Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir garip ttnet sansürü


Crawler

Öne çıkan mesajlar

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kad%C4%B1n_%C3%BCreme_organlar%C4%B1
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0nsan_penisi
http://tr.wikipedia.org/wiki/Vajina

TTnet abonelerine özel mi bi denemek lazım tabi. VPN harici girilmiyor kesinlikle.

Genelde şikayet üzerine engelleme yapıyor ttnet ama bu linkleri kim, niye, hangi gerekçe ile şikayet etsin anlam veremedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben girdim.

Bir de şikayet üzerine engelleme yapmıyor TTnet, emir üzerine engelleme yapıyor.

Engelleme emri de BTK'dan geliyor. BTK eğer engellenecek diyorsa her servis sağlayıcının buna uyma yükümlülüğü var. TTnet'te bu emre uyulmazsa devletin erken el koyma hakkı doğuyor. Diğerlerinde ağır para cezası falandı, gerçi diğerleri dediğin bir tane var o da SOL'un fiber tarafı. Zaten uymama gibi bir durumları da yok, hiç olmadı.

Edit:

Bu arada ilkini deneyip bırakmıştım. İkincide de sorun yokta Vajina bağlantısına DNS'siz girmiyor lan asdfsda

Edit2:

Ayrıca BTK tarafından engellense uyarısı geliyor hukuken, bunlar belki direkt Wiki'ye çıkıp sayfaların izlenimini TR'ye kapattırmış olabilirler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

TTNET'ten 'vajina' ve 'penis' sansürüyle ilgili açıklama geldi

said:
TTNET’in Vikipedi’deki “vajina” “insan penisi” ve “ kadın üreme organı” gibi içeriklere erişimi engellemesi haberi üzerine, TTNET’ten açıklama geldi.
Vikipedi'deki ‘vajina’ ve ‘penis’ kelimelerinin bulunduğu sayfalara erişilememesi üzerine Gerçek Gündem , içeriklerin TTNET tarafından sansürlendiğini söylemişti.
İnternet ansiklopedisi Wikipedia'nın Türkçe’deki içerik sağlayıcı kolu Vikipedi'de yer alan "vajina" "insan penisi" ve "kadın üreme organları" başlıklarına ulaşılamıyordu.
Gerçek Gündem sansürü kaldırmak için DNS ayarlarını değiştirmenin yeterli olmadığını; TTNET abonelerinin iseniz bu sayfalara erişmek için VPN kullanması gerektiğini yazmıştı.
Söz konusu sansür, diğer internet sağlayıcıları tarafından ise uygulanamıyor. Turkcell Superonline gibi diğer sağlayıcılardan veya GSM operatörlerinin 3G hatlarından, sayfaya rahatlıkla ulaşılabiliyor.
Haberde "akıllara, 'TTNET bir mahkeme kararı olmaksızın, kendi inisiyatifini cinsel sansürden yana mı kullanıyor' sorusu geliyor" denilmesi üzerine, TTNET de bir açıklama yaptı.
“Sansür iddialarının gerçeği yansıtmadığı” söylenilen açıklamada, içeriklerin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın kararı sebebiyle engellendiği söylendi.
Açıklama metninin tamamı şöyle:
Sayın Basın Mensubu,
17 Kasım 2014 tarihinde çeşitli web sitelerinde ve sosyal medyada Vikipedi sitesinin bazı sayfalarına, mahkeme kararı olmaksızın TTNET A.Ş. tarafından sansür uygulandığına ilişkin iddialar yer almaktadır. Bu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.
TTNET A.Ş.’nin yasal düzenlemelere aykırı olarak keyfi bir şekilde herhangi bir siteye erişimi engelleme yetkisi bulunmamaktadır. Erişim engelleme işlemleri Mahkeme kararları ya da 5651 sayılı Yasa kapsamında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından verilen kararlara istinaden gerçekleştirilmektedir. Bahse konu olan sitede yer alan içeriklere erişim de Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı kararına istinaden engellenmiştir.
Konuyu önemle bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla,
TTNET A.Ş.


http://www.radikal.com.tr/teknoloji/ttnetten_vajina_ve_penis_sansuru-1233200
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...