Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Allaha inanmamak

desertt

Öne çıkan mesajlar

Ren said:

kuran 2.0 yazsak süper olacak da taşlarlar diye korkuyorum ben

tartışmayı devam ettirme niyetinde değilim de keke buna cevap vermem lazım. kur an 2.0 gelmez abi, söz konusu kitap da ayetle sabit. ayrıca biz yetemeyiz yazmaya varsa yazarım diyen buyursun.

kanun ve yasaların neredeyse çoğu günah ve günah olmayan eylemlerle paraleldir. mesela adam öldürmek hem suçtur hem günahtır, hırsızlık yapmak yine aynı vs. vs.

bu yüzden dünyanın neresine giderseniz gidin varolan yasaların çoğunun temelinde din faktöründen bir esinlenme vardır bu sadece islam için geçerli değildir. bu yüzden bunlardan bağımsız yepyeni bir kitap yazacak olan varsa buyursun abi.
Sosyal ağlarda paylaş

ilk insan, ilk peygamber?

Adem ve Havva vardı, sonra onlar gibi Ademler ve Havvalar yaratıldı.

Burada çok büyük bir yanlışı düzelteyim hazır konu gelmişken.

Çoğu yerde duymuşsunuzdur; dinci, hurafeci kesim Adem ve Havva nın çocuklarının birbiriyle çiftleşerek insan neslinin devam ettiğini söylemişlerdir. yani ensest ilişki ile çoğalmış insanlık. LOL

bunu söyleyenler koca koca din adamları, sözüm ona alimler, hacılar hocalar.

oysa ki ilgili ayetlerin geçtiği her yerde Ademler Havvalar der. yani çoğul olarak bahseder. Tek Adem ile Havva yoktur. ilk yaratılışın ardından, yüzlerce Adem ve Havva yaratılmıştır.

İnsanlar o kadar bağnazlaşmış ki, birisi de çıkıp aga sen ne diyon ya dememiş. Az kaldı koca insanlığı ensestten türeteceklerdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Mesela dinler konusuna dönersek de eğer, vivavale akılcı birine benziyor.
Benim mesela din kitaplarında arayıp bulamadığım yegane şey, kendi düşünemediğim hiçbirşeyin din kitaplarında aslında benim aklımın ötesinde ancak bana inanılmaz mantıklı gelecek bir şekilde anlatılmış olmadığıdır. Daha da açarsam mesela bu dünyadaki birçok sorunun cevabını ben veremiyorum, ancak mantıklı akılcı bir cevapla dinler de veremiyor. Din kitapları da veremiyor. O yüzden buradaki insan üstülüğü ben anlayamıyorum. Beni dünyadaki yasaklar kurallar ilgilendirmiyor çünkü hırsızlığın tecavüzün yanlış olduğunu ben idrak edebilirim. Benim idrak edemeyeceğim noktalarda da, beni ikna edebiliyor mu? hayır Bana onlarca Adem ve Havva yaratıldı dersen, ben hala nasıl yaratıldı diye sorarım. Herşeyin cevabı mantıklı olmak zorunda mı veya benim anlayabileceğim şekilde olmalı mı? hayır Ancak işin dediğim gibi anlamsız bulduğum yanı, benim mantığımla düşünemediğim hiçbirşeyi din kitabının da düşünemiyor olması. Halbuki ben ondan bana göre çok daha farklı bir cevap vermesini beklerdim. Günah, sevap gibi temelde bir insanın bile bulabileceği şeyleri değil. Demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım. Kısaca bir dinin söylediklerini ben de düşünebiliyorsam eğer, o zaman daha büyük kutsallığı nerede arayacağız. Burada demek istediğim benim özelim, değil akıl özelinde zaten belli bir seviyede, hatta aydınlanmış bir insan için, dinin çok da fazla bir anlam ifade etmeyeceği. Yoksa kötü birşey dediğini söyleyen yok. Ama artık sadece ilerliyorsun o kadar. Alkol günah diyince gülüp geçiyorsun, çünkü anlamsız geliyor sana artık. Bunun gibi. Çok baside indirgemedim umarım..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...