Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Westworld (2016) - HBO

Norak

Öne çıkan mesajlar

bingildak said:

neden böyle saçma sapan detaylarda analiz yapıyorsunuz abi. o kadar yenilik, teknoloji, çığır atlamışlık var bu mu yani ilgini çeken detay. mermiler nasıl çalışıyor mu. pffft.

Paşama bak forumda dizi üzerine neyi tartıştığımızı beğenmemiş. Oturup üzerinde yorum yapabileceğin bi konu işte. AI ın nasıl çalıştığı konusunda ne yorum yapacağız? Hangi malzemeden yapıyorlar (nanoteknoloji - yeni bi polimer) , nasıl canlı dokuyla kaplıyorlar (labda insan hücrelerinden klonlama ve grafting), ölüm neye göre ayarlanıyor (alınan hasara göre yazılımsal) vs elle tutulabilir konular işte.

2 bölümden direk metaplot mu yazalım? Ki tahminde de bulunduk aslında. Philip K Dick in romanlarında onlarca defa tartıştığı bi mevzuyu inceleyen bi kaliteli bi dizi işte, sanki ilk defa görüyormuş gibi AI/SI nerde biter sentience nerde başlar bunu mu tartışalım? Dizi bunlara girdikçe biz de gireriz.
Sosyal ağlarda paylaş

Filminde tabancaların ucunda namlunun altında bir tür sensör vardı, vücut ısısı yayan herhangi bir cisme yöneltildiği zaman ateş almıyordu silah. Hatta filmin kahramanlarından biri kazayla bir insanı vurmaktan korkuğunu söyleyince arkadaşı test etmek için kendisine ateş edebileceğini söylüyordu.

Edit: Gunslinger herhalde sensörü bozdu ya da başka birşey oldu, yoksa kimseyi vuramaması gerekiyordu,nedeni nasılı aklımda değil malesef. Bir de filmin sonlarına doğru tabancanın kabzasında bir ışık yapıp sönmeye başlayınca silahı atıp yoluna öyle devam ediyordu, pili mi bitiyordu aletin hatırlayamadım onu da.
Sosyal ağlarda paylaş

Luxor said:

Filminde tabancaların ucunda namlunun altında bir tür sensör vardı, vücut ısısı yayan herhangi bir cisme yöneltildiği zaman ateş almıyordu silah. Hatta filmin kahramanlarından biri kazayla bir insanı vurmaktan korkuğunu söyleyince arkadaşı test etmek için kendisine ateş edebileceğini söylüyordu.

Edit: Gunslinger herhalde sensörü bozdu ya da başka birşey oldu, yoksa kimseyi vuramaması gerekiyordu,nedeni nasılı aklımda değil malesef. Bir de filmin sonlarına doğru tabancanın kabzasında bir ışık yapıp sönmeye başlayınca silahı atıp yoluna öyle devam ediyordu, pili mi bitiyordu aletin hatırlayamadım onu da.

low battery yazıyordu
Sosyal ağlarda paylaş

benjani said:
low battery yazıyordu

Evet şimdi hatırladım, aslında herşey pil/şarj ile çalışıyordu fimde. Ortaçağ dünyasındaki robotların pili daha önce bitiyordu.

"Humans" adlı dizideki robotlar kendilerini belli aralıklarla şarj etmek durumundaydılar mesela. Evde bir kenara oturup şarj oluyorlardı. Güzel düşünülmüş bir detay.
Sosyal ağlarda paylaş

filmle ilgisi yok. maze ile ilgili şu ana kadar bildiğimiz tek şey, gunslinger orayı bulursa bir daha westworld'ten gitmeyi düşünmüyor. bu ne demek onu da bilmiyoruz ya, benim aklıma gelen 2 şey var.

şimdilik kendime saklıyorum ama o 2 şeyi sdfds
Sosyal ağlarda paylaş

film spoilerı

yok ya filmde herhangi bir felsefe veya komplex bir hikaye örgüsü yok.

tamamen düz film. 2. bölümde 2 adam geliyor ya westworlde aynı o şekilde biri önceden gitmiş piç adam, diğerini de yanında getirmiş daha gergin arkadaş.. Takılıyorlar öle sonra things go wrong falan filan derken aksiyon combat ve finito.

SAdece filmde Westworld'un yanı sıra, Roman World ve Medieval worldu de gösteriyor arada

Sosyal ağlarda paylaş

Filmle aynı olmak zorunda değil tabii ama ondaki bazı şeyler dizide de olabilir.

İkinci film Futureworld'den pek bahsedilmiyor ama aslında onun da konusu dizi uzarsa karşımıza çıkabilir. Şirket önemli konukları öldürüp onların yerlerine kopyaları olan robotları gerçek dünyaya yolluyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

yani bence yine de bunları bu topikte okuyor olmamız gereksiz.

filmi izlememiş bir süür insan vardır ki ben izlemedim mesela.

game of thrones'da teorilere spoiler diyorlardı da burda sayfalar dizinin geleceğiyle ilgili spoilerla dolu sdfs
Sosyal ağlarda paylaş

kötü abi kusura bakma da, göte göt denir yani.

1970'lerde bırak AI fikrini bilgisayarlar yeniyken ve son kullanıcıya yayılmamışken tabi ki yenilikçi fikirler. ama filmde bi bok yok. sadece durduk yere robotlar dellenip adam kesiyor. termal görüntü falan var o zaman için mindblown belki ama şimdi izleyince gözlerim 3 numara ilerledi.

zamanında yenilikçi ufuk açan filmlerden biri belki, ki ben crichtonu ne kadar piyasa kitaplar yapsa da çok severdim, ama üstüne çok fazla taş konmuş geliştirilmiş, türlü türlü başyapıtlar eklenmiş genre için artık çok outdated bir film.

yani bu filme iyi demek için 1960 doğumlu olup 13 yaşında izlemiş olmak lazım. bu da anca dasaaa için mümkün...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...