mawiman Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 said: herkesin vatandaşlık puanı kadar oy hakkı olsun bizi daha özgür, daha yaşanabilir bir ülkeye doğru götürecek kampanya. açılımı şu şekilde: vatandaşlık puanı adında bir sistem geliştirilecek. herkes vatandaşlık puanı neyse ona göre oy hakkına sahip olacak. peki vatandaşlık puanını belirleyen etkenler ne olacak? - eğitim durumu: örneğin, ilkokul mezunu olan burada 1 puan alacak, ortaokul 2, lise 3, üniversite 4, yüksek lisans ve üstü 5. böylece eğitimli olmayı devlet teşvik etmiş olacak. - ödediği vergi: devleti ne kadar finanse ediyorsa o kadar oy hakkı olacak, o kadar değerli bir vatandaş olacak. böylece devlet vergi ödemeyi teşvik etmiş olacak. en az vergi ödeyen 1 puan, en çok vergi ödeyen 5 puan alacak örneğin. - üstün başarı durumu: ülkeyi yurtdışında temsil etmek, ülkenin tanıtımına katkı sağlamak gibi ekstra durumlarda bonus vatandaşlık puanı alacak. - bilim puanı: eğer kişi çeşitli buluşlar ve icatlar yapmışsa, araştırmalar yapan bir bilim adamıysa buna göre de ekstra puan alacak. sonuç itibariyle kim ne kadar bu ülkeye katkı sağlıyorsa, ne kadar bu ülkeye faydası varsa, ne kadar bilinçli bir vatandaşsa o kadar bu ülke üzerinde söz sahibi olacak. böylece devlet, vatandaşını daha da başarılı ve vatana yararlı olmaları konusunda teşvik ederken, siyasetçiler de mecburen çıtayı yükseltmek durumunda kalacaklar. siyasetin söylemi de, yapılış tarzı da önemli ölçüde değişecek. bu sistemle birlikte, - daha fazla özgürlük gelecek - daha sürdürülebilir bir çevre anlayışı olacak - daha rasyonel bir dış politika yürütülecek - daha akılcı ve başarılı ekonomi politikaları uygulanacak sonuçta herkes daha mutlu ve başarılı olacak. bence mevcut demokrasiden çok daha iyi bir sistem ve kesinlikle dünya ileride er ya da geç benzer bir sisteme geçiş yapmak zorunda kalacak. edit: arkadaşlar bu yazdığım kriterler sadece birer örnek. yeni kriterler geliştirilip sistem bunun üzerine inşa edilebilir. bir de ne olursa olsun en değerli oy ile en değersiz oy arasındaki fark 5 kattan fazla olmamalı. bazıları 100 kat falan demiş, yok öyle bir şey. önerinin temel amacı devlete, millete ne kadar katkın olursa o kadar fazla yönetimde söz sahibi olursun, demektir. kampanya her türlü görüş ve öneriye açıktır. bu sadece bir ön taslaktır. sevgiler... Alıntı : eksisözlük enteresan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FromTheHell Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 nope Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 köylülerin herkesten fazla oy sahibi olması lazım. kapiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 İmam Hatiplilerin oyu 100 oy sayılsın. Sonuçta adamlarda iman gücü var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
totemic Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 said: bilim puanı: ben hepinizi sollarım bu konuda baştan uyarayım. sonra tek kişilik partiyle üzerinizden geçerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Ya nesi enteresan, yılların lafıdır bu. Ben lisedeyken babamdan bile öneri olarak duymuştum ki artık üniversite mezunuyum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 şey de ekliyelim vatandaşlık puanına - türkiyeye katkısı çiftçiler falan böyle kendisi bir bok yapmadan sadece internette bıkbık konuşup vatanı kurtaran üniversiteli karadeliklerden daha çok puana sahip olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
totemic Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 ırka göre puanlama yok olmamış.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 olması gereken zaten.Puanlaması nasıl olur bilmem ama 3 yasında cocuga tecavuz etmiş adam ile bir tutulmaması lazım sıradan sıfır egitimli duz vatandasın bile. Bir cok ülkenin göçmenlik basvurularında göçmeni degerleyip puan veriyorlar ona göre alıyorlar. p.s. gerci suan genel secimlerde istanbulda bir milletvekili için 200k+ oy gerekirken baska illerde 50k ile milletvekili olunabildigini dusunecek olursan zaten tum oylar eşit degil zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 İşte bunlar hep burjuva demokrasisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 İnanç veya din puanı eklerler cumaya katılıma göre puan alırız :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Utterable Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 http://theosophical.files.wordpress.com/2011/10/baby-hitler2.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 bu ülkede domatesler bu kadar lezzetsizken o puanlar tartışılır. hayvancıların oyu geç söz hakkı yok zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 adfsd ben zaten balkonumda kendim yetiştiriyorum. emekli albay gibi suluyorum her gün en çok puan bende olucak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Domates üreticilerinin oyunu plastik üreticilerine kaydıralım bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spompas Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 roket atar icad eden cocuk benden 20 kat daha fazla oy almalı http://www.vidivodo.com/video/turk-icadi-roketatar/303219 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 bir kere öncelikle eşitlik ilkesini bozacak herşey tehlikelidir. ve bunu yazan/inanan da aptalın önde gidenidir. pic releated; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Katibim Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 olabildiğince saçma ve gereksiz bir fikir 1- eğitim durumu: örneğin, ilkokul mezunu olan burada 1 puan alacak, ortaokul 2, lise 3, üniversite 4, yüksek lisans ve üstü 5. böylece eğitimli olmayı devlet teşvik etmiş olacak. peki iyi diyorsunda ekonomik imkansızlıktan yada doğuda (töre erken evlilik v.b) sebepten dolayı eğitim alamamış insanlar ne olacak ? onların hakkını kim savunacak batıdaki okumuş insanlarmı 2- ödediği vergi: devleti ne kadar finanse ediyorsa o kadar oy hakkı olacak, o kadar değerli bir vatandaş olacak. böylece devlet vergi ödemeyi teşvik etmiş olacak. en az vergi ödeyen 1 puan, en çok vergi ödeyen 5 puan alacak örneğin. peki benim aldığım maaşla benden yarı maaş alan adam arasındaki oy farkı ne olacak ? ben ondan daha mı iyi bir seçmen olacağım yani paramla ? (bunun adı birazcık faşism oluyor) 3-üstün başarı durumu: ülkeyi yurtdışında temsil etmek, ülkenin tanıtımına katkı sağlamak gibi ekstra durumlarda bonus vatandaşlık puanı alacak. Bu cidden saçma bir fikir... Oldu o zaman dilerseniz bu bonusu hem mahalli hem genel seçimde 2 taksit halinde kullanabilirsiniz.... 4-- bilim puanı: eğer kişi çeşitli buluşlar ve icatlar yapmışsa, araştırmalar yapan bir bilim adamıysa buna göre de ekstra puan alacak. demekki bu ülkede bilim adamı olmak , çiftçi olmaktan amele olmaktan yada ne bileyim düz memur olmaktan daha değerli herkes hemen doktorasını bitirip kendini bilimin mantıklı kollarına bıraksın bu sistemle birlikte, - daha fazla özgürlük gelecek şuna daha fazla parası olanın seçmen olduğu sistem diyelim - daha sürdürülebilir bir çevre anlayışı olacak bunun yolu sadece iyi bir eğitim almak - daha rasyonel bir dış politika yürütülecek Hollanda yada amerika senin okumuş adamına bakmaz - daha akılcı ve başarılı ekonomi politikaları uygulanacak ekonomi politikasının sürdürülebilir ve başarılı olmasının temelinde arkasında onu destekleyen iyi ekonomistler ve iktisatçılar olması gerekli haa gümrük birliği filan falan onları demiyorum daha bence mevcut demokrasiden çok daha iyi bir sistem ve kesinlikle dünya ileride er ya da geç benzer bir sisteme geçiş yapmak zorunda kalacak. ütopyadan ibaret bir düşünce... edit: arkadaşlar bu yazdığım kriterler sadece birer örnek. yeni kriterler geliştirilip sistem bunun üzerine inşa edilebilir. allahtan sadece bir örnek olarak kalacak.... önerinin temel amacı devlete, millete ne kadar katkın olursa o kadar fazla yönetimde söz sahibi olursun, demektir. senin devlete millete okuyarak yararlı bir birey olmanın her zaman siyasi bir karşılığı olmamalı bence... Vatanına hizmet etmenin karşılığı olmamalı sonuçta herkes daha mutlu ve başarılı olacak. Sonuçta herkes mutsuz parasız ve başarısız olacak Alıntı yaptığın ve bu düşüncelerin sahibinedir sözüm... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Lan her eğitim alan düzgün adam olacak diye bir durum mu var, Fetonun müritlerinin alayı iyi eğitimli ama durum ortada, Adnan hocanın kedileri bile iyi eğitimli kadınlar, Teyyoya tapan tonla eğitimli insan var. Okumak cahilliği alır, eşeklik baki kalır demişler, ekşide saçmalamış işte yine bir mal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 kast sistemine geçelim bari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Katibim said: olabildiğince saçma ve gereksiz bir fikir 1- eğitim durumu: örneğin, ilkokul mezunu olan burada 1 puan alacak, ortaokul 2, lise 3, üniversite 4, yüksek lisans ve üstü 5. böylece eğitimli olmayı devlet teşvik etmiş olacak. peki iyi diyorsunda ekonomik imkansızlıktan yada doğuda (töre erken evlilik v.b) sebepten dolayı eğitim alamamış insanlar ne olacak ? onların hakkını kim savunacak batıdaki okumuş insanlarmı 2- ödediği vergi: devleti ne kadar finanse ediyorsa o kadar oy hakkı olacak, o kadar değerli bir vatandaş olacak. böylece devlet vergi ödemeyi teşvik etmiş olacak. en az vergi ödeyen 1 puan, en çok vergi ödeyen 5 puan alacak örneğin. peki benim aldığım maaşla benden yarı maaş alan adam arasındaki oy farkı ne olacak ? ben ondan daha mı iyi bir seçmen olacağım yani paramla ? (bunun adı birazcık faşism oluyor) 3-üstün başarı durumu: ülkeyi yurtdışında temsil etmek, ülkenin tanıtımına katkı sağlamak gibi ekstra durumlarda bonus vatandaşlık puanı alacak. Bu cidden saçma bir fikir... Oldu o zaman dilerseniz bu bonusu hem mahalli hem genel seçimde 2 taksit halinde kullanabilirsiniz.... 4-- bilim puanı: eğer kişi çeşitli buluşlar ve icatlar yapmışsa, araştırmalar yapan bir bilim adamıysa buna göre de ekstra puan alacak. demekki bu ülkede bilim adamı olmak , çiftçi olmaktan amele olmaktan yada ne bileyim düz memur olmaktan daha değerli herkes hemen doktorasını bitirip kendini bilimin mantıklı kollarına bıraksın bu sistemle birlikte, - daha fazla özgürlük gelecek şuna daha fazla parası olanın seçmen olduğu sistem diyelim - daha sürdürülebilir bir çevre anlayışı olacak bunun yolu sadece iyi bir eğitim almak - daha rasyonel bir dış politika yürütülecek Hollanda yada amerika senin okumuş adamına bakmaz - daha akılcı ve başarılı ekonomi politikaları uygulanacak ekonomi politikasının sürdürülebilir ve başarılı olmasının temelinde arkasında onu destekleyen iyi ekonomistler ve iktisatçılar olması gerekli haa gümrük birliği filan falan onları demiyorum daha bence mevcut demokrasiden çok daha iyi bir sistem ve kesinlikle dünya ileride er ya da geç benzer bir sisteme geçiş yapmak zorunda kalacak. ütopyadan ibaret bir düşünce... edit: arkadaşlar bu yazdığım kriterler sadece birer örnek. yeni kriterler geliştirilip sistem bunun üzerine inşa edilebilir. allahtan sadece bir örnek olarak kalacak.... önerinin temel amacı devlete, millete ne kadar katkın olursa o kadar fazla yönetimde söz sahibi olursun, demektir. senin devlete millete okuyarak yararlı bir birey olmanın her zaman siyasi bir karşılığı olmamalı bence... Vatanına hizmet etmenin karşılığı olmamalı sonuçta herkes daha mutlu ve başarılı olacak. Sonuçta herkes mutsuz parasız ve başarısız olacak Alıntı yaptığın ve bu düşüncelerin sahibinedir sözüm... tamam fikir saçma. tartışılacak, eleştirilecek, yerin dibine sokulacak o kadar nokta var ama o kadar kötü eleştirmişsinki kendimi bir an zor tuttum şu sistemi savunmamak için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Herkesin 1 sayıldığı tek şey seçimler onun dışında herkes 1'den farklı onu da bozmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 @Katibim hiç alınmadım ben eksisözlükte yazdın yazıcaklarımı burda sadece eksisözlükte göremeyen arkadaşlar vardır diye ekledim ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar