Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Siradisi Bir Konu ve Patiye Elveda

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

şunu 4 gün önce görmüştüm. bilmiyorum çok bilinen bi olay mı. farklı bir cinsiyet değiştirme vakası.

said:
1966 yılnda , David Reimer 8 aylıktı. Sünnet olurken operasyon son derece başarısız olmuş ve penisini kaybetmişti. Psikolog, John Money, David’in cinsiyet değiştirmesini önerdi. Ebeveynleri de bu konuda hemfikir oldu, ancak Money’i gizli gündemi olan, cinsiyet kimliğinin doğuştan değil, çevre ile şekillendiği iddasını kanıtlamak için bir deneyin parçası olduklarını bilmiyorlardı. David, adını Brenda olarak değiştirdi, cerrahi bir operasyonla bir vajinası oldu ve hormon desteği aldı. Ancak deney trajik bir şekilde sonuçlandı. “Brenda”, çocukluğu süresince basmakalıp bir erkek çocuk gibi davrandı, Reimer ailesinin 14 yaşında hayatları kararmaya başladı. Brenda’ya gerçeği söylediler ve tekrar David’e dönmesi konusunda karar aldılar. David 38 yaşında intihar etti.

http://en.wikipedia.org/wiki/David_Reimer
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız pati gezi gibi oldu ha. en homofobik adamlar bile kendilerinden biri böyle şeyler yaşayıp anlatınca destekler oldu, gözlerim yaşardı resmen. O değil de Lambda'da falan aktif misin ya da hiç irtibatın oldu mu? Lambdacılar hakkında fikirlerin nedir? merak ettim de bu aşamalarda sadece yakınlarından mı destek aldın, yoksa başka LGBTİ bireylerle iletişim halinde miydin? yoksa bu aşamalarda hiç türkiyede değil miydin? okuyamadım topiği bunlar konuşulduysa affola dönüp okuyayım

o değil de Laurelin/Viktor hayatının rpsini yapıyo olsa çok acaip olmaz mıydı, bütün bu duygusal dakikalar mutluluklar falan bi anda çöküyomuş dsfg

edit: ^üstteki mesaj beni hüzünlere gark etti ya la :(
Sosyal ağlarda paylaş

TheRiverBelow said:

sünnet lafı geçti gene efkarlandım. o kadar efkarlandırıyor ki beni o topik, ferdi tayfur genre "foreskinimi aldılar emmi" diye şarkılar besteleyesim geliyor, kendime engel olamıyorum. "iç organım dış organ oldu, hissiyat kalmadı emmi, kupkuru kurudum emmi." abv islam gibi ya. fagets

şu konuda ben de çok kırgınım. bırak kestirmek istiyorsam ben kestiririm ya. abv.
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:

DoruK said:

yalniz 14-17 yaslari arasindaki bir cocuktan bahsediyoruz, letteri okumadim o ayri

aile ultra modern allahsizligi yayma komitesi mensuplarindan da olussa 88 kere dusunursun o yasta bir cocugun boyle bir fikirle cikip gelmesini

ailesi muhtemelen aptalligindan psikolog falan dahil etmemis isin icine, genctir akli basina gelsin hele diye diretmis olmalilar. yine de gercegi ogrenmeden yargilamamak lazim.

Ya olay zaten "eh madem öyle mutfaktan bıçağı getir de keselim gitsin" diye işleyen bir süreç değil, aylarca yıllarca süren bir süreç, ve bu sürecin çok büyük bir bölümü psikologlar/psikiyatristler üzerinden yürüyor. Bu konularda uzmanlaşmış kişilerin filan görüşlerinin alınması şart. Anlık hevesler, geçici psikolojik sorunlar veya çocukluk/ergenlik problemleri gibi bir sebebi olursa anlarlar, gizlemeye çalışsa bile anlarlar -ve öyle bir durumda kimse böyle bir ameliyatı yapmaya kalkışmaz, emin olmadıkları sürece o işin sorumluluğunu alamazlar. Ama sorunun ne olduğunu bile anlamadan otur oturduğun yerde demek en büyük hata.

Yani her durumda yapmaları gereken önce bir psikoloğa gitmek görüşünü almak, gerekirse bu konuda uzman bir psikoloğa/psikiyatriste yönlendirmesini istemek filan lazım.
Bu konuyla ilgili bir tek christian therapist kelimesi geçmiş haberde, ki böyle bir şey varmış cidden. İlk önce bildiğin psikoloğa gittiler de adam yobaz çıktı filan gibisinden bir şey sanmıştım. Direkt christian therapist diye çalışan tipler varmış -bizdeki hacı hoca tayfasının cüppesiz sarıksız versiyonları gibi bir şey belli ki- Onlar da wowowow haram çekip göndermişler herhalde.

Habere yönelik olarak ta türkiyede yaşaya yaşaya bu tip haberlere bayağı bağışıklık kazanmışım, gayet normal şekilde okudum, ama ona rağmen mektubun son kısmı çok feci geldi ya.

benim psikiyatr im sahika yuksel misal, turkiyede bu konuda en bilgili kisidir direk hani capa da bir devrim yapmis, bir donem capa da trans bireylere avrupa standarlarina azda olsa yakin bir hizmet verdirebilmis bir insan kendisi (ayni zamanda ruzgar erkoclarinda doktoru >_< hani doktorun yeterliliklerini soylemek yerine bunu soylemek yetiyor bazen insanlarin "haaa tamam iyi doktor o zaman" demesi icin). Ben hollandadan geldigimin ertesi gunu annem tarafindan goturuldum hemen (tabi annemin aklindaki dusunce "bu kadin cocugumu duzeltir kesin!" idi). Bir onceki gunum yollarda gecmis, gec saate kadar havalaninda polis tarafindan tutulmusum ve yorgunum yani o yuzden sakal trasi olamamisim iki gundur. Ben anlattim durumu, hollandada zaten 5 kusur ay doktora gitmisim ve belgelerimi gosterdim, kullandigim ilaclari soyledim filan ama o bile ilk olarak "boyle diyorsunuz ama sakaliniz var?" diye tepki verdi -_- neyse konu o diilde hani inanmadi bana, "siz boyleyim diyorsunuz ama ben buna inanmiyorum daha, daha fazla gorusmemiz lazim" diyip yolladi beni. paso git gel filan neyse 4. seansta filan ikna oldu ve endokrine yonlendirdi ilk kontrol icin. Testosteron blokliyicilara hollandada basladigim halde bu kadina ben ilk temmuzda gittim, hormona ise anca subatta basliyabildim. Ben %100 emin oldugum halde, bir cok doktor tarafindan resmen onaylandigi halde ilk karar vermemden hormona basliyana kadar yaklasik 1 sene gecti -_-

kafasi karisik olanlar veya ilk defa farkedenler icin cok ama cok daha uzun suruyor bu surec.

ameliyat raporumu ise anca bu ekimde alabildim, normalde bi 3-4 ay daha beklemem gerekiyordu ama doktorum direk gerek yok sen hazirsin dedi ve verdi iste direk

merak edenler icin thailanda giden ameliyat raporum

"Burada isim olucak"

"Burada isim olucak" was first seen on 18.7.2013 regarding her problems with her gender identity and a desire to change her gender. She was seen until 8.10.2014 on a total of 20 sessions starting with twice monthly sessions and later switching to one session per month.

Personal Story:
She was born as a biological male in Istanbul in the year 1986. Her father who was a military officer passed away when she was 15 and "Burada isim olucak" has continued living with her mother after that incident. "Burada isim olucak" is a college graduate and she is currently working on her master's degree. She is financially supported by her mother who is a retired public servant.

From her story it was discovered that she felt different starting from the age of 4-5 and her gender dysphoria has worsened with the onset of puberty. She feels trapped in the body of a man and detests forcing to act on a male gender role and male behavior. She couldn't express her desire to be female to anyone for a long time even with her worsening gender dysphoria and the hardships that it has entailed on her. One of the main reason that kept her from expressing her hidden gender identity was the fear of rejection by her mother, uncle and other people that are close to her. It has been learned that she has started studying abroad in the Netherlands two years ago where she felt more comfortable and finally expressed her desire to change her gender. She has sought professional help there for the first time and started seeing a psychiatrist and finally came out to her mother over a video call.

Her first appointment was 15 months ago where she came with her mother seeking psychosocial support regarding changing her gender. Individual sessions were planned on every fortnight. Early on she had fears that her transitioning process would take too long or would never happen, she had fears that she wouldn't be accepted as a woman in her family, school and larger social aspects of her life and she felt that her desires would never be realized. Personal psychotherapy and medication was started.

Mental State Examination:
On her mental evulation at 8.10. 2014; Content of thought was normal, there were no delusions. Her mood and affectivity normal. There were no major problems.

Follow-up:
Her larger family members were informed of her desire to change genders with the support of her mother. Her mental state has highly improved after receiving positive reactions and support from her family. She progressively continued coming out to a broader social circle. She has started on laser hair removal for body and facial hair.
Her endocrine evaluation was made by Prof. Dr. Harika Boztepe on September 2013, "Burada isim olucak" has been on hormone replacement therapy for more than a year under her control. She has experienced changes such as body hair reduction, voice improvements and body feminization from hormone usage and it has further improvement in her state of well being.
"Burada isim olucak" has been presenting herself fulltime as woman and using the name "Arya" to an ever increasing social circle in the last one year. She is informed of the results, irreversibility and possible complications of the gender reassignment surgery.

Conclusion:
"Burada isim olucak" has been diagnosed with Gender Identity Disorder (DSM IV/302/85) after the monitoring process. It has been assessed that changing her biological gender to match her psychological gender identity is required for her mental health and gender reassignment surgery is a must for her case.

Prof. Dr. Şahika Yüksel

hani "ben boyleyim!" diyince kimse HAYDI diyip hormona bogup hemen ameliyata almiyor :D

turkiyede hele kanser direk, mahkeme izni olmadan ameliyat olunamiyor, turk hukuk sistemini az cok bilen her kisi bunun nasil bir kabus oldugunu tahmin edebiliyordur sanirim -_-

gene merak edenler icin turkiyede surec soyle su anda

ozet olarak adim adim yasal surec

-Mahkemeye dilekce ver ve hakim karsisina cik (tipine bakip "senmi olucan, ama su anda baska gorunumdesin!" diye reddedebiliyor hakimler eger giyim kusam filan degismediyse)

-birsuru sarti surtu var bu basvurunun ama en muhimi "ureme yetisinden surekli yoksun kaldigini belgelemek" diye bir sacmalik var, hormona baslanilmis olmadigi ve hastane tarafindan bu asamada izin verilmedigi icin anca ameliyat olmus olmak gerekiyor ama ameliyat izni icinde zaten bu sureci coktan tamamlamis olmak gerekiyor. Doktorlar idare ediyor yasayi beyinsizler yapmis oldugu ve senelerdir birsuru uyari ve girisime ragmen zahmet edip duzeltmedikleri icin

-Mahkeme bir egitim arastirma hastanesine yonlediriyor (tabi yasadiginiz sehirde bu konuda bilgili ve egitimli personeli olan hastane var ise, turkiye su anda 4 hastane icin bu sart gecerli. diger hastanedekiler ne yapicakalrini bilmiyorlar ve aylarca git gel oyaladiktan ve zaman kaybettirdikten sonra biz bisey yapamayiz buyuksehirlerden birine git diyorlar)

-gidilen hastanenin protokolune mahkumsunuz sonra, cogunda kurallar belirli belirsiz durumda, herhangi bir uzalasi yok personel arasinda. su anda en gelismis cerrahpasa ve orada bile hastane tarafindan heyet icin secilen endokrin uzmani "ben biyolojik bir kadina erkeklik hormonu vermem!" diyip serh koymus kararlara

-cerrahpasadan gidicem, son derece keyfi "giyinin kusanin 1 sene bir izliyelim sizi" seklinde bir kural var (hormon tedavisi gormeyen ve vucudu degismemis trans bireylere zorla bunu zorlamak modern tip dunyasinda artik etik bir muamele olarak gorulmuyor)

-1 sene izleme sonunda hormon izin belgesi veriliyor (bu zamandan once kendi kafaniza gore hormon aldiysaniz yandiniz, uzattikca uzatiyorlar o zaman)

-hormon kullanimiyla 1 senenin gecmesi daha bekleniyor, ondan sonra tamamen keyfi tarihlerde ameliyat raporu veriliyor

-rapor mahkemeye onaylatiliyor ve mahkemeden izin aliniyor

buraya kadar sansliyim cunki disarida ameliyat olucagim icin bu sacmaliga ihtiyacim yok ama bundan sonrasi:

-yeniden mahkemeye dilekce veriliyor isim ve resmi evraklarda cinsiyet degisimi icin

-gene hakimlerin keyfi uygulamalari, bu durusma git sonra geller vs vs

-gene arasitmra hastanesine yolliyor ve kurul onayi istiyorlar, haftalarca tek tek doktorlarin pesinde kosup muayne olup imza attirilicak burda. Amac yuce turk devleti bizzat gelip donunuzu indirip hangi cinsel organa sahipsiniz diye bakip %100 emin olamadigi icin intikam almak :D

-onaylar alindiginda gene mahkemeye gidiliyor ve islem bitiyor sonra tek tek nufusa git degsitir, sgk ya git degsitir, bilumum banka, abonelikler vs vs ile ugras (yahu blizzard bile boyle bir kagit gormeden isim degistirmiyor!)

bu noktaya kadar sabredip okuduysaniz bir seyi anlamissinizdir, hani bazen cahilce "bu senin tercihin!" diyor insanlar, YAHU KAFAYIMI USUTTUM BEN! AMELIYATI, MASRAFLARI, PSIKOLOJIK CILEYI, TOPLUM TARAFINDAN YADIRGANMAYI, OMUR BOYU EKSIK OLMAYI GECTIM HANGI RUH HASTASI SU BUROKRASIYE KENDI TERCIHI ILE KATLANIR? :D :D :D

Remus said:

Şarkı çok pozitif umut verici, destekleyici, topiğin içeriğide çok pozitif umut verici destekliyici.

Alaka o, benim durum şarkı şeçimim işte.

ya hahah onu demek istemedim, ustteki cumleyi silicektim yanlis anlam yukleniyor diye, alttakini yazdim ama ustu silmeyi unutmusum :D anladim neden koydugunu zaten sakriyi bildigimden :)

durum derken ben orda koydugum hato karakterinin durumundan bahsettim :D hani karakter sadece crossdressermi, gaymi yoksa trans egilimi mi var hicbirsey belli degil mangada aahaha

Mal said:

şunu 4 gün önce görmüştüm. bilmiyorum çok bilinen bi olay mı. farklı bir cinsiyet değiştirme vakası.

said:
1966 yılnda , David Reimer 8 aylıktı. Sünnet olurken operasyon son derece başarısız olmuş ve penisini kaybetmişti. Psikolog, John Money, David’in cinsiyet değiştirmesini önerdi. Ebeveynleri de bu konuda hemfikir oldu, ancak Money’i gizli gündemi olan, cinsiyet kimliğinin doğuştan değil, çevre ile şekillendiği iddasını kanıtlamak için bir deneyin parçası olduklarını bilmiyorlardı. David, adını Brenda olarak değiştirdi, cerrahi bir operasyonla bir vajinası oldu ve hormon desteği aldı. Ancak deney trajik bir şekilde sonuçlandı. “Brenda”, çocukluğu süresince basmakalıp bir erkek çocuk gibi davrandı, Reimer ailesinin 14 yaşında hayatları kararmaya başladı. Brenda’ya gerçeği söylediler ve tekrar David’e dönmesi konusunda karar aldılar. David 38 yaşında intihar etti.

http://en.wikipedia.org/wiki/David_Reimer

bu vaka modern tibbin cinsel kimlige olan bakisini degistirdi. Eskiden soyle dusunurlerdi "cocugu nasil yetsitirirsen o olur!", bu basligi ilk acarken ingilizce yerine turkce terim kullanmak istedim ama yapmadim cunki insanlar googliliyinca cikan psikoloji sitelerinde hala 40 sene onceki yaklasim vardi. Soyle bombalar var tek tek yorumladim:

uzmanimizdan inciler

-Annenin değişik nedenlerle bilinçli ya da bilinçsizce çocuğunun karşı cins gibi giyinmesini, oynamasını ve oyuncak seçimini teşvik etmesi.

Yorum: yahu degil bunu yapmak elimde kiz oyuncagini gectim feminen bisi bulsa alir saniyesinde yokederdi

-Çocuğun cinsel kimliğinin sağlıklı gelişebilmesi için çevresinde özdeşim yapabileceği aynı cinsten birinin olmaması; örneğin, babanın ölümü ya da evden uzak kalması durumlarında babanın yerine geçebilecek erkek modelinin olmaması cinsel kimlik bozukluğuna yol açabilir.

Yorum: Annem calistigi icin beni babam buyuttu neredeyse, tipik kahrolasi freud dedirticek bir baba-kiz iliskimiz vardi, surekli beraberdik ve dunyada en sevdigim insandi. Annemle surekli didisirdim, gecinemezdim ve babamin annemle zaman gecirmesini kiskanirdim

-Erkek çocuğun annesi ile ilişkisinin babayla olanda daha uyumlu ve yoğun olması nedeniyle annenin özdeşim modeli olarak alınması.

Yorum:Annem evde bile yoktuki cogu zaman!

-Babanın aşırı ilgisizliği ya da çocukla iletişimin ileri derecede bozuk olması.

Yorum:Adamcagiz butun emekliligini sosyallesmek, gezmek vs yerine benle zaman gecirmeye adamisti, hani o kadar guclu bir bagimiz vardiki aile "babasina bisey olursa bu cocuk nasil yasiycak?" diyordu

-Anneden ayrılma endişesi ve korkusu yaşayan çocuğun anneyle özdeşim yaşaması.

Yorum:ahahaha salla direk sallaaaaa

-Annenin çökkün hali ve erkeklere karşı düşmanca tavır sergilemesi.

Yorum:annem erkeklere gerektigin cok daha fazla saygi gosteren bir tiptir, hani bana ilk soyledigim donemlerde "evladim sinif dusuceksin bu isi yaparsan! kadinla erkek hic bir olurmu!" idi

dunyada artik beyni olan ve arastirabilen hickimse bu zirvalara inanmiyor artik. verilen david reimer olayinda goruldugu gibi onemli olan insanin ruhudur yani, beynidir. nasil yetistirildigi degil. Adama erkek olarak dogdugunu bile soylemeyip tipik kiz olarak yetistirmisler, gitmis ben erkek olucam diye tutturmus iste. Aynisi dogustan benim basima gelmis olsaydi kadin cinsel kimligine sahip oldugum icin hayatta yadirgamaz, hicbirseyden habersiz hayatima devam ederdim (ve cok daha mutlu olmus olurdum >_<)

Drall said:

yalnız pati gezi gibi oldu ha. en homofobik adamlar bile kendilerinden biri böyle şeyler yaşayıp anlatınca destekler oldu, gözlerim yaşardı resmen. O değil de Lambda'da falan aktif misin ya da hiç irtibatın oldu mu? Lambdacılar hakkında fikirlerin nedir? merak ettim de bu aşamalarda sadece yakınlarından mı destek aldın, yoksa başka LGBTİ bireylerle iletişim halinde miydin? yoksa bu aşamalarda hiç türkiyede değil miydin? okuyamadım topiği bunlar konuşulduysa affola dönüp okuyayım

o değil de Laurelin/Viktor hayatının rpsini yapıyo olsa çok acaip olmaz mıydı, bütün bu duygusal dakikalar mutluluklar falan bi anda çöküyomuş dsfg

edit: ^üstteki mesaj beni hüzünlere gark etti ya la :(

cidden ya <3 <3 <3

beni sasirtan ve onyargilarimdan dolayi utandiran o kadar cok insan olduki burda kac defa postlari okurken yuzum kizardi direk. Benle en cok dalga gecicegini dusundugum kisiler sevgi ve ilgiye bogdu filan

LGBT dernekleri ile ilgili sorunun cevabi, WoT olmasin diye spoya aldim isteyen okur ^_^

LGBT derneklere gitmiyorum (yazdimda hani topic aldi basini gitti >_< ben bile bulamam bu saatten sonra), LAMBDA ya zorla 2 kez goturuldum, biri hukuk etkinligi idi bir arkadasim zorla goturmustu. Trans olmayan acayip birsuru ne oldugu belirsiz tip vardi, o zaman goruntum degismemis oldugundan bana uzayli muamelesi yaptilar (transsan ilk is sacini sariya boyatican veya perugu cekicen, hemen gidip kavun boyunda silikon taktirican, palyaco kivaminda makyaj yapican, sokakta giyilemiycek kiyafetler giyicen. Fetish cizmeleri opsiyonel). Etkinlikte "BIRI BANA RUJ VERSIN SURUCEM" diye tutturan ve her gorudgu kadina yapisan ve surekli bagirip cagiran bir tip vardi misal, giyinis erkek ama suratta joker makyaji var falan.

onumde oturan tip koyu sakalli idi (baska kiyafetle gorsen korkarsin) ama ellerinde swarowski tasli bir manikur vardi 3 renkten ve bol simden olusan ayni zamanda beli acik bir sey giymisti ve pantalonunun icinden pembe tangasini disari cikartmisti herkes gorsun diye.

ikinci defa ise ben cok yanlizim diye listag aile gurubunun uyeleri tarafindan goturuldum, hep normal tipler vardi bu defa, acilma toplantisi idi ve tema filan guzeldi. Benim gorunus gene standartlara uymadigi icin insanlar yadirgadi ve disladilar. muhabbet ediyordum "sen nesin?" sorusuna cevap verdigim anda bi mazeret bulup gidiyorlardi heh. ayrica toplantida bi trans ben vardim

SPOD un terapi toplantilarina gidiyorum iste, bastan faydasini gordum konusma ve kendimi ifade etme sansi verildigi icin ama sonradan cok tekrara bagladi. 10 kisiden 9 u fix kadindan erkege trans idi. Goruntum nedeniyle azda olsa gene yadirgandim, uzun bir sure herkes beni konuk psikolog/sosyolog vs zannetti. katilim orani dusuktu ve genelde hep farkli tipler gelip bir daha gelmiyorlardi

Toplanti icerikleri soyle oluyordu hep

ilk yari tek tek herkesin kendini tanitip en bastan yeni gelenler icin surecini anlatmasi (ki ilk defa konusma sansi bulan herkes uzattikca uzatiyordu bunu ve KORKUNC detaya giriyorlardi)

ikinci yari kisisel problemlerin serbest tartisilmasi idi. Konuskan olan sabit 2-3 tip kendi hayati ile kitliyor ve baskalari anlatirken kibarca soz kesip gene SEN SOYLE DIYORSUN AMA BEN BEN BEN diye basliyorlardi. Konusma icerikleri ise tipik "ailem beni kabul etmiyor", "doktor hormona baslatmiyor" ve "ask hayatim cok sallantili" idi.

cikista hep beraber cay icmeye vs gidiliyordu ve orda serbest sohbet oluyordu. Once konusmama izin vermeyip ("ya sen cok akademik akademik konusuyon bi bok anlamiyoz biraz halka karis yeter!" diye susturulmustum bi kere) ondan sonra "Arya da hic konusmuyor yaaa, nasil acicaz biz bu kizi? Konussana kizim!" klisesi ile sabit devam ediyordu

LGBT dernekleri ile ilgili dusuncelerimi sonra yazarim cok uzatmamak icin (sanki yeterince uzatmadim bu postu! ama tek tek cevap verirsem post kirliligi olucak o yuzden iyi bir kiz olup kims euzun diye okumiycak olsada cevaplari tek posta toplamam lazim!) Genel olarak bu dernekler kendi aralarinda cok fazla kavga ediyor ve didisiyor, drama eksik olmuyor. Bazilarinin demirbas yoneticilerinin senelerdir konsolosluklar ve AB fonlarindan alinan yardimlar ile kendini besledigi en yaygin donen muhabbet. Dernek yonetimleri genelde demokratik degil ve disariya kapali, her dernekte fiks bazi insanlar var ileri gelen falan. bide surekli BAGIS YAPIN PLZ ile KIMSE BIZI SALLAMIYCAK HABER YAPMIYCAK OLMASINA RAGMEN BU HAFTA 5. KEZ GALATASARAY LISESI ONUNDEN HAKKI YENEN SOKAK KEDILERI ICIN EYLEM YAPIYORUZ! KATILIN LUTFEN! spamlari falan

facebookta bi ara paso "ben *takma ad* 19 yasinda AP yim ve 30 yasinda olgun erkekleri ariyorum, mekani olmayan mesaj atmasin!" ile ayni formatta caps ile yazilmis travesti ilanlari spami ile dolu idi. genelde film etkinlik ilanlari oluyor ama domine edenler genelde milletin birbirini afise etmesi ve ozel mesajlari aciklamasi, kendi fikrinin en dogru oldugunu zanneden tiplerin desteksiz beyanatlari ve BOL BOL kurt siyasi hariketine destek cagirilari ile kurtce mesajlar. Surekli takilsam cozucem kurtceyi ama xexe o sabir bende olsa -_-

birisi gecen soyle bir inci dokmus misal:

Bazı Transların kendi Transeksüksüelliğini bir tarafa bırakarak biyolojik kadın moduna girmesi facia'dır . Bu durum aynı zaman da ''Annelik'' olgusuna saldırıdır. Hepimiz Biliyoruz ki ''Her Kadın Bir Anne olamaz Ama Her Anne Bir Kadındır .O yüzden Translığınızı kabul etmeden Asla kadın olmayacaksınız!

En entersani beni oradan bulan bir tip mesaj atmis su sekilde:

Beni doverek egitip Hizmetciniz koleniz hatta kopeginiz olmak icin yalvarsam ne yanit alirim ? Son derece ciddi reel ve samimiyim. Olumlu ya da olumsuz cevap yazarsaniz cok sevinirim

destekten cok kostek oluyorlar anliycagin >_<

keske RP yapiyor olsaydimda bu aciyi cekmemis olsaydim omrum boyunca :D bundan sonra gerizali toplum yuzunden cekiceklerim ise cabasi ^_^

Bu arada hem gene cok uzattim hemde gene cekinerek girdigim konulara girdim

tabu filan zatende bu konuda yaziyorum diye kimse bozulmuyor veya kizmiyor dimi? >_< sadece sorulari cevapliyorum o yuzden simdilik onuda cekinerek yapiyorum

bilgi vermek ile ajanda pushlamak arasinda cok ince bir cizgi var cunki, ben verdigim cevaplarda hani bilimsel, objektif ve samimi olmaya calissamda algilanan o olmiyabilir yani :)
Sosyal ağlarda paylaş

yoo gayet iyi. devam (tu)

said:
Beni doverek egitip Hizmetciniz koleniz hatta kopeginiz olmak icin yalvarsam ne yanit alirim ? Son derece ciddi reel ve samimiyim. Olumlu ya da olumsuz cevap yazarsaniz cok sevinirim

çok tipik bi fetish değil mi şu? yani böyle direkt olarak teklif almak yine de garip olabilir de 3 tane sayacak olsam biri şu olur :P
Sosyal ağlarda paylaş

Lauren bisi sorucam belki arada konusulmustur ama denk gelmedim.

Ses olayi nasil hallediliyor. Yani feminen bi sese sahip olabiliyo musun? Hormon tedavisi sonrasi kendiliginden degisiyor mu yoksa ses tellerine operasyon yapilmasi mi gerekiyor?

Fiziki mudahalelerle degisebiliyo mu yani? Yoksa bi surec icerisinde sen sesini yonlendirerek mi degistiriyosun?
Sosyal ağlarda paylaş

kermit said:

DynamicK said:

Yeni nick ve title yakıştı :)

nick değişimi yapmıyoruz. bu istisna hariç. belki ilerde 1000$'a yaparız ama şuan yok.

bunu gören başkaları aa nick değiştiriliyor mu diye gelmesin lütfen. cidden büyük sorun yaratıyor.

nickimin değişmesini istiyorum
ayrımcılık var

aquila said:

seninkini de insan oldugunda degistirirler gokalp.

aquilla da sağlam döndü
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...