Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sidonia no Kishi / Knights of Sidonia


Fly

Öne çıkan mesajlar

merdivenalti basliginda konusuyorduk biraz, bunun da basligi olsun.



ilk birkac bolum ozetle shingeki no kyojin in space : uzay gemisinde zor sartlar altinda yasiyorlar, yine bunlari tehdit eden gauna adli tentacle canavarlari var

gaunalarla mechalara binip savasiyorlar ama son 100 yildir saldiri olmamis pek, yine de pilot yetistirmeye devam ediyorlar

ana karakter ise geminin "yeralti"nda dedesi tarafindan buyutulmus, simulatorde cok pro bir sekilde mecha kullanabiliyor.
hikaye bir gun yuzeye cikmasiyla basliyor

uzaysever iseniz shingekiyle kapisir bence
bitince mangasindan devam ederim diyorsaniz cizimler de daha duzgun

en buyuk eksisi dusuk fps 3d cgi kullanmislar, o rahatsiz edebilir, alisinca pek farketmiyorsunuz gerci.

yalniz google'lamayin derim, manganin baya ilerideki yerlerinden spoiler resimler cikiyor cat diye.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
It's a kind of anime that we haven't seen for a while that has that sci-fi spirit. Using digital technology cultivated through games, it creates animation that encapsulates Japan's cultural assets like manga, cel animation, kanji, giant robots, etc. What's born is a unique made-in-Japan work that could never be cooked up in Hollywood. Japanese culture has lost its "cool," and Knights of Sidonia will be the white knight that saves it.


hideo kojima övmüş animeyi (tu)

http://www.animenewsnetwork.com/interest/2014-06-20/metal-gear-hideo-kojima-praises-knights-of-sidonia-anime/.75701
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sci-fi sevenler için bayağı doyurucu ya. Ufak detaylara filan bile bayağı dikkat etmişler. Robot/uzay gemisi filan var işte alın size sci-fi diyip gerisini koyvermemişler yani. En sevdiğim yanı bu kısmı.

Gereksiz yere uzatmadan hızlıca geçmeleri de güzel ama bazı yerleri de fazla hızlı geçiyorlar, arada bi denge kurabilseler daha güzel olurdu. Ama sanırım tek sezon olduğu için yetiştirmeye çalışıyorlar işte.

Konusu da tam Shingeki no Tentacle olmuş, tarzı/konuyu işlemeleri filan çok iyi.
Birazcık paraya kıymış olsalar, animasyonlar filan patlak olmasa sezonun en iyilerinden olurdu, yazık etmişler. Cidden Shingeki no Kyojin kalitesinde bir şey çıkardı en azından.

Gerçi nyaa daki 60fps diye çıkanlar o kadar kötü değil, en azından kopuk animasyonlar filan rahatsız etmiyo onda. İzleyecekseniz onları izleyin (SVD filan da anlatmışlardı gerçi bi topikte ama yapamadım ya :p)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş


evet benisuzumenin parçası olduğu için dissolve oldu gibi gösterdiler. ama daha önce placentada kopan parçaların ana parçadan bağımsız hale geldiği söylenmişti. orda bir plot var yani.

final episode bluray'de director's cut olarak çıkacakmış tekrar belki orada daha açıklayıcı olur. yine de cliffhanger bitmemesi güzel oldu. outro'da yeni karakter çıktı gene hoshijiro'nun sesiyle bakalım.

sinematografi harikaydı gene.

http://i.imgur.com/ractJHW.png
http://i.imgur.com/Yl6axHd.png

yalnız bu mechaların el ele tutuşup hızlanması falan baya yalan. cool ama işte sdsf



http://i.imgur.com/GbpdpWU.png

yuhata'nın izana'ya da sürekli izana-kun denmesi ahaha
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
iyiymiş, tam shingeki no gauna olmuş ama kötü birşey değil tabii. 3d böyle kare kare atlamasa aslında o da rahatsız etmedi beni, appleseed movie'ler gibi yapılırsa üzmüyor. da ayı uymamış yani ortama maalesef karakteri iyi olduğu halde.

12

o pislik herifi öldürmedi, üstüne yemeğe davet etti ya, püh senin kalıbına eiyuu gibi. audio log bulur hapislerde çürütürdüm.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kütle aynı, thrust aynı haliyle verimlilik artmaz hiç bi şekilde. ayrıca engine sayısı arttıkca, birden fazla noktadan itiş gücü oldukca aksine o zaman dengelemek zoralmış. daha doğrusu dengelemek zorlaşmaz aksine kolaylaşır cünkü birden fazla motoru farklı kuvvetlerde veya acısını ufak ufak deiştirerek (vectoral thrust mevzusu işte) kullanabilirsin ama bunlar hep delta-v'yi düşürücek şeyler.

ha anca işte el ele tutuşunca seks oluyo enerji geliyo gaipten motorlar cosuyo falan derler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ha mesela şey olsa falan neyse dicem.
işte motorların isp oranı cok yuksek cok verimli
ikinci bi modu vardır aa her ünitenin kendi reaktörü onu calıstıramıyodur. formasyona girip 4 tanesi, 2 tanesi motorunu tümüyle kapatıyodur, diğer ikisi o enerjiyle motorları diğer moda geciriyolardır falan filan. ama o zamanda en fazla delta-v artar yine. trust to weight'ın artması ıcın yine bi sebep yok, cünkü isp arttıkca mantıken T/W azalır
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya kastettiğim şu:

Tek başına uçarlarken mechayı dengede tutması lazım. Thruster mechanın kütle merkezinde değil, itiş şekli gereği sadece gideceği yönde değil, yanal yönlerde de kuvvet uygulaması gerekli (Daha doğrusu mechanın önüne dalmasını engellemek için aşağı yönde,
http://i.imgur.com/A7TE3L5.png
Uzayda oldukları için kuvveti tek yönde uygulasalar enerjinin bir kısmı thruster ı mechanın kütle merkezi etrafında çevirmeye gider, mecha da kendi etrafında dönmeye başlar. Şu şekilde uçabilmeleri için fazladan dengeleyici kuvvet uygulamaları şart.

Formasyona girdikleri zamanda ise kütle merkezini dengeleyecek şekilde çok sayıda thruster var, normalde kütle merkezi etrafında döndürecek olan kuvvetler bu şekilde dengeleniyor. Sonuç olarak bütün enerjiyi ileri doğru itiş için kullanabilirler. Yön değiştirmek te daha kolay olur tabi.
http://i.imgur.com/OXV8eTS.jpg
http://i.imgur.com/JOvOXb8.png

Tabi bunlar benim formasyon olayı için olan çıkarımımdı.
Xenus un dediği gibi mangada açıkladılarsa pek anlamı yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 8 ay sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...