downwhereiam Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2014 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2014 Bir yere açmana gerek yok, pic thread var. Hikaye üzücüymüş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2014 Zorunlu uyutma yoluna uzanan bir hikayeyi bence de hiç paylaşmasaydın keşke. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
downwhereiam Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2014 O zaman alıntıladığım yerden moral mesajını da koyim de boşuna üzülmüş olmayalım said: This Dog’s Final Day Proves: We Should Live Every Day Like It’s Our Last Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2014 benim bir kararim var, hic bir hayvanimi zorunlu uyutmayacagim. gidebildigimiz kadar gidecegiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2014 Geçtiğimiz gün Diken'de okumuştum, gözlerim dolmuştu benimde :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nako Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 bana bir şey olmadı, hayvanları da çok severim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 politically&emotinally superovermega correct'lik olmasın ama ben etik bulmadım olayı fotoğrafla belgesel kısmından uzun zaman ilgilenmiş, bir köpekle birlikte büyümüş birisi olaraktan. temel olarak sebebim de bir köpek üzerinden (sahip olunan pet değil, kendi kişiliği olan bir hayvan olarak), onun ağzından insana dair diyaloglar yazarak, köpeğin doğal (ve tıbbi) bir olayının kendi hayatlarına bir değer katmak üzere kullanılması, internet üzerinden diğer insanların da hayatlarındaki duygusal boşluk ve ihtiyaçlarını bu köpeğin üzerine yazılan kurgusal cümlelerle gidermeye yöneltmesi (durumun kullanılması)'ni doğru bulmamam. my2cents Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Namessar said: benim bir kararim var, hic bir hayvanimi zorunlu uyutmayacagim. gidebildigimiz kadar gidecegiz. çok acı çekiyor ama ilerleyen dönemde. dayanamazsın sevdiğin canı o şekilde görmeye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 abi çok komik bir thread bu ya. bayaaır nette dolanıyor böyle şeyler bir sürü arkadaşım ağladım falan yazmış. gerçekten garip insanlar yani. hayvan yüz binlerce yıldır olduğu gibi ölecek, toprağa karışacak, ona bile müdahale etme ihtiyacı duyuyor insan. neden, acı çekmesinmiş. herkes acı çekecek ölürken bunu engellemenin bir yolu yok. asıl amacın köpek acı çekmesin değil. sen beklenmedik bi ölüm karşısında alt üst olma. tamamen bundan dolayı yapılıyor o işlem. insanoğlu nasıl inanılmaz kibirli bir varlık ya. çok enteresan. zorunlu uyutma ne demek ya. gerçekten çok çok enteresan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 ecelini niye beklememişler ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 KuddusiMavra said: Namessar said: benim bir kararim var, hic bir hayvanimi zorunlu uyutmayacagim. gidebildigimiz kadar gidecegiz. çok acı çekiyor ama ilerleyen dönemde. dayanamazsın sevdiğin canı o şekilde görmeye. onun canını almak bana düşmez. kendisi de bu tur bir kavramı dillendirebilecek ya da muhakemesini yapabilecek durumda degil. hayvan av olmak ve avlanmak dışında eceliyle olmayan bir olum bilmiyor. not: bu satırların sahibi insanın otenazi hakkı oldugunu savunmaktadır. dolayısı ile çıkış motivasyonu "Allah ın verdigi canı ancak Allah alır" benzeri bir denklem değildir. ancak hayvanlar bu tur seylerin muhakemesini yapamayacağı için onların yerine insanların karar vermesini doğru bulmamaktadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 diğer yandan ötenazi ve yakını için uyutma kararını ayrı tutmak gerekir. ayrıca yakını için uyutma kararıyla hayvan için uyutma kararını da ayrı tutmamak gerekir. hayvan için uyutmayı savunan kişi, aynı şeyi insanlar için de savunmuyorsa yanlışlık var demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 ben acı çeken her canlının ötenazi hakkından yanayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 KuddusiMavra said: ben acı çeken her canlının ötenazi hakkından yanayım. sorun kedinizin ve kopeginizin sizinle aynı kararda olup olmadığını ogrenemeyecek olmanız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 16 yaşındaki kedin kucağında acı çekerek son nefesini verdikten sonra arkabahçene gene kendi ellerinle gömünce bu tarz hikayeler çok tırışka geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zipzip Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 bu son günü hiç yiyemediği dondurmayı yiyen köpek mi acaba?ef ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Fotolar için uğraşıp durumu dramatize etmişler o konuda haklısınız ama köpeğin sahibi yerine kendinizi koyunca cidden adama çok dokunuyor. Kendi çocuğu kadar çok sevdiği biricik dostunun acı çekişini beklemek yerine uyutmayı tercih etmişler. Bazı fotolarda da zaten köpeğin acısı gözlerinden okunuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 abi bu nasıl bir tarz ya, olayı kurgulamak için köpeğin ağzından yazıp kendini övmek falan nedir insanoğlu ne kadar gerizekalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Kaede said: 16 yaşındaki kedin kucağında acı çekerek son nefesini verdikten sonra arkabahçene gene kendi ellerinle gömünce bu tarz hikayeler çok tırışka geliyor 16 yıl cok guzel bir süre. en azından duruma boyle bakmak lazım. cogu ev kedisi icin ortalama 12-13 yıl. sokak kedisi icin 6-7 yıl. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 sokak kedisi icin 6-7 olsa iyi 2-3 yilda ölüyo çoğu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 bakamadım bile posta.çok acı bişey şu ya. benimde 4-5 yaşından beri bizle yaşayan bir kedimiz vardı.16 mı 17 yılmı ne birlikteydik,kendi geldi,biz almadık.dile kolay 17 yıl.bütün çocukluk anılarımda yeri var hayvanın. en sonlarda çok yaşlanmış,bir gözü falan görmüyor,kucağa alırken biyerini incitcem diye korkar hale gelmiştik.gece biz uyurken can vermiş,canımdan can gitmişti,keşke uyansaydımda yanında olsaydım diye o akşam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar