Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

double quarter pounder'ın eti plastik mi ?


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

yahu bundan yiyenleriniz var mı ? hayatımda 7-8 kere falan yemişliğim var, her seferinde şüpheyle kemirdim lan eti. değişik bi tadı var bunun.

fakat ete doyuruyor o ayrı.

Mesaj tarihi:
KenshinHimura said:

gerçek burgercılar

http://new4.fjcdn.com/comments/Gt+a+black+ancestor+wow++_94d8d02a8a5ceac3d4c9fca453f522b6.jpg



Olm sen neden her burger topiğinde damak tadına sahip insanlara ulti açıyosun lan dsjkf
Mesaj tarihi:
10 numara et yapan biri olaraktan diyorum ki burger eti pisirmek bildigin sanat. Disini yakmican, icini istedigin kivamda pisiricen, lastik gibi yapmican falan. Buyuk is.

Kagit gibi burgerlerden bahsetmiyorum tabi.
Mesaj tarihi:
di said:

10 numara et yapan biri olaraktan diyorum ki burger eti pisirmek bildigin sanat. Disini yakmican, icini istedigin kivamda pisiricen, lastik gibi yapmican falan. Buyuk is.

Kagit gibi burgerlerden bahsetmiyorum tabi.


Kağıt gibi olanlar da ayrı güzel de ekmeğe bir tane koymuyorsun tabii. 3-4 tane kat kat dayayacaksın.
Mesaj tarihi:
yağlı eti zırhta çekicen az karabiber
köfte çapına getir ortasını 3-4 parmakla göçür
önceden ısınmış döküm oluklu ızgaraya at, 3-4 dk sonra çevir falan
bi sırrı yok
Mesaj tarihi:
işin sırrı iyice közlenmiş kömürde yavaş yavaş suyunu damlatmadan eti uzun süre ateş üzerinde tutabilmekte. tabii bu ızgaranın sırrı, butik hamburgercinin sırrı köftenin harcında. ateşini kendin yakmadığın ızgaradan hayır gelmez diyeyim ben sana.
Mesaj tarihi:
jacabo said:

Alopuan kac oldu gokalp

olm senede en az 20 30 tane beleş menü söylüyoz biz o alopuanı farkettikten sonra
bi ara yemek sepeti kapanmıştı, telefondan söylemiştik mcdonalds, kadın bize 130 tl alopuan birikmiş ordan ödeyin dediğinde ayıkmıştık.
her sene resetleniyomuş bide o puan sanırım. allah bilir öncesinde neler kaçırdık.
Mesaj tarihi:
senko said:

bak sen de bambaska bisi diyorsun

genelde muhurleyin eti diyorlar
uzun sure tutsan suyunu birakir zaten, anne usulu lastikten bozma kofte olur


bizimkisi delikanlı usulü ızgara. öyle eti sosa, yağa yatırmadan terbiyesini ateş verdiğimiz türden. kıçımın kenarı chefler yağa banmadan mühürlesinler eti o zaman tartışmayı kabul ederim. ızgara dediğin usul usul pişer hemşerim, denemesi de 100 gr ete bakar.
Mesaj tarihi:
seninkini deniyemem abi evde
ızgara lazım dediğin gibi
dökme demir tava var bende sağlam güzel bişi bayağı, onda mühürlüyorum ben 2 tarafını da 2-3 dak tutarak.

ama hala istedğim o kıvamı yaratamadım, burgerLab müthiş yapiyor mesela köfteyi. işin sırrı kıymada mı, yoksa harcında mı bulamadım

şefleri fln dinledim yurtdışındaki bir çoğu harc bile koymuyor direk yoğuruyor kıymayı içine birşey atmadan. Onu da denedim, bok gibi oldu :)
bizim etlerin genel bir kalitesizliği var tabii, onun da etkisi muhakkak
Mesaj tarihi:
Geçen denedik yüzde 60 antrikot kıyma, yüzde 40 dana döş'den, bir tek karabiber, tuz ile yoğurarak. Fena olmadı. Ama daha geliştirilebilir. Bir de oran sanki 70e 30 filan olmalı. Biraz yağlı et olmalı.

Bu arada pişirme olarak da 3'er dakika iki tarafı da mühürleyip 5 dakika fırına attık. Birisi suyunu kaybetmedi güzel mühürledik çok güzel oldu.

Esasında güzel ekmek de hamburger için çok önemli ya. Onu da yapabilsek süper olacak.
×
×
  • Yeni Oluştur...