Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neden Android ve iOS'u birakip Windows Phone'a geciyorum

xetraynex

Öne çıkan mesajlar

Babama birkac ay once Lumia 720 aldik, cok guzel telefon. Yillardir, Turkiyeye giren ilk Android telefonlarindan beri Android kullaniyorum, iPad ile. Android'in iyiye degil kotuye gittigini dusunuyorum ve Windows Phone'a gecmeye karar verdim.

Bayagi dusundum ve bulgularimi sizinle paylasmak istedim. Belki size de secimlerinize yardimci olur.

1) Android'in Desktop PC gibi memory yemesi

820mb ramli Galaxy S3'im idle'da 650mb memory yiyordu. Millet yillarca Windows'a laf etti Linux az resource kullaniyor diye, simdi de ayni seyi Android yapiyor.

Lumia 720'nin 512mb memory ile bir kere kasildigini gormedim. Whatsapp'tan Viber'e Yandex map ve daha birsuru app yuklu.

iOS'u da bu konuda tebrik ediyorum tabi ayni sekilde memory'yi iyi kullaniyor.

2) Android'in ortalık malı olan permissionlari

Dikkat edin, en gereksiz program bile telefon rehberinize ulasmak, sms'lerini okumak, locationunuzu ogrenmek istiyor. Bunlari rootlu iseniz engelleyebiliyorsunuz ama o zaman app crash edebiliyor calismiyor. Sadece bunlar olsa iyi, diger appler baska applerin verilerine ulasabiliyor, ohooo.

En cok virus de su an Androidde. Su anin Android'i zamanin Windows XP'sinden farkli degil.

iOS da tam tersi az permission veriyor.

3) Android kapanmayan background app'leri

Surekli arka planda birseyler calisiyor. Facebook app'i mesela hic kapanmiyor. Cok app yukleyin android yavaslamaya baslar.

Halbuki calismasina gerek yok. Zaten mesajlari notificationlari Google Cloud Messaging ile aliyorlar. Android notification gelirse o app'i invoke edebiliyor. Ama Android arka planda calismayi da engellemiyor. Butun messaging app'lerini yukleyin nasil yavasladigini gorursunuz telefonun.

Windows Phone'da native olarak backgroundda calismasina izin ver/verme ozelligi var, on numara.

4) Android'in update sıkıntısı, update desteginin hemen kesilmesi

Galaxy S3'umu 2012 yazinda aldim. 2 yil daha dolmadi, garantisi bile devam ediyor ama Samsung 1gb ramli telefonlarin Android 4.4 serisi KitKat'in yetersiz gelecegini soyleyerek yeni yazilimi vermeyecegini duyurdu. U.S. versiyonuna gelecek onda ram 2 gb.

5) Android'i her onune gelenin customize etmesi

Samsung'un yazilimini sildim, SlimKat yukledim ve telefon resmen iPhone gibi smooth oldu. Neredeyse hic kasilmiyor ve Android 4.4.2. Ayrica Samsung'un dediginin aksina daha az ram kullaniyor.

Windows Phone bu sekilde customize edilmiyor ama yine de Apple gibi tek bir hardware manufacturer'i yok. HTC de digerleri de Windows Phone'u kullanabiliyor. Tam ortasini yine yakalamislar.

6) Android'in sıkıntısız calisan bir ROM'unun olmamasi

Dedigim gibi SlimKat kullaniyorum su an. Kamera app'i bazen crash oluyor ve restart atana kadar duzelmiyor. Bazen arama applicationunda arama tuslari cikmiyor ...

Samsungun HTC'nin yazilimini begenmedin yeni ROM yukle mantigi da cok dogru bir mantik degil.

Ayrica HTC de kullandim ben, onun yazili mi da berbat. Butun manufacturerlar batiriyor.

7) Apple'in kucuk telefonlari

Artik 4" telefon bile ufak geliyor. Arkadasimin iPhone 5s'i nasil kullandigini hala anlayamiyorum.

Android'in bu konuda bircok secenek sunuyor.

Windows Phone da Android gibi 3.8, 4, 4.5, 5, 6 inch secenekleriyle geliyor. Cok iyi.

8) Apple'in pahali telefonlari

Amerika haric dunyanin her yerinde fahis pahali. Hic gerek yok o parayi vermeye.

Android ve Windows Phone fiyatlari cok daha makul.

9) Apple'in kendisi haric hicbir seyi desteklememesi

Butun smartphone'lar Apple haric Micro USB kullaniyor. Apple kendi girisini yapar.
Kendi mouse'unu yapar
Kendi yazilim dilini yapar (objective-c)
Diger dillere savas acar (java, flash, ...)
Musterilerinin Apple dunyasinda yasayip surekli kendi urunlerini kullanmasini ister.

Sarjin mi bitti? Android veya Windows Phone isen herkesin sarj aletini kullanabilirsin. iPhone isen iPhone'u olani arican.

10) iOS'un olmayan ve Android'in kasım kasım olan widgetlari

Live Tiles! Hakikaten cok iyiler. Ne Android gibi kasim kasimlar, ne iOS gibi widgetsiz kaliyorsunuz. Windows Phone yine one gecti. Anasayfanizda her turlu bilgiye tek bakista ulasin.

11) Windows Phone'un herkesin soyledigi eksi yonu

App yok. App yok diye alinmyor.

Yani OS stabil, hardware Android ve iOS'ta kullanilanla ayni, environment'in Android ve iOS'tan eksigi yok, fazlasi var.

Daha iyi. Bir yazilim muhendisi olarak bana gun doguyor. Zaten C#/.NET de biliyorum. Bos zamanlarda ufak appler yapip para kazanma zamani.

iOS'a su an app yazsaniz para kazanabilir misiniz? Kocaman milyon dolarlik firmalar zaten doldurmus durumda butun marketi.

12) Microsoft'un inatla Windows Phone'u successful yapacak olmasi

Windows Phone yok olursa, Microsoft mobil'de kaybeder. Microsoft mobil'de kaybetmeyi goze alamaz. $80b nakit parasi olan bir firmadan bahsediyoruz, ve dunyada %90 laptop ve desktop PC'lere sahip. Business dunyasinin en cok calistigi yazilim firmasi.

Windows Phone'u successful yapmak icin herseyi yapacak. Para kaybetmek dahil.

Windows Phone aliyorum. Bu kadar.

Lumia 930 tam olarak. Eger baktim gec geliyor Lumia 925 veya 1020 alirim.

Buyuk telefon isteyenler Lumia 1520'ye baksin 6 inch olmasi bana buyuk geldi ama mukemmel bir telefon.
Sosyal ağlarda paylaş

@BalisticGel Nexus alman lazim o zaman yoksa device iyi desteklemiyor custom Romlari, mutlaka sorun cikiyor.

Nexus'larin da durumu belli. Android deli gibi sarj yerken 2300 Mah'li batarya koyuyorlar. LG G2'de 3000 mah.

Dusuk kalitede cikiyor Nexuslar. Bir de Amerika'da $300 olan telefona turkiyede 1400 lira vermek cok koyuyo.

LG G2 oyle degil mesela fiyat farki cok yok, ama dedigim gibi seneye olara da yazilim destegi kesilecek, LG milleti yeni telefon aldirtmaya zorlayacak.

Bu yine Android'in appleri iyi handle edememesini, surekli backgroundda calistirmasini, surekli her turlu bilginize erismesine engel olmadigini degistirmiyor.

Appsiz kullanirsak telefonlari sen haklisin, ama kim smartphone alip appsiz kullanir..?
Sosyal ağlarda paylaş

xetraynex said:

@BalisticGel Nexus alman lazim o zaman yoksa device iyi desteklemiyor custom Romlari, mutlaka sorun cikiyor.

Nexus'larin da durumu belli. Android deli gibi sarj yerken 2300 Mah'li batarya koyuyorlar. LG G2'de 3000 mah.

Dusuk kalitede cikiyor Nexuslar. Bir de Amerika'da $300 olan telefona turkiyede 1400 lira vermek cok koyuyo.

LG G2 oyle degil mesela fiyat farki cok yok, ama dedigim gibi seneye olara da yazilim destegi kesilecek, LG milleti yeni telefon aldirtmaya zorlayacak.

Bu yine Android'in appleri iyi handle edememesini, surekli backgroundda calistirmasini, surekli her turlu bilginize erismesine engel olmadigini degistirmiyor.

Appsiz kullanirsak telefonlari sen haklisin, ama kim smartphone alip appsiz kullanir..?
Nexus konusunda haklısın bende 4 var geçmedim 5e. Ama 4ün şarjı 2 gün yetiyor bana, 1 yıl olucak alalı daha hardreset atmadım telefona. Ram kullanımı bütün appler açık olduğu halde %50yi geçmiyor. Google'ın yaptığı en büyük hata GPE telefonları Türkiye'ye hala göndermemeleri. Gönderseler insanlar görecek gerçek Androidi. Tek umutum şu Android Silver'ı hayata geçirmeleri.
Sosyal ağlarda paylaş

mokoko said:

parası neyse verin iphone alın kafanız rahat olsun. yok ramiydi yok romuydu uğraşmayın hiç.

Apple'la ilgili sevmediklerimi de yazdim.

En basitinden kucuk telefon.

Benim telefon boyutum 4.8" - 5.2" arasi. 6 buyuk, 4 kucuk.

Tabi iPhone'a o parayi verene kadar 2 tane Lumia aliriz...
Sosyal ağlarda paylaş

güzel demişsin ama ben son iki maddede katılmıyorum dostum.

xetraynex said:

11) Windows Phone'un herkesin soyledigi eksi yonu

App yok. App yok diye alinmyor.

Yani OS stabil, hardware Android ve iOS'ta kullanilanla ayni, environment'in Android ve iOS'tan eksigi yok, fazlasi var.

Daha iyi. Bir yazilim muhendisi olarak bana gun doguyor. Zaten C#/.NET de biliyorum. Bos zamanlarda ufak appler yapip para kazanma zamani.

iOS'a su an app yazsaniz para kazanabilir misiniz? Kocaman milyon dolarlik firmalar zaten doldurmus durumda butun marketi.

bu güzel bir yaklaşım. henüz doymamış bir pazardan bahsediyorsun gibi, app yok eyvallah ve pazarda boşluklar var. ancak pazarın dolması diğer oslarda yayılmış applerin uyarlanması - port edilmesiyle olacak. candy crush wp versiyon da olacak yani. onun dışında tiri viri applerle para kazanmak şans işi ve diğer OSlarda da hala mümkün bkz flappy bird. (ekstrem örnek)

xetraynex said:

12) Microsoft'un inatla Windows Phone'u successful yapacak olmasi

Windows Phone yok olursa, Microsoft mobil'de kaybeder. Microsoft mobil'de kaybetmeyi goze alamaz. $80b nakit parasi olan bir firmadan bahsediyoruz, ve dunyada %90 laptop ve desktop PC'lere sahip. Business dunyasinin en cok calistigi yazilim firmasi.

Windows Phone'u successful yapmak icin herseyi yapacak. Para kaybetmek dahil.

ben buna inanmıyorum. google da on senedir kıçını yırtıyor sosyal medyaya giricem diye. onu yaptı olmadı bunu yaptı olmadı belki rakiplerinden emsallerinden iyiydi ama ibr türlü tutmadı. keza aynısı kısmen MS için de geçerli. onda da skype almasa battı gitti heriflerin sosyal medyası. o da görüntülü konuşma diye kullanılıyor. MS anca yükselen yeni bi os falan olur onu satın alarak penetre eder. onun dışında direnecek direnecek, sonra yine pes edecekler bence. iyi ve hızlı yapması önemsiz, symbian gibi çok batırmadıkça. insanlar bakmıyor senin saydığın kıstaslara.

xetraynex said:

Windows Phone aliyorum. Bu kadar.

almayan böyle olsun mu??? sdfs
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

bu güzel bir yaklaşım. henüz doymamış bir pazardan bahsediyorsun gibi, app yok eyvallah ve pazarda boşluklar var. ancak pazarın dolması diğer oslarda yayılmış applerin uyarlanması - port edilmesiyle olacak. candy crush wp versiyon da olacak yani. onun dışında tiri viri applerle para kazanmak şans işi ve diğer OSlarda da hala mümkün bkz flappy bird. (ekstrem örnek)

port olarak dusunme. port edilecek app'ler facebook, twitter vs.

Android'in cok populer widget'li appleri var mesela. iOS'ta orjinal versiyonlari var mi? yok.

Androide ozel calendarlar var, task managerlar var.

Sen oyun olarak dusunuyorsun ama oyunu zaten sahis cok zor yapar, oyun zor is. Firmalar yapiyor genelde. Bir iki kisinin yaptigi oyun eger finanslari yoksa ve full time ugrasmiyorlarsa genelde oynancak birsey olmaz pek.

goldbären said:

ben buna inanmıyorum. google da on senedir kıçını yırtıyor sosyal medyaya giricem diye. onu yaptı olmadı bunu yaptı olmadı belki rakiplerinden emsallerinden iyiydi ama ibr türlü tutmadı. keza aynısı kısmen MS için de geçerli. onda da skype almasa battı gitti heriflerin sosyal medyası. o da görüntülü konuşma diye kullanılıyor. MS anca yükselen yeni bi os falan olur onu satın alarak penetre eder. onun dışında direnecek direnecek, sonra yine pes edecekler bence. iyi ve hızlı yapması önemsiz, symbian gibi çok batırmadıkça. insanlar bakmıyor senin saydığın kıstaslara.

Mantikli birsey dusunuyorsun ama cok onemli bir kismi kaciriyorsun.

Sosyal medyanin olayi diger insanlarin da kullanmasi. Millet facebook'u kullandigi surece google istedigini yapsin gecmez. Arkadaslari cunku orada.

Telefonda oyle birsey yok. Sen iPhone kullaniyorsan ben pasa pasa Android veya Windows Phone kullanabilirim.

Ve telefonlar 2 yilda bir eskiyor. Kimisi yilda bir degistiriyor. Yani insanlarin surekli yeni bir telefon alma ihtiyaci var ama 2 yilda bir sosyal medya degistirme gibi bir ihtiyac yok.
Sosyal ağlarda paylaş

oyuncu ve SAPcı olduğumuzdan PCler hep windows olamk zorunda bende. o yüzden telefonun en iyi yanlarından birinin direk win8 entegre olması olurdu herhalde. level 33 apple grand master olunca da aynı entegrasyonu yakalıyosun ama win ile android falan pek olmuyor. telefoncunun siksok sinç menajeriyle sorunlar oluyor. bir artısı da bu olabilir. macOS kullanmayana aynı akıcılık yok

yalnız paragrafa dikkatli bakarsnaız aslında konu hakkında hiç fikrim olmadan güzel salladığım belli oluyor gibi. türküm. 28 yaşındayım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...