Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Her hangi bir dine inanmamanızın kerametini niye Müslümanlığın kötülüğü(!) üzerinden aklamaya gayret ediyorsunuz?

Feamer

Öne çıkan mesajlar

Shean said:

@dwo abi tamam da bu işin kudüsü var. kudüs ele geçirildiğinde veya haçlı seferlerinde islam'la tanışmadı mı hristiyanlar? öğrenmişlerdir elbet bir kaçı bile olsa. o birkaçı böyle yayabilir yani. demek istediğim şey aslında islam'ın tamamen arap kültürüne ait olduğudur. arap kültürüne ait olan birşeyi diğer milletlerin alması çok saçma. sonra böyle araplaşma doğuyor.

o zaman esas sonradan islamı seçen hristiyanlara sorman lazım "niye islam?" diye
Sosyal ağlarda paylaş

devam ediyorum.

Eğer neden hep Müslümanlığın kötülüğü(!) üzerine konuştuğumuz sorusunda ısrarcı isen yahu biz Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Hemen hepimiz doğuştan Müslüman ana-babaların evinde doğduk. Bir süre Müslüman olarak yetiştik, yaşadık. Elbette bir çoğumuz en azından Müslümanlığı Katoliklik veya Musevilik'ten daha çok biliyoruz.

Yoksa daha birkaç yüz yıl önce örneğin: "şu köydeki fırıncının karısı cadıymış, ekmek fırınında bizim oğlan görmüş, gözünden ışıklar saçıyormuş" dediler diye din adına ateşe atılıp cayır cayır yakılan nice Marialar, Elizabetler, Ketrinler vardır Avrupa tarihinde. Galile'nin "dünya dönüyor" tespitine karşı çıkan Katolik Hristiyan dünyasının en tepedeki kurumu Vatikan değil midir? Bunu din adına yapmadılar mı? Ya da 7 tane haçlı seferini din adına yapıp <> Arapları-Türkleri din adına katletmek için Anadolu'ya saldıran (her seferinde de vermişiz küsküyü, ayrı bir tartışma konusu B)- ) aynı hristiyanlar değil mi?

mevzu devam eder böyle. edecektir de.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

Shean said:

etrafımda yok öyle biri abi. varsa soralım beraber ama cevalarının "son ve gerçek din" olacağını düşünüyorum.

hep ünlüleri biliyoruz. misal cat stevens niye gidip yusuf islam oldu fln?

adama ulaşıp soramayız ama islam çok güzel diye açıklamaları var. o kafaya nasıl ulaştığını bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Shean said:

Dworgian said:

Shean said:

etrafımda yok öyle biri abi. varsa soralım beraber ama cevalarının "son ve gerçek din" olacağını düşünüyorum.

hep ünlüleri biliyoruz. misal cat stevens niye gidip yusuf islam oldu fln?

adama ulaşıp soramayız ama islam çok güzel diye açıklamaları var. o kafaya nasıl ulaştığını bilemiyorum.

hepsi aynı kafada; http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_converts_to_Islam
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...