Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çok kanımızın ısındığı bi kedi gördük yolda ama?

Drall

Öne çıkan mesajlar

Açılın ben baytarim:meslektaşıma gittiğinde durumu anlat önce, peşinden sadece parazit mücadelesi, Fiv, karma ve Kuduz yaptırmak istiyorum demelisin. Durumun uygun olursa diğerlerini yaptirirsin ilk yıl içerisinde. İlk yıl asilamasindan sonra sadece parazit mücadelesi yapılacak
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkürler. Karmayı yılda bi yaptırın falan diyen linklerde uçuştum da öyle şey mi olur lan isyanlarındayken baya guidelinelara kadar ilerledim sdf

From two different studies, we know that the panleukopenia vaccine confers immunity for at least 7.5 years (the study was stopped at that point) and most immunologists feel that the vaccine lasts for life in the vast majority of cats. If a cat falls into the rare category of not being protected for life, it is thought that this cat is a 'non-responder' and may fail to respond even if further panleukopenia vaccines were given.

Fiv aşısının koruyuculuğu ne bu arada, bi de fivin bulaş yolları ne? Koruyuculuğu düşükse bulaş yollarını bilelim demondan koruyalım bari keratayı. Bi de hala gelmiyo bize, ama en azından artık saklandığı yerden çıkıp bişeylerle oynayıp oynayıp sonra bi anda geri saklanmaya başladı
Sosyal ağlarda paylaş

miyaw33 said:

Açılın ben baytarim:meslektaşıma gittiğinde durumu anlat önce, peşinden sadece parazit mücadelesi, Fiv, karma ve Kuduz yaptırmak istiyorum demelisin. Durumun uygun olursa diğerlerini yaptirirsin ilk yıl içerisinde. İlk yıl asilamasindan sonra sadece parazit mücadelesi yapılacak

İyi geceler sayın baytar bey/hanım(?)
http://www.catinfo.org/?link=makingcatfood

Bi ara üşenmezsen şunu okuyup hakkındaki yorumlarını yazabilir misin acaba? Bana mantıklı geldi okuduğum kadarı(ben de oturup tamamını okumadım daha, dental health kısmını biraz okudum henüz), ama ben insan anatomisini/fizyolojisini biliyorum sonuçta. Kedininkinin de az çok farklı olabileceğini tahmin ediyorum sdf, ama çoğunlukla kesici dişleri ve caninleri olan bi hayvana da azı dişlerle çiğnenebilecek besinler vermek çok mantıklı da gelmiyo açıkçası(ha gerçi dişlerini de bilmiyorum aslında, çoğunluk kesici grup mu yoksa azılar da var mı acep? Açıp baktırmıyo şu anda, hala kaçıyo bizden). Ekmeğini bile kendisi yapan birisi olarak da kediye 7/24 kuru mama verirsem hakkaniyetsiz ve tutarsız davranmış olurum hissindeyim. Dolayısıyla bir ara ben de şu yazının tamamını okuyayım, ama bir baytarın da bu konudaki kapitalizmden uzak fikirlerini merak ediyorum açıkçası. Ha ilgi alanında değilse, veteriner maması ver geç pampa diyosan da saygı duyarım ama ben kuru mama verdiğim esnada kendimin yapabileceği şeyleri de araştırıcam, en azından şu bulduğum sitenin takip ettiği guidelinelar falan sizin camiada adı duyulmuş guidelinelar mı onu bi deyiversen çok memnun kalırım, tıp konusunda da edebileceğim hiçbir yardımı esirgemem :) teşekkürler mesajı bulunan herkese, bu gecelik benden bu kadar. Bi de hatun ilk defa bi kediyi bu kadar sevdi, muhtemelen kalıcı dostu olacağız eğer beyefendi bizi dostu kabul ederse tabi :) yarın fotoğraf paylaşırım birkaç tane

Ha bi de kum be kullanmak lazım? Yarın alcam da, ev küçük olduğundan minimum koku yapanı tercihimdir ama kedinin sağlığına bi etkisi olmayanı ilk tercihimdir tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

bize 1 yasında geldı bızımkı, kısırlaştırılmıştı belki asılarıda yapılmıştı.

biz kuduzu yaptırdık sonra 1.5 ayda bir parazitleri yaptırıorz. Karmayı ve losemıyı yaptıramadık. CUNKU COK PAHALI AQ

veterinerde bi öle bi böle, eve cagırıorz ısım var dıo
gıdıorz ayrı fıat cekıo.

yani kendim için bile sağlık konusunda saatlerce hastanede sıra beklıorm, kedi içinde beklerım ama böle bi imkan yok.

Var mı bildiğiniz ücretsiz veya uygun veteriner?
Belediyeninkiler bile aşırı pahalı yahu.
Yani biz sokaktan aldık hayvanı ( ev kedısıymıs atılmış )
cok mutlu mesut gecınıorz (ilk basta başkasın vermek ıstedım ). Bi aşı 60-70 lıra olurmu ya
Sosyal ağlarda paylaş

Dün kaka yaptı kuma, inanılmaz sağlıklı bok koktu çok sevindim. Bi de miyawın aşı planı benim kafama yattı ya, ilk başta bi 200-300 lira vercem sonra parazitleri zaten kendim yaparım. diş kontrolünü de öğreneyim onu da kendim yaparım hatta kedi diş fırçası varmış iki günde bi de dişlerini fırçalarım temiz sdf
Sosyal ağlarda paylaş

abi ben de aldım bi kedi eve, 45-50m2 falan işte ev bilion. balkona koydum kumunu pislik olmasın ortalık diye kapıyı da aralık bırakıyodum. şimdi epey bi soğuklar başladı nasılsa sıçmaz diye kapadım 1-2 gecedir hayvancağız ciyaaak diye bağırdı uyuyom flaan ne diyo bu ya dedim sonra osuruk sesleri geldi uyanıverdim bırakmış salonda halıya hayvan napsın. temizledim hemen halıyı makineye attım falan. kedi bi mahcup böyle etrafımda dolanıp duruyo yazık miyav miyav. affettim kızmadım keretaya. ertesi gün gene kapatıvermişim bu sefer gözümüzün önünde yatak odasına bıraktı fdsfsas. neyse yani küçük evde zor kedi. alışıyon da bi. kolay gelsin ne diyim
Sosyal ağlarda paylaş

Bize kapalı kedi tuvaleti verdi kediciabla, banyoya koyduk orda hallediyo işini ya, o konuda sıkıntı yok şimdilik. Bize alışmadı ama hala kaçıyo, ama evden de kaçmıyo sadece bizden kaçıyo sdf

Kedi kumunu nerden alıyosunuz hepsiburadadan vancat alayım mı, incekum mu alayım kalın kum mu? Bi de bu tuvaleti kullanayım mı yoksa sıfırını alayım mı bilemedim, sanırım alıcam sıfır tuvalet, baktım hepsiburadaya elli liraymış kapalı tuvalet. Bu tip malzemeleri daha ucuza alabileceğim biryer var mı?
Ps: bütün petşoplara ölüm
Sosyal ağlarda paylaş

Vancat uygun gibi ya deniyim beğenmezsem eczacıbaşı denerim. İnce taneli/kalın taneli farkı ne? Bi de kapalı tuvalete kokulu kum almak pek mantıklı gelmedi, sade kum mu alayım yoksa pudralı mı? Bi de eve taşımasın kumu mümkün mertebe, o yüzden kalın almam daha mantıklı sanırım? Teşekkürler

O değil de koltukta yatarken sevdiriyo kendini Ama kucağa falan asla gelmiyo, almaya çalışırsak anında koltuğun altına kaçıyo. Yavaş yavaş sever o da bizi dimi? :)

Şuna gerek var mı bu arada? Rahat olur gibi geldi bana ama bilemedim de tabi
http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=ptpak13&categoryId=561355#Yorumlar
Sosyal ağlarda paylaş

Kedi kumu poşeti almanı tavsiye ederim. Oldukça pratik oluyor. Ben ince kum kullanıyordum ilk defa geçen ay kalın taneli kum aldım yanlışlıkla ama daha çok hoşuma gitti. http://www.petafrika.com/gimborn-biokats-topaklasan-kedi-kumu-10-kg Hiç koku yapmıyor bundan sonra bunla devam edeceğim. Deneye deneye sana uygun olanı zamanla bulursun.

Biraz zaman ver yavaş yavaş alışır merak etme. Ama kedilerinde farklı farklı karakterleri oluyor. Bendekilerden bir tanesi kucaktan inmeyen sevgi arsızı, diğeri ise anca kendi istediği zmn gelen daha soğuk yapıda mesela. Yani kucak sevmeyen bir kedide olabilir sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

GenjuroXXX said:

bingildak said:

eczacıbaşı pisi pisi iri taneli

Baya tavsiye eden gördüm okudumda hiç memnun kalmadım ben şundan ya , hiç tutmuyo kokuyu :/

Edit: günde 1 kere veya 2 günde 1 temizliyorum.

ben de o şekilde temizliyorum ama balkonda ve kapalı hava filtreli olduğu için herhangi bir koku ne balkonda ne de temizlerken duymadım
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=pttrop026500wg&categoryId=24001686

Şu tuvaletin ölçüleri iyi mi yoksa daha büyüğünü mü alayım?

Şunu mu alayım yoksa? Ya da rengi hoşuma gideni alıp geçeyim mi? Hiçbirinin alt hazne yüksekliğini ayrı yazmamışlar şaka gibi
http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/prima-cabrio-kapali-kedi-tuvaleti-39-5-x-52-5-x-140102974#product-information

Kum olarak bunu alıyorum
http://www.vancatburada.com/Kedi-Kumu-2x10kg-Kalin-Sade,PR-11.html
, kürek ve poşet de alıyorum. Mama verdi kedici abla bi koca poşet, o bitinceye kadar evde mama hazırlama dalgasını da araştırıcam, olmazsa da mama işini sonra araştırırım artık

Bi de bi ara bi pati kediyi klozet alıştırma aparatı vidyosu paylaşmıştı çok eskiden öyle bişey hatırlıyorum, o neydi ya hatırlayan var mı?

Hatta şimdilik elimdeki kullanılmış kedi tuvaletiyle idare edip bir iki ay sonra şu klozet eğitim setini mi alsam acaba, kullanan var mı işe yarıyo mu? Mutlu sonuçlar sağlıklı gülüşler?
http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/citikitty-kedi-klozet-egitim-seti-141241421
Sosyal ağlarda paylaş

eczacıbaşı pisi pisi, ince ve kalın her ikisini de kullandım. başlarda iyiydi sonra ciddi bir kalite düşüklüğü oldu kumda. bilmiyorum belki kötü üretilmiş bir partiye rastladım. sebebi her ne olursa olsun değiştirmeye kadar verdim. pet shop'çu ablamızın tavsiyesiyle mio'ya geçtim. hem koku konusunda çok daha iyi hem de pisi pisi'ye göre çok daha uzun süre idare ediyor. tabi kumu günde 1-2 kere temizlemek şartıyla. gayet memnunum.
Sosyal ağlarda paylaş

Sirf sevdiginiz begendiginiz icin kedi almayin abi nolur. Boyle zordadir hayvan, olecektir, basina bisey gelmistir vesaire oyle alin. Diger turlu alip bombos bi eve kapatmis oluyosunuz hayvani. Hani daha iyidir sicaktir, sokakta donmasindan iyidir diye iyi niyetli dusuyosunuz eminim ama overall da cok da oyle degil gibi.

edit : neler yazilmis okumadan daldim tabi, alakasiz bi yerden girmis olabilirim. =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...