Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2. Monitor ile 1. Monitor arasındaki Renk Farkı

bingildak

Öne çıkan mesajlar

selam,

2. monitoru bağladım çalışırken kullanmak üzere ama 2. bağlandığım monitorde 1. ye nazaran ciddi renk tonu farkı var. birinde beyaz, diğerinde sarımtrak iğrenç bir renk olarak görünüyor.

monitorün ekran ayarlarıyla oynanmadı, (fabrika reset çaktım)
1. monitor (beyaz görünen) hdmi ile bağlı,
2. monitor vga ve adaptör ucuyla bağlı,
vga kablosu ve adaptör değiştirildi sonuç aynı,
sarımtrak olan monitör diğer kasaya bağlandığında sorunsuz ve düzgün sonuç veriyor.

içinden çıkamadım. bir el atın gurular.

http://i.hizliresim.com/38A0rr.jpg

sarımtrak olan monitorun ayarlarını kurcaladım, hiçbir şey o tonu yok etmiyor. internette benzer örnekler var. herkes "bad pin" demiş fakat iki aparatı da değiştirdim yani ayrıca pinde sıkıntı olsa diğer kasada da olması gerek. doğrusu orada hdmi ile bağlıyorum. yine de.
Sosyal ağlarda paylaş

Monitörlerin renk ısı ayar farkından olabilir.
Monitör ayarlarında 5000K, 6500K gibi color temperature ya da 1.8, 2.2 gibi gamma ayarları bulabiliyor musun (kaliteli monitörlerde R,G ve B ile ayrı oynayabileceğin bir bölüm de olur, eğer varsa oradan kesin yapabilirsin) bir bak.
Monitör üzerinde bulamazsan yazılımsal olarak da gamma'yı değiştirmek mümkün diye hatırlıyorum.
may the google be with you...
Sosyal ağlarda paylaş

tek tek ikisine baktığında kendi içinde kötü değil ama iki ekran arasında geçiş yaparsan korkunç bir fark var. biri bildiğin üzerine işenmiş gibi, biri bembeyaz.

böyle şeylerde hep beni bulur ya, iyi ki heves edip 2 monitorü bağladım.

hdmi ve vga farkı olma şansı var mı bunun? kartın arkasında bir hdmi bir de hdmi'dan daha yayvan olan bir giriş var. 2. bir hdmi için adaptör fln bulunur mu denemek için?
Sosyal ağlarda paylaş

Monitorlerin Ekran kartı üzerinde baglantı yerlerini değiştir, hdmi daki beyaz renk vereni diğer tarafa , diğer taraftaki sarı renk vereni, beyaz renk veren hdmi ya bağlasana. Bakalım ne olcak ?

Aynı Erkan kartı üzerinde bağlı olduğunu varsaydım..

Biri VGA dan adaptor yardımı ile diğeri direk HDMİ olarak bağlı olarak anladım.

Eğer sarı renk veren , hdmi ya bağlandığında düzgün beyaz renk veriyorsa, o zaman ekran kartının çıkışlarında suç.

http://icrontic.com/uploads/features/tech/2011/11/hdmi-vga-dvi.jpg

şu girişlerden hangisi var ekran kartında senin ?

SArı renk veren nereye bağlı ?
Sosyal ağlarda paylaş

Quo-Vadis said:

Monitorlerin Ekran kartı üzerinde baglantı yerlerini değiştir, hdmi daki beyaz renk vereni diğer tarafa , diğer taraftaki sarı renk vereni, beyaz renk veren hdmi ya bağlasana. Bakalım ne olcak ?

Aynı Erkan kartı üzerinde bağlı olduğunu varsaydım..

Biri VGA dan adaptor yardımı ile diğeri direk HDMİ olarak bağlı olarak anladım.

Eğer sarı renk veren , hdmi ya bağlandığında düzgün beyaz renk veriyorsa, o zaman ekran kartının çıkışlarında suç.

http://icrontic.com/uploads/features/tech/2011/11/hdmi-vga-dvi.jpg

şu girişlerden hangisi var ekran kartında senin ?

SArı renk veren nereye bağlı ?

en sağdakine

ekran kartının arkasında direkt vga girişi yok, vga ile geliyor adaptörle en sağdakine giriyor.

primary (beyaz olan) hdmi ile bağlı, hdmi yanında bir giriş daha var hdmi şeklinde ama daha geniş - ne olduğunu anlamadım
Sosyal ağlarda paylaş

hdmi ya benzeyen giris , Display port buyuk ihtimal. Gormedigim icin bir sey diyemeyecegim.Ceviricileri var, Diplay port to vga diye bulursan direk ondan goruntu alabilirsin( Vatanda vardi) . Bu arada Anladigim kadari ile monitorun birinde sadece vga girisi var ? Ha bu arada yine o display portan 4 monitor baglayanilirsin tek cikistan. Peki ayni sari Monitoru beyaz renk aldigin cikisa bagladin mi ? O zaman renk ne ? Bu arada monitorun kendi ayar menusunde picture setings warm , cold, warm 2 filan gibi bir ayar olabilir. Default olarak warm ise sicak renkler ( sari kirmizi ) gosterir, onu cold veya blue yapman gerekebilir. Bak bakam varmi oyle bir ayar. Monitorun kendi settings dugmesinden. Varsa oyle bir dugmesi.

Edit:

Tabi Yukarıdakilerin hiç biri olmayabilir, Monitor Panel Farkı da olabilir. Bazıları daha iyi bazılrı daha kötü gösterir renkleri.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...