Komutan Mesaj tarihi: Ekim 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2014 Sorieno said: Anlamadığım bir şekilde olayın tek yönünün Zoe Quinn olayı olduğunu düşünen sizlersiniz ama verilen farklı farklı örneklere, ortaya konan çok geniş bir skaladaki argümanlara rağmen. Hayır, hiç tartışılan tek konunun bu olduğunu söylemedim; bu konudaki suçlamaların haksız olduğunu söyledim. Sen de sorgulayınca cevap verdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2014 elder konuyu anlamadan etmeden yeterınce okumadan mainstream medyanin söylediklerine inanıp, diğer tarafada (basta 4chan olmak üzere) ciddi bir önyargı ile bakıp tümüyle yanlıs (objektif olarak yanlıs) bir sonuca varmıssın. yanlışlardasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2014 kendini gamer diye tanımlayanın sınır çizmesine gerek yok, gamer denen kavramın tanımı belliyken, sırf ahbap-çavuş ilişkileri "hayır siz anti-semitiksiniz" diyen israil kafası gibi "hayır gamer'lar siz öldünüz ondan bu patırtı, zaten miosgyny de var" gibi ucuz hedef değiştirme numaralarından koptu esas olay. bakkala giden adam mobilet kullanınca nasıl biker olmuyorsa, bir naruto bir bleach izleyen adam nasıl otaku olmuyorsa, günde 30dk angry birds ve farmville oynayan insan da gamer olmuyor. okuyucuların hem yüzüne tükürüp hem de hiçe sayan çalışan insanlar evet işsiz kalmalı, onları savunan şirketleri de batmalı. buna da sansür değil, serbest piyasa ekonomisi diyoruz. kendilerine karışılmadan, eleştiri almadan millete kendi görüşlerini empoze etmek istiyorlarsa kim jong-un'a başvurabilirler. ministry of truth'ta boş kadro vardır eminim. hani benim yazılarımı da biraz takip den bilir, 4chan hem sevmem hem de nispeten sjw ayarında görüşler savunurum oyunculuk dünyasıyla ilgili tartışmalarda. buradaki durum başka birşey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ekim 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2014 Bright said: Oyunlari review'leyen sitelerin hali ortada. Parayi basana yuksek puan veriyorlar. Sacma sapan, eksik, sorunlu, basarisiz bir yapim olsa da. Gamerlar da sonunda isyan etmis, olay bu. Artik olayin o kadar boku cikti ki belli bir sub sayisinin ustunde belli basli birkac oyun uzerine yorum yapan youtuber'lara bile para veriyor buyuk firmalar reklam amacli, kotu review cikarmasinlar diye. Dediklerin doğru katılıyorum. Ancak olay bu falan değil, öyle olsaydı çok yüksek puan veren oyun siteleri, dergileri boykot edilirdi, para alan youtuber'lar eleştirilirdi. Niye gamasutra seçilmiş, niye o iki kadın seçilmiş, çünkü "gamer"ların beğenmedikleri fikirleri savunuyorlar. @sorieno, istediğin kadar kıvırsan da, basın manipüle ediyor diyorsun ama sen de burada yalan yanlış şeyler yazıyorsun. 1-jüriyle yattı ödül aldı. Bakıyorum ne jüriyle yatmış, ne ödül almış. Demek ki bu bir palavraymış. Hala daha lathspell çıkmış , jüriyle yatsa ne olur dedin diyor. Adam jüri değil, oyun da ödül almamış, aday bile olmamış. 24 tane oyunun yer aldığı bir gece etkinliğinde yer almış, oyunların da çoğunu bilen yoktur eminim. Linkini verdim oradaki oyunlar iyi oldukları için seçildiğine dair bir ibare yok, zaten çoğu kötü. Bunu biri reklam olarak kullanırsa kullanır. Bu yüzden linç yapmaya kalkanın samimi olduğuna inanmıyorum. 2- oyun yazarıyla yattı oyunu yüksek review aldı. Bu da başka bir palavra. Beraber olduğu kişi oyununu incelememiş bile. AKP'yle karşılaştırma yapılması son derece yersiz. Bir tarafta kamu kudretine sahip, eylemleriyle direkt hayatını etkileyen hükümet, diğer tarafta fikirlerin(saçma da olsa) ifade edildiği bir medya mecrası. Boykot etmek de bir haktır onu da tekrar söyliyim, isteyen boykot eder. Ama benim gözümde bu hoşgörüsüzlüktür. Demokrasi karşıtı ve insan haklarına aykırı olmayan her fikir ifade edilebilmelidir. Yok şu banlanmış, oyun endüstrisinde yolsuzluk varmış falan ben bunların ne muhattabıyım ne de savuncusuyum. Bu yolsuzluk dediğiniz şeyin 40 katı sinema endüstrisinde var. Bakıyorum hareketin hedef aldığı isimler böyle sektörün babası kirli isimler gibi durmuyor. Özellikle sordum ama gördüğüm kadarıyla hedefte bir dandik indie oyun yapımcısı kadın, onu savunan bir başka kadın yazar, başka bir indie oyun olan fez'in yapımcısı, bir de bunlara destek çıkan gamastura, kotaku gibi siteler var. Sektörde yolsuzluk deyince para bastırıp, reklam verip, tanıtım seyahatine çıkararak oyunlarına iyi not verdirenler olmasını beklerdim. Demek ki en baba milyar dolarları olan şirketler değil, indie'ciler yapıyormuş "yolsuzluk". Niye pcgamer, gamespot'un adı geçmiyor, onlar hiç yüksek not vermiyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ekim 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2014 eldar said: Bright said: Oyunlari review'leyen sitelerin hali ortada. Parayi basana yuksek puan veriyorlar. Sacma sapan, eksik, sorunlu, basarisiz bir yapim olsa da. Gamerlar da sonunda isyan etmis, olay bu. Artik olayin o kadar boku cikti ki belli bir sub sayisinin ustunde belli basli birkac oyun uzerine yorum yapan youtuber'lara bile para veriyor buyuk firmalar reklam amacli, kotu review cikarmasinlar diye. Dediklerin doğru katılıyorum. Ancak olay bu falan değil, öyle olsaydı çok yüksek puan veren oyun siteleri, dergileri boykot edilirdi, para alan youtuber'lar eleştirilirdi. Niye gamasutra seçilmiş, niye o iki kadın seçilmiş, çünkü "gamer"ların beğenmedikleri fikirleri savunuyorlar. @sorieno, istediğin kadar kıvırsan da, basın manipüle ediyor diyorsun ama sen de burada yalan yanlış şeyler yazıyorsun. 1-jüriyle yattı ödül aldı. Bakıyorum ne jüriyle yatmış, ne ödül almış. Demek ki bu bir palavraymış. Hala daha lathspell çıkmış , jüriyle yatsa ne olur dedin diyor. Adam jüri değil, oyun da ödül almamış, aday bile olmamış. 24 tane oyunun yer aldığı bir gece etkinliğinde yer almış, oyunların da çoğunu bilen yoktur eminim. Linkini verdim oradaki oyunlar iyi oldukları için seçildiğine dair bir ibare yok, zaten çoğu kötü. Bunu biri reklam olarak kullanırsa kullanır. Bu yüzden linç yapmaya kalkanın samimi olduğuna inanmıyorum. 2- oyun yazarıyla yattı oyunu yüksek review aldı. Bu da başka bir palavra. Beraber olduğu kişi oyununu incelememiş bile. AKP'yle karşılaştırma yapılması son derece yersiz. Bir tarafta kamu kudretine sahip, eylemleriyle direkt hayatını etkileyen hükümet, diğer tarafta fikirlerin(saçma da olsa) ifade edildiği bir medya mecrası. Boykot etmek de bir haktır onu da tekrar söyliyim, isteyen boykot eder. Ama benim gözümde bu hoşgörüsüzlüktür. Demokrasi karşıtı ve insan haklarına aykırı olmayan her fikir ifade edilebilmelidir. Yok şu banlanmış, oyun endüstrisinde yolsuzluk varmış falan ben bunların ne muhattabıyım ne de savuncusuyum. Bu yolsuzluk dediğiniz şeyin 40 katı sinema endüstrisinde var. Bakıyorum hareketin hedef aldığı isimler böyle sektörün babası kirli isimler gibi durmuyor. Özellikle sordum ama gördüğüm kadarıyla hedefte bir dandik indie oyun yapımcısı kadın, onu savunan bir başka kadın yazar, başka bir indie oyun olan fez'in yapımcısı, bir de bunlara destek çıkan gamastura, kotaku gibi siteler var. Sektörde yolsuzluk deyince para bastırıp, reklam verip, tanıtım seyahatine çıkararak oyunlarına iyi not verdirenler olmasını beklerdim. Demek ki en baba milyar dolarları olan şirketler değil, indie'ciler yapıyormuş "yolsuzluk". Niye pcgamer, gamespot'un adı geçmiyor, onlar hiç yüksek not vermiyor mu? Abi hedefe bu hepiniz misoginistsiniz diyenleri ve bunlari destekleyip GG olayina delete/ban cekenleri koymuslar onlar bokunu cikardiklari icin, pek bir sorun goremedim acikcasi: Youtube'da aptal videolari olan su resimdeki kadin bi de bunun bi ust modeli falan var iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2014 Ahahahah SJW ler top secret clearance i olan bi savunma bakanligi calisanini doxxlamislar http://theralphretort.com/wp-content/uploads/HILARITY.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Ekim 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2014 Otuz tane şey yazıldı "bu beni ilgilendirmez" dediğin konu zaten insanların odak olarak aldığı şeyler yoksa Zoe'nin yediği zartlar değil konu. Daha önce de söylediğim gibi, jüriyle yatmış ama karşılığında Zoe ödül almamış olsun. Her halükarda reklamını yapmasına sebep olan bir konuda profesyonel ilişki dışındaki başka bir ilişki varsa bunun iş etiği sorgulanır, senin umrunda olmayabilir. Bizim umrumuzda. Problem? Oyun yazarıyla yattı oyunu yüksek review aldı demedim, oyunu hakkında favorable yazı yazılmış dedim. Yanlış, eyvallah. Zoe hakkında ve Zoe'nin organizasyonu hakkında favorable bir yazı var. Üstelik bu yazıyı yazan kişiyle birlikte bir önceki organizasyonun içini boşaltıyorlar. Senin ahlak anlayışında bunun sorun olmaması beni şaşırtmıyor dünden beri gösterdiğin Yeni Şafak argümanlarını okuyunca. Bizim için sorun. Problem? Gelelim diğer meseleye. En önemli meseleye. Birincisi bu siteler (kotaku, polygon, rock paper shotgun vd) FİKİR PLATFORMU değiller. Bunlar blog değil. Kendilerini journalist olarak adlandıran kişilerin content ürettiği mecralar. İnsanlar bu sitelere girerken "Patrişya Hernandez'in kişisel fikirlerini okuyayım" diye girmiyorlar. "Ben bir oyuncuyum, oyunlar hakkında fikir edinmek istiyorum, haber almak istiyorum" diye giriyorlar. Söz konusu mecra bu misyona sahipse, kendini gaming journalism tanımının içine dahil etti ise, hedef kitlesi olan heterojen kitlenin tümünü içine alacak yorumlar üretmek durumunda. Objektiflikten kasıt bu. Üretmediği takdirde görmezden gelinen, dışlanmaya çalışılan, susturulan ve sansürlenen kitlenin de "Bu reklamları bize ulaşmak için veriyorsunuz ancak bu siteler bizi dışlıyor, bizi yok sayıyor" diye reklamverene ulaşması ve tepkisini göstermesi kadar doğal bir şey olamaz. Olayın özü budur. Yoksa AKP yardakçılığı yapan medya kuruluşlarına niye şarlıyoruz, onların da "tarafsız" olma "objektif" olma zorunluluğu yok senin mantık örgünle. Şu banlanmış, bu banlanmış, bu susturulmuş, bu doxx edilmiş, ben bunların muhatabıyım. Bu yüzden de ses çıkarıyorum. Benim fund ettiğim bir oyunun board'unda bu konuyu tartışıyorum diye banlanırsam her türlü de haklıyım. Bundan hareketle, hala anlayamadığın veya anlamazlıktan geldiğin noktada, hedefte olan şey herhangi bir kişi, bir yazar, bir yapımcı değil. Hepsi birbiriyle bağlantılı olan, bir klan halinde hareket eden ve gerek yazdıkları gerek yaptıklarıyla bu mikro-topluluğun ortak fikir ve emellerini genişletip, gaming scene'e yayarak empoze etmeye çalışan bir oluşum var. Daha önce linkini verdiğim google tartışma grupları, birbiriyle bağlantılı olduğu kanıtla aşikar medya organizasyonları ve PR şirketlerinin oluşturduğu bir yapı yıkılmak isteniyor. Yoksa hiç kimsenin umrunda değil bireysel olarak Phil Fish ya da Zoe Quinn ya da Leigh Alexander. Bunlar çok başarılı oldukları için bu raddeye ulaşan "self made" insanlar değil, şimdi hor gördükleri oyuncuları bir şekilde etkileyerek ya da az evvel bahsettiğim yapının gücüyle bu güce sahip olan herhangi kişiler. Sen de onlardan biri olabilirdin. Onlarca yıldır para karşılığı, hardware karşılığı, beta karşılığı favorable review yazdırılıyor zaten Gamespot, Pcgamer, Level gibi dergilere. Bunlara zaten alışığız yapacak bir şey yok. Ama olayın artık bu raddeye gelmesinin sebebi yenilen boklar bu kadar ayyuka çıkınca karşı tarafın -tıpkı senin kullandığın boş argümanlar gibi- ama Zoe'ye şöyle dediler böyle yapmamıştı ki, ama mizojeni yapılıyor, bunların hepsi sağcı, bunlar hep violence breeder troll'ler falan diye karşı saldırıya geçmiş olmaları. Banlamaları. Sansürlemeleri. Tehdit etmeleri. Sektörden atmaları. Bunları savunmuyorum diyorsan gösterdiğin bu kanamalı çabanın amacı nedir? "Zoe jüriyle yattı ve ödül aldı dedin, yatmış ama ödül almamış selection içine dahil edilmiş" argümanıyla benim yazdığım beşbin satırın içindeki tek bir kelimeyi fas etmek için mi bu eforu sarfettin? Eğer öyleyse tebrik ederim, hakkaniyetli bir çaba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2014 http://i.imgur.com/KvrVFhJ.png Ahahahahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ekim 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2014 şu jay wilson ve türevlerini sektörden uzaklaştıracak bir güç yok mudur ya, birileri becerse imana gelicem onlara tapıcam yemin ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2014 daha once yazildimi bilmiyorum ama olayin hala zoe quinn den ibaret oldugunu sananlara gelsin sektordeki oyun yazarlari gamejournopro adinda gizli bir gmail gurubuna sahip, ortak tartisiyorlar ve hangi haberleri yayinlayip hangilerini hasiralti ediceklerine karar veriyorlar, 48 saat icinde birsuru sitede pes pese cikan "gamers are dead" haberlerinide cok guzel acikliyor bu http://www.breitbart.com/Breitbart-London/2014/09/17/Exposed-the-secret-mailing-list-of-the-gaming-journalism-elite http://www.breitbart.com/Breitbart-London/2014/09/18/The-emails-that-prove-video-games-journalism-must-be-reformed guruptaki yazalarin tam listeside surda http://www.breitbart.com/Breitbart-London/2014/09/21/GameJournoPros-we-reveal-every-journalist-on-the-list ortaya ciktiginda utanicakalri yerde birde ustune dalga gecmisler http://www.breitbart.com/Breitbart-London/2014/10/02/It-s-been-real-GameJournoPros-prepares-to-close-its-doors bu arada gozuken tartismalardan birine dikkat edin http://cdn.breitbart.com/mediaserver/Breitbart/Breitbart-London/2014/09/30/uiopng.png bakalim neymis bu olay diyoruz ve : http://www.vg247.com/2014/09/16/destiny-bungie-ps4-ps3-xbox-one-xbox-360/ bungie destiny review scorelari iyi olursa 2.5 milyon daha alicakmis ancak bu olaylar oldugu sirada tam reviewlar daha gelmedigi ve gelenlerde dusuk oldugu icin bu paradan mahrum kalicak gibi duruyordu. "activision a 2.5 milyon dolar kaybettirme yolu" diye bir konuyu tartismalari zaten pisligin artik ne boyutta oldugunu gosteriyor. Review ortalamasi 1 puan dusuk kaldigi icin fallout new vegas icin bethesda dan bes kurus bonus alamayan obsidian i hatirliyalim bu vesile ile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Ekim 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2014 Viktor said: http://i.imgur.com/KvrVFhJ.png Ahahahahahah Tam bir fat loser nerd syndrome adamın durumu. Eminim zoe quinn nude caps bakıp faplıyordur. https://static.visplash.com/i/sevimli-degil-rizkina-kosuyor-540971.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2014 kız çirkin ve 21 sayfa tartışmıssınız :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Ekim 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2014 Olm sen anlamıyoenko mevzu bizans oyunları ve totalbiskit reise yapılan yanlış. ANTUAN KÖPEKH! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2014 ww1'in sonunda "ya bi arşidük için ne tantana kopardınız" diyen insan olmuş mudur diye düşünmeden edemiyorum şu "zoyi için bu kadar zayi verilir mi" yazılarını gördükçe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Ekim 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2014 Hahah. Harika bir örnek. Bu arada Zoe hakkında şöyle bir şey dolaşıyor: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152274323855882&set=a.412206445881.199341.597085881&type=1 Savunulan malzeme bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ekim 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2014 çok uzun ya. hani sadece uzun olsa gene okunur da çok uzun yani. özet pls ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2014 Sorieno said: Hahah. Harika bir örnek. Bu arada Zoe hakkında şöyle bir şey dolaşıyor: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152274323855882&set=a.412206445881.199341.597085881&type=1 Savunulan malzeme bu. vajinası çirkin kız da çekilmez abi. yani neyin artistiğini yapmış ki fotografçı sfsdf herneyse, paylaşsın arşivini de, yorumu halk yapsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Civcivhead Mesaj tarihi: Ekim 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2014 Bright said: Abi hedefe bu hepiniz misoginistsiniz diyenleri ve bunlari destekleyip GG olayina delete/ban cekenleri koymuslar onlar bokunu cikardiklari icin, pek bir sorun goremedim acikcasi: Youtube'da aptal videolari olan su resimdeki kadin bi de bunun bi ust modeli falan var iste. Şunun orijinali lazım link kurbaa olmuş. Viktor said: http://i.imgur.com/KvrVFhJ.png Ahahahahahah Bu hıyarı adam yerine koymuyorum bi ara komünitiye sövdüğünden beri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Ekim 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2014 µh said: çok uzun ya. hani sadece uzun olsa gene okunur da çok uzun yani. özet pls ^^ Özetle Zoe "beni herkes sevmek istiyor" kezbanıymış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Ekim 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2014 BEN DÖNYANIN EN GÖZEL GARISIYAM. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Ekim 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2014 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Ekim 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2014 Sorieno said: BEN DÖNYANIN EN GÖZEL GARISIYAM. ya bu ne kadar iğrenç tipsiz bir karıdır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2014 sektor nasil nefes alsin yeter diyen adamlarla doluysa, bu kari seks karsiligi biseyler elde etmis, cok acayip. o adamlardan temizlensin once bu piyasa assdaf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2014 kiz kezbandantilus cikti riza baba, lan bu sey nasil erotik foto cektirip para kazaniyo ya. hadi sekslemeyi biraz anlicam gibi oluyo, delige sokuyosun filan karanlik maranlik, ama foto... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Civcivhead Mesaj tarihi: Ekim 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2014 Sorieno said: BEN DÖNYANIN EN GÖZEL GARISIYAM. FADSKŞASDGH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar