Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tek yaşayan biri için köpek beslemek

kozalak

Öne çıkan mesajlar

kuzen aldı ben evde artık pek kalmıyorum onunla da ben full time çalışıyorum o freelance

ona rağmen hayvana bakamıyor zaten pis bi herif üşengeç tek yaptığı şey hayvanla maçka parkına gidip onu salıp içmek ama hayvanın ne eğitimi var ne bakımı geliyor mamasını yiyor yatıyor yıkmak tüy bakımı ağız bakımı vs hiç yok kırk yılda bir.

bekar adam filmlere,dizilere özenip de evine köpek almasın abi. Kıçınızı toplayamıyorsunuz zaten
Sosyal ağlarda paylaş

kendimden örnek vereyim, 2 senedir tatile gidemiyorum, arkadaşlarımla dışarı çıkarken 10 kere düşünüyorum, çıkınca da gözüm devamlı saatte. her akşam en az 1 saat gezmesi var, çalışıyorsan 6-7de çık, eve gel yemek ye 8, köpek gezdir 9. sana bişey kalmıyor. en kötüsü de sabah 8den akşam 8e kadar evde yanlız kalması hayvanın.
Sosyal ağlarda paylaş

zipzip said:

kendimden örnek vereyim, 2 senedir tatile gidemiyorum, arkadaşlarımla dışarı çıkarken 10 kere düşünüyorum, çıkınca da gözüm devamlı saatte. her akşam en az 1 saat gezmesi var, çalışıyorsan 6-7de çık, eve gel yemek ye 8, köpek gezdir 9. sana bişey kalmıyor. en kötüsü de sabah 8den akşam 8e kadar evde yanlız kalması hayvanın.

kedilerinle bırak. onlar ilgilenir
Sosyal ağlarda paylaş

Biride summon storm dememiş peh

GİRİŞ: Yazıya başlamadan önce şunu unutmayalım; gerçekten bakabilecek durumda olan köpek edinsin. Bir çok insan bir heves ile alıyor sonra daha 1-2 ay olmadan "aa bu heryere işiyor, kemiriyor" deyip elden ele gezmeye başlıyor köpek. Barınaklarda kaçtane buna benzer köpek var. Bir çoğunu sahiplendirdim.

5 yıldır yalnız yaşıyorum, 2 adet köpeğim vardı. Biri 5 yaşında diğerinide 4. yaşında geçen yıl epilepsiden kaybettim. Tabi psikolojik çöküntüsünü atlatmak için barınaktan bir golden daha edindim.

Köpekleri çok seviyorsan zorluk diye bir şey yok aslında ama yinede en çok zorlanacağın kısımları ilk 6 ay. Tuvalet eğitimi verirken evin berbat bir hal alacak. 6 ay sonrasında zaten hiç bir sorun kalmayacak. Günde 1.5 saat kadar yürütüyorum ikisinide. Eve hapsolmasınlar. Bende ikitane olduğu için tüm gün oynuyorlar, evde sıkılmıyorlar.

İlk köpeğin olacak ise golden harici bir şey düşünme. Eğitilmesi en kolay, itaatkar, popondan ayrılmayan sevgi ile yaşayan bir köpek. Havlaması yoktur, IQ olarakda iyi durumda =) Yani benimki 8 aylık gel-git, pati ver, yat, bekle, otur, kalk gibi basit komutları öğrettim bile. Sen köpeğe ne verirsen karşılığını mutlaka alırsın.

İkinci kısımı ise maddi ve ilgi boyutu; yine durumun el verişli mi bunu düşün. Özellikle 1 yaşına kadar inanılmaz bir giderin olacak. Bebeklik döneminde Orijen veya benzeri mamalar kullanacaksın. Yine eklem çıkıklığna yatkık bir tür köpeğe sahipsen olmazsa olmaz Glyco Flex gibi haplar kullanacaksın.

Bebeklik dönemi sonrası daha bir nefes alıp, sadece 3 ayda bir pire damlası ve

resimdeki gibi kemik v.s giderlerin olacak

http://i.hizliresim.com/bQmW2b.jpg

. Tırnaklarını kesmesi, traş etmesi v.s gibi işleri kendim yapıyorum zaten.

Son kısım ise; ilgini asla eksik etmeyeceksin. Sabah 9 akşam 10 dışarıda gezen biri isen köpeklere zulüm etmekten başka bir şey olmaz.

Öyle pc başında rahat rahat oturmak yok artık

http://i.hizliresim.com/Bo3kZg.jpg

Bunuda düşün ^^ Tekrar tekrar belirtim, tuvalete bile birlikte girmek zorunda kalacaksın. Goldenlar sevgisiz ve yalnız asla yaşıyamaz.

Bütün bunların sonunda, sana ödül olarak bu ve benzeri bir tip ile her gün seni karşılayan, dibinden ayrılmayan bir sözünü iki etmeyen bir hayvan karşılıyor olacak.

http://i.hizliresim.com/rYn783.jpg
http://i.hizliresim.com/Q1m9Yy.jpg

Başka sorun olursa pm'den ulaşabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

zipzip said:

o biraz da senin evinde 20 kedi, 2 (3 müydü lan) köpek olmasından kaynaklanıyor asdfasd
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

zipzip said:

o biraz da senin evinde 20 kedi, 2 (3 müydü lan) köpek olmasından kaynaklanıyor asdfasd

durum öyleyse ben de gözümü saatten alamazdım düşünsene eve 10 dakka geç gitsen vaktinde mamalarını vermediğin için evi yemiş bitirmiş olaiblirler..

sehpa yiyen köpek var bu dünyada.. bitti abi sehpadan geriye vida falan kaldı.. köpek değil canavar diyeceğim de ufacık hayvan
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...