Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pazarlık skilli geliştirilebilir bir şey mi?


dusuncelihayvan

Öne çıkan mesajlar

İşime gelince pazarlık yapıyorum da genel olarak hayatta beceremem uğraşmayı sevmem

tüm bu karakterine aksine pazarlığın müthiş önemli olduğu bir iş yapıyorum.

Şimdi kendi işimde olmadığından fazla pazarlık yapmıyorum he deyip geçiyorum

Nat geo'nun zihin oyunları falan programlarına merak saldım hatta şu incognito falan okudum oralarda da mesela çok önemli olduğundan bahsediyorlardı.

Şimdi yaş oldu 29

bu saatten sonra bu yetenek gelişir mi? Ya da geliştirmek için ne yapılır?
Hacı eskiden bende böyleydim de şimdi simiti bile pazarlıksız almıyorum diyen var mı?
ya da illa semt pazarında eğitim mi görmeli?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

semt pazarı değil abi, dümdüz bit pazarında eğitimini alacaksın bu işin. ham isen orada güzel pişersin.

İKİ LİRA MI? 50 KURUŞUM VAR
75 KURUŞ?
1 LİRA TAMAM BY


ha bu arada sokakta tıraş makinesi satan elemanın teki makineye 75 lira dedi, pazarlık ede ede fiyatı 5 liraya düşürdüm sonra almadan gittim bi kere sdfg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bit pazarında cüzi miktar diye bişey yok ki abi, sikko şeylere para veriyosun. hiç kullanmayacağın bir çift badminton raketine ha 5 lira vermişsin ha 2 lira, ikisi de çöpe giden para aslında. ama en azından pazarlık edip eğlen, kalan 3 liraya başka gereksiz bişey alırsın


bu yüzden semt pazarında pazarlık öğrenilmez zaten, ıspanak ha 1 lira olmuş ha 75 kuruş, pazarlık gebertseler etmem yani. ama ne bileyim palet, eski model mini ütü ya da olta makarası öyle bişey değil. pazarlık ediliyo onlar için

ps1 slim almıştım mesela bi kere, ama evde televizyon olmadığından hala çalışıyo mu çalışmıyo mu, çalışıyosa çipli mi değil mi bilmiyorum. isteyene satayım 25 liraya sdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pazarlık en nefret ettiğim şey. çünkü hep aynı. karşı taraf her zaman öyle bir ağlarki sırf onun o ağlamasını çekmemek için al amk sus diyorsun.

ama hediye verdirtirim. şunu şunu aldım şunu da hediye et. hediye yoksa almıyoruz. felsefemiz bu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Wishmaster said:

Geliştirilebilir bir şey bence de. Benim de ph'ı bol bi serverda kasmam lazım aslında bu skilli. Tenezzül etmiyorum 5 liraya falan.


bod kassın sonra bod ile kastıklarını vendora teker teker satsın sabaha kadar gmlenir kesin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pazarlık denilince herkes esnaftan yürümüş. ancak adam işi için gerektiğini söylüyor.

pazarlık yapmak öğrenilebilir. mal aldığınız firmalarla pazarlık kolaydır çünkü para sende olduğu için o da mal satmak zorunda olduğu için güçlü pozisyondasın.

1- fiyatı alırken en uygun fiyatı iste veya fiyatın önemini vurgula

2- fiyat geldikten sonra ilk tepki olarak olumlu bir şey söyle sonra fiyatın fazla geldiğini belirt. geleceğe yönelik vaadlerle indirim iste. şirketinizin sıklıkla bu maldan aldığını söyleyip adamı heyecanlandırabilirsin. ürünlerini deneyeceklerini ve beğenirlerse tekrar sipariş verebileceklerini belirt.

3 (optional)- ürün fiyatını piyasadaki ürünlerle karsılastırıp niye o kadar fark var falan diye sorabilirsin. karşı tarafı savunmaya geçirir, bazıları celallenebilir de. çok etkili bir yöntem değil, ürünü anlatmaya başlar bıdı bıdı. karsındaki de pazarlamacı.

4- konuşmalar ya da mailleşmeler sırasında bu alış verişin gerçekleşebileceği izlenimini ver. adam satmak istiyor yo!

5- ödeme kolaylığı konusunda detaylı bilgi al, kaç taksit bilmemne. adamın bu konuda verebileceği en küçük tavizlerden bile yararlanarak fiyatı indir ondan sonra o fiyat üzerinden peşin ödeme için(eğer peşin ödeyebilecekseniz) ayrıca indirim al.

6- en son çingene pazarlığı ile biraz daha yapın işte şimdi satınalma müdürüne çıkıp imzalatıcam vs. muhabbeti tarzı bir şey yapıp accık daha indirtebilirsin belki.

satmak için pazarlık farklı bir şey. fiyattan çok üründen bahsetmen lazım. direkt tüketilen bir mal değilse şirketinizin hizmet kalitesini, kalite standartlarını falan öv. işlerin pürüzsüzce yürütüldüğü ve siparişlerin gecikmediği sorunsuz alımlar herkes için iyidir. piyasadaki diğer ürnüleri biliyorsa mesela karşındaki kendi ürününün üstün özelliklerini anlat ama inanarak anlat. rakip ürünlerden bahsetmiyorsa onlardan bahsetmeden ürünü anlatırsın.
mesela alman malıysa onu vurgularsın falan. her özelliğinden faydalanacaksın

bende süper anlamam pazarlıktan ama az buçuk bildiğim kadarını yazdım. eski çalıştığım yer acayip takıntılıydı indirime. hiçbir şeyi etiket fiyatından almak istemezlerdi, o indirim için tırnaklarıyla savaşırdı kendileri bile. indirime ihtiyaçları olduğundan değil hobi olarak. bende senin gibiydim sonra biraz öğrendim işi bunların sayesinde
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kendi isim olmadigi icin he deyip geciyorum dedigine gore adam satin alan tarafta, bir de zaten kendi isim degil, cok da tin diye dusunerek zaten yapamazsin pazarlik. biraz isinden keyif alman lazim cunku pazarlik dedigin bildigin karsindaki adamla savas. keyif almiyosan savasmazsin, cekilirsin zaten.

bir de esnaf vs is diye dusunmeye gerek yok. sonuc olarak ikisinde de olay iletisim. karsindaki adami taniycaksin az cok.

daemir guzel yazmis,

said:
3 (optional)- ürün fiyatını piyasadaki ürünlerle karsılastırıp niye o kadar fark var falan diye sorabilirsin. karşı tarafı savunmaya geçirir, bazıları celallenebilir de. çok etkili bir yöntem değil, ürünü anlatmaya başlar bıdı bıdı. karsındaki de pazarlamacı.


bence sunu sormana hic gerek yok amacin fiyat dusurmekse. bunu sordugunda karsindakinin soyleyecegi seyler zaten hazirdir, kalite der, hizmet der, vs der. adamin malini satmasi icin hazirladigi seyleri sen ona soyletmis oluyosun. hic gerek yok.

direkt sizin fiyat yuksek baya, maliyetler kurtarmaz diyip nedenine falan girmezsen daha iyi olur bence. ama senden almak istiyorum mesajini da vermelisin ki, bu adama fiyat yuksek geldi almayacak diyip pes etmesin satici
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

geçen kitap alırken bilmem 9 lirayı bilmem 5 lira yapamıyor muyuz demiştim. en fazla bilmem 6 lira oluyor indirimle dedi. 3 lira kâr etmiştim.

ama samimiyetten ya, zırt pırt kitap aldığım yer.
yapsın yani o kadar.

geçen 290'dan 220'ye indi. 200 oldurtamadım ipneye.
sevgiler ipne seviyorum seni yine de.
çok hümanistim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...