Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İç dökme

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Beni çoğunuz biliyo zaten, ne kadar salak ve saf bi troll olduğumu biliyosunuz, kendimle ilgili başka bişey yazmama gerek yok zaten.

Ama şu son 5 aylık dönem iyice cehennem azabına dönmeye başladı. Ne güzel çalışıp para biriktiriyodum (10-11k), hatta üstüne önümüzdeki sene kredi çekip ufak çaplı bi araba alma planım vardı. İş yerindeki yeni şefin kendi eski çalıştığı yerdeki kadroyu getirmesiyle ben dahil 4 kişiye yol göründü.

1-2 hafta hiç iş falan aramadım, kafam dinlensin falan diye, sonra işte başvuru yaptım bi sürü yere, ama dönen olmadı, olanlar da mülakattan sonra aramadı, kurban bayramından hemen sonra açılması planlanan bi işyeri için adam "orası açılınca başlıcaksın" dediyse de, ne zaman arasam haftaya açılıcak diye geçiştiriyo.

Beni geçtim, parayı gören peder çalıştığı servis şöförlüğünden iş saatlerini bahane edip ayrıldı,ve çağrıldığı heryere bi kulp buluyo.
Kendi emekli maaşı var, ama bizden habersiz çektiği totalde 30k lık kredisi için her ay maaşından otomatik çekiliyo, yani 100 lira falan kalıyo eline, üstüne çalışmayınca evin yükü tekrar ve tekrar olmak üzere gene bana biniyo. Bi kardeş lisede, diğeri üniversitede okuyo, onlar da bende.

Bi de ramazan ve kurban bayramı geldi geçti, bayramlık, şeker, kurban vs, onlar da bana girdi. Şu an itibariyle kredi kartı ve esnek hesaptan kullandığım bakiye ile 2.900 içerdeyim, ve kullanılabilir bakiyem 90 lira.

Pederle aylardır konuşmuyorum, onun da hoşuna gidiyo sanırım benim paraların gitmesi, faturalar, onun dijitürk, kardeşlere harçlık, ünide okuyana haftada - 2 haftada bi yollanan paralar vs. Adamın hiç umrunda değil, sormuyo bile nası ödüyonuz diye.

Bana gelse dese ki, iş yok, şimdilik sen idare et, düzene girince beraber biriktiririz, helali hoş olsun dicem, ama böyle yandan sinsi sinsi seyirci olması beni delirtiyo.

52 yaşına gelmişsin, 30 senedir tek yaptığın şey "nasıl daha güzel yaşarım, nasıl daha iyi para yerim". Bi ara, "1 kere geliyom dünyaya, tabi hayatımı yaşıcam" diyodu, parçalıcaktım kafasını duvara vura vura, ama sonrası da var işte, tutuyom kendimi.

Zaten soğuk bi insanım, hatta 3-4 kişi biyerlere gittiysek genelde hiç konuşmam, duvar gibi dururum. Konuşurken insanların gözüne bakamam falan, bu evdeki olaylar yüzünden kız arkadaşım dediğim insandan soğuttum kendimi, 1.5 yıl görüşmedik, ama beklemeye değer di, ama sonra düşündüm ki, benim gibi biri için niye onun geleceğinden çalayım.

Neyse işte, baya wot oldu galiba.

TL DR; yok özet falan, okuyun.
Mesaj tarihi:
benim babam 67 yaşında hâlâ çalışıyor, ben 23 yaşıma gelmeme rağmen daha mezun olamadım üniversiteden sürekli uzatıyorum. değişelim babaları herkes hak ettiğini bulsun en iyisi
Mesaj tarihi:
babadan kurtulup kendi evine çıksan daha ucuza gelmiyor mu? kafa huzurun olur en azından. ne hali varsa görsün madem bu kadar harcamayı seviyor. faturaları nasıl ödeyecek bakalım gelir elde etmeden?
Mesaj tarihi:
üniversitedeki kardeşine de söyle part time bir iş bulsun eğer çalışmıyorsa, ne kadar ek gelir o kadar iyi.

millete olur yemez, sizin durumunuzda kimsede yok yiyen çok anladığım kadarıyla.
Mesaj tarihi:
sipeyskeyk said:

amk öyle babanın. bırak sürünsün it. sen kardeşlerine annene bakmaya devam et, yukarıda denmiş, gücün yetiyorsa çıkarın hayatınızdan herifi.

abi onun için hava hoş ki, sırf 2 ay bakalım nabıcak diye ödemedim fatura, kılını kıpırdatmadı, telefon kesildi, internet kesildi, gittim ödedim, bide sonraki faturada açma kapama ücreti kaçtı. bana kalsa eve bile sokmam, ama ev bizim değil işte, dedeye ait, zaten onlar şımarttı onu, herif bokları yedikçe babaanne-dede onu savundu.ona da "bidaa yapma evladım" diyip kesip attılar, sonra gene aynı terane.

Kredi kartı limitini fuller, ödemez, eve kağıt gelir, gider borcu taksitlendirir, onları da ödemez, ikinci bi kağıt daha gelir onu da taksitlendirir, ödemez, ve banka avukatla beraber hacze gelir, ya tek sefer de ödersiniz, ya da eşyalar gider diye, gene bana girer.

Nelerini ödemedim ki, 900 lü hatlarla konusulmus, bana. Kredi kartı limitleri, bana. Taksitle cep telefonu almış, bana. En son aldığı masaüstü bilgisayarın bile 12 taksitten 10'unu ben ödedim, 2 taneyide peşin verdi alırken, o da mecburi.

30k daha 2017 ye kadar ödenmeye devam edicek, elimi bile sürmem, isterse hapse atsınlar dicem, devlette ibne, evdeki eşyalara sulanıyolar, ipe ipe ödüyoz.
Mesaj tarihi:
abi bence taşının. etrafımdaki örneklere göre böyle babalar genelde iyiye doğru değil, daha kötüye doğru gidiyor. yol yakınken, ilişiği kesin.
Mesaj tarihi:
Adamı atın aynen. Benim babamda aynısı, şu an hastalık geçirdi ve bazı şeylerde etkinliği kalmadı. Aile biraz rahatladı o konuda ama eskisi gibi olsa katil olurdum %100.
Mesaj tarihi:
Abi anlıyorum babandır vs ama tavrı böyleyse boşansın annen vurun tekmeyi gitsin. Zaten işin ciddiye bindiğini görünce düzelme eğilimine girmesi ihtimali mevcut. Zira "anaa hazır para gelmeyecek, yemek yapan yok, napcam lan ben" derdine düşerse zorunluluktan düzelebilir. Bayağı ayıp ya yaptığı. Ama keşke kuyunun dibine düşmeden yapsaydınız şunu. 3k borcu işsizken ve aileyi de geçindiriyorken nasıl kapatacaksın bilmiyorum. Umarım loto moto çıkar ya. Valla. Stres oldum okuyunca yeminle
Mesaj tarihi:
Grego said:

etrafımdaki örneklere göre böyle babalar genelde iyiye doğru değil, daha kötüye doğru gidiyor.

this.

bunun "kardeş" "dayı" "baba" vs gibi çokça örneğini gördüm tanıdıklarımda. kardeşinin işten kovulmasına ve sektöründe bir daha çalışamamasına sebep olanı bile var ya.

iyiye gidenine rastlamadım
Mesaj tarihi:
Bende anneme laf çakardım , Tv izlenmeyen evde 140 ekran tv alması benden habersiz , internet faturasına 24 ay ödemeli laptop alması ardından taksidin bittiği ay laptopun anakartının bozulması/değişmesi ve servisten geldiği gün eve hırsız girmesi laptopun çalınması ve akabinde yine sormadan caaart diye yeni laptop alması filan falan...

Çözüm nedir? Kavga ediceksin abicim çatır çatır kavga ediceksin , hakaret etmeden giydiriceksin , kapa digitürk'ü ve interneti direk telefonundan girersin giriceğin zaman , eline para verme hiçbi şekilde, gerekirse cüzdanını çal babanın ve o kredi kartlarını yok et bağla elini kolunu

En önemlisi sakın fiziksel şiddete başvurma ve küfür etme , ben babanım diye atarlanırsa biyolojik olarak baba olmanın çok bişey ifade etmediğini açıkla laf giydirerek
  • Yeni Oluştur...