Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Istanbul trafigi

Seele

Öne çıkan mesajlar

Esh said:

Budapestede arkadasin arabasindayiz, ya iste trafik var biraz dedi buda dan pest e geciste, 5 dakika sonra varsik gelecegimiz yere, "trafik nerde" diye sordum, "yol cok kalabalikti abi gormedin mi" dedi.

O an uzay zaman yavasladi abi , bi sekilde istanbuldan kacmamizmgerektigini anladim yani. Olabildigince uzaga, ama yozgat tarafina degil de, anladiniz iste

lsdmhfjdkls. yılbaşı üstü şuan inanılmaz istanbul mesela. hava da biraz güzel ya sıçtık yemin ediyorum. dün 100 metreyi 35 dakkada gittik jsdhfs
Sosyal ağlarda paylaş

Seele said:

... istanbullar ne igrenc insanlarmis.

İstanbul'lular değil, İstanbul'a sonradan gelenler o bahsettiklerinin çok büyük kısmı. Özellikle İETT şoförleri vb. İstanbul'a sonradan gelenler diyince illa üni bitirip iş bulup gelen insanları düşünmeyin.

Zamanında da söyledim, linç edildim. Şehre son 10 senede gelen herkesi geri yolla bak nasıl güzelleşiyor şehir.

Yetmedi mi? 15 sene olsun, yine yetmezse 25 sene olsun. Şehir çağ atlar.

Ama insanlar da İst'e gelmeye mecbur bırakılıyor, çünkü tüm ekonomi burada. İş bulmak için Yazılım sektörü, teknik destek hatları vb gibi kolay taşınabilir sektörlerin devlet desteğiyle yönlendirmesiyle başka şehirlere aktarılarak insanlara seçenek arttırılması lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Linç edilecek bir şey yok abi bence de aynen öyle.

Allahın unuttuğu sikimsonik şehrinden geliyor, sanki İstanbul onun için kurulmuş gibi orada nasıl davranıyorsa burada da öyle davranıyor hayvanoğlu hayvanlar. Kendini geliştirip daha iyi bir birey olmak gibi bir vizyonu olmadığı için çoğunun, geldiği yerde adet neyse oradan 100 yıl daha ileride olan bir yerde de aynı olması gerektiğini düşünüyor, ona göre davranıyor. Lan daha güzel bir yere geldim, daha güzel bir insan olayım diye düşünmüyor ki, bizim buralarda böyle değil o yüzden burada da böyle olmamalı diyor. Daha kaliteli bir insan olmak, etrafına daha faydalı işler yapmak için gelmiyorlar ki İstanbul'a. Daha fazla para var diye geliyorlar, daha fazla para kazanmaya çalışıyorlar, onun dışında geldikleri yerde nasıl yaşıyorlarsa buraya da onu getirmeye çalışıyorlar.

Aynı durum gurbetçiler için de geçerli, buradan Almanya'ya gidip sanki Almanya ikinci bir Çemişgezek'miş gibi davranıp bulundukları yeri bokum gibi bir yere dönüştürdükleri için nefret ediyorlar bizim insanımızdan.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Ama insanlar da İst'e gelmeye mecbur bırakılıyor, çünkü tüm ekonomi burada.

is hayatindaki butun vergileri % 50 arttirirsin i..sehre ozel butun hizmetleri % 100 e katlarsin ..dava mi acilacak ankarada dava acma odemeleri 100 lira mi tutuyor ver bunu 300 liraya istanbula ..

ha bunu yapan siyasetciler kendi sonlarini hazirlar ama ? malum milletvekillerinin altida biri istanbuldan
Sosyal ağlarda paylaş

İstanbulda en temizi önce işi sonra evi bulmak.3 senedir istanbulda calısıyorum işim ile evim arası 5dk yürüme mesafesi 5:30da işten cıkıyorum 5:35 evde oluyorum ögle arası eve gidip yemek yiyebiliyorum yada ac degilsem 1 saat kestirip gelebiliyorum bu kadar neyi kötülediniz anlamadım :)
Sosyal ağlarda paylaş

oldun said:

İstanbulda en temizi önce işi sonra evi bulmak.3 senedir istanbulda calısıyorum işim ile evim arası 5dk yürüme mesafesi 5:30da işten cıkıyorum 5:35 evde oluyorum ögle arası eve gidip yemek yiyebiliyorum yada ac degilsem 1 saat kestirip gelebiliyorum bu kadar neyi kötülediniz anlamadım :)

Onun lokasyonla alakası var abi. Ben evimin hem işime hem sosyal hayatıma yakın olmasını isterim. Nişantaşı'nda oturuyorum, Kanyon'a gidip geldim 1.5 sene, gayet rahattım. Önce evi bulmuştum sonra işi bulmuştum, şansa yakın denk geldiler nispeten. Önce işi bulsam, Levent - Etiler civarında bir yere çıksam da aynı civarda kira verirdim, muhtemelen biraz daha ucuz.

Ama mesela Ümraniye'de çalışıyor olsam sırf evime 5 dakika olsun diye Ümraniye'ye taşınmam. Günde yarım saat 40 dakika trafiğe girerim ama giderim Caddebostan - Göztepe civarına taşınırım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...