Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vücut geliştirme #5

AthleT

Öne çıkan mesajlar

yazıdaki araştırmada baya saçma bi nokta var. denekler 1 senedir haftada en az 1 kere squat yapıyomuş. ancak kendi ağırlıklarını kaldıramıyolarmış hala. birileri yalan söylüyo burda

yazıdan çıkarılacak önemli ders:
said:
Another thing: if you look just at squats in general, both front and back, forces on the anterior cruciate ligament (ACL) (as measured by posterior shear forces) are low. Shear forces are so low, in fact, that many experimenters suggest that squats are safe for patients with ACL damage.2 So much for squats being bad for your knees! Oh, and machine squats were found to have 30-40% higher shear forces than free weight squats.
Sosyal ağlarda paylaş

tiLi said:

moriarty said:

http://www.precisionnutrition.com/research-review-front-or-back-squats

ooo precisionnutrition a.k.a berardi
buu herifin programını yaptığımız günleri hatırlıyo musun? o zamanlar p90xi değil de squatı deadlifti överdin pehey

abi o zamanlar iri olmayı bi bok sanıyodum çünkü. sonra amerikan futbolu oynayınca gördüm sadece iriliğin bi bok olmadığını.

squat ve deadlifti hala savunuyorum tabiki ama işin içinde iyi bir vucut olacaksa atletlikte olmalı. hayata ve sekse çok farklı yansıyo.

ki p90x değil savundugum orada. ben mesela p90xi modifiyeledim öyle yapıyorum, ve gym günlerinden daha çok zevk alıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

kendi vucud ağırlığımla in kalk yaptm baldırlar pert
ağırlıkla nası yapıyonuz la

Ben ilk başladığımda bar + 10 kilo takıp yapıyordum, zor bitiriyordum. 1 senede falan 60'la setleri tamamlar hale geldiydim işte. Dipsle beraber en az gelişme gösterdiğim hareket sanırım. Belki de boyum uzun ondan, hiç bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

moriarty said:

tiLi said:

moriarty said:

http://www.precisionnutrition.com/research-review-front-or-back-squats

ooo precisionnutrition a.k.a berardi
buu herifin programını yaptığımız günleri hatırlıyo musun? o zamanlar p90xi değil de squatı deadlifti överdin pehey

abi o zamanlar iri olmayı bi bok sanıyodum çünkü. sonra amerikan futbolu oynayınca gördüm sadece iriliğin bi bok olmadığını.

squat ve deadlifti hala savunuyorum tabiki ama işin içinde iyi bir vucut olacaksa atletlikte olmalı. hayata ve sekse çok farklı yansıyo.

ki p90x değil savundugum orada. ben mesela p90xi modifiyeledim öyle yapıyorum, ve gym günlerinden daha çok zevk alıyorum.

squattan başka ağırlıkla yapacağın atletik bi hareket söyle. ben söyliyim: jump squat, clean&jerk, snatch.
squat, deadlift diyince niye atletiklik kartını ortaya attın anlayamadım yani. sanki leg extension dedik.
ayağının yere bastığı contact sporda en çok işine yarıycak hareket muhtemelen squattır.
kasları boğum boğum olmuş ama hareket edemeyen birini ben de savunmuyorum zaten. ona göre çalışıyorum, ona göre çalışmayanları elimden geldiğince eziyorum. hemfikiriz o konuda
Sosyal ağlarda paylaş

abi squat deadliftte atletizm hareketleri zaten dediğimi anlamıyosun ki.

squat, deadlift zaten her programda olaması gerkeen hareketler. bunu tartışmıyorum kimse tartışamaz.

olay sakatlanmamak bi yerde. her yerin sakat değil mi senin mesela? oradaki atletizmden kastım bir dayanıklılık, iki kondüsyon, üç esneklik. farklı kasları çalıştırmak ve sağlamlaştırmak. at gibi olup belini 40 saniyede sağa çevirdikten sonra ne anladım.

bugün jaequer sadece ağırlığa gitse, yanında bi sürü dövüştü vs yapmasa o kadar güzel bi fiziğe sahip olur mu mesela?

haftada 6 gün spor yapıyorum, workoutun tamamında dinlenme yok. girebildigim kadar ağır giriyorum. antremanın üstüne akşam ekstra bi basketbol maçı atıyorum halı saha çıkarsa yine sahadaki herkesten güçlüyüm. 1 saat sonunda millet götünden solarken istediğim gibi koşabiliyorum, sertleşebiliyorum. akşam bunun üstüne seks çıkarsa yine iyiyim. benden sonra jubile yapan var. diyeceksin ki rest? sevmiyorum abi ben resti. ne için lazım kasın büyümesi için lazım. sen 1 senede büyürsün ben 3. nolacak. önemli olan yaptıgıdnan zevk almak. ben ne kadar antreman yaparsam o kadar zinde hissediyorum. vucut illaki güzelleşiyo bi yerde ha şimdi olmuş ha sonra.

o yüzden program olarak gym + p90x varyasyonu yapıyorum yazmıştım. istersen benim programı yine gymde yap ne farkeder. p90x i de modifiye ettiğim şekilde bi gün gel benim eve bodrumda yapalım keyif alacak mısın almayacak mısın yaptığından taylan. ki p90x gibi programları benim yaptıgım gibi modifiyeleyebilirsen spor salonunu aratmıyo barbellı hareketler dışında. sen sadece oldugun yerde koşmak sanıyosun abi şu programı. gel bi gün benim yaptıgım şekilde yapalım işte bitsin bu geyik yıllardır.

vucut bazı hareketler için fazlasıyla yeterli. yeterli değilse üzerine koyuyosun veya dambılı çakıyosun zaten. benim evde 10kgdan 30kgye kadar dambıl oldugu için sıkıntıda olmuyo.

şu an en küçük lifime kadar aktif durumdayım. işte gyme gidemiyorum ki benchpressti military pressti deadliftti squattı gireyim. vucudun tek sıkıntısı o şu an, alan genişletemiyorum, strenghtimi 1 haftada squat, deafliftte alacağım gelişme yerine 3 haftada arttırabiliyorum.

öyle bi yazmışsın ki squat, deaflift gereksiz yazmışım gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

lan olm squat, deadlift dediğimde cevap olarak artık atletik olmaya çalışıyorum diyince öyle anladım.
p90xle veya modifiye ettiğin p90xle ilgili yazacaktım da çok uzar abi sayfalarca tartışmayalım. hakkaten bi buluşalım yaptır da göreyim en iyisi. ama kondisyon kasayım diye güçten biraz da olsa vazgeçmek bana göre değil sorunumuz orda. gücü adam gibi çalıştın sonra kondisyon olsun diye yaptığın p90x veya her neyse çok iyidir lafım olmaz
Sosyal ağlarda paylaş

abi işte sorun orada. benim şu an o kadar kilo vermeme ragmen güçten düştüğüm yok onu anlayamıyosun bi türlü orada anlaşamıyoruz. ağırlıgım hep artıyor daha hiç düşmedi kaç aydır. ki son 1 yılın 6 ayı o kadar kötü beslendim ki. sadece dışarıdan yedim bok gibi şeyler yedim hep. ne kadar yağlı boka yaramayan şey varsa 6 aydır at gibi yedim. hiç özen gösteremedim göstermem gerektigi kadar. son 4 aydır falan kendim yapıyorum şimdi yemegimi iyi gidiyo.

vucudunu bilip programı ona göre ayarlarsın. ki son 1 senede 16 kilo verdim ağırlıklarım hepsi artmış durumda. bu tür programları bi tek kondisyon olarakta görmek saçma. senle orada ayrılıyoruz.

bu 5-6 günü salonda sırf 5x5 vs çalışsam at gibi olur muydum? evet. ama yine oluyosun sadece 1 sene sürecekse 2-3 sene sürer. geriye kalan atletlik, dayanıklılık vs ise yanına kar kalır. bu enerjiyi 5x5 ile falan kullansam ne kadar size koyacağımı üstüme bende biliyorum. veya hareketler arasında dinlensem. ama olay nasıl zevk alıyorsan öyle yapmak işte. diğer türlü ara veriyosun sıkılıyosun. ben nasıl sıkılmayacağımı öğrendim. zaten bulk falan yapma imkanım yok artık onu anladımyağın tamamı bel,yanak,göt, bacaklara gidiyo. zaten hentbol yüzünden hayvan gibi kalın bacaklara falan sahibim. yağlanınca quasimodoya dönüyorum anında.

minik padavanım var ev arkadaşım. adama evde body beastle 15 kilo falan koyduk. başladıgında 55-60 kilo falandı. su an 72.
Sosyal ağlarda paylaş

yav ben de kendi başıma bişeyler yapmaya çalışıyorum tatmin olamıyorum yaptığımdan. Şu 5x5'e başladım ama birkaç sorum olacak.

şu sitedeki reg park 5x5 programına göre çalışıyorum sizce iyi mi?
http://www.muscleandstrength.com/workouts/reg-park-beginner-workout.html

- squat hareketini smite'ta hack squat olarak yapıyorum.

- assisted chin dip makinasında 25 kg assistle 3x10 pull up yapıyorum. daha 5x5'i tamamlayamadığım için gelişene kadar böyle yapayım dedim.

- yine aynı şekilde 3x10 dips yapıyorum 25 kg assistle

Sizce uygun mu bu hareketler?

Ön kol ve bilekler için 100 tane hareket var tavsiye edebileceğiniz en iyi hareketler hangisidir hacim arttırmak için?

Bu hareketler dışında hiçbir kol, göğüs hareketine ihtiyacım yok mu?
Sosyal ağlarda paylaş

moriarty said:

abi işte sorun orada. benim şu an o kadar kilo vermeme ragmen güçten düştüğüm yok onu anlayamıyosun bi türlü orada anlaşamıyoruz. ağırlıgım hep artıyor daha hiç düşmedi kaç aydır. ki son 1 yılın 6 ayı o kadar kötü beslendim ki. sadece dışarıdan yedim bok gibi şeyler yedim hep. ne kadar yağlı boka yaramayan şey varsa 6 aydır at gibi yedim. hiç özen gösteremedim göstermem gerektigi kadar. son 4 aydır falan kendim yapıyorum şimdi yemegimi iyi gidiyo.

vucudunu bilip programı ona göre ayarlarsın. ki son 1 senede 16 kilo verdim ağırlıklarım hepsi artmış durumda. bu tür programları bi tek kondisyon olarakta görmek saçma. senle orada ayrılıyoruz.

bu 5-6 günü salonda sırf 5x5 vs çalışsam at gibi olur muydum? evet. ama yine oluyosun sadece 1 sene sürecekse 2-3 sene sürer. geriye kalan atletlik, dayanıklılık vs ise yanına kar kalır. bu enerjiyi 5x5 ile falan kullansam ne kadar size koyacağımı üstüme bende biliyorum. veya hareketler arasında dinlensem. ama olay nasıl zevk alıyorsan öyle yapmak işte. diğer türlü ara veriyosun sıkılıyosun. ben nasıl sıkılmayacağımı öğrendim. zaten bulk falan yapma imkanım yok artık onu anladımyağın tamamı bel,yanak,göt, bacaklara gidiyo. zaten hentbol yüzünden hayvan gibi kalın bacaklara falan sahibim. yağlanınca quasimodoya dönüyorum anında.

minik padavanım var ev arkadaşım. adama evde body beastle 15 kilo falan koyduk. başladıgında 55-60 kilo falandı. su an 72.

HADİ LAN ORDAN
Sosyal ağlarda paylaş

hunty said:

tiLi said:

hunty said:

Deadlift kac kilo kac tekrar kaldiyorduk? Ben 85 kiloyum.

20şer tak bara ordan başla denemeye işte artırarak

3 haftadir yapiyorum zaten. Hedefim kac kilo olsun? Kac kilo basiyorsunuz?

standartlar böyle görünüyo. al sana hedef
http://www.exrx.net/Testing/WeightLifting/DeadliftStandardsKg.html
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...