Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pilot olmak

Catze

Öne çıkan mesajlar

Nisanda da ben başlıyorum. Catze ile aynı kursta, 2 dönem altında çömezi olacağım :( Haziran-Temmuz gibi ben de başarabilirsem landing atarım belki sasfssadf

Lopeth said:

ppl-a için toplam ücret ne veriyoruz şimdi

Bizim kursta 16,500 euro'ymuş şimdi baktım. Daha ucuza bulursun ama PPL için önemli olan orada lisansı çıkartmak çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

THY'nin akademisiyle uğraşmamak gerek zaten, çok zor oraya girmek. Kapatacaklarda

AFA, Ayjet, Er-Ha, THK vs. oralara gidip diğer hava yollarında işe başlamak asıl hedef olmalı. Başka bir uzaktan tanıdık mesela Atlasjet'ten THY'ye geçiş yapacak şimdi, 2 senedir pilotluk yapıyordu. Ben de o yüzden AFA'ya gitmeyi planlıyorum zaten, 2 sene AtlasJet'te uçup sonra THY'nin teklif etmesini bekleyeceğim ki eğer ciddi sorunların olmamışsa firmayla THY direkt alıyor.

sdfsdf şuna da bi güncelleme çekelim.

THY akademi kapanmadığı gibi, darbe sonrasında alımları arttırdı. 2 haftada bir sınıf açma planı var şuan ki eskiden 4 ayda birdi yanılmıyorsam.

Darbe sonrası çok fazla kaptan göz altına alınıyor fetocu geçmişinden. katar havayolları çok fazla kaptan çekiyor, 50 civarı diyorlar. emekli olanlar vs. derken şuan sefere çıkartacak kaptan sıkıntısı yaşıyor THY. Saatleri yaklaşayan FO'ları şuan kaptan yapmaya kasıyorlar, alttan gelen adamalr yetersiz. Yurt dışından artık Ruslar dışında kimse gelmiyor, onlarında dil başta olmak üzere 3232423 tane sorunları var.

3. havalimanı da açılacakken deli gibi yatırım yapmaya başladılar eğitmek için pilota. Dışarıdan da alım yapmıyorlar 3 kurs hariç. Ayjet - AFA - THK

Üstte bahsettiğim kurslardan ER-AH'a akademi öğrencilerini de yolluyordu THY ama ortaklarından biri Fetocu çıktı diye anlaşmalar iptal edildi. Artık mezunları da alınmayacakmış kuruma.

Tarkim vardı. Direkt FETO'nun kendisi çıktı sahibi, gibi diyelim. Kayyum atıldı kapatıldı.

İrili ufaklı bir çok kursla THY ilişkisini kesti. Çoğundan çıkıp THY pilotu olmak artık imkansıza yakın.

AFA işi ticarete dökmüş. Çok adamı eğitime alıp, senden olmaz diyip 3. 4. ayda postalıyorlarmış. Para iadesi oluyor ama 15-20k euro şimdiye kadar ki giderlerin diyip kesiyorlar. Böyle böyle çok fazla insana çakmışlar. Çocuğun bir tanesine eğitimi bitmek üzereyken yapmışlar senden olmaz diye, bayağı bir açılmış mahkeme varmış adlarına.

Ama işte temiz kurs kalmadığından THY mecburen Atlas'la anlaşmak zorunda kalıyor. İlk defa bu dönem sanırım 10 öğrenci gönderdiler AFA'ya, yine gidilebilir yani bu risk alınarak.

Yani bir de AFA'nın öğrenci kitlesi de bayağı embesil aslında. https://www.instagram.com/simaserafetdinova/ şu benim arkadaşım sayılır, o bile AFA da ilerledi yani zor değil işte olay.

-

Şuan deli gibi açık var, THY çok fazla pilot alıyor. Niyeti olan varsa denemeye girebilir. Akademiye başvurabilir özellikle Toefl - ielts olanlar ki bence denemekte fayda var.

başvurular çok arttı gerçi, ona kıyasla çok az adam alınıyor halen ama denemekten bir şey çıkmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Catze said:

teşekkürler valla ya :) first class'a bi ayar yaparız dreagloth :D

dark burda da wot döşemişsin yaa sdfdf

wot benim lanetim abi, klavyeye oturunca detaylı detaylı yazasım geliyor gerekmediği halde sadfsdf

realde bu kadar konuşmam ama sadece gerektiği kadar, görüştüğümüzde fark edeceksin sadfasdfsad
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
Evet, 3 hafta oluyor gerçi ama koyacaktım koymayı unuttum. Ben de ilk soloma çıkmıştım sdafsad

Brezilya konusu geçince aklıma geldi.

https://www.youtube.com/watch?v=89L1ICuK7IQ

Hatta hocalılar bitti şuan direkt solo var görev gereği çalışma sahalarında, o da bonus olsun :(

https://www.youtube.com/watch?v=MPysCSa4fDE
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...