2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.
İstanbul trafiğine çözüm,metrobus yerine bu yapılmalıydı.
açıldığı gün arkaya kamyon monte olur,
doğru düzgün bir yeraltı ağı olana kadar bu trafik sorunu çözülmez.
doğru düzgün bir yeraltı ağı olana kadar bu trafik sorunu çözülmez.
abi kamyon altına girmesin takip etsin o zaman illa altına girmek zorunda değilki lavuk :)
evermotionları parayla mı almışlar acaba sdf
şerefsizim benim aklıma gelmişti.
çinde yok muydu bu?
ya da korede?
ya da korede?
o başkaydı sanki?
hani böyle köprüden(istasyon) insanları alan araç galba senin dediğin
hani böyle köprüden(istasyon) insanları alan araç galba senin dediğin
ido tasarımını çalmışlar
bu nedense olmaz gibime geliyor ama çözemedim sebebini. olmaz yani, işlemez sistem.
aynı bu videoyu 2-3 sene önce izlemiştim gibi
efsane eski video
istanbulda düzgün metro ağı olsun böle fantazilere gerek yok
insanlar insan gibi bi noktadan diğerine gidebilsin arabayla çıkmaz zaten kimse
istanbulda düzgün metro ağı olsun böle fantazilere gerek yok
insanlar insan gibi bi noktadan diğerine gidebilsin arabayla çıkmaz zaten kimse
metroyla gidene fakir/ezik/3. sınıf insan gözüyle bakıldığı ülkede sanırım siz değil bitek ben yaşıyorum
diğerleri nasıl gidiyor ki, metro 3. sınıf oluyor?
bunu sarı gül yapmıcakmıydı
kilometrekareye 3000 kişi düşen bi şehirde
trafiği anca 9 şiddetinde deprem çözer
trafiği anca 9 şiddetinde deprem çözer
vagonu yekpare bukulen tren var mi ?
Selam,
Sarıgül oğlunun Şişli Belediyesi'ndeki makamı ile ilgileniyor şu an :)
Sahil için de Tuzla-Pendik-Kartal-Bostancı-Kadıköy tarzı motorlar konulsa :(
Saygılar.
Saygılar.
Selam,
Saygılar.
hep diyorum ondan ön ce
kartal bakırköy
kartal sirkeci
felan gibi bi kaç feribot hattı olsa
20 lira olsa gene boş kalmaz
kadikoy bakirkoy hemen hemne her saatte full cekior zaten
araçlı feribottan söz ediyorum ben
özellikle sabah ve akşam saatlerinde
köprüde felç kalmak yerine 20 tl verir millet benzin parasını çıkarır
özellikle sabah ve akşam saatlerinde
köprüde felç kalmak yerine 20 tl verir millet benzin parasını çıkarır
02.07 de taşıma sisteminin yaptığı manevra nedeniyle trafik kazalarına neden olur gibime geliyor , ışık konularak sistem çözümlemesi yapılmış anladığım kadarıyla fakat trafiği yolları genişleterek rahatlatma yöntemine gidilirse trafiğin akış hızı (trafik kurallarıyla sınırlandırılsa dahi) yüksek oranda artış göstericektir (geniş yol yapıştır aslanım mantığı) ani yanacak bir kırmızı ışık yüksek olasılıkla kazalara neden olur. Bunun en büyük kanıtlarından biri de İstanbul E5 üzerindeki 70 km/h hız kameralarını son anda görüp frene asılınması sonucunda oluşan kazalardır.
Sistem sahil yolu aksı üzerinde uygulanabilir gibi geliyor bana ama çözümlenmesi gereken trafigin sadece yüzde 10 u dur sahil yolu trafiği.
#çaremetro
ps: arabalı feribot seferleri arttırılır yeni liman yapılır metro ağları düzenlenirse ki hiç yok gibi birşey trafik sorunu ciddi oranda azalır. Ama trafiğin önüne geçilmesi bu altyapıyla çok zor. İstanbul şehir planlaması yapılmadan şurada da bir ev olsun mantığıyla hazırlanmış bir şehir malesef.
Sistem sahil yolu aksı üzerinde uygulanabilir gibi geliyor bana ama çözümlenmesi gereken trafigin sadece yüzde 10 u dur sahil yolu trafiği.
#çaremetro
ps: arabalı feribot seferleri arttırılır yeni liman yapılır metro ağları düzenlenirse ki hiç yok gibi birşey trafik sorunu ciddi oranda azalır. Ama trafiğin önüne geçilmesi bu altyapıyla çok zor. İstanbul şehir planlaması yapılmadan şurada da bir ev olsun mantığıyla hazırlanmış bir şehir malesef.
Ama metrodan çok daha ucuz ve kolay şunun yapılması, ha bizim gibi gelişmemiş toplumlarda şu an işlemez, ama Batı/Kuzey Avrupa'da çok güzel işler bu.
o geniş asansörlere insanların binip inme sürelerini de hesaba katarsak, bir durakta bekleme süresi minimum 3 dakika.
E haliyle işlek yollarda yapılacak bu sistem. anadolu yakası e-5 veya büyükdere caddesini düşünürsek her 500 metrede 1 durak olması demek. 500 metreyi 5 dakikada gidecek bir sisteme götümle gülerim ben.
E haliyle işlek yollarda yapılacak bu sistem. anadolu yakası e-5 veya büyükdere caddesini düşünürsek her 500 metrede 1 durak olması demek. 500 metreyi 5 dakikada gidecek bir sisteme götümle gülerim ben.
Öne çıkan mesajlar