Baggio Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 Merhaba beyler bayanlar, Evlenme arifesindeyim. Çamaşır makinesi, kurutma makinesi ve buzdolabı ihtiyacımız var. Fakat 2 konunun içinden çıkamıyorum; 1- Hangi marka? Vestel'in tost makinesini bile sokmam evime, Arçelik ise "meh" ama o kadar düşman değilim. Yine de ithal var kafamda öncelikli olarak. Gerçekten kaliteli olan ve gerekirse servisi de 2-3 gün içinde işi çözebilen, fakat fiyatı da 5x olmayan (2-3x uygundur) ne markalar var? Bosch, Siemens iyi falan biliriz mesela ama son zamanlarda şikayetler duydum sanki. 2- Çamaşır + kurutma şeklindeki makineler gerçekten çok sorunlu şeyler mi? Kime sorsam ayrı ayrı al diyor ama hem evde tek makine olması yer açısından büyük avantaj sağlayacak, hem de arada birinden alıp diğerine tıkmak yerine bir kere bas 4 saat sonra anahtar teslim versin istiyorum. Yok mu bunun bozulmayanı, iyi markası? İlla ayrı mı almalı? Bonus soru: Bulduğumuz evde ev sahibi tek dış, 2 iç üniteli klima taktırmış. Arçelik bu ama modeline dikkat etmedim, bir dahaki gidişimde bakacağım. Bunu yapabilen klimalar genelde iyi enerji sınıflı ve premium model oluyor diye biliyorum ama Arçelik becerebiliyor mu bunu? Sistem verimli bir sistem mi ayrıca, ikisini birden açsak bir şeyleri yorar mı mesela? Mevcut kanalları kullanarak değiştireyim desem, iyi markalarda aynı işlevli ürünler var mı? Sorularım böyle, tecrübelerinizi bekliyorum. Teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 Arcelik klimalar epey iyiler, oyle top 5 degil ama kullanilir yani guzelce. Camasir+kurutma olayina gelince; farkli farkli markalarinkilerle karsilastim kendiminkini almadan once arkadaslar ve akrabalarda filan, bu isi adam gibi yapan tek gordugum LG. Bazen nemli cikardigi oluyor ama %95 filan ciktigi gibi dolaba koyuyorum ben. Soyle cok nem tutan kumaslari bazen bir koltugun ustunde biraz bekletiyorum. Patentli bir teknolojimiz var kurutma+yikama icin demislerdi alirken ama bilmiyorum, arastirmadim hic. Ankara burasi ama, cok hafif nemli olsa da gomlek sorun degil, dolabin icinde yarim saat beklese bile nem filan kalmiyor. Istanbul gibi sehirlerde nasil olur bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 klima icin benim bildigim kadari ile 2 tane top class marka vardi tercih edilebilecek, biri mitsubishi digerinin adini cikaramadim simdi buzdolabi icin electroluxu cok ovuyorlardi onun disinda bilemicem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 Klima icin Arcelik top 5'de degil iste, sifirdan alacaksan alma. Ama zaten varsa guzelce kullanilir. Oyle kotu de degil. Acer gibin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 Klima arçelik alma, çok sesli onun yerine mitsubishi Heavy endüstri al. Fiyatı mitsubishi elektrik e göre uygun. Ben 6 yıldır Samsung kurutmali çamaşır makinesi kullanıyorum memnunum. Diğer beyaz eşyaları sırayla Electrolux e geciyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 çamaşır+ kurutma olarak hoover kullanıyorum ben. genel olarak başarılı. ancak biraz tricky yönleri var. verimli bir yıkama+kurutma seansı için az çamaşır atmak gerekiyor. çok çamaşır olunca içinde sapıtıyor alet. idealinin max 5kg olduğuna kanaat getirdim ben. ama ayrı ayrı makinalar olması iyidir. ben de yer sorunu yüzünden bunu kullanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 bosch ya da siemens alırken de ürünün menşei çok farkediyor. bazı modeller tr üretimi, bazıları almanya. hangisinin iyi olduğunu belirtmeme gerek yok sanırsam (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Civcivhead Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 http://forum.paticik.com/read.php?13,7642358 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 ginaly said: çamaşır+ kurutma olarak hoover kullanıyorum ben. genel olarak başarılı. ancak biraz tricky yönleri var. verimli bir yıkama+kurutma seansı için az çamaşır atmak gerekiyor. çok çamaşır olunca içinde sapıtıyor alet. idealinin max 5kg olduğuna kanaat getirdim ben. ama ayrı ayrı makinalar olması iyidir. ben de yer sorunu yüzünden bunu kullanıyorum. kurutması yıpratıyor mu çamaşırları --- çamaşır- arçelik bulaşık- bosch buzdolabı: ge klimada diğer iyi marka daikin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 ariston kurutmalı çamaşır makinası var. sorun yaşatmadı hiç, canavar gibi alet. ama kurutma çok buruşturan bir süreç, benim makinada kolay ütüleme modunda kurutuyorum yoksa hayatta ütülejmiyo. ama bungenel olarak böyle. anneme daha pahalı lg almıştım, yine kurutmalı ama annem hiç kurutma kullanmıyo, yıkamasından memnun ikisini de tavsiye edebilirim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 evde fazla oda varsa ip gerin ben 6 senedir evin içinde kurtuyordum duvardan duvara toplamaya üşendim mi üzeride bırakıyorum ordan alıyordum bi tane de kurutma askısı vardı, 2 makina çamaşır tek seferde kuruyordu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 Selam, Abi TR'de yapılan ile Almanya'da yapılan arasında fark sadece model bazlı. Sonuçta TR üretiminin büyük çoğunluğunu ihraç ediyor. Bende 7 senesi dolmak üzere olan Siemens beyaz eşyalar(XXL buzdolabı, ankastre fırın, cam ocak, bulaşık makinası, çamaşır makinası, kurutma makinası, mikrodalga fırın) var. Sorun yaşamadım ama seçtiğim modeller giriş veya orta sınıf değildi. Genelde tüketim odaklı ürünler seçtim. En son kurutma makinasını ayrı aldım ve çok memnunum. O da Siemens. Zaten Bosch ile Siemens farkı sadece görsel. Kaldı ki Bosch, Siemens'in hisselerini aldı. Siemens ismi birkaç sene daha kullanılacak. Siemens'in müşteri hizmetleri gayet güzel sorunlarda yardımcı oluyor. Aldığım kurutma makinası ufak bir ezikli olduğu için iade ettim. Ama bu sefer de ithal model olduğu ve daha ithal edilmeyeceği için ortada kalmıştım ki bana revizyonlu yeni modeli fiyat farkı olmadan yolladılar. Enerji tüketimi ve gürültüsü daha düşük modelim oldu :) Koç ve Zorlu altın sıçsa almam. Kaliteli ve uzun soluklu sorunsuz çalışan makinalar değil. Daha geniş bir bütçem olsaydı Miele alırdım ama fiyat/performans oranında BSH gayet başarılı. Benim için 10 yıl sorunsuz çalışmaları yeterli, sonra değiştiririm zaten. Ekonomik olmaktan çıkmaya başlıyorlar. Klima.... Mitsubishi Electric... daha nefes tükettirmeyin :P Siemens'in davlumbazları gürültü ve debi olarak yeterli değildi. Onu Teka almak zorunda kaldım. Çıkışını da Ø150mm boru(tavsiye eidlen) ile yapınca deli emişe ve düşük gürültüye sahip oldu :D Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 samsung nasıl beyaz eşya da bimeks indirimli satıyordu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 Selam, BSH üretim mantığı olarak bir modeli 2 fabrikada üretmiyor. TR'de üretilip de USA veya Avrupa pazarına giden modeller var. Evet, BSH'da arkadaşım çalışıyor :D Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 Selam, vade retro samsung Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 bir de ben çamaşır makinasında arçeliğin yazılımına güveniyorum çamaşaır makinası seyreden anneler var bürüsrü geri dönüş olmuştur mutlaka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 forgiver said: samsung nasıl beyaz eşya da bimeks indirimli satıyordu samsungun beyaz eşyası orta halli ama servis ilginç.Adamların tr de hiç tesisi olmadıgından ya hep ya hiç çalışıyorlar,tamir olayına hiç girmiyorlar.Eger tuketıcı hatası demedılerse mutlaka urun değişiyor.Benım kurutmalı çamasır makınesınde ledlerden biri yanmıyordu,adamı çagırdım fotograf cektı gitti.8 gün sonra yenisi geldi birebir değişim yapıldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2015 Bosch buzfolabi almayin. Tr uretimi 2010 model buzdolabindan memnun degilim ve mrmnun olmayan 2 kmsum var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Şubat 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2015 buzdolabi - general electric veya electrolux çamaşır makinesi - hoover veya bosch bulaşık makinesi - franke klima - mitsubishi veya carrier fırın ve mikrodalga - franke Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Şubat 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2015 Çamaşır makinesi electrolux aldım uzun araştırmalarım üstüne. En iyisi demiyorum ama o fiyata en iyisi diyebilirim. Devrine ve hacmine dikkat etmen lazım alırken. Tambur delikleri dandik olmasın, yırtmasın takılmasın bi yerlere. Su jeti, köpük, buhar gibi özellikler ne kadar önemlidir bilmiyorum; su jeti var benimkinde ama olmasa da olurdu sanki. Ama buhar işinden memnunum, 15 dk'da buharlayıp sinmiş kokuyu falan çıkarıyor çamaşırı ıslatmadan. Köpük konusunun +/-'leri var, bence ek para vermeye değmez. Hızlı programı mutlaka olsun, 3-5 parçayı acil yıkaman gerektiğinde 10-15dk'da yıkayabil. Bulunduğun şehirde servisi olsun, eğer büyük bi marka almıyorsan bu sıkıntı çıkarabilir ilerde. Marka olarak AEG veya Electrolux öneririm Miele falan almayacaksan. Bulaşık makinesi için o kadar inceleme yapamadım, bir ara almam lazım. ama 3 program olsa yeter; düşük ısı-yüksek ısı ve hızlı program. Bunlar dışında paslanmaz çelik olsun iç yüzeyleri; kaplama veya plastik olmasın. İç dizaynına dikkat etmeni öneririm. Büyük tabakların varsa rahat sığsın, çatal bıçağı koyunca pervaneye sürtmesin, deterjan kapağı açılırken önüne gelebilecek tabağa çanağa takılmasın. Marka olarak da Bosch, Siemens gibi düşünüyorum fiyatı çok yükseltmeden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2015 beyaz eşyada miele mutfakta gaggenau evlenirsem karıyı gram dinlemem bunları alırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Şubat 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2015 miele çamaşır makinesi var açıkcası annemdeki bosh daha iyi yıkıyor. Makineyi çözemedik aq 1.5 saat programları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2015 anladığım akdarıyla beyaz eşya şans işi benim evde beko buzdolabı ve çamaşır makinmesi var hani gayet iyi çalışıyorlar bi sıkıntısı yok (modellerini hatırlamıyorum ama bekar evi için ideal modellerdi eheh) bulaşık makinesi ise ev sahibinden kalma arçelik LEYDİ 150 mi ne 20 senelik bulaşık makinası ama memnunum kendisinden güzel yıkıyor :) ben şansımı servis ağı geniş olan arçelik/beko ve bosch dan yana kullanırdım hani meret bozulursa da servisi çabuk gelsin diye bi de A+ veya A++ olmasına dikkat et aynı markayı kullanıp memnun olan var olmayan var etrafımda sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Şubat 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2015 şans işi aynen, eğer 2k'nın üzerine çıkarsan o şans meselesinden kurtuluyorsun anca. o da bazı markalarda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Şubat 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2015 senko said: beyaz eşyada miele mutfakta gaggenau evlenirsem karıyı gram dinlemem bunları alırım. Cukka sağlam herhalde senko Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar