Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Blizzard Cancels Titan Project

scorch

Öne çıkan mesajlar

Oce4n said:

AHAHAHHAHAHAH

Hearthstone and Heroes of the Storm helped Blizzard realize they don't have to work on giant projects.

ufak yatırım ile yüklü para kaldırabiliyoz zaten demişler işin özetinde :D :D :D :D

ama işte asla wow kadar para yapan seyler olmıyacak olamıyacak bunlar.

mevzu daha cok feedback mevzusu. oyun yapıyosun heartstone, 1 sene max ugrasıp cat feedback alıyosun, bi beta patlatıp cat yine feedback bişiler ekiliyosun cıakrtıyosun vs vs hop feedback. hots'a bakın mesela. productiondan cok deney tahtası seklinde ilerletiyolar adamlar oyunu.

zaten adamlar olmus. Oyunun ne olacğaına nasıl olacağına karar verdikten sonra üretim kısmı adamalr icin nefes almak gibi bişi, uzudna sürse en temiz haliyle cıkartıyolar oyunları. Riskli olan kısmı karar verme aşamaları. MMO gibi dev projelerde bu risk dahada fazla.

böle maceralara girmektense tüketiciden daha hızlı tepki alabilecekleri projelere yönelirler artık.
Sosyal ağlarda paylaş

bu sene ilk kez soe live izledikten sonra eq kitlesinin ne kadar eğlenceli olduğunu gördüm. blizzcon'da her sene metzen çıkıyor kim horde, kim alliance sonra kulağına basınca düdüt diye bağıran eşek yaptık dese "yiiihuuuu" diye sevinenler. soelive da alkol, argo, geyik gırlaydı. neredeyse her bir saniyesinde eğlendim. keşke zamanında yıllarımı wow da harcayacağıma eq2 yi daha uzun süre oynasaydım diyorum şimdi.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

wow'unda giderlerini kısarlar yakında demedi demeyin.

customer support, content generation vs. yavaş yavaş azalır, sonra f2p'e döner, contentler pay to play'e döner, ot bok satarlar store'da proje yüksek giderlere sahip olmadan gittiği kadar gider

blizzard'da sıçarken oynadığımız oyunların genel ismi olur işte

biri boşluktan yararlanıp düzgün bir mmo gömse bari piyasaya artık

şöyle haldır huldur renovative sistemleri olan falan

bir de tam tersine her expension'da oyunu baştan yapıyor adamlar nerdeyse. cataclysmde bi yenilenmişti bundan sonra da yenilenir. mis gibi hikaye var niye bitirsin adamlar. millet de hala oynuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

wow blizzard için admiral ship. heartstone bu kadar popülerleştiyse bunun en büyük sebebi yine wow.

bir şekilde wow'dan easter egg'ler herolar vs. ekleye ekleye wow'un marka değerini sömürecekler işte.

o yüzden wow'u tutabildikleri kadar canlı tutmak zorunda maliyeti de kısmazlar bu sebeple.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben millet niye hsye para veriyor onu anlamadım hiç.

Expansion gelicek dediler, o ara gold harcamayı kestim, expansion geldi direk goldlarla aldım falan.

Leaderboards yok, lig sistemi yok bir halt yok.

Wow/diablodaki gibi armory tarzı bragging rights için kasacağın birşey de yok, profil sayfan bile yok. Bu adamda şunun altın kartı var, bu adam legendary aslında sezon2de legendary olduydu falan diye birşey olsa neyse dicem.

Hani oyunda competitive bir olay yok, o yüzden diabloda RMAHa para vermenin de altında bir şey benim gözümde hsye para harcamak. Mynet tavlanın, mahallede camialtı kıraathanesindeki adamlarla oynadığın okeyin hallicesi lan :p
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

wow'unda giderlerini kısarlar yakında demedi demeyin.

customer support, content generation vs. yavaş yavaş azalır, sonra f2p'e döner, contentler pay to play'e döner, ot bok satarlar store'da proje yüksek giderlere sahip olmadan gittiği kadar gider

Olmaz oyle bir sey. Altin yumurtlayan tavugu kesmezler oyuncu sayisi %90 falan daha azalmadan. WoW acik ara Blizzard'dan cikan en guzel oyun su zamana kadar. Ayni kalitede devam ederler zaten subs kullanarak zarara girmeleri mumkun degil.

Titan'i ilk duyurduklarinda piyasadaki MMOFPS sayisi cok azdi. Su an Destiny/Warframe/Firefall falan filan derken piyasa doygunluga ulasti ki buna BF4/CoD/Planetside 2 gibi shooter oyunlar da bir miktar dahil oldu progression sistemleriyle. Division falan filan gene onumuzdeki sene piyasaya cikacak. Shooter piyasasi baya doygun durumda. Titan'i urettiklerinde WoW'un olecegini veya yavaslayacagini dusunuyorlardi gene ki ordaki MMO kitlesini oburune gecireceklerdi ancak Blizzard'in ve oyuncu kitlesinin shooter oyunlarla pek alakasi olmadigi ve abzurt Hearthstone gibi oyunlarin fanboylar arasinda cok populer olmasiyla direk vazgectiler anladigim yeni tarz bir oyun yaratma olayindan. Heartstone'la MTG'nin casual versiyonunu saldilar piyasaya simdi de HotS'la gene bir cesit MOBA salacaklar piyasaya. Bunlar en cok veya en uzun zamandir oynanan oyunlar Dunya'da.

Ellerindeki IP'leri regurgitate etmeye devam edecekler ki zaten fanboylar bayiliyorlar. HotS da buyuk patlama yapar cikinca.

Blizzard cok shit tier bir firma ama hem piyasanin nabzini tutmayi biliyor hem de alamayacaginin altina yatmiyor risk alip.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...