kermit Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 adam elemanlarına söz geçiremiyor, şirket falan diyor ya. erkek ol biraz bırak gayliği kardeş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 BonePART said: bu arada türkiyedeki ağır "yalan "çalışma sartları problem en basta adamlar isvecte gunde 6 saat calısma duzenine geciyo bizde en iyi ortalama haftada 45 saatsu da en buyuk yalan abi bence yabanci ulkede calisan bilir geri kalan uzaktan atip tutar anca amerikada ingilterede 8 saat calisma suresi diyorsa o 8 saat calisilir, arada mola falan verilecekse clockout yaparsin (manager falan degilsen) calistigin kadarin parasini alirsin trde ise gelirsin, yarim saat sonra bi cay molasi, ondan 1 saat sonra sigara icmeye gidicem dersin, 1 saat sonra yoruldum 10 dk oturcam ya diyip facebookta takilirsin, sonra zaten yemek arasi, ayni loop yemekten sonra tekrar eder, haftaya vurdugunda 45 saatlik surenin 30 saati calisilmis olur sonra da atip tutarsin ya biz cok calisiyoz diye turk halki cidden tembel bu konuda, hani bir ispanyol bir yunan kadar olmasak da ortalamaya vurunca asagi kalir yanimiz yok. yonetici pozisyonunda calisanlari veya 11 saat mesai yapip hayatini yok edenleri yok sayiyorum tabii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 zaten yazdığım şey onu söylüyo 6 saat verimli çalışmak yerine 10 saat saçma sapan çalışıyoruz genelde normalde 4 saatte biticek işi sırf daha fazla iş çıkmasın diye 8 saate yayıyoruz .çünkü o işi yaparsak yeni bişi uydurucaklar yada iş yapmayan birinini işini sana atıcaklar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 bu arada mesaiye http://forum.paticik.com/read.php?35,7553325,7676850#msg-7676850 başlayan arkadaşın açtığı çalışanlar geyik yapıyor topiği :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cute Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Yazı yayınlanır yada asılır ve mesaj herkese gider tekrar edeni yollarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calvaria Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Konu is guvenligi ve isci sagligi olsa dusunmezsiniz bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 DoruK said: BonePART said: bu arada türkiyedeki ağır "yalan "çalışma sartları problem en basta adamlar isvecte gunde 6 saat calısma duzenine geciyo bizde en iyi ortalama haftada 45 saatsu da en buyuk yalan abi bence yabanci ulkede calisan bilir geri kalan uzaktan atip tutar anca amerikada ingilterede 8 saat calisma suresi diyorsa o 8 saat calisilir, arada mola falan verilecekse clockout yaparsin (manager falan degilsen) calistigin kadarin parasini alirsin trde ise gelirsin, yarim saat sonra bi cay molasi, ondan 1 saat sonra sigara icmeye gidicem dersin, 1 saat sonra yoruldum 10 dk oturcam ya diyip facebookta takilirsin, sonra zaten yemek arasi, ayni loop yemekten sonra tekrar eder, haftaya vurdugunda 45 saatlik surenin 30 saati calisilmis olur sonra da atip tutarsin ya biz cok calisiyoz diye turk halki cidden tembel bu konuda, hani bir ispanyol bir yunan kadar olmasak da ortalamaya vurunca asagi kalir yanimiz yok. yonetici pozisyonunda calisanlari veya 11 saat mesai yapip hayatini yok edenleri yok sayiyorum tabii verdiğin örnek amerika ve ingiltere. zaten biz iş konusunda amerikan kültürünü benimsemişiz. avrupa (özellikle kuzey) daha disiplinli ve çalışan haklarını koruyor bu konuda. sadece yasal olarak değil, iş kültürü de öyle. adamlar daha az çalışıyor ama daha verimli. "türk halkı tembel" demek falan tam yüzsüz patron polemiği. zaten yöneticilerin çoğunun ölçülebilir hiç bir değere yaslanmadan yöneticilik yaptığı bir ülkedeyiz. ilk önce bu düzelsin, sonra çalışanın performansı üzerinden "tembel mi? köle mi?" görelim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 isletmeleri isletme yapan calisandir. o sovup kizdiginiz patronlar calisanlarin yansimasindan ibaret. kisinin once kendisine bakmasi lazim. amerikanin da bir seyinin benimsendigi yok trde, calisma disiplininin 10da 1i yok, ciddiyet-saygi-alcak gonulluluk-arkadaslik dengesini tutabilecek bir kultur yok bir kere. tr'de emegin karsiligi hic bir yerde verilmiyor, ya da soyle diyeyim; ya hic verilmiyor ya da gereginden cok daha fazla veriliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 çalışma disiplini olmamasının sen büyük sebebide patronlardan geliyor ama türkiyede bi insan iş yapıyosa bütün işleri ona yasla mantalitesi var öle olunca kimse iş yapmıyor bide angarya seven milletiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 axedice said: Evet gençler fikir alayım biraz çalışma ortamlarınızdan. Böyle bi durum var yalnızca iş için kullanılması gereken IM geyikleri yüzünden (baya baya grup chat ve dedikodu döngüsü var) işler aksıyor diyelim, personeli pata küte sözel ya da yazılarla uyarmak yerine nasıl bir yol izlersiniz, izleniyor? İdari personel için performans bazlı bi sistemin de olmadığını düşünün bu arada, standart bi türk firmasıyız yani öyle üst düzey kurumsallık yok. Aslında hem pratik tecrübe, hem de teoride yapılması gereken en iyi uygulama konusunda fikirlere açığım. Özellikle büyük işletmeler bu tür durumlarda nasıl bir yol izliyor zihinsel egzersiz olur. podio kullanın. her yöne gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 BonePART said: çalışma disiplini olmamasının sen büyük sebebide patronlardan geliyor ama türkiyede bi insan iş yapıyosa bütün işleri ona yasla mantalitesi var öle olunca kimse iş yapmıyor bide angarya seven milletiz olumş u çok cdoru lan ahaha ben bazı işleri daha yavaş yapmaya başladım iş yükü binmesin diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Aaaa adamların kadrolu şerefsiz pozisyonunda açık varmış şirketin. Herşeyden kıs, şerefsizden kısma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 dünyada 8 saatin 8 saatini verimli çalışabilecek bir insan yok arkadaşlar 8 saatin 4'ünü verimli çalışıyorsan harikasındır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 DoruK said: BonePART said: bu arada türkiyedeki ağır "yalan "çalışma sartları problem en basta adamlar isvecte gunde 6 saat calısma duzenine geciyo bizde en iyi ortalama haftada 45 saatsu da en buyuk yalan abi bence yabanci ulkede calisan bilir geri kalan uzaktan atip tutar anca amerikada ingilterede 8 saat calisma suresi diyorsa o 8 saat calisilir, arada mola falan verilecekse clockout yaparsin (manager falan degilsen) calistigin kadarin parasini alirsin trde ise gelirsin, yarim saat sonra bi cay molasi, ondan 1 saat sonra sigara icmeye gidicem dersin, 1 saat sonra yoruldum 10 dk oturcam ya diyip facebookta takilirsin, sonra zaten yemek arasi, ayni loop yemekten sonra tekrar eder, haftaya vurdugunda 45 saatlik surenin 30 saati calisilmis olur sonra da atip tutarsin ya biz cok calisiyoz diye turk halki cidden tembel bu konuda, hani bir ispanyol bir yunan kadar olmasak da ortalamaya vurunca asagi kalir yanimiz yok. yonetici pozisyonunda calisanlari veya 11 saat mesai yapip hayatini yok edenleri yok sayiyorum tabii sunun hic biri dogru degil lan amerikada calisiyorum bu sirada asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 calistigin yer dandikmis o zaman dsf ya da meksikali falan vardir basinizda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 İşletme biliminde slack time hem kaçınılmaz, hem de gerekli bir şeydir. Yok öyle 8 saat çalışmak diye bir şey. Yasada bile belli ara vermeksizin çalışılabilecek zaman dilimleri, dinlenme hakları vs. gibi şeyler. "Çalışmadığın kadarının parasını da almıyorsun" gibi bir şeyi ilk defa duyuyorum ama diyorsan doğrudur. Türkiye'de bazen abartıldığı doğrudur ama bunda yöneticilerin de payı vardır. Hem işler çok aksamıyorsa fazla yorulmak istemezler, hem de bir boka benzemeyen enflasyon altı zamlar verdiklerinde ortaya sürebilecekleri bir bahane ceplerinde olsun isterler. İşlerde aksama yaratmadığı sürece, gidip birbirlerinin masasında çay içip laklak yapacaklarına varsınlar masalarında oturup 45 dakika iş, 15 dakika chat yapsınlar. Bu kadar katı olmaya uğraşmamak lazım. Yaymak isteyen her türlü yayar. Var olan 3-5 tane serbestliği/mutluluğu da çalışanın elinden almak verimi çok daha düşürebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 turk olmasin asdfsad. ben de butun gun foruma, face'e filan bakiyorum, biraksam ya artik bu isi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 DoruK said: BonePART said: bu arada türkiyedeki ağır "yalan "çalışma sartları problem en basta adamlar isvecte gunde 6 saat calısma duzenine geciyo bizde en iyi ortalama haftada 45 saatsu da en buyuk yalan abi bence yabanci ulkede calisan bilir geri kalan uzaktan atip tutar anca amerikada ingilterede 8 saat calisma suresi diyorsa o 8 saat calisilir, arada mola falan verilecekse clockout yaparsin (manager falan degilsen) calistigin kadarin parasini alirsin trde ise gelirsin, yarim saat sonra bi cay molasi, ondan 1 saat sonra sigara icmeye gidicem dersin, 1 saat sonra yoruldum 10 dk oturcam ya diyip facebookta takilirsin, sonra zaten yemek arasi, ayni loop yemekten sonra tekrar eder, haftaya vurdugunda 45 saatlik surenin 30 saati calisilmis olur sonra da atip tutarsin ya biz cok calisiyoz diye turk halki cidden tembel bu konuda, hani bir ispanyol bir yunan kadar olmasak da ortalamaya vurunca asagi kalir yanimiz yok. yonetici pozisyonunda calisanlari veya 11 saat mesai yapip hayatini yok edenleri yok sayiyorum tabii Şöyle bak ben 45 saatin 45 saati dolu dolu çalışırken aldığım maaş / ödül / takdir ile goy goy yapa yapa yarısı kadar çalıştığımda aldığım maaş / ödül aynı. Bana bir getirisi yokken neden daha fazlasını vereyim? İşimi yapar kalan zamanı kişisel gelişime goygoya vs harcarım kendi işimi vs kuracağım zaman daha donanımlı olurum daha çok çevrem olur hal hatır ilişkisi için. Türkiyede işveren/devlet ayağı düzelmedikçe çalışandan ekstrasını beklemek talep etmek "küfürdür" kimse kusura bakmasın. Bu ülkenin şu anki dinamikleri bunu gerektiriyor bu tembellik açık gözlülük aptallık vs. Değil insanları küçük görmeyin yada art niyetli bakmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 performans değerlendirme sistemi kurmak en temizi. sonra performansını tutturan kişi istediğini yapsın. en mantıklı çözüm budur. yoksa herkesin kendi interneti var artık öle filtre vs gibi şeylerle engel koyamazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 DoruK said: calistigin yer dandikmis o zaman dsf ya da meksikali falan vardir basinizda cik yer dandik degil patron yahudi turkiyede insanlar fazla bile calisiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Abiler yurt dışında bana da iş ayarlasanıza o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 adam trde gidiyo kamu dairesine memurlara laf atıyor işi yürümedi, kuyruk var falan diye sövüyor ondan sonra baska ortamlarda kpss ye girip devlete kapagı attım mı off haftasonu da tatil, mis diyorlar tembeli kovacaksın özel sektörde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 iş yerinde aşırı paticik kullanımı. yok mu bu axedice'ın bir arda bey'i? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 SenariouS said: DoruK said: calistigin yer dandikmis o zaman dsf ya da meksikali falan vardir basinizda cik yer dandik degil patron yahudi turkiyede insanlar fazla bile calisiyor. yahudi patron en iyisidir, çalışanına değer verir çünkü ona para kazandıranın iyi çalışan olduğunu bilir. Zaten insanlara zoraki bir şey yaptırılıyorsa, patron/müdür başında durmadan o iş yürümüyorsa daha temel bir sorun vardır. Bence genelde maliyet düşürmek için çalışana verilen para düşük tutuluyor bu da işini benimsemeyen, işten kaytaran çalışan olarak geri dönüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 hakiki yahudi yerinde calismak lazim, surekli tatil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar