Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekran kartından fan'ı sökmek.....

sabonis

Öne çıkan mesajlar

Gençler. gtx460 var bende SLI idi, biri pörtledi. fırınlayayım diyorum. ama 1 haftadır falan üstündeki plastiği (fan'ın bağlı olduğu şey işte) sökemedim.
kartın çıkışlarının oraya bağlı olan 2 vida artık nasıl bir şekilde sıkıldıysa, mümkün değil oynamıyor. çakımın tornavidası yamuldu öyle söyliim yani...

bir tavsiyesi olan var mı "şunu bunu yaparsan belki daha kolay olur" falan filan gibi? kafayı sıyırıcam.
Sosyal ağlarda paylaş

Çakı tornavidası ile olmaz zaten. O dişe uygun yapılmış vidalarla açın her zaman ya da kaliteli ucu değişebilen tornavida setleri kullanın. Kanırtırsan o vidayı işi biter zaten... Anca ingiliz anahtarı kilitli pense (ufak boyluları) çözüm o zaman. Sıkıştırıp vidayı çevirerek açman gerekir...
Sosyal ağlarda paylaş

ulan yine gaza geldim 10 dakkadır deniyorum. baş parmağım kopacak.. ben böle bi vida görmedim ya.
sokarlar diyip direk plastikle beraber fırınlıcam o olucak.

Civcivhead said:

Bende de aynı şey oldu, ter akana kadar zorladım. Tabi direnç yiyince cortlamayacak bi alet kullan.

hedik:gtx460

oha aynı modelde aynı şey oldu yani. benimki palit bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
2 said:

Sıcakken sökeyim deme ! işlemciyide sökersin boardından direkt haha

Gpuyu pcbden sökmek öyle kolay değil özel aletlere ihtiyacınız var bga rework station gibi :)

http://www.youtube.com/watch?v=PgncMQJZyxg

Gelelim sorununa son durum nedir şimdi bu konuda epey olmuş update yapmayalı.
Sosyal ağlarda paylaş

Nessaftw said:

2 said:

Sıcakken sökeyim deme ! işlemciyide sökersin boardından direkt haha

Gpuyu pcbden sökmek öyle kolay değil özel aletlere ihtiyacınız var bga rework station gibi :)

http://www.youtube.com/watch?v=PgncMQJZyxg

Gelelim sorununa son durum nedir şimdi bu konuda epey olmuş update yapmayalı.

valla hiçbir şey olmadı. tornavidalar hiçbir şekilde işlemiyor. baya bildiğin aslında orada vida değil de sabit bir şey var, onu boş yere çevirmeye çalışıyormuşum gibi geliyor.

arkadaşta sağlam bir tornavida varmışmış onunla denicem yarın..

var mıdır tavsiye?
Sosyal ağlarda paylaş

evet, arkadaştan düzgün tornavidayı aldım. sökebildim fan'ı ve sonrasında heatsink'i.. tozları, macunu falan temizledim.
yaklaşık 11 dakika kadar fırınladım kartı. çıkardım macun sürdüm zımbırtılarını geri taktım, makineye bağladım.

15 dakika kadar alien isolation oynadım SLI olarak. artifact falan vermedi. gtx970 ftw edition alana kadar idare etse bari..
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
direk ölü ise bilmiyorum düzelir mi ama artifact falan verdiyse ve sonra patladıysa düzelme ihtimali var.

önce 210-220 derecede ısıttım fırını 15 dakka, sonra kartı koydum 3.5 dakka falan pişirdim, sonra kapattım fırını, kartı da içinde bıraktım 8 dakika kadar daha. çıkardım, soğumasını bekledim.

olay bu
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...