Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elder Scrolls Online #3

dreagloth

Öne çıkan mesajlar

İlk çıktığında alıp pek oynamamıştım sub kalktığından beri aklımdaydı geçen indirdim baktım tekrardan.

Gameplay muhteşem değil ama zaten hiçbir zaman iyi olmadı elder scrollslarda. Quest, hikaye falan olarak başarlı elder scrolls seviyorsanız ve genel olarak single rpglerde bile sağı solu açayım completionist takılıyorsanız hoşunuza gidebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Narius said:

sağı solu açayım completionist takılıyorsanız hoşunuza gidebilir.

Sırf şu olay için oynuyosanız oyun derya, zibilyon tane şey var yapacak. Ama hani questler falan öyle aman aman çok harika çok güzel ermahgerd gibi bi durum yok. Bi voice acting var işte biraz daha imerrsive hava yaratmak için ama onun dışında yaptığınız şey yine aynı. Git şunu öldür, şundan getir, şu köyü kurtar falan, bu yani.

PvP için oynuyosan güzel. Yeni çıkanlar arasında en iyi RvR oyun şuanda piyasadaki. Zaten başka da yok bildiğim kadarıyla GW2 ve saçma salak p2w oyunlar dışında. Ha kendi içinde sorunları var, yok değil ama oynatıyo yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Yukarda bahsettiğimiz gibi tes seviyorsan ve single rpglerde bile sağı solu açayım bitireyim diye takılıyorsan değer. MMO gözüyle bakarsan beklentilerinin karşılığını vermez.

Dediğin 33 lira zaten birşey değil az takılıp sarmazsa bıraksan da pek bir kaybın olmuyor ilk çıktığında alıp çok az oynamıştım kenarda duruyordu şimdi boş zamanımda bakayım dedim muhtemelen level kasar salarım durur yine kenarda.
Sosyal ağlarda paylaş

O konuda baya iyileştirdiler ya, akıcı gayet animasyonlar. Bazen CC break yaparken sıkıntılı olabiliyo lag durumuna göre ama onun dışında releasedeki hali gibi değil. Weapon swap, animation cancelling falan responsive baya.

Non-veteran(newbie) pvp campaign aslında iyi de twinkler yüzünden hayattan soğuyabilirsin. Onlara bulaşmadığın sürece zevlki baya. Hatta daha bile iyi veteran campaignlerden balance ve lag açısından. Ama işte twinkler sorun.

Şimdi Champion System diye bi olay geldi son update ile birlikte, extra stat bonus ve bikaç passive skill falan veriyor. Diyelim adamın 500 Champion Pointi var, açıyo bi alt char, grindliyor lvl 40a kadar falan sonra legendary itemları dayayip god mode takiliyo lowbie campaignde. Ve senin non-vet olarak CP kazanma gibi bi durumun yok. Veteran olduktan sonra gelmeye başlıyor CP ler. Öyle saçma bi durum var işte.

Adam bulamama gibi bi durum da olmaz, Günün her saati medium/high pop hep. Prime timeda yer bulamıyosun
Sosyal ağlarda paylaş

imperial edition almana da gerek yok. imperial edition bildiğim kadarıyla sadece oyunu imperial ırkında da oynamanı sağlıyor.

normal 89 tl olan oyunu alarak sınırsız oynayabilirsin. premium falan dalgasına hiç gerek yok herşeyine sahipsin, %10 falan xp bonusu var bildiğim kadarıyla bi cacık yok başka. Cash shop'unda da at dışında işe yarar bişey yok. Lakin haritanın %100'ü açık değil tahminim ileride expansion satacaklar.
Sosyal ağlarda paylaş

Imperial aldım vermişken en pahalısı neyse onu alayım dedim. Şimdi iniyoda oyun bunda server falan var mı hangi serverda başliyim varsa? Bir de tavsiye class ırk var mıdır? Ben rogue tarzı bişiler oynayacam ama sanırım bunda skill sistemi klasik elder scrolls tarzı yani karma bişiler yapabiliyoz, yarı mage yarı rogue falan gibi bişiler var mı yapayım mı nasıl ateşli mi?
Sosyal ağlarda paylaş

wot inc

Leveling sürecinde her build, her combinasyon işe yarar. Baya kolay zaten o süreç ama biraz daha ciddi pvp/pve yapmaya niyetliysen işler değişiyor.

Dmg ve heal abilitilerin scale olduğu iki main stat var Magicka ve Stamina diye klasik TES mantığı. Ve bunlara yardımcı stat olarak Spell ve Weapon power var. Stamina diğer TES oyunlarına göre biraz daha farklı çalışıyor burda. Block ve dodge'a ek olarak bazı skiller için stamina kullanıyosun. Sonuç olarak bunlardan birine yönelsen (magicka build/stamina build) çok daha iyi olur hybrid build yapmaktan ziyade. Yada işte dmg ve heal olayını stamina ile yaparsın, magicka ile de buff atarsın falan anca okadar hybrid olursun.
Ama genel mantık bu. Biraz bundan biraz şundan yaparsan pek optimal olmaz.

Ben rogue olcam assasin olcam diyosan stamina build nightblade en uygunu olur. Bow veya dual wield falan kullanırsın, archetype da uygun zaten. Magicka nightblade bloodmage tarzı bişey oluyor uymaz sana heralde.
Biraz rogue biraz warrior arası bişey istiyosan stamina templar güzel olur, yada dragonkight da olur. Stamina build sorcerer pek optimal değil şuanda ama oluyo mu oluyo. Dene gör hepsini, hepsinin oynanışı farklı. Twitch'den youtubedan falan bak.

En optimal class-build combinasyonu şuan itibariyle (patch 1.6);
Bosmer/Redguard tüm stamina buildler için
Altmer/Breton/Dunmer tüm magicka buildler için
Imperial/Nord da tanky buildler için iyi
Ayrıca Imperial race çok açık p2w, tanky diyip geçmekek lazim baya versatile bi race her builde uyuyor.

Daha spesifik olarak ve sırasıyla,
stamina NB ve diğer tüm stamina buildler için Bosmer/Redguard
magicka NB için Altmer/Breton/Imperial
magicka DK için Dunmer/Imperial/Altmer
magicka templar için Imperial/Breton/Altmer
magicka Sorc için Altmer/Breton

Gerçi eylül başı yeni patch gelecek, değişir yine bunlar kesin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...