Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yabancı biri ile evlenmek

Uzun

Öne çıkan mesajlar

Kız arkadaşımla (Avrupa Birliği Vatandaşı) işlerim dolayısıyla türkiyeye geldik yaklaşık 1 yıl önce. kız arkadaşım için 1 yıldır vize alıyorum ve hiç bir sorun olmuyordu. En son vize aldıgımda, vizeyi verirlerken; son olarak 2 aylık vize veriyoruz ve bir daha alamayacaksınız'' diye uyardılar ve evlenmemizi tavsiye ettiler.

Kız arkadaşımın burada kalması için evlenme dışında başka yollar varmıdır? (çalışıyor gösterme vb..)

Evlenme olayına gelirsek;

Türkiyede yaşayan yabancı bir arkadaşım '' eğer türkiyede evlenirseniz,kız arkadaşının haklarından avrupada yararlanamazsınız. Eğer ki avrupada evlenirsek, ben onun haklarından yararlanabilirmişim ama türkiyede evlenirsek o benim türkiyedeki haklarımdan yararlanabilir ama ben onun avrupadaki haklarından yararlanamazmışım.'' dedi. Gerçekten böyle birşey var mı ?

Var mı bildiğiniz bi yol, kafam biraz karıştı. Önümüdeki yıl başına kadar da türkiyede kalmam gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ülkesine göre değişiyor. Mesela bulgarsa ve bulgaristanda evlenirseniz seninde o haklardan yararlanabilmen için 3 yıl falan yaşamn gerekiyor orada.
Evlendin bitti olmuyor yani. Ülkesine göre ne kadar sürede alacağın değişiyor o hakların.

Türkiye için sigortalı işte çalışırsa hiç problem olmuyor. Belki 6 ayda bir giriş çıkış yaparsa daha da az problem yaşarsınız.
Yalnız 1 yıl yaşadı bidaha vize vermiyorlar diye bişey duymadım ben.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...