Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

biji biji

BaaL

Öne çıkan mesajlar

Griswold said:

garbıç lan burası, yarınız ciddi ciddi tartışmış, buranın suyuna ters oğlum gündeme gidin. kitlesem garip olacak, normalde kafadan silmem lazım iyi kötü fikir beyan edenlere ayıp, dokunmayacağım o yüzden.

ırkçılık tolere edebileceğim bir şey değil sori, ciddi olanı değil yani. BaaL için istisna uygulardım ben olsam çünkü arkaplanda bir neden sunuyor adam, yanlış da olsa bana göre tutarlı en azından. o nedenle o iş ne olur bilmiyorum açıkçası sorucaz adminspora. açık beyanları ve küfürleri sildim sadece şimdilik.

ırkçılığın capslenmesi geyiğe sarılmasına ise varım, o da altını boşaltan bir şey tam tersine. her ırka da istisnasız yapılması gereken bir şey ki ırkın önemsiz bir şey olduğu kafamıza otursun.

x ırkı y yaptı diye hıyar denmesini anlamıyorum, hiç bir zaman basmayacak kafam sanırım. yaptığı y hareketinin ırkı ile ne alakası var ulan? kötü yetiştirilmeyi neden dna'ya falan bağlıyoruz ki arkadaş biz. adamın anası babası hıyarsa herif patlıcan olacak değil, o da hıyar olacak ne yapsın? açıp okusaymış, okumamış da. e yapacak bir şey yok o zaman, alakanı keser geçersin.

hayır bu mantığı kenara alsam bile gene çıkamıyorum işin içinden, çevremden heralde o da. çünkü kürtten çok türk hıyarı tanıyorum bir türk olarak.

kürtler ile ilgili olumsuz beyanların %85 kültür üzerinden yapılıyor, geri kalanın küçük bir kısmı fiziksel özellikleri ve diller üzerinden, yanı klasik ırkçılığa daha yakın oluyor.

ama kültürlerinden şikayetlerini dışa vuranların, yanlış beyanlarda bulunmaları ve muhataplarının zeytinyağ kıvamında olması nedeni ile onlarda klasik ırkçılık suçlaması ile karşı karşıya kalıyorlar.

bir örnek vermek gerekirse, yetiştiği mahallede güruh olarak gezen kürt çocukları yüzünden rahatsız olan bir birey kürtler hakkında hakarete varan ithamlarda bulunabilir, haklıdır haksızdır o ayrı konu ama "kürt" olarak genelediği şeyler asılında kürtlerin kültürleri oluyor, fiziksel özelliklerinden dolayı bir dışlama vb. bir mevzu olmuyor.

misal karakolda 20-30 kişi kadardık, bir manisalı, bir karamüreselli, bir trabzonlu benzer açıklamalarda bulunuyorlardı, manisalı ve trabzonlu çalışmaya gelenlerin rahatsızlık yaratığının dan dem vuruken, karamürselli olan sokakta kızlar ve tek rahat yürüyemediklerinden bahsediyordu, diğer taraftan kürtlerin urfalılara sataşmalarıda arap vb. şeyler oldukları yönündeydi...

bunlar bir ırktan çok o ırkın üretiği kültür veya kültürsüzlük (ki kültürsüz olmakta bir kültürdür) üzerine yapılan eleştiriler ama kendilerini ifade ederken sapma oluyor.

ha şöyle deselerdi,

"bu kürtler çok kıllı ve sakallı oluyor, kara kuru bir şeyler zaten bunları mekanımızda, mahallemizde istemiyoruz" demiş olsalardo, zamanında zencilere yaptıkları gibi o zaman adi ırkçılıktan bahsedebilir dik ve geniş toplum kesimlerinde bunun yıkılması çok kolay olurdu çünkü dayanağı olmayan ve fanatik bir görü.

öte yandan nazilerin yaptığı, hem yahudi kültürü üzerinden, hemde fiziksel özellikleri üzerinden bir ırkçılıktı.

benim şahsi görüşüm, kültürel ayrışmaların olduğu bir yerde bunların tamirinin, salt "ırkçılıktan" daha zor oluğu yönünde

öte taraftan, toplum gözünde, ermeni, rum ve yahudi imajı devlet düşmanı kıvamında olduğu için bu 3 azınlık için sıkıntılı durumlar daha fazla ortaya çıkma şansız var ama kürtler için bu zamana kadar böyle bir devlet düşmanı fikri oluşmamıştı toplumun genel kesiminde, eskiden beri, köyden kente göç ile oluşan kültürel şikayetler vardı, bunun üstüne birde devlet düşmanı damgası yemeleri, geniş kesimler üzerinde hoş olmaz.

devletin uygulamaları ile sorun yaşayabilir ve onlara karşı durabilirsin ama komşun ile aran açılırsa hoş sonuçlar ortaya çıkar...
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada,

Kürtlerin Zorla İmtihanı:
http://www.idefix.com/kitap/kurtlerin-zorla-imtihani-oktay-agiragac/tanim.asp?sid=HKCE0R3W8Z3ZGMIU7SOK

said:
"Kürtler PKK üzerinden gündeme gelirken, PKK Kürtlerin temsilcisi haline getirildi. PKK, ´zoru/şiddeti´ kullandıkça Kürtlerin varlığı-yokluğu önemli hale geldi. Bugün Kürtlerden her bahsettiğimizde aslında PKK´dan da ister istemez bahsetmiş oluyoruz. Oysa Kürtler bin yılları aşkın bir süreçte hiç bu kadar olumsuz algılanmamıştı. Peki bu olgular/yargılar nasıl oluştu? Tarihi/ kuruluşu birkaç on yılı aşamayan bir terör örgütü, silahın/zorun gücünü kullanarak nasıl bütün bir toplumu, halkı kontrolü altına almayı başardı? Hangi bilgi kodlarını yaratıp bunları gerçeklik haline dönüştürmeyi başardı? Bu sorular şiddetin yoğun olarak görüldüğü zamanlarda tartışılabilecek ve anlamı olacak konular değil. Üstelik tartışılması istenilen konular hiç değil!"
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

HakkiYendi said:

ahahahha abi aynısı bize de oldu ya. ertesi gün gidecektik ktm ile, gece bizim dolapları yağmalamışlar. kullandığım iç çamaşırlar dahil gitmişti

ben kirli torbasına temizleri koyuyordum, kirlileri de temizlere koyuyordum. herifler sürekli temiz torbasından don çalıyordu hahaha.

AHAHAHA çok iyimiş bu ya. dolapların kilitlenmeme olayı çok kötü ya. bi boğaz pastili aldım zar zor donuma sokup geçirdim nizamıyenin içine. adamlar bulup şeker dıye..
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

bu arada,

Kürtlerin Zorla İmtihanı:
http://www.idefix.com/kitap/kurtlerin-zorla-imtihani-oktay-agiragac/tanim.asp?sid=HKCE0R3W8Z3ZGMIU7SOK

said:
"Kürtler PKK üzerinden gündeme gelirken, PKK Kürtlerin temsilcisi haline getirildi. PKK, ´zoru/şiddeti´ kullandıkça Kürtlerin varlığı-yokluğu önemli hale geldi. Bugün Kürtlerden her bahsettiğimizde aslında PKK´dan da ister istemez bahsetmiş oluyoruz. Oysa Kürtler bin yılları aşkın bir süreçte hiç bu kadar olumsuz algılanmamıştı. Peki bu olgular/yargılar nasıl oluştu? Tarihi/ kuruluşu birkaç on yılı aşamayan bir terör örgütü, silahın/zorun gücünü kullanarak nasıl bütün bir toplumu, halkı kontrolü altına almayı başardı? Hangi bilgi kodlarını yaratıp bunları gerçeklik haline dönüştürmeyi başardı? Bu sorular şiddetin yoğun olarak görüldüğü zamanlarda tartışılabilecek ve anlamı olacak konular değil. Üstelik tartışılması istenilen konular hiç değil!"

kürtleri türklerden başka olumsuz algılayan yok.
Sosyal ağlarda paylaş

DİYARBAKIR TARAFTARINA IRKÇI YASAK

TURİZME ZARAR VERİR DİYE TARAFTARA YASAK KOYMUŞLAR

Antalya’nın Alanya ilçesinde oynanacak Alanyaspor-Diyarbakır Büyükşehirbelediyespor maçına Diyarbakırlı taraftarların girişi yasaklandı.
İlçe güvenlik kurulu tarafından alınan karara, turizm sezonuna girilmesi ve yaşanabilecek olumsuzlukların turizmi etkileyeceği gerekçe gösterildi.
Diyarbakır BB Başkanı Metin Kılavuz karara tepki göstererek, “Bu sezon oynadığımız müsabakalarda herhangi bir olay yaşamamış kulübümüze karşı verilen bu kararı tamamıyla art niyetli ve skandal bir karar olarak değerlendiriyoruz” dedi.
Alanya ile Diyarbakır BB arasında salı günü oynanacak 2. Lig Kırmızı Grup play-off çeyrek final rövanş maçı saat 16.30’da başlayacak.
İlk maçı Alanya deplasmanda tek golle kazanmıştı.

kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/diyarbakir-taraftarina-deplasman-yasagi
Sosyal ağlarda paylaş

Biyik said:

Antalya’nın Alanya ilçesinde oynanacak Alanyaspor-Diyarbakır Büyükşehirbelediyespor maçına Diyarbakırlı taraftarların girişi yasaklandı.
İlçe güvenlik kurulu tarafından alınan karara, turizm sezonuna girilmesi ve yaşanabilecek olumsuzlukların turizmi etkileyeceği gerekçe gösterildi.

AHAHAHAHAHA MÜKEMMEL KARAR (tu)

Ahahah abiiii resmen bu ayılar toplu halde gelirse plajlardaki cıbıldak karılara sarkar diye kürtleri şehre sokmamışlar ya hahahahahaha

Bide dersime (dersim nere la?) kim niye gitmek istesin? Doğuda bi yer olması lazım yanılmıyorsam, bize ne la allahın dağından?
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...