Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Boyun ağrısı

Fransuxa

Öne çıkan mesajlar

Küme baş ağrısı hastasıyım. boyun veya baş nahiyesinde oluşan her türlü ağrı inanılmaz ağrılar yapıyo. boynum tutuk şu anda sanıyorum başıma vurduğu ağrıdan boynumda ne kadar ağrı var yada yok çözemiyorum. bunu nasıl geçiricem ben? kas gevşeticiyle yıkıyorum resmen sürkeli atkı bağlı boynumda bir türlü açamadım
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

googledan araştır, baska forumlara da sor
doktora gidersen kafanı koparabilir

konuşulan şey kafen olmayınca hiç çekilmiyorsun.

bunun gibi bazı tarz şeyler doktora giderek çözülmüyor. bende de var, aralık ayından mayısa kadar boynum tutuk geziyorum.

doktora giderek herhangi bir çözüm getiremedim. 2 kere gittim. omurga eğriliğinden olabilirmiş. kas gevşeticiler hiçbir işe yaramıyor. krem olanlar zaten parfüm olsun diye sürüyodum resmen bıraktım artık.

boyun egzersizleri var. google'dan biraz bak çok var. onları yaptım sonuç aldım inceden. boyun kaslarının kuvvetlenmesi azaltıyor ama o da geri dönüyor. belki de yeteri kadar yapamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

çoğu zaman boyunda hissedilen ağrılar aslında sırtın üst kısmının tutulması ve kulunçların sertleşmesinde oluyor. bir yere kadar kendi başına geçirebilirsin sıcak banyo yapıp, kas gevşetici krem ve vücudu sıcak tutarak ama senin durumun bu aşamayı geçmiş benziyor bu durumda fizik tedaviye gidip orada 1-2 aylık seansta geçer. fizik tedavide ilk başta sıcak su torbasıyla kasları gevşetip daha sonra deri altına nüfus eden sıcaklık verip sorunu gideriyorlar. bunun bir olumlu, bir de olumsuz yanı var. kaslar bu şekilde düzelmeye alıştığı için yine tutulmaya açık olur ama bir süreliğine geçer. bunu yapmazsan asla geçmez çünkü büyük ihtimalle düzenli spor yapmadığından kasların çözülecek gücü bulamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Istanbuldaysan Balatta Or Ahayim hastanesı var fızık tedavı bolumunde Tanju bey var.

2-3 Ay hastane hastane gezdım ben boyun agrısında emarlar vs cekılmeyen sey kalmadı adamın degısık tedavı seklı var 15 dakka surdu cıktıgımda 0 agrı kalmıstı ssk gecıyor randevu almadan dırek gıt
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
Küme başağrısı teşhisini kim koydu? Triptan ya da oksijen tedavisi kullanıyor musun? Boynunun ağrısının kümeyi tetiklemesini araştırmam lazım, bana pek alakalı gibi gelmedi. Gerilim falan desen anlarım da küme olunca bilemedim. Ama bir kocakarı ilacı olarak boyun tutulmasında sırtüstü yastıksız yat. Net çözüm
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Aynı şey beni geçen sene çıldırmıştı. Kas gevşetici iğneler, haplar, atkı, şal, kafaya takılan bant vs yok bi çare olmadı. Fizik tedaviye başladım, her gün 2 saat masaj, elektirik akımları vs o da işe yaradı ama kesin çözüm olamadı. En sonunda yaş iğne yaptı doktor, çok rahatladım. sanırım 15 - 20 iğne yapıldı ağrıyan bölgelere. O zamandan bu zamana çok şükür o kadar şiddetli ağrım olmadı. Ama tabi boyun fıtığı bu, hep mevcut bir ağrı var ne yazık ki..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...