Zikko Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Merhabalar, yarın sabah 8 de uçağa binip cDg de ineceğim, daha önce gezip görmüş arkadaşların tavsiyelerini alabilir miyim? nerelere gidilir, neler yenir içilir gibi :) tşk, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 şanzalizede köşede burgerci var yeme çok pahalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavardi Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Louvre Müzesi, hatta tanrı Apollon'un Sauroktonos tipinde bir heykeli var, onunda bana her açıdan fotoğrafını çekersen cennetten sana arsa :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 ben zamanında şöyle bir harita çıkarmıştım https://www.google.com/maps/@48.8658721,2.2901438,12z/data=!4m2!6m1!1szXMukHHjguWo.k88NmNwyVcfU tek tek sorabilirsin istersen veya wiki'de google'da araştırabilirsin. mekanlar bunlar paris'te. metroyu çöz, ki çok karışık değil, sonrasında istediğin yere metroyla ulaşabilirsin. paris'te ilk üçüm louvre müzesi, notre dame ve eyfel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 banliyöye git banyo yap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 ya aslında geneli pahalı paris merkezi- hatta heryeri. Paran yoksa yemek yeme :) varsa herşey yenilebilir yani güzel yemekleri. Gezilecek yerlerde iş dolayısıyla gittiğim için fazla bilmiyorum ama Saint Chapelle miydi neydi bi uğra :) Berthillon ya tatlı için git yemekler genellikle pahalı yani özellikle restoran lar. edit: razzRaziel in harita iyimiş hakkaten banada iyi olur bu thanks. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 aynen ben de baktım şimdi, tam ortadaki noktaların olduğu yere cok yakın otelim hepsini gezmeye çalışayım, thnx razz . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 eyfel'e cık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 bi kule varmış demirden meşhur. onu görmeden gelme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 paris leş ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Gün batımına doğru Montparnasse'a mutlaka çıkmalı derim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 tşk tavsiyeler için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 avrupa'nın en büyük bit pazarı st. ouen'de, birçok ünlünün yattığı pere lachaise mezarlığı da ilginç bir yer. ha bak bir de la musée des arts et metiers var, bence ilginç teknik konulara meraklı olanlar için ama aynı zamanda foucault sarkacı romanının açılış ve kapanış sahnesinin geçtiği mekan. Aslen vakti zamanında pantheon'da asılmış foucault sarkacı var şapel bölümünde. Dünya'nın hareket ettiğini kanıtlamak için 1850'de yapmış adam. Sarkaç tavana asılı, altındaki kum havuzuna değiyor ucu ve orada çizgiler oluşturuyor, tabi dünya hareket ettiği ve esasen sarkaç uzayda sabit bir nokta olduğu için çizgiler yer değiştiriyor sürekli. http://www.arts-et-metiers.net/musee/demonstration-du-pendule-de-foucault Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 ingilizce bilmeyenle şuana kadar karşılaşmadım, tabi gençlere sordum ilk 2 gün hepsi biliyor gibi :) eifel civarı aşırı pahalı dediğiniz gibi notre dam civarı ucuz sayılır, ben saint michel de kalıyorum şuan heryere yürüme mesafesi olması açısından gayet hoşuma gitti, gideceklere tavsiye edebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 http://forum.paticik.com/read.php?23,5568418,page=1 Bak burda yıllar öncesinden deneyimlerimizi paylaştık. Yararlanabileceğin bir kaynak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 razzRaziel said: ben zamanında şöyle bir harita çıkarmıştım https://www.google.com/maps/@48.8658721,2.2901438,12z/data=!4m2!6m1!1szXMukHHjguWo.k88NmNwyVcfU tek tek sorabilirsin istersen veya wiki'de google'da araştırabilirsin. mekanlar bunlar paris'te. metroyu çöz, ki çok karışık değil, sonrasında istediğin yere metroyla ulaşabilirsin. paris'te ilk üçüm louvre müzesi, notre dame ve eyfel. çok karışık değil dedi ya lan, 2 tane fransıza sordum nasıl gidileceğini onlar bile harita üzerinde 10 dk yorum yapıp buldu 2 yıl önce. meh. örümcek ağı gibi sakın metroya binme ama binersen böyle 2 katlıları var içinde koltuklar flm çok tatlı asouhd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 bi tane metro haritası alıyorsun ki bilimum tüm gişelerde vs ücretsiz veriliyor. üzerinde tüm hatlar bulunuyor ayrı renklerde ve kesiştikleri noktalar da bulunuyor. gitmek istediğin yere normal haritadan bakıp oraya yakın metro istasyonunu gözüne kestiriyorsun. bulunduğun noktaya yakın metro istasyonundan hatlar arası geçiş yaparak en kısa aktarmaları seçip yola koyuluyorsun. zaten tüm duvarlarda hat numaraları ve renkleri gösteriliyor. ve ek olarak da yine hatların bittiği durak isimleriyle de bulabiliyorsun onlar da gösteriliyor. aslında karışık gibi görünüyor ama ayrılıkçeşmeden inip kartal yönüne giden metroyu bulup ünalan'da inmek gibi sonuçta. ha tek uyuzluk çevrede yazan fransızca herşeyin telafuzuyla alakasının olmaması lol. sorarken falan %98 oranla fail telafuz ediyorsun. ben kimselere bişey sorma gereksinimi hissetmedim herşey elimdeki bilgilerle hallediliyordu. ha en önemli şey gps'i açık bir akıllı telefon şart. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 bu arada haritadan orijinal haritayı aç derseniz liste olarak gösterir. ahanda o da bu oluyor: https://mapsengine.google.com/map/edit?hl=tr&authuser=0&mid=zXMukHHjguWo.k88NmNwyVcfU Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 gps açarsanız 1500 tl civari fatura geliyor haberiniz olsun 10 günlük bana öyle geçirmişlerdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 çok garip bir şekilde benim gps sürekli açıktı. net ve aramalar kapalı olmasına rağmen. bişey de gelmedi :S gerçi şirket ödüyor ama bana bir yansıması olmadı :) 1gb hazır paketlerden falan alınabilir orada kullan at tarzı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 GPS'e gerek yok, şehir haritası ve metro ağı haritası alın. Şirinevler'de kaybolmuyorsanız Paris'te de kaybolmazsınız. Metro için 3-5 günlük kombineler var bu arada onlardan mutlaka almak gerekiyor. Metro her yere gidiyor çünkü. Bir çok yer yazılmış, para bolsa Moulin Rouge taraflarına gidilebilir. Moulin Rouge'a girmeseniz de bir çok benzer mekan var. O tarafa gitmişken Sacre de Coure'a da çıkın tabii. İnanılmaz bir manzarası var. Fransızların akşam yemeği kültürünü sevmiyorum bu arada; her topic'te yazıyorum. Ama inanılmaz lezzetli tatlıları var. Abanın. Avrupa'da keyif alarak gezdiğim ve gezilmeye değer bulduğum nadir şehirlerdendi. Öyle manyak pahalı falan da değil turist kazığı yemek için özen göstermezseniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 Bitanesi de verdiğim linki okumadan c/p yapmış resmen :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2014 Benim yazdığım daha samimi olmuş. Ayrıca gidip midye - patates tavsiye etmişsin; permesanlı salyangoz tavsiye etseydin ya, lavuklar tirbüşon gibi bir şeyle çıkartıp höpürdete höpürdete yiyorlar. Vuracaksın ağızlarına. Ne yazalım hem? Amele'nin kafesi var gidin amele kahvesi için, Louvre'da Ipad'le video çekin, seks müzesine gidin, Ahmet Kaya'nın mezarını biraz da siz karalayın mı diyelim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Kasım 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2014 bu da ne büyük şehir efsanesidir. kaç kez fransaya gittiğimi bilmiyorum, bir kez bile ingilizce sorduğuma cevap vermeyen çıkmadı. Myrica said: Kimsenin seninle ingilizce iletisim kuracagini dusunme. Parisin overrated boktan bir sehir oldugunuda unutmamak gerek. Hersey pahali ayrica. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2014 Normal abi, Paris'te fransız yok sdşlkj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar