Masakari Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Zengin karı bulup nikahı basıcan, yada bankjob. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 istanbulda ev nasıl alınır ben bilmiyorum ya 2 bina yanımda 25 yıllık binayı sordum 600k dedi. o semtin 30 yıllık kirasına denk geliyor. böyle bir mantık yok dünyada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 ev almak mantıklı değil ya, oturulabilir bi ev ankarada 500k oha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 bingildak said: off abi istanbulu kötüleyip ankaraya taşınmak neyin kafası beterin beteri var mı sorusunun yanıtını bulmuşsun gidebileceğin en kötü yer falan ankara BAYA BAYA KÖTÜ kişiye göre değişir abi. aynı maaşı alıyorum. ev kirası derdim yok. akraba ve arkadaş gayet fazla orada fln. deniz yok evet ne yapayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 misal 1 ay önce veletlerden birini ilkokula yazdırmak için gittik 14500 lira istiyo yıllık adam aylık 1200 lira felam eder 2 velet 2400 lira koy üstüne 600 de kitabı defteri kıyafeti 3k sadece veletlerin okuluna gidiyo yani diyeceğim şu fakirlik sınırını açıklıyolar ya 4 kişilik aile için işte 2k-3k lira felam çıkıyo bayaa bildiin 4 kişilik bi aile için 7-8k altında kazanıyosan fakirsiin abasrtma felam yok min 7-8k kazanacaksın minimum yoksa bildiin fakirsin abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 navyamphs said: istanbulda 4k maaşla geçiniyorsanız yarın taşınıyom lan la eskişehirde geçinemiyom ben o maaşla plus yengede alıyo 2-3 ev kira felm da deil babam saolsun haftada 1-2 dışarda yeriz vs kara paramı aklıyonuz hamınna ist te ha @op izmire gitsin eskişehirde 6 7k ile hala geçinemiosan akşamları altın yaprakları serpilmiş pizza yediğinden şüpheleniyorum iki velet demişin gg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 ankara istanbul kıyaslaması denizle bitmiyor abi herkesin kendi seçimi ona lafım yok ankara ve istanbul iki ayrı dünya ama eğer derdin geçinmekse ona lafım yok - onun dışında iki şehri kıyaslamak baya anlamsız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 ilkokul bedava değil miydi lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 özel okul bir standart değildir. FERRARİM ÇOK BAKIM MASRFI ÇIKARIYOR KAROLSUN DÖVLET demek gibi bişey o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Dworgian said: navyamphs said: istanbulda 4k maaşla geçiniyorsanız yarın taşınıyom lan la eskişehirde geçinemiyom ben o maaşla plus yengede alıyo 2-3 ev kira felm da deil babam saolsun haftada 1-2 dışarda yeriz vs kara paramı aklıyonuz hamınna ist te ha @op izmire gitsin eskişehirde 6 7k ile hala geçinemiosan akşamları altın yaprakları serpilmiş pizza yediğinden şüpheleniyorum evliyim abi ben sizin gibi gench deelim :) +2 velet mevzuu 3-5 sene sonra sisnde başınıza gelcek :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 aynen özel okul türkiyede baya lüks bir şey ki bizim gençliğimizdeki gibi değil fiyatlar. beni koleje göndermişlerdi, o zaman gayet iyiydi fiyatlar makuldu. orta gelirli bir aile bile karşılayabiliyordu. yiğenimi enkaya sıraya yazdırdılar (yeni doğdu, 1 yaşına girecek - evet sıra var). yıllık 25k mi ne. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 neutrino said: ilkokul bedava değil miydi lan teyyonun atatıdığı badem bıyık bi örtmen+40 kişilik sınıfa razıysan bveleş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 barbu said: NASIL EV ALICAZ LAN BİZ. ona gelin asıl. arsa aldım ev alamayınca 5 seneye değerlenip en kötü peşinat olur dedim asdasdas başka türlü almam imkansız görünüyordu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 AHhaha çocuk okuldan geliyor, kolları jiletlemiş. Derste hacamat yaptı baba diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 kısacaa şeyi diuyomn ist e gitmek isteyen abiye şu anı hesaplayarak deel geleceğide hesapla çoluk cocuk olayı eğitim vsvs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 her devlet okulu kötü değil ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 OKUYACAK OLAN COCUK HER YERDE OKUR! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 bingildak said: her devlet okulu kötü değil ya abi eğitim kalitesine bişi diyememde baya bildiin 7-8 yaşındaki veletleri siaysetle dinle minle tanışıtıryolar ilkokulda sokarım verecekleri eğitme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavurma Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 tarabyada uşaklar etilerde yumuşaklar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 navyamphs said: neutrino said: ilkokul bedava değil miydi lan teyyonun atatıdığı badem bıyık bi örtmen+40 kişilik sınıfa razıysan bveleş benim okuduğum en az kalabalık sınıf 35 kişiydi abi, çocuğun kendisinde bitiyor her şey. sizin evde iyi örnek olmanız falan da çok önemli. özel okullara kamyonla para dökmek f/p açısından çok verimsiz bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Bende bi sıkıntı var heralde, herkes gül gibi geçiniyo :p Bütün harcamalarımı kredi kartı ile yapıyorum , sırf ekstre gelince ne var ne yok göreyim diye. Yani gereksiz ya da lüks, ya da olmasa olurdu diyebileceğim bişey yok. Öyle dışarda eğlence falan da maks ayda 2 kere çıkarım, 300 falan olur yani. Bi şekilde gidiyo para, 4Kdan aşağı inmiyo kredi kartı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 taksit vardır taksit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 cebimdeki kadar harcayıp mutlu olyuorum lan.. bi de askerlik 15k olsa.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 bingildak said: deadwoll said: İstanbul'da sektör silkmek üzerine. İstanbul'da çalışan tüm arkadaşlarım benden fazla maaş alıyor ama benden daha fakirler. Köpek bağlasan durmayacak evlere merkezde diye 1300-1400 lira kira veriyorlar; her şeyi 2 kat pahalıya satın alıyorlar; çalıştıkları şirket otoparkını parayla kullandırtıyor (günde 15 lira otopark parası lol); öğle yemekleri 20 lira civarı; kaza bela servis yoksa toplu taşıma paralı. Haftasonu zaten mecburi hizmet gibi bir şey sanırım boğazda kahvaltı yapıp, lüks mekanlarda çay kahveye 10 20 lira vermek ve akşam beş para etmez mekanlarda "eğlenmek". Tabii malum hobi kursuna yazılmayanı da dövüyorlar. İstanbul'da 3-4 bin lira maaş alıp da tek başına yaşamak mümkün değil resmen; millet sırf para derdine evleniyor ya da ev arkadaşı bulmak zorunda kalıyor. Ailesiyle yaşayanlar da en fazla araba borcuna girip birikim yapmaya kasıyorlar. İstanbul'da yaşayan beyaz yakalıların %99'unun durumunu sanırım ayranı yok içmeye tahtırevanla gidiyor sıçmaya şeklinde özetleyebiliriz. millet öyle yaşıyor diye sende öyle yaşamak zorunda değilsin millet kariyer azmiyle istanbula gelirken geleceğe oynayarak geliyor zaten, kimse başlangıçta iyi bir hayat sürmüyor. 3 yıldan önce götü doğrultan yok fakat uzun vadeye baktığında 10-15 yıllık periyodda istanbulda başarılı adam alır yürür diğer yanda "ucuz" şehrinde sen 5 yılda bir pozisyon atlarsan atlarsın. suyun başında olmak kariyer noktasında her zaman avantajlı bunu tartışmak saçma zaten. benden iyi para kazanıyorlar ama daha kötü yaşıyorlar olayı belli bir noktaya kadar öyle gidiyor. o noktadan sonra gap açılıp gidiyor. Ben gözlemci olarak katılıyorum topic'e. Paramı devlet veriyor; 5 yıl - 10 yıl sonra nerelerde olacağımı, en az kaç para kazanacağımı da biliyorum üç aşağı beş yukarı. Bir de sen ya benim bahsettiğim olayı farklı algıladın ya da İstanbul'a yeni geldin ve çalışan kesimin yaşantısını görme fırsatın olmadı henüz (Sadece yaşam zorluğundan bahsetmiyorum, insanların savurgan yaşam biçimlerinden de bahsediyorum). Yoksa zaten özel sektörde çalışacak adam için 2-3 tane şehir alternatifi içerisinden en mantıklısı İstanbul ama ben ondan bahsetmedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 BabacumMostors said: cebimdeki kadar harcayıp mutlu olyuorum lan.. bi de askerlik 15k olsa.. Mmmph Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar