eldar Mesaj tarihi: Nisan 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2014 türkiye'de en iyi işveren bile fazla mesai ödemez, yoksa piyasa şartlarında zorlanır. İşveren her zaman haksızdır. En kurumsal şirkette bile neler görüyorum, duyuyorum. Mesela Opet'de kalifiye olmayan eski çalışanı işten çıkarıyorlar, bir de adama tazminat vermemek için bin dereden su getiriyorlar. Utanmaz herif bir de gelmiş adama inşallah işe almazlar diye beddua etmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 Yoo aslında yazdıklarını cevaplamışım; bak mesela; 3 senedir mutlusun iyi firsat bulunca kacmaya calisiyorsun, adami yuz ustu birakip. Adam birseyde dememis buyur cik demis demişsin, 1 - 3 senedir mutlu değilim, mart ayında bizim işler yoğunlaşır. Bu sene için onların bitmesini bekledim ki şirketim dara düşmesin. demişim. Geri kalanı için uğraşmıyorum, zahmet edipte okuyuver lütfen. İkincisi, evet adam çıkarmam diyor. Ben istemedikçe gidemessin diyor. Nereye gideceğimi fellik fellik soruşturuyor, benden önceki bir arkadaşa koydukları taş gibi taş koymak istiyor. Yani beni kendine mecbur edip çalıştırmak istiyor,Hoş benim var olan işimde bitti ama gene de onun borusunun öttüğünü göstermek istiyor. Ona mecbur olayım,biyad edeyim. Lütfen yazdıklarımı tekrar oku, "bizim memleket" kafası değil bu, bizim sektör kafası. Ek olarak, Benim sorduğum soru ve hiddetlendiğim şey adamın beni çıkarmamak istememesi değil. Eğer düzgünce okursan postlarımı farkedersin. Ben adamın bana çıkış zamanımı söylememesini eleştiriyorum. Kanuni hakkım bunu bilmek ve inatla söylemiyor. Beni çıkardıktan 1 gün söyledi hatta, Boşu boşuna 2 gün işsiz kaldım heh. Bu yüzden evet adam adi. Bu tarz davranan insanlar adi. Elinde güç olunca bunu safi trollük için yapan insanlar adi. Eğer sende böyleysen, yazık. Ha yok değilsen, üzerine alınacak bir şey yoktur herhalde? matama said: bu dediklerinin benim yazdigim hicbirseye cevap degil biliyorsun degil mi illede birsey bile yapmasan, is yerinde bulunursun o an bir sikinti cikarsa cozersin. Bunun otesinde adam seni cikarmam demiyor, hakkini istiyor ver istifani, hesaplas cik. Adama niye adi diyorsun, haksizlik yapiyor diyorsun Bu adam seni isten cikarsaydi, sen takir takir 6 hafta parani istemiyecek miydin? Vaz mi gecicektin tazminatlarindan? NIye simdi adam kotu oluyor? Yazdiklarini on kerede okusan haksizsin, patron tribiyle alakasi yok. Bizim memlekette oyle sacma bir kafa var ki, patron surekli haksiz calisan hep hakli. Yazik gercekten adama Suark said: matama said: her zaman isveren suclu degil mi su yazdiklarini okudukca umarim su yeni sirketinde okurda seni almaktan vazgecer dedim. birincisi arkadasim adamin yaninda 3 senedir calisiyorsun, adam maasini mi vermedi, ssk ni mi yatirmadi ne yapti? 3 senedir mutlusun iyi firsat bulunca kacmaya calisiyorsun, adami yuz ustu birakip. Adam birseyde dememis buyur cik demis kimse seni zorla isyerinde tutamaz, buyur git 6 hafta onceden, iznini vs duser ne kadar geliyorsa bu haftalik maasin onu alacagin maastan duser sende gidersin. Yada kalir 6 hafta calisirsin. Her isinize geldimi profesyonellik , isinize gelmedi mi serefsiz adi. Ayip ya selam, bilip bilmeden konuşmakta ne güzelmiş 1 - 3 senedir mutlu değilim, mart ayında bizim işler yoğunlaşır. Bu sene için onların bitmesini bekledim ki şirketim dara düşmesin. 2- Daha iyi bir fırsat buldum, neticede şirketim daha iyi bir fırsat buldumu kullanıyor. 3- Anlaştık gittim zaten de, sündürmeleri sinirimi bozdu. Durumu anlatayım, sende aydınlan ki patron tribini haksızlara sakla =). Ben bu adamlardan başka bir yere kiralığım, kiralık olduğum yer beni başka projede kullanıyor. Şu an iş bitti, ben şirkette kalıcak olsam her ay bir sürü zarar. Şirket adam olsa, "ha tamam iş yok çıkaralım" der. Ama değil. Çoğu şirket değil. O yüzden psikolojik baskıya başlayacaklar, biliyorum. Bir sürü insana yapıyorlar çünkü, bir sürü yalan dolan vs. Ellerinden imkanları almalar, işe sürmeler, lafla aşağılamalar. Sanki babalarının hayrına çalışıyoruz bu patron tayfasının. Neyse, bunlar bu tribe girmeden, işi sündürmeden istifa ettim. Hala danalık yapıp uzatıyorlardı, kendi mallıklarıydı, telafi ettiler neticede. Benim burada durduğum her gün onlara zarar çünkü. Anladın mı şimdi? Ayıp olan senin yaptığındır, bilip bilmeden kendi konumundan saldırmandır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cute Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 Abicim istifa dilekçesi ıslak imzalı verilir, mail falan atma böyle şeyleri.2 haftalık ihbarını eklersin, bakarsın yoluna. Önemli olan en boktan anlarda düzgün ayrılabilmektir, kanuni haklarınıda gözden geçir, bende herşeyi bilmem mesala. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 ayrıldım babalar zati, gelen izinlerimi falan ihbarımı saydırdım zaten öyle 4 hafta falan ediyo, 2 haftada ofiste durdum işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 ihbar süresini ödeyip çıkabilirsin oda günlük maaşın x gün sayısı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 Hayırlısı olsun ayrılmışsın artık madem , Küçük bir genel taysiye , İstifa ederken en azından seni işe almış personel müdürü yada kısım müdürün ( rapor verdiğin kişi vs ) varsa onlara yazılı öncesi sözlü ifade etmek yardımcı olacaktır.Özellikle patron firması ise zaten dedikodudan geçilmez. Müdürlerle anlaşırsan istifa sonrası zamanı iş devretme olarak , firmanın senin yerine yeni birini alıp yetiştirme süresi diye düşenebilirsiniz , firmanın iş gücü kaybı yaşamaması için doğal hakkıdır. Size göre o işi başkası da yapabilir ama düşünen siz değil iş verendir. Para adamın ister size fazladan 1 ay daha fazla maaş verir ister vermez , geçilecek köprüler bitmediğinden dayı demeye işlerin yokuşa sürülüp zorlaştırılmaması için fayda var , boşuna uğraşmanın bir anlamı yok 3 kuruşluk insanlarla. Personele sorduğuma göre istifa ettiğin tarihteki yıllık iznin sayılır , ihbar süresiyle diğer yılın iznine gelsen bile hak edilmiyor dendi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 günlük 2 saat iş arama iznin var kullanmayı unutma madem 6 hafta zorluyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Max Damage Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Bırakın işvereni düşünmeyi. Mesela askerden sonra girdiğim bir firma deneme süreci olacak demişti. Yani sözleşme yapana kadar az bir paraya çalışacaksınız, sigortayı falan da süreç bitince yapacağız dediler. Neyse 2 ay bekleriz dedim ve girdim. Adamların 3 ay sonunda yaptıkları zam 150 lira, sigorta da İşkur'un kaza sigortasıydı. Benim için iyi bir tecrübe oldu bu. 2013 sonlarında iş ararken bir başka firma da bu şartları sundu. Ama bu sırada gizlice başka yerlere de başvurdum ve başka bir yerden doğru düzgün teklif gelince bunlara sadece mail atıp bıraktığımı belirttim. Tabi hemen kezbana bağladılar. Yok size güvenmiştik, uzun vadeli düşünmüştük (verdiği para da 1300 lira). İşlerine gelince deneme süreci diyip 2 ay sigortasız çalışacaksınız derler, hem de diğer çalışanlardan çok daha az verirler. Öte yandan ancak mesaiye kaldıkça istediğim paraya yakın bir ücret alacağımı belirtirler. Kısacası son derece profesyonel bir şekilde ve kitabına uygun adam üterler. Ama işlerine gelmeyince bunun deneme süreci olduğu unuturlar. Daha iyi bir iş teklifi aldım oraya geçiyorum dediğimde hemen esnaf kafasına bağlarlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Isveren uyanik, is bitince cikarmayip istifa etsinler diye baski yapma felsefesi benimsemis. Fakat calisan, butun bu dumenleri es gecip kendi istifa edince kezbana baglamis. Birde gelmis savunuyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gleoddyn Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 "Max Damage" said: Bırakın işvereni düşünmeyi. Mesela askerden sonra girdiğim bir firma deneme süreci olacak demişti. Yani sözleşme yapana kadar az bir paraya çalışacaksınız, sigortayı falan da süreç bitince yapacağız dediler. Neyse 2 ay bekleriz dedim ve girdim. Adamların 3 ay sonunda yaptıkları zam 150 lira, sigorta da İşkur'un kaza sigortasıydı. Benim için iyi bir tecrübe oldu bu. 2013 sonlarında iş ararken bir başka firma da bu şartları sundu. Ama bu sırada gizlice başka yerlere de başvurdum ve başka bir yerden doğru düzgün teklif gelince bunlara sadece mail atıp bıraktığımı belirttim. Tabi hemen kezbana bağladılar. Yok size güvenmiştik, uzun vadeli düşünmüştük (verdiği para da 1300 lira). İşlerine gelince deneme süreci diyip 2 ay sigortasız çalışacaksınız derler, hem de diğer çalışanlardan çok daha az verirler. Öte yandan ancak mesaiye kaldıkça istediğim paraya yakın bir ücret alacağımı belirtirler. Kısacası son derece profesyonel bir şekilde ve kitabına uygun adam üterler. Ama işlerine gelmeyince bunun deneme süreci olduğu unuturlar. Daha iyi bir iş teklifi aldım oraya geçiyorum dediğimde hemen esnaf kafasına bağlarlar. Yalnız deneme süreci deyip de sigortanı yapmamak da ayrı kafaymış. Sen orada 2 gün çalışacak olsan dahi işveren sigortanı yapmak zorunda. Başına bir şey gelirse direkt olarak firma sıçışları oynar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Türkiye'de bir çok büyük Türk firması bile 'deneme' süreci veya başka bahaneler ile sözleşmesiz ve sigortasız çalıştırıyor. Zaten iş kanunu belirlemiş 'deneme' sürecini, istediğin gibi çıkarabiliyor veya çıkabiliyorsun işten. Yemeyin şu saçmalıkları bi zahmet. İşin kötüsü sen kabul etmesen kabul ettircekleri sürüyle insan var etrafta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Deneme süreci yasal fakat deneme sürecinde sigortasız çalıştırma gibi bişey mümkün değil. Anasını öttürürsünüz sgk'ya bi telefonla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 İş kanunu demiyor mu zaten ilk 6 ay (yoksa 2 miydi) işveren veya çalışan isterse ayrılabilir diye. Bu zaten deneme süreci olmuyor mu. Yani kaçışı olmayan bir şey için ayrıca bir süreç uydurmaya ne gerek var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 sigortaya para ödememek tek amaç. şark kurnazlığı işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 ülkedeki kapitallerin çoğu bakkal zihniyetli olunca böyle oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Max Damage Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Ayrıca İK'dan Pelin hanımlar üstlerine hoş görünmek için de bu tip dolambaçlı yollara sapıyorlar. Bölüm müdürüm bile tırsardı İK'dan ve kadro işlerine pek bulaşmazdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar