Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk Donanması Savaş Gemileri ve Denizaltılarında çekilen "Ah Bir Ataş Ver" Klibi


Bleeding

Öne çıkan mesajlar



“Ah bir ateş ver” türküsünün hazin hikâyesiyle dünyada bir ilk’e imza atıldı.
Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı tenor Oğuz Sırmalı ile gitarist Deniz Sayman birlikte “Sırmalı”yı kurarak Gençlik Rüyası isimli albümlerinin ilk klibini ülkemiz için büyük anlamı olan bir türküye çekti. “Ah Bir Ateş Ver” türküsü, 1953 yılında Dumlupınar Denizaltısında şehit olan 81 askerimiz için yakılan bir ağıt.

Klip, çekim yeri ve konusu itibariyle sadece Türkiye değil dünyada ilk olma özelliği taşıyor.

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın katkıları ve üst düzey özel izinlerle Gölcük Garnizon Donanma Komutanlığı’na ait TCG Gür Denizaltısı, TCG Salih Reis Firkateyni ve Cerbe Denizaltı Anıtı’nda çekimleri yapılan klipte, İsveç Büyükelçisi ve bazı emekli generaller de rol aldı.

İsveç Büyükelçisi Lars Wahlund’un duyarlılığı
Bu acı bilen öğrenen İsveç Büyükelçisi Lars Wahlund, olaydan duyduğu acının bir ifadesi olarak klipte yer almayı istedi ve çekimler için Sırmalı ekibine büyük destek verdi. Wahlund ve emekli Türk generaller, klip için birlikte kamera karşısına geçtiler.

“Ah Bir Ateş Ver” 4 Nisan’da yayında…
Şehit olan 81 denizcimizin anısına saygı niteliğinde olan klip, henüz yayınlanmadan, çekimler sırasında yazılı ve görsel basından büyük ilgi gördü. Sırmalı Grubu klibi kazanın yıldönümü olan 4 Nisan’da yayınladı.

Klibi izleyebileceğiniz alternatif link:

http://www.netd.com/muzik/yerli/sirmali/sirmali-genclik-ruyasi/ah-bir-atas-ver


Grubun web sayfası:
http://www.sirmali.net
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Geçen TV'de de görmüştüm, hep söylemek istediğim bir şey vardı söyliyim. Abi niye kıyafetinize önem göstermiyorsunuz? Paticik belleğimde kaldığı kadarıyla gitarist sensin, o yüzden direk soruyorum :P

Ne bileyim üniforma vs. bulamadınız mı? Ya da en azından davulcunuz doğan görünümlü şahine binen adam gömleği giymeseydi ne bileyim.

Bir de grubun amblemi olduğunu düşündüğüm şeyin zarfın üzerinde olması biraz anlamsız geldi.

Onun haricinde gayet güzel.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pek severim bu turkuyu ama yarisinda kapattim, klip ve grup uyelerinin hareketleri tripleri zerre kadar uymamis turku ile.

Bir de madem elektro gitarlarla falan giriyosunuz, yorumunu azcik degistireydiniz bari turkunun. Baya baya uymamis gibi geldi bana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim de çok sevdiğim bir türkü. hissedilerek, orijinal haliyle yorumlanan güzel türkülerin yeri ayrı, ama bu da gayet güzel bir düzenleme olmuş. giysiler ve rock müziği icra eden kişiler olarak hareketlerdeki müziğe uyum gayet başarılı. böyle bir türküyü rock tarzında yorumlayan sanatçıların üniforma giymeleri düşüncesi sıcak gelmedi bana. her haliyle güzel bir iş çıkmış. emek verenleri kutluyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi sen her an pervade headbang atacakmışsın gitarla sevişerekten de şarkının altyapısı izin vermediği için kendini zor tutuyomuş gibi çıkmışsın video'da sfd


elinize sağlık fena olmamış.

ama üstüne bi duman'ın kirli konser kayıtını dinlemedim değil
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
İnsanımızın, özellikle de evde bilgisayar başında kıçını kaşıyan nerd tayfanın genel tribi herşeyi eleştirmeye "çalışmak". Lakin kötü niyetli eleştiriye alışmış bulunduğumuz için pek sallamadım. Bunu bile bile gelip buraya yazmam benim hatam aslında.

Arada ciddi fikir belirten arkadaşları hariç tutuyorum. Kötü eleştriye kesinlikle açığım ancak bunun bir yöntemi olmalı ve bir işi eleştirmek için o konuda bilgi sahibi olmak gerekir. Yoksa ben de hepinizin yaptığı her işe eleştiricek eminim bir sürü şey bulabilirim. Mesela beğenmedim, şu şu yüzden.. Bunu söyleyen bir iki kişi var kesinlikle saygı duyuyorum o fikirlere ve fikir belirten arkadaşlara teşekkür ediyorum, ilgilenmiş izlemiş ve hatta gelip beğenmedikleri noktaları belirtmişler.

Yapılan bir işe hakaret edip sonunda saygılar sunmanız açıkcası fikrinize saygı göstermemi sağlamıyor. O zaman ben de annenize küfür edip saygılarımı sunabilirim rahatsız olmazsınız anlamına mı geliyor ?

Herneyse özet olarak beni rahatsız eden saygısız ve kötü niyetli tavrınız oldu. Bu kadar yıl geçirildi bu forumda hala 10 sene önceki çocuklardan fazla geliştirememişsiniz kendinizi. İnsanlarla nasıl ilişki kurulur, nasıl saygılı yaklaşılır, nasıl eleştiri yapılır fikriniz yok, tabi dışarı çıkıp iki insan görmediğiniz için bunu da anlıyorum ortaokul yıllarımda ben de böyleydim.

Herşeyden önce benim, bizim hayatta bir hedefimiz var ve biz bunu başaracağız. Bu kötü niyetli arkadaşlar, bir amaca sahip olmadıkca hayatınız boyunca oturduğunuz yerden başkalarının başarılı olmasını istemeyip eleştireceksiniz.

Sevgiler.
Deniz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...