Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Apartman sorunsalı


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Oturduğum apartmanda alt komşu (kiracı) ile ben dahil tüm apartman sakinlerinin ciddi problemleri var. 1. katta oturuyorum. 5 gecedir saat 01.00 sabah 06.00 arası zilimize basılıp telaş içinde uyanıyoruz. Altta oturan 2 pavyon konsu. 5 gece öncesinde de apartman kapısının camını el girecek kadar kırıp, sokak kapısını bu şekilde açmışlar. Ertesi gün yaptırdılar falan. Eve giren çıkan erkeğin hattı hesabı yok, artık takip edemez olduk. Uyuşturucu kullanıp, bağırıp çağırmaları da cabası.

Dün gece yine gece 3-4 arası zilimiz çalındı, artık küfrede küfrede çıktım indim ne basıyosun lan? diye benim zilime. Herifin teki tüm pişkinliğinle 1 defa bastım pardon diyecek kadar kürt. Artık polisi çağırdım ve yaşananları anlatıp, şikayetçi oldum. Uyarıp, gittiler.

Apartmanda yönetim yok, haliyle yönetici de yok. Zaten 5 daire var. Toplam 4 katlı.

Avukat patilere sormak istiyorum. Bu gibi durumlarda ne yapabiliyoruz? Katil olmadan önce son şansımı deneyip evden attırmak için nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
Mesaj tarihi:
Ev sahibine ulasmayi denesene bi. Onun disinda mahallenin namusu amca rolune burunup fuhus var diye sikayet edebilirsin.

Bi de imza toplayip attirma olayi var sanirim da ne kadar yasal ne kadar uygulanabilir bilmiyorum. =)
Mesaj tarihi:
Apartmanda kamera falan var mı? Biz mevcut keranemsi kiracı problemimizi her kata kamera koyarak çözdük. Bir eve günde 15 farklı erkeğin girmesi çok inkar edilebilecek bir şey değil.

Yönetici olsa da tek başına bir yetkisi yok zaten, herkes şikayetçiyse toplu bir şikayette bulunmanız yeter gibi geliyor ama kat malikleri kanununun detayını tam bilmiyorum.
Mesaj tarihi:
polise şikayet et aktif oldukları bir zaman

hele ki ortamda uyuşturucu varsa işin hızlıca görülür

öncesinde konuştuğunu ve rahatsız olduğunu belirttiğini var sayıyorum tabii. öküz de olsa insan gibi anlatmak gerekiyor ilk olarak. bak kardeşim böyle böyle diye. hatta tek daire değil, diğer daireleri de yanına alman gerek. böylece olay şikayete dönerse hedef teşkil etmez. "topluca" şikayet etmiş olursunuz.
Mesaj tarihi:
Abi polise ne söylesem yine kapı eşiğinde bekleyip, uyarmakla yetinip gidiyor.

Bana söylenen karakola veya savcılığa gidip suç duyurusunda bulunmamız gerekiyor(muş) ama suç duyurusunda bulunsam ne olacak?

Yani bulundum diyelim. İşin diğer kısmı da; beli silahlı 6-7 defa içeri girmiş bir dostu falan varsa ya ben katil olacağım ya da o adam beni r.i.p. yapacak. Ben bu işi tüm apartmanı yanıma alıp olayı çözmek istiyorum.?

edit: 3 daire sahibi zaten benim yanımda.
Mesaj tarihi:
Benden sana dev hizmet. Ses konusu benimde başıma gelmişti. Kavga edip mahkemelik oldum. Ben beraat ettim. Diğer komşu 11 ay hapis ve 3800 lira ceza aldı. Ama bende baya kavga var hani. Basit yaralama ve konut dokunulmazlığı ihlali.

Dev Hizmet

5326 SAYILI KABAHATLER KANUNU ÇERÇEVESİNDE 2011-2012 YILINDA UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI

SIRAN0 MADDE NUMARASI KABAHATİN ADI KABAHATİN İŞLENME ŞEKLİ 2012 YILINDA UYGULANAN MİKTAR (TL)
4 Madde 35 SARHOŞLUK Genel 82
5 Madde 36 GÜRÜLTÜ (Gerçek Kişi) 82
7 Madde 37 RAHATSIZ ETME Genel 82
KABAHATLER KANUNU

TCK
Kişilerin huzur ve sükununu bozma
MADDE 123 -
(1) Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması halinde, mağdurun şikayeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.
Gürültüye neden olma
MADDE 183 -
(1) İlgili Kanunlarla belirlenen yükümlülüklere aykırı olarak, başka bir kimsenin sağlığının zarar görmesine elverişli bir şekilde gürültüye neden olan kişi, iki aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

KMK
KAT MALİKLERİNİN VE KAT İRTİFAKI SAHİPLERİNİN BORÇLARI
A) KAT MALİKLERİNİN BORÇLARI:
I - GENEL KURAL :
MADDE 18 -
Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim plânı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler.
Bu kanunda kat maliklerinin borçlarına dair olan hükümler, bağımsız bölümlerdeki kiracılara ve oturma (Süknâ) hakkı sahiplerine veya bu bölümlerden herhangi bir suretle devamlı olarak faydalananlara da uygulanır; bu borçları yerine getirmeyenler kat malikleriyle birlikte, müteselsil olarak sorumlu olur. Giderlere ve sigorta primlerine ait 20 nci madde hükmü saklıdır.

MK 737:
III. Komşu hakkı
Herkes, taşınmaz mülkiyetinden doğan yetkileri kullanırken ve özellikle işletme faaliyetini sürdürürken, komşularını olumsuz şekilde etkileyecek taşkınlıktan kaçınmakla yükümlüdür.
Özellikle, taşınmazın durumuna, niteliğine ve yerel âdete göre komşular arasında hoş görülebilecek dereceyi aşan duman, buğu, kurum, toz, koku çıkartarak, gürültü veya sarsıntı yaparak rahatsızlık vermek yasaktır.
Yerel âdete uygun ve kaçınılmaz taşkınlıklardan doğan denkleştirmeye ilişkin haklar saklıdır.
Yukarıdaki yasal düzenlemelere bağlı olarak haklarınızı kullanmanız mümkün.

Şikayetçi olmanız halinde diğer komşuların da kiracıların apartman içindeki devam eden hallerine tanık olduğunu en yakın polis karakoluna veya adliyedeki suçüstü savcılığına bildirirseniz bu kişi (ler ) hakkında Sulh Ceza Mahkemesinde kamu davası açılacaktır. 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 183. maddesi ; "İlgili kanunlarla belirlenen yükümlülüklere aykırı olarak , başka bir kimsenin sağlığının zarar görmesine elverişli bir şekilde gürültüye neden olan kişi, 2 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır." hükmünü ihtiva etmektedir.

Bununla birlikte, hukuk mahkemelerine müracaat etmeniz halinde ,Türk Medeni Kanunu' nun 737. maddesindeki ;
"Herkes, taşınmaz mülkiyetinden doğan yetkileri kullanırken ve özellikle işletme faaliyetini sürdürürken, komşularını olumsuz şekilde etkileyecek taşkınlıktan kaçınmakla yükümlüdür.
Özellikle, taşınmazın durumuna, niteliğine ve yerel adete göre komşular arasında hoş görülebilecek dereceyi aşan duman, buğu, kurum, toz, koku çıkartarak, gürültü veya sarsıntı yaparak rahatsızlık vermek yasaktır.
Yerel adete uygun ve kaçınılmaz taşkınlıklardan doğan denkleştirmeye ilişkin haklar saklıdır." hükmü mevcuttur.

Buna göre, komşunuzun komşuluk haklarına riayet etmediğini bildirerek onun bu taşkınlığının giderilmesini hukuk mahkemesinden isteyebilirsiniz.Hukuk Mahkemesi davanızı kabul ederse mahkeme kararı ile ilamlı icra yoluna giderek komşunuzun bu rahatsızlık verici davranışlarını önleyebilirsiniz.



4721 S.lı Türk Medeni Kanunu MADDE 737
Herkes, taşınmaz mülkiyetinden doğan yetkileri kullanırken ve özellikle işletme faaliyetini sürdürürken, komşularını olumsuz şekilde etkileyecek taşkınlıktan kaçınmakla yükümlüdür.
Özellikle, taşınmazın durumuna, niteliğine ve yerel adete göre komşular arasında hoş görülebilecek dereceyi aşan duman, buğu, kurum, toz, koku çıkartarak, gürültü veya sarsıntı yaparak rahatsızlık vermek yasaktır.
Yerel adete uygun ve kaçınılmaz taşkınlıklardan doğan denkleştirmeye ilişkin haklar saklıdır.

5237 S.lı Türk Ceza Kanunu MADDE 123
Kişilerin huzur ve sükununu bozma
(1) Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması halinde, mağdurun şikayeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.

634 S.lı Kat Mülkiyeti Kanunu MADDE 18
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM: KAT MALİKLERİNİN VE KAT İRTİFAKI SAHİPLERİNİN BORÇLARI
A KAT MALİKLERİNİN BORÇLARI:
I - GENEL KURAL:
Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler.
Bu kanunda kat maliklerinin borçlarına dair olan hükümler, bağımsız bölümlerdeki kiracılara ve oturma (Sükna,) hakkı sahiplerine veya bu bölümlerden herhangi bir suretle devamlı olarak faydalananlara da uygulanır; bu borçları yerine getirmeyenler kat malikleriyle birlikte, müteselsil olarak sorumlu olur.
Giderlere ve sigorta, primlerine ait 20 nci madde hükmü saklıdır.

Mesaj tarihi:
Şu memlekette ite köpeğe yem olmayıp baliciye gaspçıya bıçaklanmadan uyanabildiğim her sabah için şükürler olsun :)

Polis gelip uyarıp gidiyorsa boşver abi, bağışıklık kazan. Görmezden duymazdan gel.
Mesaj tarihi:
bu da çok doğru ya, benim alt komşum da adını vermeyeyim çok ünlü bir türkücü eve ilk taşındığım zamanlar duramıyordum sesten gece 2 ye kadar yeri geliyor türkü dinleniyor evde son ses. hanımı falan da çok iyi biri bi türlü inip söyleyemedim de çok açıyorsunuz diye alıştım artık 2 ayda pek anlamıyorum bile açıyor mu açmıyor mu anca bir gece yatınca geliyor sessizlikte ses. adamın evine günde bin tane misafir geliyo, zillerinde de isim yazmıyo hep benim zile basıyorlardı, 2 gün önce kocaman yazdım bizim zile ismimi ondan da kurtuldum. müziğe de alıştım artık kafam rahat sdfds
Mesaj tarihi:
Arkadaşın apartmanında benzer bir sorun vardı. Eve erkek almıyordu ama pavyonda çalıştığından vs. sapkını, abazası vs. kapısına dayanıyormuş vs. Hani arada da alıyordu tahminen vs. diyordu arkadaş gerçi ama genel olarak Mayhem'in anlattığı kadar da sorunlu değilmiş. Tek başına kadınmış zaten vs...

Apartmanda imza topluyorlar, kadına bildiriyorlar. İstenmiyorsun vs. diye işte ve süre tanıyormuş. O sürede çıkmazsa mahkemeye verilebiliyormuş yanılmıyorsam.

O kadın verilen sürede çıkmış gitmiş. Hani sonrası için bir bilgim yokta öncelikli olarak apartman olarak ortaklaşa karar almanız gerekiyor. Yönetici şart mı vs. bilmiyorum ama hemen bir toplantı yapıp yöneticiyi seçebilirsiniz. O daireyi çağırmanıza bile gerek yok zaten çoğunluksunuz vs...
Mesaj tarihi:
RamsesII said:

nerede oturuyon abi sen, hangi semt?Bileyim de oradan ev tutmiyim :)


tam aksini söylemeni bekliyordum senden, bu sefer güldürmedi.
Mesaj tarihi:
DarKRideR said:

Arkadaşın apartmanında benzer bir sorun vardı. Eve erkek almıyordu ama pavyonda çalıştığından vs. sapkını, abazası vs. kapısına dayanıyormuş vs. Hani arada da alıyordu tahminen vs. diyordu arkadaş gerçi ama genel olarak Mayhem'in anlattığı kadar da sorunlu değilmiş. Tek başına kadınmış zaten vs...

Apartmanda imza topluyorlar, kadına bildiriyorlar. İstenmiyorsun vs. diye işte ve süre tanıyormuş. O sürede çıkmazsa mahkemeye verilebiliyormuş yanılmıyorsam.

O kadın verilen sürede çıkmış gitmiş. Hani sonrası için bir bilgim yokta öncelikli olarak apartman olarak ortaklaşa karar almanız gerekiyor. Yönetici şart mı vs. bilmiyorum ama hemen bir toplantı yapıp yöneticiyi seçebilirsiniz. O daireyi çağırmanıza bile gerek yok zaten çoğunluksunuz vs...


konuşmayı "vs" parantezine alınca kısalıo bayağı asdashdjkh
Mesaj tarihi:
Dworgian said:

DarKRideR said:

Arkadaşın apartmanında benzer bir sorun vardı. Eve erkek almıyordu ama pavyonda çalıştığından vs. sapkını, abazası vs. kapısına dayanıyormuş vs. Hani arada da alıyordu tahminen vs. diyordu arkadaş gerçi ama genel olarak Mayhem'in anlattığı kadar da sorunlu değilmiş. Tek başına kadınmış zaten vs...

Apartmanda imza topluyorlar, kadına bildiriyorlar. İstenmiyorsun vs. diye işte ve süre tanıyormuş. O sürede çıkmazsa mahkemeye verilebiliyormuş yanılmıyorsam.

O kadın verilen sürede çıkmış gitmiş. Hani sonrası için bir bilgim yokta öncelikli olarak apartman olarak ortaklaşa karar almanız gerekiyor. Yönetici şart mı vs. bilmiyorum ama hemen bir toplantı yapıp yöneticiyi seçebilirsiniz. O daireyi çağırmanıza bile gerek yok zaten çoğunluksunuz vs...


konuşmayı "vs" parantezine alınca kısalıo bayağı asdashdjkh


çok fazla dikkatsiz olmuş harbi, arka planda Kurtlar Vadisi'nin Osman Sınav'lı bölümleri dönüyor aklımı emmiş asdfasd
×
×
  • Yeni Oluştur...