Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kedi boku kokusu sorunsalı

Suark

Öne çıkan mesajlar

kedi ic parazit asisi ilk defa yeni olduysa, kuru mama yeni yemeye basladiysa ve yavru ise ilk 2-6 hafta hem koku hem de ishal cekebilirsiniz bir parca.

ishal olayi yuzunden elde bez kicini silmeye pesinden kosturtabilir. acaip gaz sorunu da oluyor o donemde. sonra bir daha olmuyor. benimkisi sokaktan ilk aldigim bir ay koku bombasi gibi dolasiyordu. kucakta severken bile arada patlatiyordu, anlatamam o kokuyu.

bir sure sonra duzeliyor ve bir daha sindirim sorunu olmaz ise hic yasanmiyor. ancak iyi kalite veteriner tipi bir mamaya karar verin ve pek degistirmeyin. her mamanin alisma sureci var.

bir de duyarli burun olayi da var. ornegin ben kokuyu hemen aliyorum, ne zaman kaba gitti tik diye taa alt kattan anliyorum, hanim, misafir vs bazen dibinden bile almiyor.

baslarda kedinin pesindne elinizde camasir suyu kosarsiniz, sonra sallaaaa gitsin moduna girilince kafa rahat eder :) trip atinca iseme sorunu istemiyorsaniz erkek degil disi kedi tercih edeceksiniz. disilerin isaretleme ya da kizinca iseme huylari yok. dolayisi ile koku cok daha az.

ben de evin bazi bolumlerine sokmuyorum. mutfak, yatak odasi, camasir odasi ve misafir salonu yasak. ancak ev 300 metrekare oldugundan kalan yetiyor kendisine.

kapida bagirsa da iceri almayin, bir sure sonra yalnzi yatmaya alisir.

tuy icin taramak tek cozum. benim gibi zamaninda alistirmadiysaniz basiniza sonra dert oluyor. bir de yilda iki kere tam tuy degistirme donemi var. o iki donemde ne yapsaniz farketmez. butun evi kaplayacaktir.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

giriş holdeydi koku biraz ordan yayıldı
sonra arka odayı boşalttık, bomboş oda şu anda yemek kabı ve kaka şeysi orda.

bir tavsiye daha, yemek ve suyu kum kabi ile ayni yere koymayin. sorun cikartir ileride.

gunde iki kez kum temizligi ilk donemler siddetle oneririm. sabah ve aksam. alisma surecinden sonra gunde 1 e dusurun. ancak sakin 2 gunde bir yapmayin. titiz bir kedi ise dert cikarir gene. surekli kumu eseler, eski pisligi aciga cikarir.

kum olarak everclean in extra koku bastiranini oneririm. ayrica tepeden filtreli buyuk kapali kum kabi alin.(kedi icinde donebilmeli) ayrica kum derinligi cok onemli, sig olursa cok kazar, gomerken sorun cikar, gomdugunu geri kazar, koku yayilir. kumu arttirmak disariya tasidigi kumu arttirir ancak kokuyu azaltacaktir. elinizi korkak alistirmayin. kucuk kapta 1 kutu, buyuk kapta 2 kutu kumu cekinmeden bocalayin. cunku eselemeyi birakacak yeterince derin oldugunu hissettiginde.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok uslu kedi aslında. Yemek yiyoruz dönüp masada ne mevzu dönüyor bakmıyor bile. Ama tüyler havada uçuşuyor şuanda.. Muhtemeln yediğimiz içtiğimizin içerisinde de tüyler var. Fırça sorunu çözer inşallah. Kadıköy tarafına gideceğiz gün içerisinde nereden alabiliriz kedi fırçası? ( petshop dışında ) Bi de kendi zımbırtılarımız için fırça alalım diye düşündük.. Öneriler?
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

Çok uslu kedi aslında. Yemek yiyoruz dönüp masada ne mevzu dönüyor bakmıyor bile. Ama tüyler havada uçuşuyor şuanda.. Muhtemeln yediğimiz içtiğimizin içerisinde de tüyler var. Fırça sorunu çözer inşallah. Kadıköy tarafına gideceğiz gün içerisinde nereden alabiliriz kedi fırçası? ( petshop dışında ) Bi de kendi zımbırtılarımız için fırça alalım diye düşündük.. Öneriler?

Kıyafetten tüy çıkartmak için soruyorsanız ruloları var scotch bride'ın falan. Onlar en iyi çözümünüz. Bir de söylenmiş gerçi de mevsimsel olarak çok tüy döktükleri dönemler var, o dönemde ne yaparsanız yapın şansınız yok.

Yalnız aşısını vs. yaptırın ki yuttuğunuz tüyler kist yapmasın ileride.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Patice said:

Bu nedir arkadaş!
http://www.examiner.com/images/blog/EXID18841/images/Furminator_2.jpg

Ya bide bizim kediye bazı odalara girmesini kısıtladık.
(Yatakodası, Çamaşır odası vb)

Kedicikk dün gece sabaha kadar kapının önünde içli içli miyavladı sanırım :(( Kıyamıyorum ama ıslak çamaşırların olduğu odaya girip napıcaksa.. Bu arada saksıda fesleğen yemiyorlardır umarım, koca bir fesleğenle başbaşaydı bütün gün..

bok var çünkü illa bölgeye dahil edicek o odayı.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Başka konu açmıyım sırf kedi tuvaleti için dedim.

Eskiden kıytırık kedi tuvaletlerinden vardı da, düzgün bir şey alayım şimdi diyorum. Kapalı tuvalet mi alsam bilemedim, günlük temizleyince kokmuyor zaten ama kum dışarı çıkıyor malum. Bir de tek tek kürekle uğraşması bayağı bayık sdf.

Bir kaç alternatif kestirdim gözüme; bir tanesi elekli, üstü açık:
http://www.petburada.com/U3783,160,stefanplast-furba-elekli-kedi-tuvaleti-kedi-tuvaleti-ringli.htm

Diğeri de filtreli, kapalı:
http://www.petburada.com/U3697,158,imac-easy-cat-imac-filtreli-kapili-kedi-tuvalet-kabi-beyaz-yesil-38x40x50-kedi-tuvaleti-filitreli.htm

Bilemedim nasıl bir şey alsam. Varsa şu süper dediğiniz onu alayım.
Sosyal ağlarda paylaş

kapali ve ustten filtre havalandirmali olani oneririm. yalniz kapali olanlari gunluk temizlemek zorundasiniz. kumu da en gec 4 haftada atacaksiniz ve kabi tumden dogal parfumsuz sabunla yikayacaksiniz. yoksa bir sure sonra icine girmez. ayrica on kapagi acip kapatmayi ogretmeniz gerekebilir, yani bir sure on kapaksiz kullanmak zorunda kalabilirsiniz.

kum tasimasini engellemek icin de bir tane durdugu banyonun cikisina alti kaymaz kolay supurebileceginiz uyduruk bir hali (hasir gibi bir sey olursa tirmalamak icin cezbedeceginden ve kedi bir sure uzerinde takilacagindan daha cok kumu ona birakir ve iceri tasimaz), bir tane de kum toplayici serebileceginiz o materyallerden kum kabi altina oneririm. gunluk temizlik sirasinda ikisi de silkelenebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...