Saeros Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 selam her şey bugün facebookta aşağıda paylaşacağım videoya denk gelmemle başladı http://www.youtube.com/watch?v=m01ICYfdLsA arkadaşa da gönderdim sonra "la ne komik lol best movie ewr" diye, güldük falan ama sonra kafasına takılmış bunun, geldi "abi otobüsün içindeki tip otobüs düşerken neden ön cama yapışıyo, arkaya yapışması gerekmez mi" dedi bi an düşündüm, tekrar izledim falan izlerken bi mantıksızlık sezmiyorum, ama nedenini çözemedim tam olarak bi kere kütle çekim yasası diye bişey yok muydu abi? yani otobüsün daha hızlı düşüyor olması gerekmez mi yoksa herif minik olduğu için daha mı çabuk ivme kazanıyor? o yüzden mi hop diye ön cama yapışıyor, otobüsün içinde savrulmak yerine? evet
sanssizsansli Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 arkaya yapışması gerek belli bir süre sonra evet.
Saeros Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 neden olduğunu da yazsaydın
Ren Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 lel ivmelenme bağıl ivme eylemsizlik arkaya doğru havalanması gerekir ayrıca bir otobüs bağırarak kaçıştığında tuvaletten telefon ile konuşarak cool çıkmak zeka fışkırmış daha fazla izlemedim
Saeros Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 Ren said: ivmelenme bağıl ivme eylemsizlik arkaya doğru havalanması gerekir abi film baya salak zaten ona hiç girmeyelim ahah ivmelenme eylemsizlik falan onları açıklasanıza biraz
Xenocide Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 düşen asansörde zıplarsak ölmeyik bi de cenabetlik üzerine film mi olur anasını satim.
Red Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 otobüs daha ağır şişkodan daha hızlı düşüo işte sdfs
E Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 quantum leviation. penisimiz de aynı sebepten kalkar. araştırın biraz.
ShadowFury Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 Otobüse de adama da etki eden ivme eşit. Büyük kütleler birbirini daha çok çeker(daha fazla çekim kuvveti) ama aynı şekilde büyük kütleyi ivmelendirmek için daha fazla kuvvet gerekeceği için büyük kütlenin daha fazla ivmelenmesi gibi bir şey söz konusu değil. Bunun gibi bir durumda kütleye göre kuvvet etkimesi gibi düşünmeye gerek yok yani, yerçekimi ivme alanı gibi düşünebilirsin. Aşağı yöndeki kuvvetler aynı olduğuna göre problemi ters yöndeki kuvvetlere göre düşünmek lazım yani. Nedir bu? Sürtünme. Hava sürtünmesi için de kütle, hacim ve hız hepsi önemli. Otobüs için sadece hava sürtünmesi var, ki çok fazla etkisi olmaz o mesafede, hem çok yoğun, hem de kısa sürede düşüyor. Adama etkiyen hava sürtünmesi de var, ayrıca koltuklara çarpıp duruyor, ki koltukların sürtünmesi de var. Pek emin değilim ama otobüsün kapısı açık olduğundan içeri oluşacak hava akışı yüzünden bir kuvvet daha eklenebilir hava tüneli gibisinden. Bayağı bi ters yönde kuvvet etki ediyor adama. Ön cama yapışması mantıksız yani. Yerçekimi ivmesi aynı olsa da adamın hızı daha fazla kesilmesi gerekli. Otobüs daha düşmeye başlamadan öne eğildiği sırada adam ön tarafa doğru düşebilir, ama otobüs düşmeye başladıktan sonra cama yapışması mantıksız.
µh Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 yerçekimi ivmesi bütün kütleler için sabittir. şişko da otobüs de aynı hızla dünyanın merkezine doğru yol alır. burda karşı kuvvet olarak hava sürtünmesi var. otobüs daha fazla sürtünmeye maruz kaldığı için şişkonun içerde daha hızlı yol alması mantıklı olabilir ama normalde öne doğru veya arkaya doğru çok fazla fark etmemesi lazım.
µh Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 otobüs aşağı giderken hava da aşağı doğru ivmeleniyor, kapı açık olsa da orda tünel veya basınç farkı oluşturacak bir durum pek yok bence.
ShadowFury Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 Ondan emin değilim dedim zaten. Çok hızlı değil ama minimal de olsa kuvvet kuvvettir diye ekledim. ki çok az da olsa otobüs önünde havayı sıkıştıracak, arkasında da vakum oluşturacak bir parça, basınç farkı kesinlikle var yani. Hava akımının hangi yolu izleyeceğine göre değişebilir.
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 YEV KARDEŞİM EF EŞİTTİR EM ÇARPI A BUNUN NESİNİ ANGLAMIYOSUN ANAKTAR DİYOM ANEKTARLAR OTOBÜSÜN ALDINTA GALIK BENİARAĞ
Saeros Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 kırıcı laflar sarfetmeyin ağzınızı kırarım
imamizer Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 gerçi sayısalcı olsaydın final destination son durak yerine son güzergah olması gerekmiyordu diye konu açardın sen.
Saeros Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 sayısalcı olsaydım sana özel virüs tasarlar kafamı dinlerdim
Ren Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 abi ivme eşitmiş lan çünkü hız değişimi eşit sdofksdşfksdfsdfsd http://i.imgur.com/vNrrnbL.jpg not düşeyim de: ivme diğer koşullar eşit olduğunda eşit örnekse:
Öne çıkan mesajlar