Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Isınan Ekran Kartı

Shaklaban

Öne çıkan mesajlar

Yeni bir sistem topladım. Sadece cs go oynadığım için emektar hd 4770'ümü kullanıyorum, 200-300 arası fps verdiği için yeterli oluyor. Ama boştayken 60 derece, oyundayken de max 103 falan görebiliyor.

Yanması durumunda anakarta zarar verir mi? Vermeyecekse gittiği yere kadar kullanmayı planlıyorum. Olmadı termal macununu yenileyip tekrar deneyeceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

bck said:

103 dereceye gelen bir kart kendini kapatır değerlerin doğru olduğundan emin ol.

oyundayken hwmonitoru açık bırakıyorum, max değer olarak 103ü gösteriyor. anlık değerler ccc ile tutuyor.

GONDARCENGIZ said:

80 görüyodur abi en fazla o

he bide ekran kartı ayarlarından kaliteyi düşür,performansa al

herşey performansta zaten.

Liebe said:

ekran kartının neresine sürülüyor termal macun?

soğutucuyu söküp alttaki gpuya sürülüyor. temizlemek için söktüm, bakırın üzerinde ince bir tabaka vardı ama kurumuş.
Sosyal ağlarda paylaş

Kurumuş ısı iletkeni ısı problemi yaratır yaratmasına ama en büyük ısı problemini soğutucu üzerine ne kadar temizlerseniz temizleyin yapışan ince katman toz sebep olur. Bunun için temizleyici sprayler var. Onlardan kullanın. Bir de termal macun ile temizliği tamamlarsanız kartınız olması gereken performansta çalışmaya başlar. Aynı geyik işlemciler ve kuzey köprüsü için de geçerli. Bu arada dediğim sprayler iletken değildir. PC açıkken de kullanabilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

geçtiğimiz haftasonu kasayı açıp bütün fanların üzerindeki etiketi kaldırmak suretiyle makina yağı döktüm,

http://www.rehberalem.com/firmalar/23847/urun/makina_yagi_20.jpg

ayrıca ekran kartının fanını söküp termal macunu yeniledim, ekran kartı fanını da yağladım pc on numara 5 yıldız oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

İlk ekran kartını temizlemek için eline aldıktan sonra arkasındaki vidaları söküp, üzerindeki soğutucuyu çıkartıp, kurumuş ısı iletkenlerini kart ve bakır soğutucu üzerinden kuru peçeteyle temizledikten ve yerine yeni termal macunu bolkepçe olmayacak şekilde sıkıp, soğutucuyu düzgün vidalayıp, tekrar kasaya monte edip power tuşuna basıp ekranda görüntüyü görüp ağzının kulaklarına vardığı zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

eskiden hardware seviyem sıfırdı parça söküp takmaya çekinirdim. şimdi söküp takabiliyorum ama şu sizin "macun sürdüm, açtım içini temizledim, yağladım oh mis" seviyesine ne zaman gelirim acaba

http://www.youtube.com/watch?v=TJ-3w1zHgUM

çocuk bilale anlatır gibi anlatmış. hiç yapmadığım halde şu an kendimi 10 yıldır bu işi yapıyomuş gibi hissediyorum :D
Sosyal ağlarda paylaş

Liebe said:

Dworgian said:

eskiden hardware seviyem sıfırdı parça söküp takmaya çekinirdim. şimdi söküp takabiliyorum ama şu sizin "macun sürdüm, açtım içini temizledim, yağladım oh mis" seviyesine ne zaman gelirim acaba

http://www.youtube.com/watch?v=TJ-3w1zHgUM

çocuk bilale anlatır gibi anlatmış. hiç yapmadığım halde şu an kendimi 10 yıldır bu işi yapıyomuş gibi hissediyorum :D

şunu yapacaksanız dikkatli olun. o yaylı vidalar çok kolay kırılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

KHaRoN said:

rv770 gpu larin max sicakligi 105 derece, her kartin ayni degil bu degerleri. Ezbere 100 dereceyi gecince kapatmasi gerek vs diyemeyiz. 120 ye kadar calisan kartlar var piyasada.

Bunları demeye geldiydim, adam kadar biliyormuşum =P

burda 120 derecede kartım çalışıyor hemde hiç sorun yoksa maksat çok naif bir düşüncedesiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

İlk olarak ekran kartının fanını söktüm fanı ısı dağıtıcıdan ayırdım. Pervaneyi kolonyalı mendille alüminyum zımbırtıyı diş fırçasıyla iyice temizledim.

Ardından yazıcıoğlundan 5 tlye aldığım macunu gpuya sürüp fanı taktım. Aslında iyi bir macun alıcaktım da sonra kartı satsan 50 tl etmez macuna 30 tl mi verilir minikiyim dedim.

Bir tane de kasanın altında toz filtreli 120'lik fan yuvası vardı buraya da içeri hava alacak şekilde bir fan koydum. Tam olarak kartın karşısına geliyor biraz da işlemciye üfürüyor.

Kasanın yanlarında hdd'den yayılan ısıyı dışarı atacak şekilde 2 fan vardı bunları iptal ettim. Sadece ssd olduğu için ön fandan gelen taze havayı dışarı atmaktan başka bir işe yaramıyorlardı.

Sonuç olarak gpu boştayken 45-50 derece, oyunda da en yüksek 64 derece gördüm.

İşlemcinin ısısı da fan düzenlemeleri sayesinde 3-4 derece düştü.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...