bingildak Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 hesapta dolar tutmuyorum ki abi. tl tutuyorum. ödeme yapacağım gün kura göre tl'den usd'e dönüp ödeme yapacağım kadar döviz alıyorum. (banka bunu kendi yapıyor zaten, kk borcu öde diyorsun, tl hesabında para var bu kurdan şu kadar dolar alıp yatırayım mı diyor, evet diyorsun, tl'i usd yapıp ödüyor, avantajın hesap kesime kadar istediğin zaman yapıyorsun, dolar 1 hafta pahalılaşırsa pahalı ödeme yapmıyorsun) kredi kartında aktif bakiye tutman gerekmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 e aynı şey oluyo o zaman da. yani o günkü kur düşükse tl kredi kartından ona göre döndürüyo zaten. yani çok düşük farklar var, değer mi hesap yapmaya ayda 100k dolar harcamıyosan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 ha senin dediğin ödeme tarihine kadar dolara istediğin zaman çevirip öde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 TL ile usd ödemesi yaparken, yani TL kk ile usd mal alırken genelde verilen conversion rateler yüksek oluyor. usd ödersen olan biraz daha on your terms oluyor. usd ile alıyorsun, istediğin kurda usd alarak ödüyorsun. kısa vadeli dalgalanmalardan kaçınabiliyorsun. örnek son 1 haftadır usd uçtu gitti, arkadaş kart alacak, şimdi tl kartı ile alsa kurdan bir yeri delinecek, usd hesaplı kk ile öderse 180 dolar borçlanmış olacak, hesap kesime kadar kur düştüğünde ödeme yapma opsiyonuna sahip. haa değer değmez noktasında ufak farklar oluyor ama seni yoran ekstra bir işlem olmadığı için neden olmasın. telefon ediyorsun, kredi kartıma usd hesabı açtırmak istiyorum diye hiçbir masrafı yok işlemi yok. ayrıca limitleri ayrı tutuluyor. 1500 tl, 1500 usd gibi. usd harcaman tl hesabını bloke etmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 Sıkıntı var mı yok mu göreceğiz daesu daha hala yolda benim 6 parçalık amazon pakedi. Hatta mal i-parcel hala dönmemiş bana, merakla bekliyorum Edison New Jersey'den ne zaman yola çıkacak diye ahah. Ama gümrük 0 problem eskisi gibi değil, keza sen değil kargo firması uğraşıyor o işlerle. Amazon olunca önceden gümrük parasını alıyor, evgada işte dediğim gibi tutardan gümrük vergisini çıkarıp ikinci bi transferle ödemek hariç hiç bişeyle uğraşmadım. Geldi evde yatıyor kuzu kuzu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 bugün çıkarmazlarsa malı bu hafta sonuna yetişmeyecek ya, hafta sonu lan party yapalım day light diyorduk, yalan olacak. hintli istanbula taşında sen de gel gayri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 da ayrı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 da ayrı mı? ne alaka şimdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 "İstanbul'a taşın da" gibi yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 iyicene mala bağladınız ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 sjhjhsjkah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 Böyle yaptım olmuş mu? bingildak said: Malı bugün çıkarmazlarsa, bu hafta sonuna yetişmeyecek ya. Hafta sonu LAN party yapalım (day light) diyorduk. Yalan olacak. Hintli, İstanbul'a taşın da sen de gel gayri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 saygılar , sevgiler arkadaşlar ; 2500 lira bütçe ile kasa toplamak istiyorum. Oyun oynuyorum genelde , kısa yoldan bana yardımcı olabilirmisiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Bright said: Çünkü EVGA: The Way It's Meant To Be Gimped™ abi niye evga ve nvidia işyerini basıp seni dövmüş ve "daha da gelme buralara" demişler gibi davrnıosun =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 üşengeçliğimi yenip taktım sonunda. aksilik çıkmamasını umuyordum, hayatımda ilk defa çıkmadı formatsız tasasız her şeyi değiştirip ilk denemede çalıştırmayı başardım. [spo=pics related] ups kargo oda şubesi http://i.imgur.com/e314edD.jpg anakartımız http://i.imgur.com/GRdt1h6.jpg işler karışmaya başlıyor http://i.imgur.com/vtLUS1v.jpg doldu http://i.imgur.com/7ilXOSa.jpg kapalı hâli http://i.imgur.com/pI1ADvy.jpg önden http://i.imgur.com/Mq4FtHM.jpg http://i.imgur.com/ImF5ffP.jpg[/spo] kimin oğlu aralığına düşüyor bilmiyorum ama parçalar (probably başbakan): Kasa - Corsair Obsidian 750d* PSU - Seasonic X-750* Anakart - MSI Z97 GAMING 3 İşlemci - i5 4690k @4.6GHz/1.2v** İşlemci Fanı - Cooler Master 212EVO Ekran Kartı - 2x HD7950 OC Dual-X @1200/6000MHz* RAM - Gskill RipjawsX 16 GB SSD - Samsung 840 Evo 250 GB HDD - Seagate 2 TB Ekran kartı ve PSU hariç fiyat: 3110 TL birçoğunu amazonda daha ucuza bulabilirsiniz (ben öyle yaptım) direkt vatan fiyatlarıyla/linkleriyle yazdım. onunla da ben mi uğraşıcam lan arayın işte istiyosanız :( [spo=* psu, gpu ve kasa meselesi]gpular: şimdi ben bu ekran kartlarının ikisini 750tl'ye getirdim ikinci el. o yüzden fiyata dahil etmedim, gidin bunları alın da demiyorum. gtx980 ile kafa kafaya gidiyorlar ocli halleriyle, gelecek ne gösterir bilinmez. o yüzden başka bir şey seçin yani siz. psu: bunu da geçen sene iki psu'm üst üste patlayınca hiddetlenip gazla almıştım. sizin toplayacağınız sisteme göre tuzlu ve gereksiz olabilir o yüzden fiyata eklemedim. kasa: yine iki gpu takacağım için ferah bir şey istedim bu kadar devasa bir şeye ihtiyacınız olmaz muhtemelen.[/spo] [spo=** işlemci oc]iki-üç denemeyle bu oc sonucunu aldım. stress testten falan geçti sıkıntı yok. daha fazla da uğraşasım gelmedi, bu işlemciyle benzer buildde oc yapan varsa nerelere ulaşabildi merak ediyorum geribildiriminize müteşekkir kalırım.[/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 PrudenT said: Ekran Kartı - 2x HD7950 OC Dual-X @1200/6000MHz* [spo=* psu, gpu ve kasa meselesi]gpular: şimdi ben bu ekran kartlarının ikisini 750tl'ye getirdim ikinci el. o yüzden fiyata dahil etmedim, gidin bunları alın da demiyorum. gtx980 ile kafa kafaya gidiyorlar ocli halleriyle, gelecek ne gösterir bilinmez. o yüzden başka bir şey seçin yani siz. [/spo] kartları oclerken ekstra soğutucu vs. önlem alma ihtiyacı duydun mu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Kasadaki fanlar dışında hayır, ama tek kart varken eski kasada da ocli kullanıyordum kendini soğutmayı da iyi beceren kartlar yani. Eski kasada tek başına 75 falan görüyordu. Burada furmarkta falan 70i geçmiyorlar %50 fan hızında. Eskisiyle mining yapmistim zaten kapasitesinden baya haberdarım o yüzden içim rahat ehuehe. Oyunlar falan furmark kadar zorlamıyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Şubat 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2015 Amazon son olarak şunu demiş said: In Transit : Delayed Sorry, your package is delayed because an issue with the carrier. (Updated 0 minute(s) ago) Original expected delivery date: Thursday, February 12, 2015 ... February 5, 2015, 1:14 pm, TR A carrier delay has occurred Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2015 aynen abi iparcel'de "plane delayed" yazıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Şubat 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2015 Şu dükkandan şu psu alınır mı acaba? http://www.teknobiyotik.com/aerocool-strike-x-800w-80-plus-silver-66a-12v-single-rail-moduler-guc-kaynagi-outlet.html 200 lira çok ucuz da siteye ve markaya bi güvenemedim sdf. Bide outlet nedir ikinci el falan mı acaba edit : Öf ekşide o kadar çok olumsuz yorum okudum ki içim bayıldı vazgeçtim, 50 lira daha fazla verip 620w olmasına rağmen sağlamlığı garanti seasonic alayım daha iyi. Bide eksenden alıyorum derdi tasası yok http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=95277 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 7, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2015 Teknobiyotik iyidir abi nesine guvenemedin? O psu da gayet herseye yeterli. 500 liralar verilmesine gerek yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 7, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2015 Sacmalama la Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Şubat 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2015 Esh'i kızdırdın bak :) Teknobiyotik, bir çok büyük markanın Türkiye Distribütörü olan Akortek'in E-Ticaret sitesidir. Güvenilmeyecek bir durum yok ortada. Dipnot: Ekşi'de neye olumlu birşey yazılmış ki :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spompas Mesaj tarihi: Şubat 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2015 4k monitor alacaklara tavsiyem var. win 8.1 ile kullansınlar bugun 7 den 8.1 e yükselttim. 4k support ve rahatlık bir bunda var 7 de programlar cücük gibi ufalıyor. tek sorun strech yaparak genişlettiği için blur oluşuyor onun dışında tam destekli yapmışlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Şubat 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2015 Xaenin said: i7 2600K 3.40 ghz yaptım onu 5.0 ghz Asus Maximus IV Extreme Anakart 8GB GSKILL RipjawsX 1600MHz 8GB ram 2x MSI N560GTXti Hawk ekran kartısı Zotac GeForce GTX 780 Ekran Kartısı Noctua NH-D14 İşlemci Soğutucusu Thermaltake 875W PSU Çocuklar sistem yukarıdaki gibi şu anda. Önümüzdeki ay Amerika'ya gidiyorum, gitmişken ucuzundan parçaları değiştireyim istiyorum fekat ne yapacağımı bilmiyorum. Sanırım ekran kartı dışındaki her boku değiştirmem lazım, ne alayım, siz olsanız ne alırdınız. Ekonomik bir sistem toplamak gibi bir derdim yok, yeter ki canavar olsun. Ama gidip 3 bin liralık işlemci önermeyiniz. Siz anladınız beni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar