Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows 10

ahmedinejad

Öne çıkan mesajlar

di said:

Explorer acikken oraya yaziyosun ne ararsan cikariyo dosya ve dizin olarak. 2 senedir kullanip sunu bilmiyosan o da senin ayibin simdi. =]

file explorer açmaya gerek olmaması lazım eskiden start menüsünden direkt aranırken. basıp açacağım dosya kullanacaksam sonra kapatmak ikinci adım tekrar. search app yine aynı şekilde.

bunun uzatılmasına, ayrılmasına hacet yoktu. tek bir arabirim yaparsın hızlı ve elaltında olan kullanışlı tablet kafası karıştırmadan. gelişeceğine geri gitmesinin anlamı yok, bu esnada birşey de kazanmadı os. "ya napalım bu sayede şu oldu yani değer" dedirtecek birşey değil.
quixef said:

File search aşağıdaki klasör ikonundan (yukarıda search this pc - hatta bir sürü ek ayar da çıkıyor istersen, last modified a göre ara vs, yukarıda office ara yüzü gibi)

Diğer search uygulamalar vs için. Basit aslında bayağı.

eski start menüsü aramasına göre kullanışsız ve hantal. file explorer'a muhtaç kalacaksam kabiliyetsiz.
quixef said:

- bir kısayol/iki tuş fazla
- hedefi seçince kapanmıyor
- indexing'le yetinmeyip gargur yırtınıyor, windows klasörü gibi alakasız yerlerdeki alakasız sonuçları da ekliyor

#quixpiracy
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Iyi yine "calismiyor/yok"dan "benim istedigim gibi degil"e gectik. =)

e yok işte start menüsünden folder arama, eskiden varken. hiç olmayan birşeyi "neden koymuyorlar" demiyorum ki. düzgün çalışmıyor evet, hepten kaldırmaları mı lazım şikayet hakkı kazanmamız için? :)

ben şirketleri iyi iş yaparlarsa severim, bozarlarsa eleştiririm. futbol kulubü değil ki yani. 20 yıl övdüm ama şimdi bozdular, berbat ettiler. neye yaradı? hiçbirşeye. win8 kadar şiddetli eleştiri alan os'leri olmadı şimdiye kadar. insanlar vista'yı driver vs yetişmedi diye bombalamıştı, unutuldu gitti zamanla yeni makine aldıklarında. win me paldır küldür çöküyor diye eleştirildi. win8 ise kullanımı kötü diye eleştiriliyor, bunun da çözümü yok çünkü adamlar "yanlış yaptık, oturup baştan düşünmemiz lazım" demiyor, "gözlerini boyayacak birşeyler verelim, start menü ikonu filan koyalım" kafasındalar.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi tekrar ediyorum, "file/program launcher" menüsünde klasör görünmemesi mantıklı birşey. Eski tarz search halen explorer üzerinde mevcut. Mutlaka farketmişsindir. Eski klasik dizinler halinde ayrılmış bir başlat menüsü yok. Dizin aramasının da o noktada olmaması bir eksiklik midir? Evet dizin de olabilirdi ya da arama sonuçlarına dizinleri ekle seçeneği de senin sorununu çözebilirdi.

Hala şansın var. İndir windows 10 preview'i, feedbackte bulun.
Sosyal ağlarda paylaş

abi seçenek koyacaksın o zaman, konsol oyunu değil ya bu. os'in görevi sana seçenekleri sunmak böyle durumlarda, gidersin devreye sokarsın veya kaldırırsın. olan özelliği yoketmezsin. yokedersen de böyle 25 yıllık müşteri anti-viral yapar.

ya ben biliyorum bu adamların feedback'ini. win8'in indexing'inin gördüğü 3 yıllık external hdd'mi win8.1 görmez oldu. help desk'in verdiği yanıt: "format atmanız lazım desteklemiyor o modeli yeni indexing". ulan angut adamlar, os değiştirmedik ya service pack yükledik şerefsizler. ntfs ise ntfs zaten win7'de formatlanmış alet. win8 de görmüş. ben 2tb datayı nereye yedekleyeceğim de format atacağım? e hadi rollback yapayım, yoook yaptırmıyoruz. external bozuldu da yenisini aldım, yoksa search bende çalışmadı 8.1'de, gittim freeware search engine kurdum işte.

bu kadar saygı duyduğum şirket bu kadar tiksindirdi kendinden. apple var tiksinilecek şirket lazımsa, neden apple olmaya çalışıyorsunuz?

“We want to move from people needing Windows to choosing Windows to loving Windows. -Satya Nadella"

love idi, hate yaptınız. cidden bravo size.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Bright said:

Sam said:

bütün windows 10 ve gaming haberleri fıs

Ben DX12'ye adam gibi multi-core support koymalarini bekliyorum acikcasi artik. Her oyunun 1-2 core kullanmasi bayginlik getiriyor.

bunu yaptilar 12 de. videosu vardi du bi bakim.

[video]https://www.youtube.com/watch?v=ET1SZM2zhBE?feature=oembed" width="459">

Sosyal ağlarda paylaş

Flassh said:

arama duzgun calısmadıgını için win8 konusunu bulamadım burdan sorayım.

win 8.1 kurduk onun için başlat menusunu nerden nasıl indiriyoruz beleş versiyonlarını
sizhangisini kullanıyorsunuz?

Windows Shell.

Bu arada default olarak win8.1 i kullanmayı dene bence. Start o kadar da gerekli değil. Windows + X çoğu şeyi yapıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

dün bir makale buldum bu konuda ms devamlı "aman geride kaldım, geçtiler beni bitirdiler" diye panik olup elindeki fazlasıyla yeten müşterisini neden kendine düşman ediyor diye, anlamak imkansız. pc pazarı bitmeyecek zaten, dimyat'ta tablet pazarına gireceğim diye evdeki bulgurdan olma.

şu makalenin linki var mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

şu an beta bile değil techical preview iki ayrı cycle i var, slow ve fast diye. slow u seçersen haftada bir diğerinde günlük'e yakın update alıyorsun. kullananlar genel olarak çok sıkıntı çıkarmıyor diyor ama garantisi yok tabi böyle ben bir işletim sisteminin yavaş yavaş gelişmesini görmek istiyorum dersen güzel sürekli birşeyler ekliyorlar falan. mesela cortana eklenmişti öncelerde (türkiye için anlamsız tabi), spartan browser ise bir sonrakinde gelecek. yok ben basayım düğmeye çalışsın herhangi bir sorun istemiyorum dersen çok anlamı yok. hem windows 7 ve üzerinden free update olarak sunulacak. he bir de techical preview in süresi var ilerki bir süreçte illaki onun için tekrar yükleme gerekecek.
kafam çok rahat olsun dersen al bir macpro yardır mac os ile.
Sosyal ağlarda paylaş

:D
https://www.youtube.com/watch?v=tok2n7R9_AQ&feature=player_detailpage#t=2699

Bir de DX12 developerlar sistem üzerinde sli/crossfire olsun olmasın varolan tüm gpu ünitelerine işyükünü paylaştırıp çalıştırmayı planlıyorlarmış. Intel işlemciler içindeki gömülü gpular da dahil...

DX 12 sonrası ekran kartları atılmayacak anlaşıldı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...