Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

amazondan alışveriş

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Gencler amazondan ps4 ve ekran karti alma planim var ama patlar miyim bilmiyorum cogu yerde amazon zaten vergiyi falan da aliyor diye geciyor o yuzden sıkıntı olmaz deniyor. Ama amazonun kendi sattigi urunleri almalisiniz o us disina gonderiyor cunku deniyor. Ama paticik den bunu verify etmek zorunda hissettim kendimi. Patlar miyim ne diyorsunuz yapan var mi?
Mesaj tarihi:
product details altında:

Shipping: Currently, item can be shipped only within the U.S. and to APO/FPO addresses.

diyorsa gelmez. borderlinx tarzı 3rd party kullanman lazım oda kesin takılır gümrüğe fiyatı dolayısı ile.

onun dşında, gümrüğe takılmayacak şeyler 4-5 parçayı geçmeyince gayet geliyor çat çat sorunsuz :)
Mesaj tarihi:
ps4 ilk çıktığında gönderiyorlardı türkiyeye, ama pişman oldular sanırım.

sözleşme, müşteri memnuniyeti ve şirket standartları dolayısıyla vergi ödetmedikleri gibi gümrükte ortaya çıkan maliyeti de karşılıyordu amazon türkiyeye ps4 gönderdiğinde.

ama sonra kaldırdı, artık hiç göndermiyor diye biliyorum.
Mesaj tarihi:
Amazon bünyesinde dükkanlar da mevcut, shipped and sold by kısmına dikkat edin, amazon değilse genelde yollamazlar. Amazonun satıp kargoladığı fakat TR ye yollamadığı ürün görmedim şu ana kadar son 1 hafta içinde değişmediyse.
Değiştiyse de özel kargo şirketleri/gümrük muhabbetine değişmiştir, bilgisi olmayan insanları dosya/vekaletname/depo ücreti diye çok güzel düdüklüyorlar.
Mesaj tarihi:
Amazon.de den XBox One aldım, 1820 tl falan tuttu, tam 60 gün sonra vergi iadesi diye 530tl geri yolladılar. Ama benim kargo tam bayrama falan denk gelmişti, bilmiyorum bu bayramda da varmıydı şu €150 limiti.

Daha önce de Amazon.com'dan kulaklık almıştım 300 liraya falan, onda iade olmadı.
Mesaj tarihi:
Giren çıkan hep sabit. Madem açtınız, topicde bilgi olsun:

GÜmrük memuru ikinci el ise ikinci el, sıfır ise sıfır fiyatına internetten bakıp %18ini geçiriyor size. Tabii bu PTT ile gelen postalar için.

UPS, FEDEX felan alsıysanız zaten sıçtınız. 150 TL ardiye bi başlar, ordan ikametgah, ordan bilmemne ücreti. 250 dolarlık saati aldığınıza pişman ederler.
Mesaj tarihi:
http://www.n11.com/sony-ps4-500-gb-2-kol-fifa-2015-24-ay-eurasia-P31339744

ben şu şekilde aldım uygun geldi bana ama bilmiyorum çok çok fiyatları şu anda
  • 1 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:

amazondan paketim ilk defa geri döndü lan çok garip

old spice'ın ürünleri, gümrük bedelinin de altında. açıklama falan da yok, cannot be delivered returning to sender diyor direkt.

anladığım kadarıyla us'den çıkartamadılar.

Mesaj tarihi:
oha deodorant niye alıyorsunuz lan amazon'dan dsfhuadsfh.

bi okusana olm bu arada, delivery'de reject olmuş yazıyor. yanlış yere gitmiş de o adresteki kişi ben böle bişi sipariş etmedim demişse falan belki? ayrıca aç bak tracking history'sini. pakedin us'den çıkmamış olması saçma baya.
Mesaj tarihi:
eyvallah abi detayları okumayı ben akıl edememiştim. teşekkürler.

evet büyük ihtimal kozmetik olduğu için amerikadan çıkışa izin vermediler.

önceden birileri almıştı diye hatırlıyorum, avrupadan mıydı acaba onlar.
Mesaj tarihi:
benim 2-3 kez döndü farklı ürünler amazondan
kozmetik de değildi
birinde cevap tedarikçi patladı dediler öyle bişiler sacma biseyler oldu
birinde stokta kalmamis özür dileriz alın size 5dolar çek verelim falan dediler
Mesaj tarihi:
Ben güneş kremi siparişi verdim 3 tanesi geri döndü inatla devam ettim almaya 4. geldi ve hepsini full refundliyorlar tabi.

3'ünde de aynı şeyi söylediler kargo gelirken hasar görmüş... Pek inandırıcı gelmedi.

oldspice Deodorant stick verdim yanında su matarası ve iphone kablosu almıştım onda bi problem cıkmamıştı. Belki karma koli olursa rahat geçiyor.
Mesaj tarihi:
kargo tracking sıralamasında son safha nasıl gözükmez? amerikadan çıkmaması mantıken saçma geldi, buraya geldiğinde bizim gümrük reddediyordur.

bu arada çevremde 2 kız saç boyası aldılar birkaç sefer. geldi yani sıkıntısız.
  • Yeni Oluştur...