bingildak Mesaj tarihi: Kasım 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2014 ben multiplayer niteliği olmayan hiçbir triple A'ı satın almıyorum söylemesi ayıptır. multiplayer platformu şeyleri de kendi sitesinden dijital alıyorsun paşalar gibi global retail pricetan ehueh. single player triple A'ler için http://media.giphy.com/media/13TJrRNMTIn9G8/giphy.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Kasım 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2014 zaten korsanıyla orjinali aynı işi görüyosa niye orjinal alıyım malmıyım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Kasım 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2014 evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Kasım 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2014 Abi iyi de bu durumda hem tüketici,hem yayıncı firma hem steam hem de aral zararlı çıkıyor,bu fiyattan kimse oyun almadığı için.170 liradan kaç kişi AAA pc oyunu alıyor merak ediyorum. Yani Aral dışında içlerinden biri de çıkıp demiyor mu arkadaş bu fiyat ne böyle,hiç satış yapamıyoruz diye yada anlamadığımız bir şekilde bu fiyattan bile baya oyun satabiliyor Aral türkiyede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Kasım 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2014 problem su fiyatlar hep yüksek olduğu için zaten türkiye'de yayıncının gördüğü rakamlar çok düşük, dolayısıla farkı anlayamıyor adam hiç satılmadıği için oyunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xcon Mesaj tarihi: Kasım 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2014 Aral benim bildiğim ps4 oyunları ile kendini kurtarıyor. Elinde çoğu ps4 oyununu birçok taşeron firmaya yollayıp toptan şatışını oradan yapıyor. Kendi sitesinde ki fiyatlar hep yüksek kaldığı için toptan çıkartığı bu oyunları diğer ''firmalar-siteler'' 20-30 tl daha ucuza koyunca sazanlar atlıyor ve bu şekilde bu döngü devam ediyor. Pc olayında da şimdi daha fazla rahatlar herkez bizim gibi key ile uğraşmıyor. elbet vardır sadece kutulu alırım ben diyen kutu fetişhi. Onlarda şimdi bakacaklar Steam 170 tl aral aynı oyunu ''tabi artık nasıl olsa Steam elinde'' hop 135 tl çekiyor. yani yine bu kutu alırım ben diyenler buradan alır oyunlarını. Ve şunuda unutmamak lazım Aral'ın uzun süreden beri yüksek fiyattanda satsa oyunlarının hep bir alıcısı oldu. İşte onlar kimdir, nedir, bu paranın suyu, kuyusu neredendir o işte bir tez konusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2014 kimse almıyor olsa adamlar kapatırdı abi o bölümü hayrına çalışmıyorlar ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Kasım 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2014 steam populer olmadan ne alıyordunuz abi, eskiden hakkaten kutulu ucuz oyunlar olurdu şimdi onlar da kalmadı, oyun çeşidi falan da azalmış mağazalarda. blizzard oyunları zaten 1er sene götürüyordur adamları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Kasım 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2014 Steam popüler olmadan önce oyun 60 liraydı. Sonra enayi düdükleme 101 dersi aldılar. "Blizzard oyunu mu çıktı, 60 liralık oyunu 100'e satalım. AAA oyunsa 120'e satalım. 150 olsun" diye diye 170 liradan kazıklamaya başladılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Dün bir Aral çalışanı mıdır artık yoksa parayla tuttukları adam mıdır biri sözlükte savunmaya çalıştı da batırdı, tam tersine daha beter rezil etti şirketi. Adam diyor ki, oyun 60 dolar, üstüne kdv ekle gümrük ekle bandrol ekle buraya getirme ücreti ekle, dağıtım ve stok masrafı ekle zaten o fiyata geliyor. Sonra adama dedik. 1- Oyunu marketten mi alıp getiriyosunuz Türkiye'ye de 60 dolar oyun gideri diyorsunuz üzerine ekliyorsunuz? 2- Bilgisayar oyunlarına gümrük vergisi yok. 3- KDV oranında vergi ABD'de de var. 4- Türkiye'ye özel buraya gelmiyor oyunlar, Avrupa'ya zaten gemi gemi gelen oyunlardan ufak bir hat çekilecek Türkiye'ye. 5- ABD'de stok ve dağıtım yok mu yurtiçi, üstelik de benzin ucuz olsa da ülke yüz ölçümü ve mesafe çok büyük, ayrıca çalışan maaşları da çok daha yüksek. 6- Bandrol ücreti oyun başnıa 2,2 kuruş. Kimi kandırıyosunuz? Yani hiçbir geçerli sebepleri yok oyunu böyle pahalı satmak için. Göstere göstere yalan dolanla adam kazıklamaya çalışıyorlar. Xcon said: Aral benim bildiğim ps4 oyunları ile kendini kurtarıyor. Elinde çoğu ps4 oyununu birçok taşeron firmaya yollayıp toptan şatışını oradan yapıyor. Kendi sitesinde ki fiyatlar hep yüksek kaldığı için toptan çıkartığı bu oyunları diğer ''firmalar-siteler'' 20-30 tl daha ucuza koyunca sazanlar atlıyor ve bu şekilde bu döngü devam ediyor. Pc olayında da şimdi daha fazla rahatlar herkez bizim gibi key ile uğraşmıyor. elbet vardır sadece kutulu alırım ben diyen kutu fetişhi. Onlarda şimdi bakacaklar Steam 170 tl aral aynı oyunu ''tabi artık nasıl olsa Steam elinde'' hop 135 tl çekiyor. yani yine bu kutu alırım ben diyenler buradan alır oyunlarını. Ve şunuda unutmamak lazım Aral'ın uzun süreden beri yüksek fiyattanda satsa oyunlarının hep bir alıcısı oldu. İşte onlar kimdir, nedir, bu paranın suyu, kuyusu neredendir o işte bir tez konusu. PS4 dediğin 1 sene olmadı çıkalı, bunca sene neyle devam etti diye sormak lazım. Oyun falan değil adamların derdi, ek iş olarak onu yapıyor, fahiş fiyattan da satıyorlar işte. Genel olarak konsol oyuncusu alıyor zaten oyunlarını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
totemic Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 aral özellikle konsol oyunlarını el altından spotcu tabir ettıgımız merdiven altı şirketlere dağıtıyor onlarda 20-30 lira altına satıyor millette alıyor. vergi falan hak getire.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 kutu kutu mu geliyor o oyunlar türkiye'ye yoksa bi master cd den kopyalayıp burada mı basıyorlar kutuya? o kadar paketi ne diye ta abd'den buraya getiriyorlar eğer getiriyorlarsa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Rewendor said: Dün bir Aral çalışanı mıdır artık yoksa parayla tuttukları adam mıdır biri sözlükte savunmaya çalıştı da batırdı, tam tersine daha beter rezil etti şirketi. Adam diyor ki, oyun 60 dolar, üstüne kdv ekle gümrük ekle bandrol ekle buraya getirme ücreti ekle, dağıtım ve stok masrafı ekle zaten o fiyata geliyor. Sonra adama dedik. 1- Oyunu marketten mi alıp getiriyosunuz Türkiye'ye de 60 dolar oyun gideri diyorsunuz üzerine ekliyorsunuz? 2- Bilgisayar oyunlarına gümrük vergisi yok. 3- KDV oranında vergi ABD'de de var. 4- Türkiye'ye özel buraya gelmiyor oyunlar, Avrupa'ya zaten gemi gemi gelen oyunlardan ufak bir hat çekilecek Türkiye'ye. 5- ABD'de stok ve dağıtım yok mu yurtiçi, üstelik de benzin ucuz olsa da ülke yüz ölçümü ve mesafe çok büyük, ayrıca çalışan maaşları da çok daha yüksek. 6- Bandrol ücreti oyun başnıa 2,2 kuruş. Kimi kandırıyosunuz? Yani hiçbir geçerli sebepleri yok oyunu böyle pahalı satmak için. Göstere göstere yalan dolanla adam kazıklamaya çalışıyorlar. bkz. sürümden kazanamayınca fiyatları yüksek tutup maliyeti kurtarmaya çalışmak çok açıkladık şunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Ben gayet ederinden alabiliyorum oyunlari tabi us psn fiyati ile kiyasliyorum mesela lords of fallen 140TL e zaten 59dolar oyun kutusu icin de 5TL fazla odemis oluyorum sanirim her spotcu aral oyunlarini satmiyor. Edit baska yerlerde de genelde 160TL civarinda oyun fiyatlari yeni cikanlar icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Rerore said: Rewendor said: Dün bir Aral çalışanı mıdır artık yoksa parayla tuttukları adam mıdır biri sözlükte savunmaya çalıştı da batırdı, tam tersine daha beter rezil etti şirketi. Adam diyor ki, oyun 60 dolar, üstüne kdv ekle gümrük ekle bandrol ekle buraya getirme ücreti ekle, dağıtım ve stok masrafı ekle zaten o fiyata geliyor. Sonra adama dedik. 1- Oyunu marketten mi alıp getiriyosunuz Türkiye'ye de 60 dolar oyun gideri diyorsunuz üzerine ekliyorsunuz? 2- Bilgisayar oyunlarına gümrük vergisi yok. 3- KDV oranında vergi ABD'de de var. 4- Türkiye'ye özel buraya gelmiyor oyunlar, Avrupa'ya zaten gemi gemi gelen oyunlardan ufak bir hat çekilecek Türkiye'ye. 5- ABD'de stok ve dağıtım yok mu yurtiçi, üstelik de benzin ucuz olsa da ülke yüz ölçümü ve mesafe çok büyük, ayrıca çalışan maaşları da çok daha yüksek. 6- Bandrol ücreti oyun başnıa 2,2 kuruş. Kimi kandırıyosunuz? Yani hiçbir geçerli sebepleri yok oyunu böyle pahalı satmak için. Göstere göstere yalan dolanla adam kazıklamaya çalışıyorlar. bkz. sürümden kazanamayınca fiyatları yüksek tutup maliyeti kurtarmaya çalışmak çok açıkladık şunu O zaman adam kazıklamaya çalıştığın piyasada başkası gelip de düzgün fiyatla oyunu sununca ağlamayacaksın ama. Demek ki düşük fiyatla da kazanabiliyormuş insanlar ki bunu yapan firma var. Çok kez açıklamış olmak tatmin edici bir açıklama yapmış olmak anlamına gelmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 hardcopy ile steam'ın digitalcopy bile olmayan "kiralama" sistemi neden aynı kefeye konuluyor ki yani aral diyorsa ki ben bu oyunu rafa 175 TL'e çıkartabiliyorum, eyvallah abi, bir sürü giderin var, anlıyorum. dijital satış yapan hatta bana aslında satmayan "kullanma izni" veren retailer'ı neden aynı fiyata zorluyorsun ki. kopukluk burada. alınan mal ve malın mahiyeti aynı değil, maliyeti neden aynı sunuluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 ya peki bir şey sorcam o daha ucuza satan niye fiyatını değiştiriyor peki daha pahalıya satan ağladı diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 2.si aral ın ağladığı yer steam değil, direk anlaşmalı olduğu oyun firmaları olması lazım yoksa steam ne takar aralı kendi karına bakar zaten fırsat bilmiş o da geçirmiş mazluma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 ee tamam işte dist. aracılığıyla dijital satılan ürünleri kutulu fiyatlarına çektirmedi mi? satılan ürünlerin kapsamı aynı değil. neden ikisi aynı kefeye konuluyor ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 çektirdi de steam neden mutsuz olsun bundan en az 50 lira daha kar koydu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 abi bu nasıl mantık 50 lira ucuzken 1000 adet satıyordu 50 lira pahalıyken 200 adet satıyor daha pahalıya satıyor, daha çok para kazanıyor gibi bir algı yok. fiyat artışıyla doğru orantılı hacim düşer alternatifi varsa. doğru fiyatlama ve satış doğru orantılıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Rerore said: 2.si aral ın ağladığı yer steam değil, direk anlaşmalı olduğu oyun firmaları olması lazım yoksa steam ne takar aralı kendi karına bakar zaten fırsat bilmiş o da geçirmiş mazluma Konuyu pek takip etmemişsin sanırım. Anlaşmalı olduğu oyun firmalarına gitmemiş, zira o firmalar "biz konudan haberdar değildik, siz söyleyince elimizden geleni yapmaya çalıştık, olmadı Steam belirliyor fiyatı" dediler, Steam ise "biz belirledik, yerel dağıtımcıya göre belirledik, nokta." dedi. Öyle olması lazım böyle olmalı ile değil "öyle oldu, böyle dedi" diye gerçekler var ortada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Bu sorunuzun cevabını il gün vermiştim. Aral steam'e ulaşıp "akıllı olun sizi cumbabaya söylerim, YouTube'u Twitter'ı kapattık vergiski yüzünden, sizin gözyaşınıza hiç bakmayız" dedi. Steam de sokarım böyle işe dedi olay bu noktaya ulaştı. Aral suçlu da Steam değil mi, bir de bu noktayı kaçırıyoruz gibi geliyor. Durum buyken Steam niye Aral'ın değirmenine su taşıyor? Ikisine de had bildirmek için gmg, amazon yürüyün gitsin. Tamam indirimden olduk ama zamdan bari etkilenmeyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 çünkü steam'de durum bu: http://s3.amazonaws.com/rapgenius/1343507365_idgaf_RE_Bacon_or_Zombies_How_about_both-s626x622-169605-535.jpg pazar türkiye, who cares? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 ee sen de bu durumda steam'i değil aral'ı suçluyorsun steam-yapımcı firma-aral üçgeni var 3ü birleşip size girmişler hiç kusura bakma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar