Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

double quarter pounder'ın eti plastik mi ?


Zyrobod

Öne çıkan mesajlar

di said:

10 numara et yapan biri olaraktan diyorum ki burger eti pisirmek bildigin sanat. Disini yakmican, icini istedigin kivamda pisiricen, lastik gibi yapmican falan. Buyuk is.

Kagit gibi burgerlerden bahsetmiyorum tabi.


Kağıt gibi olanlar da ayrı güzel de ekmeğe bir tane koymuyorsun tabii. 3-4 tane kat kat dayayacaksın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

jacabo said:

Alopuan kac oldu gokalp

olm senede en az 20 30 tane beleş menü söylüyoz biz o alopuanı farkettikten sonra
bi ara yemek sepeti kapanmıştı, telefondan söylemiştik mcdonalds, kadın bize 130 tl alopuan birikmiş ordan ödeyin dediğinde ayıkmıştık.
her sene resetleniyomuş bide o puan sanırım. allah bilir öncesinde neler kaçırdık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

bak sen de bambaska bisi diyorsun

genelde muhurleyin eti diyorlar
uzun sure tutsan suyunu birakir zaten, anne usulu lastikten bozma kofte olur


bizimkisi delikanlı usulü ızgara. öyle eti sosa, yağa yatırmadan terbiyesini ateş verdiğimiz türden. kıçımın kenarı chefler yağa banmadan mühürlesinler eti o zaman tartışmayı kabul ederim. ızgara dediğin usul usul pişer hemşerim, denemesi de 100 gr ete bakar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

seninkini deniyemem abi evde
ızgara lazım dediğin gibi
dökme demir tava var bende sağlam güzel bişi bayağı, onda mühürlüyorum ben 2 tarafını da 2-3 dak tutarak.

ama hala istedğim o kıvamı yaratamadım, burgerLab müthiş yapiyor mesela köfteyi. işin sırrı kıymada mı, yoksa harcında mı bulamadım

şefleri fln dinledim yurtdışındaki bir çoğu harc bile koymuyor direk yoğuruyor kıymayı içine birşey atmadan. Onu da denedim, bok gibi oldu :)
bizim etlerin genel bir kalitesizliği var tabii, onun da etkisi muhakkak
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Geçen denedik yüzde 60 antrikot kıyma, yüzde 40 dana döş'den, bir tek karabiber, tuz ile yoğurarak. Fena olmadı. Ama daha geliştirilebilir. Bir de oran sanki 70e 30 filan olmalı. Biraz yağlı et olmalı.

Bu arada pişirme olarak da 3'er dakika iki tarafı da mühürleyip 5 dakika fırına attık. Birisi suyunu kaybetmedi güzel mühürledik çok güzel oldu.

Esasında güzel ekmek de hamburger için çok önemli ya. Onu da yapabilsek süper olacak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...