Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Always #LikeAGirl

Feamer

Öne çıkan mesajlar

demek ki hızlı koşan kadın ve erkek olimpiyat sporcuları var ve onlar kadar hızlı koşamayan, çünkü o konuda kendini geliştirmemiş idman yapmamış milyarlarca insan var.

o yüzden, bazı kadın ve erkekler; bazı kadın ve erkeklerden daha hızlı koşar. ayrıca günün birinde bir kadının erkeğe ait bir rekoru geçemeyeceği diye bir önkabul veya kural olamaz. tıpkı bütün kuğular beyazdır önermesi gibi. çünkü günün birinde siyah kuğu çıkar ve önerme çöker.
Sosyal ağlarda paylaş

forumun her konudaki en haksızı gelip "haksızsınız" yorumu yapmışsa bu topic de bitmiştir.

onun dışında bıyık, kimse bütün erkekler bütün kadınlardan hızlı koşar demedi. hala milletin demediği şeyleri demiş gibi gösterme çabasındasın.
1 milyon erkek ile 1 milyon kadını karşılaştırırsan ve önemli bir fark ortaya çıkarsa, genelleme yapabilirsin erkekler kadınlardan hızlı koşar diye.

al ingilizcen varsa erkek-kadın üstüne bir koşu makalesi. eşit şartlar oluşması erkeğin 15 yaş falan daha yaşlı olması gerekiyor diyor özetle. BBC yani ha boru diil: http://www.bbc.co.uk/news/magazine-11400138
var böyle bir gerçek. sadece kabullenmen gerekiyor biraz akıl mantık ile.

daha da yazmam artık zaten. kolay gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

öyle bir 1 milyon erkek öyle bir 1 milyon kadın denk gelir ki kadınlar erkeklerin ortalamasını geçer, o zaman ne yapacaksınız?

diyelim ki bir gen mutasyona uğradı dünyadaki tüm erkekler 200 kilo oldu kadınların hepsi 50 kilo civarı. hadi geçsin bakalım erkekler kadınları.

sonuçta elde olan bazı verilerden çıkarım yapıyorsun ama bunlar evrensel genel-geçer gerçekler, kurallar değil.

buradan ERKEKLER KADINLARDAN DAHA HIZLI KOŞAR önermesi çıkmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

abi rekor sahibi olimpik kadın atleti örnek gösterip "ahahha erkekler geçsin hadi bu kadını zaaa" demen acayip saçma.biraz önce sokakta karşına çıkan rastgele seçeceğin insanlardan bahsediyorduk. bu rastgele seçtiğin insanlar arasında erkeklerin 100m derecesi 14 saniye civarı olacakken;kadınların derecesi 19 saniye civarı olacaktır.

küçüklüğünüzü hatırlayın biraz çevrenizdeki kadınların kaçı spor yapıyordu? tabii ki bu kadınların toplumdaki yeri ve hor görülmeleriyle de bağlantılı.

"diyelim ki bir gen mutasyona uğradı dünyadaki tüm erkekler 200 kilo oldu kadınların hepsi 50 kilo civarı. hadi geçsin bakalım erkekler kadınları."
bu durumda da kadınlar daha hızlı koşuyor derdik zaten
Sosyal ağlarda paylaş

Biyik said:

kadınlar 100 metro dünya rekoru florence griffith'e aitmiş 10.49'la.
madem yüzde 99 kadınlardan üstünsün git kır bakalım rekoru.

ya bu şimdi karşılaştırma mı?

fiziksel aktivitede aynı dalda kadınların birincisiyle erkeğin birincisini yan yana getir, erkek %99 alır. Buna da ayrımcılık demek ayrı bi cahillik, onları ilber abiye havale ediyorum.

sokaktaki kuruyemişçi ruşen amcayla hayatını koşmaya adamış bi kadını yan yana getirip BAK RUŞEN AMCA GEÇEMİYO DEMEKKİ ERKEKLER ÜSTÜN DİYE BİŞEY YOK demek nasıl bi zihin yapısının ürünü vallahi bravo.
Sosyal ağlarda paylaş

Biyik said:

öyle bir 1 milyon erkek öyle bir 1 milyon kadın denk gelir ki kadınlar erkeklerin ortalamasını geçer, o zaman ne yapacaksınız?

diyelim ki bir gen mutasyona uğradı dünyadaki tüm erkekler 200 kilo oldu kadınların hepsi 50 kilo civarı. hadi geçsin bakalım erkekler kadınları.

sonuçta elde olan bazı verilerden çıkarım yapıyorsun ama bunlar evrensel genel-geçer gerçekler, kurallar değil.

buradan ERKEKLER KADINLARDAN DAHA HIZLI KOŞAR önermesi çıkmaz.

ahahahahahaha
Sosyal ağlarda paylaş

Gizli said:

abi rekor sahibi olimpik kadın atleti örnek gösterip "ahahha erkekler geçsin hadi bu kadını zaaa" demen acayip saçma.biraz önce sokakta karşına çıkan rastgele seçeceğin insanlardan bahsediyorduk. bu rastgele seçtiğin insanlar arasında erkeklerin 100m derecesi 14 saniye civarı olacakken;kadınların derecesi 19 saniye civarı olacaktır.

küçüklüğünüzü hatırlayın biraz çevrenizdeki kadınların kaçı spor yapıyordu? tabii ki bu kadınların toplumdaki yeri ve hor görülmeleriyle de bağlantılı.

"diyelim ki bir gen mutasyona uğradı dünyadaki tüm erkekler 200 kilo oldu kadınların hepsi 50 kilo civarı. hadi geçsin bakalım erkekler kadınları."

rastgele insanları seçip yarıştırma mantığı da günümüzde işlemeyebilir diyorum.
yüzde yüz garantisi olmayan bir şey nasıl kuralmış, gerçekmiş gibi söylenebilir, ben ona kızıyorum.

yüzde 1 bile ihtimal olsa, ihtimaldir o yüzden buradan bir önerme çıkmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Marty said:

lan bi de alinti yapip nereye cekmisim diyo.

hadi konuyu cektin sacma sapan yerlere bari gerizekali taklidi yapma

son posta bak aashahd

ben en azından kadın-erkek meselesine dair konuşuyorum.
sen ise konuşacak iki kelimesi bile olmayan zavallılar gibi birilerine sataşıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Gizli said:

ben yazmaya üşendim de biri yazmış. biyik argümanların çok saçma sapan ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Kültürel marksizm çoktan feminizmin içine sıçmıştı da artık sıvama aşamasına gelmiş.

Ne kadar yanlı araştırma yapsanız, verileri ideolojinize uydurmaya çalışsanız da kadın ve erkek eşittir ama aynı değildir. Eşit olması için de aynı olmasına gerek yoktur.

Bu arada tumblr adresin neydi Bıyık?
Sosyal ağlarda paylaş

birşey dayatma filan yok, fiziksel/hormonal farklardan dolayı kendiliğinden olağan şeyler bunlar.
throw like a girl u throw like a man ile karşılaştırmak ve bunun sadece dayatmalardan ibaret olduğunu öne sürmek çok saçma.
akademisyen napsın, research research diye daayatıyorlar o da bunlarla uğraşıyor. saçma buldum.
Sosyal ağlarda paylaş

esas mesele tek taraflı sadece kadınlara olan bişey değil bu.

ben bacak bacak üstüne atarken ayak bileğimi değil dizkapağımın arkasını koyarım mesela diğer bacağın üstüne. babamda öyle yapardı. sigarayı tutarken avuç içim yukarı bakar bazen. ortam kaldıracak bi ortam değilse düzeltirim mesela.

o yüzden feminizm sonu izm le biten kelimelerin en gerizekalı olanı.
Sosyal ağlarda paylaş

benzetme usuluyle erkege insult ediyorsun tabiki ama kadına giren cıkan olmaması gerekiyor bu durumda. cunku bu bir gercek.

"erkek gibi kıllı" kız mesela. kız icin bir insult ama erkegin kadından daha kıllı oldugu da bir gercek. cıkıp simdi erkekler bizim kıllıgımızı birbirinize hakaret etmek icin niye kullanıyonuz la diye atar yapsa komik olur dimi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...