Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zoe Quinn Olayları ve GamerGate

SenariouS

Öne çıkan mesajlar

GERGE said:

Feministler her seyin icine etmek zorunda mi yahu?

Bir keresinde arkadaslar kadina siddete karsiyiz temali bir yuruyuse gidip Istanbul'da, yuruyusu organize eden feministler tarafindan ranklardan kovulmustu erkek olduklari icin. Feminist kafasi her yerde ayni. Yakinda oyunlarda sadece erkekler kotu adam olur ve oldurulurse de neden CoD'da kadin karakter yok, kadinlar da asker olur, niye kadin dark lard yok, kadinlar kotu buyucu olamiyor mu, pisliklersiniz diye konusmaya baslarlar.

The Blackhearted, Bodhi, Actrise, SHODAN... Oyunculuk hayatimda Bodhi kadar aklimda kalmis karakter az.

+1
Feministlerin genelinin derdi kadin erkek esitligini savunmak yerine, kadinin ustun olmasi istemeleri. Bir nevi cinsiyet naziligi. Isin mide bulandiran tarafi kadin erkek esitligini bu amac icin kullanmalari. "Fps lerde cok siddet var, insanlarin ruh sagligini etkileyebilir" tezi yerine "kadin npcler oldurulmesin, kadina siddet var" diye hoykurmeleri bu yuzden. Sanki erkek karakterleri oldurmek normal bir olay.
Anita, Zoe filanda bu kafadalar, 3-5 tane hipster i da kendilerine baglamislar, propaganda yapiyorlar.

Benzer davranisi dikkatli bakarsaniz arkadas cevrenizde de gorebilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

o değilde nazilerin baş rolde olduğu bir fps niye yapılmıyor, str oyunlarında gördüğümüz gibi ağırlık axis seçiyor halbuki

yokeder bu curnalciler öyle bir oyun yapılsa, insanlar satın almaya korkar. içinde "trap" kelimesi geçti diye kampanya başlattılar akiba's trip'e karşı.
Feamer said:

hayır illa yorum okumak isteyen, arkadaşlarından, forumlardan alsın referanslarını, 90-00 arasında değiliz ki, herkes internet de ve yazı yazıyorlar.

arkadaş tavsiyesi de bunlardan iyi değil. en çok pişman olduğum şeyler hep arkadaş tavsiyesiyle aldığım şeyler oldu. forumlar gene çorba mekanlar, anlayandan çok anlamayan dolu.
Feamer said:

ayrıca 2-3 boş beleş feminist kadar örgütlenip ses çıkartamıyorsan, zaten yatacak yerimiz yok

mainstream medya ne zaman destekledi oyuncuları ki? en birinci sansasyon haber malzemesi kitle yıllardır. tek koruyanlar oyun curnalcileriydi, şimdi onlar da feministlere katıldı. şurada hardcore gamer geçinen forumda bile hala "işsiz güçsüz tayfası" deniyorsa sen düşün artık kim elini taşın altına koyacak da uğraşacak. bütün forumlarda banlayıp yokettiler zaten ilk haftalarda, oradan patladı olay.

polytron, igf, filfiş'in yolsuzluklarını anlatan videoyu da kaldırmışlar. nereye ses çıkaracaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

2006'dan beri falan gamingle ilgili hiç bir mecrayı takip etmiyorum paticik ve arenajunkies, mmo-champ gibi spesifik siteler haricinde. Gerek de görmüyorum.

Gamer'ım diye geçinen kadınların gerçekten oyunlarla ilgili olduklarını bile düşünmüyorum. %90'ı sex sells kafasıyla takılıp, götleri başları açık cast yapıp sonra feministim rörörö diye takılan aptallar.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten oyun inceleyen dergiler, siteler vs. olayın teknik açıdan hakimi olsa bile genelde 15-20 dakikalık gameplayi izlediğin zaman aldığın bilgiyi veremiyorlar. Mesela ben bisküviyi o yüzden seviyorum. Adam benim ilgilenmediğim kadar teknik ayrıntılara takan biri. Oyunu yirmi dakika oynuyor. Bu yirmi dakikada oyunun teknik eksiği, artısı neyse hepsini söylüyor. Bayağı bayağı her şeyi öğrenmiş oluyorsun.

Haa adamın düşüncelerine katılmazsın. O önemli bir faktör değil. Oyun nasıl oynanıyor biraz izle. Oynamayı isteyeceğin bir şey mi karar ver. Teknik ayrıntılarda oynamanı engelleyecek büyük bir handikapı var mı onu öğren. Gayet yeterli.

Bir dergi ya da internet incelemesi bu derinliği veremiyor. Şu Sims 4 olayı da aynen bunu yansıttı zaten. Kimseye review kopyası dağıtmamışlar. İlk birkaç günde sadece gameinformer ve escapistin incelemesi çıktı(puanlar 50-60 küsür). Birde metacriticten bakınca merlininkazani falan aceleyle incelemiş göya. Çok yüksek puan vermek yememiş, sims'e düşük puan veremeyiz tribine de girmişler. Manasız bir 80 puan atmış kaçmışlar sdf. İşte escapistin 50 küsür, reklam üzerinden dönen avaraj sitelerin 80 puan verdiği belirsiz ortamda herkes koşa koşa twitch'e gitti. Sims streamleri izlendi. IGN daha inceleme yayınlayamadan her şeyini öğrenmiş olduk. Artık ign puan koysa ne koymasa ne.
Sosyal ağlarda paylaş

parayı biz veriyorsan düdüğü de bizim çalmamız lazım, çalamıyorsak zaten sıkıntı var. bu yüzden chp muhalefetinden daha fazlasını yapıyor olmak lazım.

ben mesela hayatımda burada söz edilen adamların yazdıkların itibar etmedim, rome çıktığı zamanda, "falanca inceleme yapmış böyleymiş" diye bir sürü yorumla alıntı ile gördükten sonra zaten para verseler okumazdım adamların dediklerini...

parayı veren demiştim, özelikle 2000 lerin büyük bütçeli oyunlarında olduğu gibi parayı veren oyuncular olmadığı için, piyasanın sıkıntılarını gördük. ama kickstarter gerçekten bu durum için bir çıkış noktası olabilir.

bununda önündeki en büyük engel yine, bahsettiğin "oyun medyası" ydı ama bu son olaylar ile dediğiniz gibi etkileri zayıflamış ise gerçekten iyi haber.

zaten bu medyanın ve burada ki yorumların bile oyunlar hakkında bilgi vermekten ziyade, oyunların kendilerinde oluşturdukları duyguları anlatıyorlar.

gerçekten gameshow zamanı falan, oyun menülerini dahi objektif veya çok kötü bir yapım ise mavra yaparak anlatırlardı ve oyun hakkında %80 doğru bilgiye sahip olurdun, misal en son ne zaman level aldım bilmiyorum ama bir stalker incelemesini -daha doğrusu masalını- okumuştum adam -editör- oyunda başında geçenleri kendi hayal dünyası ile harmanlayarak anlatmış... şimdi böyle bir incelemede iyi kötü bir kanıya varamıyorsun,

özetle, misal biskuvi mudur nedir, benim için o adamın şu incelemesi makbuldur:

"şu makine ile oynadım, oyun kastı -vb.- bu seviye altı aleti olanlar ilgilenmesin"

veya, bunun gibi genel geçer olmayan şeyler

evet, kickstarter dedik, güzel bir açılım piyasa için ama onuda destekleyecek güzel pazarlama ve medya kanları olmalı

dediğim gibi herkesin interneti var, ve herkes yorum yazıyor ki bu güzel bir şey, burada kullanıcının yapması gereken bu "ticari" kaygı gütmeyen kitle içinden kendisi gibi düşünen kişileri bularak onların yorumlarına eğer gerek duyuyorsa itibar etmek...

misal şu bilemem ne z diye zombili oyunda bir birini vurduğun bir fps vardı, oyuncuların fantazi dünyaları ile kurguladıkları yazılarından yola çıkarak bende başka fantaziler kurarak lamıştım o oyunu ama durum tabi ki benim beklediğim gibi değildi...

özetle,

-paranın son kullanıcı tarafından sağlanması, son kullanıcının istediği ürünlerin eline geçmesini sağlar bkz:kickstarter

-son ürünün pazarlanması ve tanıtılmasını yine son kullanıcın yapması (ticari menfaat gütmeden), oyunun geniş kitle tarafından algılanmasının yine doğru şekilde olmasını sağlar.

ama ne iş olursa olsun, parasını sen vermez, pazarlanmasını da, prof. lra bırakırsan, doğumla kesim arasında ki koyundan bir farkın kalmıyor...

ha diyeceksin, benim üstüme vazifemi, ben nasıl yapayım?

yapılması gereken ekstra bir şey yok ki, paranı doğru adamlara vereceksin, benim gibi d3 e dünya para vermiyeceksin boş bulunup, konuda denilen tiplerin peşine takılıp alakan olmayan oyunlar hakkında atıp tutmayacaksın...

misal rome2, adamlar başkalarının 100tl satacakları içeriği ve yamayı bedava dağıtıyor, bu arada hakkını yemeyelim kimsenin belki çıkış süresinde yapılan negatif yorumlarında etkisi vardır ama eğer adamlar yaptıkları için maddi karşılığı alamıyor olsalar bu işlere girmezlerdi
Sosyal ağlarda paylaş

parayı biz veriyorsan düdüğü de bizim çalmamız lazım, çalamıyorsak zaten sıkıntı var. bu yüzden chp muhalefetinden daha fazlasını yapıyor olmak lazım.

parayı veren demiştim, özelikle 2000 lerin büyük bütçeli oyunlarında olduğu gibi parayı veren oyuncular olmadığı için, piyasanın sıkıntılarını gördük. ama kickstarter gerçekten bu durum için bir çıkış noktası olabilir.

bununda önündeki en büyük engel yine, bahsettiğin "oyun medyası" ydı ama bu son olaylar ile dediğiniz gibi etkileri zayıflamış ise gerçekten iyi haber.

zaten bu medyanın ve burada ki yorumların bile oyunlar hakkında bilgi vermekten ziyade, oyunların kendilerinde oluşturdukları duyguları anlatıyorlar.

gerçekten gameshow zamanı falan, oyun menülerini dahi objektif veya çok kötü bir yapım ise mavra yaparak anlatırlardı ve oyun hakkında %80 doğru bilgiye sahip olurdun, misal en son ne zaman level aldım bilmiyorum ama bir stalker incelemesini -daha doğrusu masalını- okumuştum adam -editör- oyunda başında geçenleri kendi hayal dünyası ile harmanlayarak anlatmış... şimdi böyle bir incelemede iyi kötü bir kanıya varamıyorsun,

benim için şöyle inceleme makbuldur:

"şu makine ile oynadım, oyun kastı -vb.- bu seviye altı aleti olanlar ilgilenmesin"

veya, bunun gibi genel geçer olmayan şeyler

evet, kickstarter dedik, güzel bir açılım piyasa için ama onuda destekleyecek güzel pazarlama ve medya kanları olmalı

dediğim gibi herkesin interneti var, ve herkes yorum yazıyor ki bu güzel bir şey, burada kullanıcının yapması gereken bu "ticari" kaygı gütmeyen kitle içinden kendisi gibi düşünen kişileri bularak onların yorumlarına eğer gerek duyuyorsa itibar etmek...

misal şu bilemem ne z diye zombili oyunda bir birini vurduğun bir fps vardı, oyuncuların fantazi dünyaları ile kurguladıkları yazılarından yola çıkarak bende başka fantaziler kurarak lamıştım o oyunu ama durum tabi ki benim beklediğim gibi değildi...

özetle,

-paranın son kullanıcı tarafından sağlanması, son kullanıcının istediği ürünlerin eline geçmesini sağlar bkz:kickstarter

-son ürünün pazarlanması ve tanıtılmasını yine son kullanıcın yapması (ticari menfaat gütmeden), oyunun geniş kitle tarafından algılanmasının yine doğru şekilde olmasını sağlar.

ama ne iş olursa olsun, parasını sen vermez, pazarlanmasını da, prof. lra bırakırsan, doğumla kesim arasında ki koyundan bir farkın kalmıyor...

ha diyeceksin, benim üstüme vazifemi, ben nasıl yapayım?

yapılması gereken ekstra bir şey yok ki, paranı doğru adamlara vereceksin, benim gibi d3 e dünya para vermiyeceksin boş bulunup, konuda denilen tiplerin peşine takılıp alakan olmayan oyunlar hakkında atıp tutmayacaksın...

misal rome2, adamlar başkalarının 100tl satacakları içeriği ve yamayı bedava dağıtıyor, bu arada hakkını yemeyelim kimsenin belki çıkış süresinde yapılan negatif yorumlarında etkisi vardır ama eğer adamlar yaptıkları için maddi karşılığı alamıyor olsalar bu işlere girmezlerdi
Sosyal ağlarda paylaş

walla benim oyun alma politikam uzun süredir aynı

1. eski oyunların devamlarını alıyorum (bioshock 1 2 3 yada fallout 1 2 3 new vegas ya da dota 1 hon dota 2 gibi)

2. paticikte felan bizim vay ak tayfasının takip ettiği oyunlara bakıyorum hosuma giderse alıyorum

3. total biscuit quill 18 felan gibi streamerlara bakıyorum inceleme hosuma giderse alıyorum

4. humble bundleda ne ucuzsa alıyorum

son 10 senedir ne dergi aldım ne internetten review sitesi gezdim
asırlardır IGN felan yalan dolan not veriyo
hepsi biliniyo
neden takip edilsin ki

hele stream denen olay bu kadar yaygınken artık gerizekalılık bi yarıms aat gamepaly izlemeden oyun almak
oyun adventure felan olmadıgı surece ahıms ahım bi sğoiler yok zaten
Sosyal ağlarda paylaş

Kickstarter guzel de her zaman cozum degil malesef. Biraz hazir mobilyayi begenmeyip, ustaya kendin yaptirmak gibi bisi. Usta toptan topu atabilir, ya da sana sahane bisi de yapabilir. Sonucta o mobilya evinde durur, bir sen gorursun bir de davet ettigin misafirlerin. Oyun piyasasi kisiye ozelden ziyade topluma acik. Yapilan kickstarter projesi bir sure sonra senden cikip toplumun mali oluyor. Sam in felaket senaryosu gerceklesirse, kickstarterdan oyun yapmaya kalkanlarda, kadin dusmanisiniz, hayvan dusmanisiniz, vb. gerekcelerle olumcul toplum baskisiyla karsilasabilir. Bu durumda old school core gaming e toptan veda ederiz.
Sosyal ağlarda paylaş

mobilya örneğini bende verecektim,

şöyle bir durum var orada,

namını duyduğun bir mobilyacıyı evine çağırıyorsun, adam evine bakıyor ve sana ne lazımsa, özel olarak üretiyor ama bunun için parayı peşin ve 3 ay beklemen lazım...

diğer taraftan, bellirli doğru/yanlış kalıplara göre tasarlanmış ve üretim aşamasında da, üreticiye para kazandırması için maliyetlerden kısılmış, pop. estetik kaygılar ile üretilmiş mobilyalar arasından seçim yapmak için geziyorsun...

gezerken evine ne iyi olur, nereye nasıl olur bilmediğin için senin için yine hiç bir referansı olmayan kişilerin yorumlarını, kendi malını satmak adına dinliyorsun.

sonra şikayet ediyorsun böyle mobilyamı olur, böyle koltuk mu tasarlanır.

topluma mal olma durumunda ise dediğim gibi, "referans" sen koltuk almak için koltuğu satan adamın elemanının propagandısa kapılmayıp, doğru "referanslar" ile "doğru" ustayı iş yaptırınca hem aldığın üründen memnun kalıyorsun, hem bu menuniyetini gören arkadaşlarına referans sağlıyorun

özetle doğru kanalları kullandıktan sonra senaryo o boyutta gerçekleşmez ama bir şey yapmazsan olacağı o.

çünkü bir tarafta kesilmeye giderken çifte atan bir hayvan var, diğer taraftan kafasını eğip giden bir hayvan var, doğal olarak mezbaha o saldırgan hayvna göre yapılır
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...