapliyor. yanina da yesil cay. pratik ve lezzetli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 mikrodalga da direk pişemiyor mu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 gideri her halukarda var..afiyet olsun gerge.. ben de az once 3 tane kokorec goturdum bol acili ezmeli tursulu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Tarifin güzelmiş emek için teşekkürler ancak 13 adımda olan şeyi bu torba 1 adımda yapıyor. Ben bu şekilde kumpir yapıyorum. Sadece 3 delik açarak bu torbada 3 dakika pişiriyorsun. Kumpir içinin aynısı oluyor. Sonrası malüm tereyağ, kaşar koyup karıştırıyoruz. Üzerine mısır sosis mantar isteğe göre.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 bu torba nerede satilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Her yerde var. Ben n11 den 13 tl civarı almıştım kargo dahil. Torba içi elyaflı bi tuhaf bir şey. Buharı içine hapsederek çok çabuk aşırı yüksek ısıda pişmesini sağlıyor. Kumpir yapabilmek için, patatesin iç kısmının kurumaması ve çok yumuşamış olması gerekiyor. Bu zımbırtı onu yapıyor işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 pakette kac tane var ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 fırında olmuyomu la bu mikrodalga yok evde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 ben de tam firin posetinde olur mu bu acaba diyordum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 poşet 1 adet. içine 2 büyük patates sığabiliyor. poşet zaten ömürlük yani kullan at değil. fırında oluyor mu bilmiyorum ama patatesi kumpir haline getirmek çok zor. bunu tek başına mikrodalga bile çok uzun sürede yapabildiği için (900W 25-30 dakikaya yakın) bu poşet o süreyi 3-4 dakikaya indiriyor. İşi fırına kadar düşürürsen patatesin haşlanması muhtemelen 1 saat veya daha fazla olacaktır. 2000W bir fırın 7-8tl yakar heralde :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 dudukluye koy, 15-20 dakkada ilik gibi oluyo zaten. biraz tereyagi + tuz + sut hepsini el blendirindan gecir. al sana efsane pititis puresi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar