Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lucy (2014)

moriQ

Öne çıkan mesajlar

said:
lath:

sci-fi denen olayı tamamen hard sci-fi addetmemek lazım. phlebotonium içince falanca süper güçler kazanılıyor, işin beyinle sınırlı olmadığını anlatıyor zaten ki çok seyreden kişi kaçırmış o noktayı herhalde.

İşin beyinle sınırlı olmadığı anlatılması birşeyi değiştirmez, film sci-fi değil, fantasy. Çizgi Roman dediğin şey illa sci-fi olacak diye birşey yok, fantastik onlar. Aradaki farkı bilmiyorsun. Sci-fi'da götünden birşey uydurup açıklamadan geçemezsin, fantasy'de yaparsın bunu.

said:

scarlett darker than black contractor'a dönüyor, insanlıkla, duygu vs ile alakasının kalmadığı vurgulanıyor. morgan freeman through the wormhole'daki sunucu kişiliğini canlandırıyor o 10 numara tartışmasız.

Gayet kötü bir rol Freeman için. Adam şuana kadar bilimsel programlarda bilimsel bilgiler veriyor, filmde de bu özelliğini sömürmek için var zaten. Ama bahsettiği konu zaten debunk edilmiş, o yüzden yanlış propoganda yapıyor adam filmde. Adama gidip açıklansaydı durum, kabul etmezdi rolü gayet. Ayrıca 10 numara değil oldukça kötü oynatmayı başarmışlar.

said:

- adamların bütün işi bu uyuşturucu üzerine olup mermiyi esirgemeyince büyük polis grupları hariç kim durduracak ki?

Ben de onu diyorum zaten? Fransa'da koreli haliyle nasıl mermi esirgemiyor bu adamlar? Rahat rahat geziyorlar elin korelileri pariste... Kim durduracak ki diyorsun LUCY durdurur ulan işte?!

said:

- lucy öldürme olayını geçiyor zaten sonrasında. kimseyi öldürmüyor öncesi hariç. onun rakibi olmaktan çıkıyorlar ve tehdit de arzetmiyorlar yani.

Tehdit oluşturmayan adam filmin sonunda silah dayıyor lucy'nin kafasına? tehdit oluşturmuyorsa polis'e niye "tehdit geliyor" diye söyleyip gönderiyor. Kendi çözsün o zaman?

said:

- polis içerdeydi, çatışıyorlar zaten finalde.
Dışarda bu mafya geldiğinde polis'te geliyor mekana, onlarca takım elbiseli mafya elemanı arka planda, 5 metre ötede duran polislerin yanında silah hazırlıyor?
Böyle enteresan bir sahne var filmde.

said:

- aksiyon olsun da insanlar izlesin demiş luc besson net. bütün silahlı çatışmalar zaten görsellik.

Mindless action olsun diye çekmiş. Görsellikten de eser yok sahnelerde bu arada. Sondaki mafya lideri ile "patrooon" diye bağıran elemanın bakışmalarını slow motion izlemek priceless...

said:

- eee ne olmuş?

Düşünmeden yazılmış, geçiştirmelik dialoglar olmuş işte. Native language'ı ingilizce olmayan biz bile daha düzgün bir line yazarız oraya.

said:

- katletme? bayıltır ya öldürmeye gerek mi var?
Katletme tabi, adamın tek bir anonsla durduracağı arabaları perte çıkarttırdı, taklalar attırdı yani.

said:

- e bütün trafiği birbirine katıyor araba, polisin kovalaması için sebep var gayet.

Tepesinde polis sireni olan arabanın peşine düşmez polis direkt.

said:

- olmasa da olurdu, olunca da kötü olmamış hani.

Cut olayı tercih meselesi evet. Ama işte ne kadar bilgi sahibi olursan o kadar anlamsız buluyorsun.

said:

torba yırtılınca tavanda yürüdü de titremesi mi fazla oldu ehu.

Ben komple o sahneyi eleştiriyorum zaten. Orda sinemacıların düşmeyeceği kısımdan bahsettim sadece.
said:

hani cidden wot döşeyesim yok benim için de ama sci-fi deyip "ama bilim öyle olmaz yahu" diye veryansın eden o kadar insan çıkınca yazmadan edemiyorum. elektrik çarpınca dr manhattan'a dönen jamie foxx başlığında "olmaz öyle şey" denmiyor, burada deniyor.
Verdiğin örnek zaten fantastik dünyadan. O da sci-fi değil? Sci-fi yapıyorum diye ortaya çıkıyorsan mantığa oturtmak, gerçek şeylere dayandırarak yaparsın. Neuroscience konusuna giriyorsun, eskiden konuşulan, şimdi debunk edilmiş bir teori üzerine kuruyorsan Neuroscience üzerine biraz araştırma yapacaksın arkadaş. Bknz. Christopher Nolan... Filmlerini bilimsel konular üzerine kurup saçmalamadan, fantasy'ye çevirmeden ilerliyor. Temelini sağlam ve gerçekler üzerine kuruyor adam.
Sosyal ağlarda paylaş

Latha katılıyorum (sam haksız :))

Eklemek istediğim ayrıca nokta olayı mafya kovalamacasından çıkarmamış olmaları - ki adamı zaten bu yüzden öldürmüyor-. Gene sikko bir film olan Johhny depp in oynadığı transcendence de durum daha çok insanlık yararına ne yapabiliyoruma gitmişti izlediyseniz.

koreli 20 kişilik adamlardan kaçıp usb 2 olmamış. Ssd falan çıkartır bari adam :D
Sosyal ağlarda paylaş

ucuz bir film olmuş. kurgu adına hiçbir şey yok. her sahne aceleyle geçiştirilmiş. piyasa filmi yapılmış işte direkt. scarlet olmasa merak bile etmezdi kimse.

çerezlik olarak sevmiş veya sevmemiş olabilirsin zevk meselesi ama iki durumda da wot döşeyecek malzeme çıkmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

lath

LathspeLL said:

İşin beyinle sınırlı olmadığı anlatılması birşeyi değiştirmez, film sci-fi değil, fantasy. Çizgi Roman dediğin şey illa sci-fi olacak diye birşey yok, fantastik onlar. Aradaki farkı bilmiyorsun. Sci-fi'da götünden birşey uydurup açıklamadan geçemezsin, fantasy'de yaparsın bunu.

çok yanlış biliyormuşsun sci-fi ve fantasy kavramlarını. sci-fi hardness dereceleri vardır, illa hepsi detaylı açıklamaz çalışma şeklini. hatta azınlıktadır o yapımlar gayet. zaten günümüz bilimadamlarının süzgecinden geçirirsek neredeyse bütün sci-fi eserleri fantezi kalacaktır senin yaklaşımına göre.

sci-fi bilimsel gelişimlerin yarattığı değişim ve bunların insan ve toplum üzerindeki sonuçlarını irdeler. fantasy ise bununla alakadar değildir, erdemler, zaaflar, iyilik, kötülük gibi her zaman varolan insanla alakalı kavramları işler.
said:
Gayet kötü bir rol Freeman için. Adam şuana kadar bilimsel programlarda bilimsel bilgiler veriyor, filmde de bu özelliğini sömürmek için var zaten. Ama bahsettiği konu zaten debunk edilmiş, o yüzden yanlış propoganda yapıyor adam filmde. Adama gidip açıklansaydı durum, kabul etmezdi rolü gayet. Ayrıca 10 numara değil oldukça kötü oynatmayı başarmışlar.

ne propagandası yahu, mavi hapı piyasaya mı sürdüler, neyin nefreti bu? bilimadamı sunucu rolü vermişler, hakkıyla oynamış.
said:
Ben de onu diyorum zaten? Fransa'da koreli haliyle nasıl mermi esirgemiyor bu adamlar? Rahat rahat geziyorlar elin korelileri pariste... Kim durduracak ki diyorsun LUCY durdurur ulan işte?!

yoluna çıkınca adamlar durduruyor zaten.
said:
Tehdit oluşturmayan adam filmin sonunda silah dayıyor lucy'nin kafasına? tehdit oluşturmuyorsa polis'e niye "tehdit geliyor" diye söyleyip gönderiyor. Kendi çözsün o zaman?

silah dayıyorsa ne olmuş? sallamıyor ki artık o noktada zaten. geri kalanı film icabı, aksiyon olsun da millet sıkılmasın diye denebilir. filmlerde ne ilk ne de son görülen birşey.
said:
Dışarda bu mafya geldiğinde polis'te geliyor mekana, onlarca takım elbiseli mafya elemanı arka planda, 5 metre ötede duran polislerin yanında silah hazırlıyor?
Böyle enteresan bir sahne var filmde.

orada polis içeri girmişti benim hatırladığım, sonra kalabalık çatışma başlıyor içeride.
said:
Mindless action olsun diye çekmiş. Görsellikten de eser yok sahnelerde bu arada. Sondaki mafya lideri ile "patrooon" diye bağıran elemanın bakışmalarını slow motion izlemek priceless...

aksiyon iyi de arka planda, olmasa da ben keyif alırdım ama adamın filmine gidilmezdi işte transcendence örneği var. 20 mesaj filan aldı. spray & pray uzaylı rakunun filmi yüzlerce mesajda. adam biliyor millet neden anlıyor.
said:
Düşünmeden yazılmış, geçiştirmelik dialoglar olmuş işte. Native language'ı ingilizce olmayan biz bile daha düzgün bir line yazarız oraya.

"dodge this" mi yazarız? :p
said:
Katletme tabi, adamın tek bir anonsla durduracağı arabaları perte çıkarttırdı, taklalar attırdı yani.

ya o noktada zaten insanlarla bağı neredeyse kalmamış, sallamıyor kim ölmüş kim kalmış pek. aktif olarak öldürmüyor ama bulaşırsan da kazaya kurban gidebilirsin.
said:
Tepesinde polis sireni olan arabanın peşine düşmez polis direkt.

biliyor muyuz ki demin ne oldu haberi olmadı polis teşkilatının?
said:
Verdiğin örnek zaten fantastik dünyadan. O da sci-fi değil? Sci-fi yapıyorum diye ortaya çıkıyorsan mantığa oturtmak, gerçek şeylere dayandırarak yaparsın. Neuroscience konusuna giriyorsun, eskiden konuşulan, şimdi debunk edilmiş bir teori üzerine kuruyorsan Neuroscience üzerine biraz araştırma yapacaksın arkadaş. Bknz. Christopher Nolan... Filmlerini bilimsel konular üzerine kurup saçmalamadan, fantasy'ye çevirmeden ilerliyor. Temelini sağlam ve gerçekler üzerine kuruyor adam.

sci-fi gerçek şeylere dayandırararak yapılamaz, fiction kısmı olmaz o zaman. günümüzde geçen düz bir film olur. pozitronik beyin, melange veya tahrik motoru filan bunlar hep "bir şekilde çalışıyor işte" denip geçilen şeyler. açıklama getirilmeye çalışıldığı zaman maksimum "egzotik, kendine özel bir çalışma sistemi/etkisi var" denmek zorunda kalınır. aksi takdirde bilim bunu bugün yapmış olur zaten.

nolan "gerçek hayatta 10 saat rüyada 10 yıl" deyince saçmalamak olmuyor yani? oldu..

lath öyle açıktan yazınca ben de artık bu başlıkta sallanmıyor herhalde dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Sci-fi olacaksa kendi içinde mantıklı olması gerek. Mesela durup dururken japonca/çince "bilinmez", öğrenilmesi gerekir. Film uzaktan konuşulanları duyma gibi şeyleri beynin ve duyuların gelişmesine bağlıyor. Birden çok iyi silah kullanması beynin gelişmesine bağlı değil mesela.

Sci-fi gerçeklere dayanmak zorunda değil evet ama film gerçeklere dayandığını iddia ediyor, neuroscience'dan giriyor direkt ve ilk başta çakılıyor zaten. Beynin gelişiminin ilk kısmında saçmalıyor/mantıksızlaşıyor, sonrasında zaten fantazi öğelerine geçip uçuyor. O son noktada birşey demek anlamsız ama hatalar üzerinden gidiyor film.

http://rdouglasfields.wordpress.com/

NOT: "Dodge this!" on kat daha iyi bir repliktir.
Sosyal ağlarda paylaş

bilmedi zaten, kullanımını takip edip öğrendi. tabii hafızasında kalan kıyaslama ve karşılaştırmaları ne ölçüde kullandı bunu da bilmiyoruz, limitless'da adam discovery'de seyrettiğini hatırlayıp kungfu ustası oluyordu. her sahnede "hadi ya nasıl yaptı" denerek izlenilmez sci-fi. :)

ve dediğim gibi zaten beyinin ötesine geçti hemen olay, vücuttaki bütün hücrelerin tam kontrolü ve bunların değişimi. orada zaten işlendi bu uçakta giderken filan.

pozitronik beyin de olmaz, çok saçma ve mantıksız, i robot çakılıyor en baştan, sınıfta kaldın isaac asimov, dinlemiyorum insanların yapay zekayla etkileşimi alanını keşfetme çabalarını. :p

abi siz illüzyon gösterisine gidince böyle gözünüzle ip filan da arıyorsunuz sanırım? sci-fi'da "ama böyle birşey olamaz, bilim haksız çıkarttı" diye linkler koyulduğunu ilk defa gördüm şu forumda.
Sosyal ağlarda paylaş

sci-fi tartışmasında "hayır olamaz öyle bişiy bak bilimsel kaynaklarım var" diye link koymaya başladığında başkalarına şunu deme imkanından otomatik olarak vazgeçiyorsun lath. :)

luc besson ne saçma film çekiyorsun sci-fi diye, delorean'la zaman yolculuğu filmi de çekersin artık bir dahaya!
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...